Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג עובר באדום מלא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימוניק, תקרא את התגובה של פלאו ואולי תנסה להבין אותה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני זוכר פעם ראיתי מישהו שעוצר באור אדום מלא ככה, בדיוק כמוך ומחכה לתומו לאור ירוק ולפתע, ובאמת שלפתע הוא מגלה שהוא בתוך הצומת כי נהג אוטובוס מטומטם נכנס בו מאחור במהירות עצומה.

יש יותר מידי רשיונות נהיגה במדינה הזו - יותר מידיי נהגים - וכמובן יותר מידיי עומסי תנועה!

פורסם

והמסקנה מכל העניין ברורה: תמיד להיות מורגל להאט לפני צומת, ולבדוק את התנועה החוצה לפני הכניסה.

זה יציל אותך מטעויות של אחרים וזה יימנע ממך להכנס לצומת באופן מסוכן, אפילו אם התבלבלת וחשבת שיש לך ירוק, בזמן שיש לך אדום. ההרגל הקבוע, המוטמע יהפוך להיות חלק מההתנהלות הלא מודעת, האוטומטית. לכן כל כך חשוב להטמיע הרגלי בטיחות נכונים. הם יהיו שם, גם כשלא תשתמש בהם באופן מודע.

עכשיו התקררה דעתי! ואני רוצה לחזק ולהבהיר: לפני כל צומת צריך להביט לצדדים ולראות אם יש תנועה חוצה. אם אין תנועה חוצה או שהמכוניות עומדות בקו העצירה - מה טוב. אם התנועה מאטה, יש להמשיך לשמור עליה עין ולוודא שהמכוניות מאטות לקראת עצירה.

בהחלט חשוב להפוך זאת להרגל כיוון שהדבר מטמיע בנו יכולת להעריך האם מכונית עומדת לעצור בזמן או לא. כך ניתן להתחיל בבלימת חירום מוקדם ככל הניתן מבלי להסתכן באופן מיותר (בעיקר מאחור).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לי יש הרגל בטיחותי מתוך שעשוע לחפש את הטיפש התורן שיסע באדום מלא. עצם השעשוע הזה פיתחה לי הרגל בטיחותי.

יש אנשים שזה קורה להם מכל מיני סיבות. אם הם עוצרים ונכנסים להלם זה כנראה סימן שהם לא יכולים להסביר מה קרה להם.

הגיוני שכשנראה אדם כזה נניח בתחילה שהוא סתם טיפש ולא זהיר ולצערנו נהיה צודקים ברוב הפעמים, אבל חשוב לזכור שלפעמים יש משתנים נוספים וסיבות שמעבר להבנתנו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
עכשיו התקררה דעתי! ואני רוצה לחזק ולהבהיר: לפני כל צומת צריך להביט לצדדים ולראות אם יש תנועה חוצה. אם אין תנועה חוצה או שהמכוניות עומדות בקו העצירה - מה טוב. אם התנועה מאטה, יש להמשיך לשמור עליה עין ולוודא שהמכוניות מאטות לקראת עצירה.

אותי זה הציל פעם מלעבור בטעות באדום. כמו שקורה, הסתכלתי על רמזור אחד קדימה (שהפך ירוק) והתחלתי נסיעה באדום. אממה, מתוך ההרגל לבדוק את הצומת לפני הכניסה, ראיתי שנכנסים רכבים מימיני ואז קלטתי שאני נוסע באדום.

אני חזור שוב, זה יכול לקרות לכל אחד שהוא נוסע באדום, גם למי שמשתדל להיות כל הזמן בקשב לכביש. הרגלים נכונים, שהופכים להיות אוטומטיים, הם שסתום הביטחון שלנו מטעויות שלנו.

עוד הרגל חשוב הוא: לא לעבור נתיב באופן חד, אלא באופן הדרגתי. כך, גם אם פספסת רכב במראות, אתה נותן לרכבים אחרים ולעצמך זמן לתקן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נכון שכולנו בני אדם וכולנו עושים טעויות, אבל בכביש אין מקום לטעויות כאלה. צריך להיות 100 אחוז בכביש ולא בשום דבר אחר גם כשאנחנו לבד בכביש וכשהכל נראה הכי בטוח שיש.

פורסם

טל אתה צודק בהנחה שלך . אבל... הטבע האנושי נגדך.

יבוא יום והרובוטיקה תנהג ואז ימנעו תאונות רבות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עוד הרגל חשוב הוא: לא לעבור נתיב באופן חד, אלא באופן הדרגתי. כך, גם אם פספסת רכב במראות, אתה נותן לרכבים אחרים ולעצמך זמן לתקן.

זה מה שאני תמיד אומר: אם יש עוד שטח כביש בנתיב שלך, תנצל אותו, הוא בחינם! כך ההשתלבות תהיה הדרגתית יותר ולכן בטוחה יותר, אפילו אם כן מתרחשת התנגשות.

נ.ב. אני מתבייש לומר שהטעות לא פסחה גם עלי, בעברי...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אומנם השרשור מדבר על אלה שעברו באי תשומת לב או מה שזה לא יהיה.

אבל מה עם הבהמות וסליחה על הביטוי הקליל, שעוצרים לידך באדום מלא, בודקים שהצומת יחסית פנוי, ופשוט עוברים כאילו זה תמרור מתן זכות קדימה?

פורסם

אלה למדו לנהוג בארצות מתקדמות כמו מקסיקו שם רמזור זו המלצה בלבד.

ואם תחשוב על כך בשקט , מה ההבדל בין שלט עצור לבין רמזור אדום?

מבלי לעשות מחקר בנושא תחושתי שתמצא יותר תאונות בצומת מרומזרת מאשר בצומת הנשלטת על ידי תמרורים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...