Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי לפני חצי שנה סיאט איביזה חדשה. רכשתי בשיטת ליסינג עם החזר בגודל 750 שקל פחות או יותר בחודש.

התשלום הראשוני שנתתי הוא 40000 שקל ובסוף התקופה אצטרך לשלם את ההפרש כולל הריבית של ההלוואה (בערך עוד 50000). לאחר 3 שנים אני צריך להחליט אם להתקדם לרכב חדש או לרכוש את הרכב מהם.

העניין הוא שזה קצת כבד עליי - אני יכול לעמוד בזה אבל זה מונע ממני לחסוך הרבה יותר כסף ממה שאני מסוגל כרגע.

חשבתי על כמה אופציות אבל רציתי להתייעץ אתכם כדי לנסות למזער את ההפסדים שלי ככל הניתן:

1. למכור עכשיו ולסגור את ההלוואה (של התשלומים השוטפים + היתרה שאני אמור לשלם בתו התקופה).

2. לחכות 3 שנים וליהנות מהרכב. בתום ה 3 שנים לא לרכוש אותו אלא למכור את הרכב ולהחזיר את ההפרש שנשאר לי לשלם.

3. לחכות 3 שנים ולרכוש את הרכב.

באיזה דרך אוכל להפסיד הכי פחות?

אבקש תשובות מפורטות ככל הניתן כי זאת החלטה ממש חשובה בשבילי

תודה לעוזרים

פורסם

אני הייתי הולך על אופציה 2, היא תעשה לך הכי פחות נזק בכיס.

אופציה 3 היא עדיפות שניה (מכיוון שאתה תהיה יד שניה עם עבר של ליסינג) והיא תהיה כלכלית רק אם תשאר עם הרכב עוד לפחות 3 שנים (מעבר ל-3 שנים הקרובות).

ד"א, אם הבנתי את החישוב שלך נכון אז יוצא ששילמת אחרי 3 שנים 117K ש"ח עבור איביזה חדשה, זה ממש סכום מופרז ואני מקווה שלמדת מהטעות הזו.

פורסם
אני הייתי הולך על אופציה 2, היא תעשה לך הכי פחות נזק בכיס.

אופציה 3 היא עדיפות שניה (מכיוון שאתה תהיה יד שניה עם עבר של ליסינג) והיא תהיה כלכלית רק אם תשאר עם הרכב עוד לפחות 3 שנים (מעבר ל-3 שנים הקרובות).

ד"א, אם הבנתי את החישוב שלך נכון אז יוצא ששילמת אחרי 3 שנים 117K ש"ח עבור איביזה חדשה, זה ממש סכום מופרז ואני מקווה שלמדת מהטעות הזו.

לגבי המחיר אתה צודק זה אכן יוצא 117 אלף אבל המחיר של הקניה הוא לא הטעות שלי בגלל שמחיר הרכב לבד הוא 110000 וזה לפני הריבית על ההלוואה (שלפני שלקחתי הלואה מהם עשיתי בדיקה בבנק והציעו לי אותה ריבית בהפרש של אולי 400 שקל), אבל עזוב זה לא הנושא.

אשמח שתסביר לי איך הגעת לכך שאופציה שתיים היא הכי כלכלית - אני לא שולל אלא שואל (-:

חברים אשמח לחוות דעת נוספות

תודה!!

פורסם

כי באפשרות 2, בניגוד ל 3, אתה נפרד ממסלול הליסינג ולא חוזר על אותה הטעות.

גם לדעתי אופציה 1 זה הפסד כספי גדול יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קורה שטועים, עכשיו בו ננסה לתקן.

אופציה 1-2 הן זהות אם אתה שם לב, רק שאופציה 2 זה לסגור את החוב בעוד 3 שנים ובאופציה 1 אתה סוגר את החוב עוד היום.

עלות השימוש שלך ברכב היא 10K ש"ח בשנה. מה שאני מניח יהיה יותר נמוך יותר מירידת ערך של הרכב (אני משאר 15% ירידה ממוצעת לשנה אחת). כלומר עדיף לך לסגור את החוב עוד היום ולשלם את עלות השימוש ולחסוך כך את ירידת הערך. אבל מצד שני יהיו לך עלויות מכירה גדולות יותר, שכן תצתרך יותר להתפשר במחיר וכאן מגיע האבל הגדול, אם אתה תמכור ותעבור לרכב ב-90K ש"ח, עלויות המכירה לא יתקזזו אם ירידת הרכב שכן תקנה לבסוף. אם תקנה רכב ב-50K ש"ח תחסוך הרבה כסף אם תמכור עכשיו.

כך שאופציה 1 כדאית אם אתה מתכוון לקנות רכב יותר זול.

אופציה 2 אם אתה נשאר אם רכב במחיר זהה/דומה ומעלה.

אופציה 3 היא דרך לחסוך לטווח ארוך. אם אתה רואה את עצמך מחזיק את הרכב הזה להרבה שנים, גם האופציה הזאת תהיה חסכונית עבורך, מאחר ותחסוך עלויות קניה ומכירה של מכוניות(כדאי רק אם הק"מ השנתי שלך סביר).

פורסם
כי באפשרות 2, בניגוד ל 3, אתה נפרד ממסלול הליסינג ולא חוזר על אותה הטעות.

גם לדעתי אופציה 1 זה הפסד כספי גדול יותר.

הוא פשוט לא רוכש את הרכב באפשרות 2, כלומר באפשרות 3 הוא גם נפרד ממסלול הליסינג אך מאידך גם רוכש את הרכב לעצמו ללא כל התחייבות נוספת.

לאור המבצע של האיביזה עכשיו אני לא חושב שמשתלם למכור אותה, מצד שני המחירון צריך להתייצב כי המחיר אמור לעלות לאחר גמר המלאי, ז"א שאם תמכור את המכונית בעוד 3 שנים במחיר מחירון +- לא תצא מופסד בצורה גבוהה.

גם לפי דעתי אופציה 2 היא הנכונה בשבילך

פורסם

אנשים, קודם כל תודה על התגובות שלכם!

אני שם לב ששלושה מכם הציעו לי ללכת על אופציה 2 ואחד (utsur) נתן את אופציה 1 כמועדפת. האמת שאני אכן מתכנן לרכוש רכב זול יותר מ 90,000 שקל. השאלה היא, במקרה כזה האם אופציה 1 היא באמת הכי כדאית לי? או שעדיך לחכות 3 שנים ורק אז למכור? (שזאת אופציה 2)

כמובן שהחישוב היחיד שמעניין אותי זה כלכלי נטו!

פורסם
אנשים, קודם כל תודה על התגובות שלכם!

אני שם לב ששלושה מכם הציעו לי ללכת על אופציה 2 ואחד (utsur) נתן את אופציה 1 כמועדפת. האמת שאני אכן מתכנן לרכוש רכב זול יותר מ 90,000 שקל. השאלה היא, במקרה כזה האם אופציה 1 היא באמת הכי כדאית לי? או שעדיך לחכות 3 שנים ורק אז למכור? (שזאת אופציה 2)

כמובן שהחישוב היחיד שמעניין אותי זה כלכלי נטו!

כלכלית נטו זה למכור ולקנות אוטו זול יותר

PUNTO 16V

206 XS

פורסם
כלכלית נטו זה למכור ולקנות אוטו זול יותר

את זה הבנתי וזה ברור. השאלה היא מתי? עכשיו או בתום השלוש השנים? הרי זה העניין הכי קריטי פה. איך אפסיד כמה שפחות? ואם אפשר אשמח להסבר

פורסם
את זה הבנתי וזה ברור. השאלה היא מתי? עכשיו או בתום השלוש השנים? הרי זה העניין הכי קריטי פה. איך אפסיד כמה שפחות? ואם אפשר אשמח להסבר

פורום נביאים זה לא פה, דלת שניה מימין.

אף אחד לא יוכל להגיד לך בדיוק מה יהיו ההשלכות הכלכליות של מכירה עכשיו או 3 שנים. ומה יקרה אם לרכב יהיה תיקון יקר בזמן הזה?

בקיצור, תעשה חושבים עם עצמך כמה כסף יש לך כרגע בכיס ללא מכירה של הרכב ומה היכולת הכלכלית שלך בטווח של ה-3 שנים הקרובות ועל סמך זה תעשה החלטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פורום נביאים זה לא פה, דלת שניה מימין.

אף אחד לא יוכל להגיד לך בדיוק מה יהיו ההשלכות הכלכליות של מכירה עכשיו או 3 שנים. ומה יקרה אם לרכב יהיה תיקון יקר בזמן הזה?

בקיצור, תעשה חושבים עם עצמך כמה כסף יש לך כרגע בכיס ללא מכירה של הרכב ומה היכולת הכלכלית שלך בטווח של ה-3 שנים הקרובות ועל סמך זה תעשה החלטה.

כמו שכתבו, נביאים זה לא פה.

מנסיון אישי (בהתחשב בתנאי השוק שישי היום, אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים...)

מכרתי רכב זהה אחרי 'טעות' ליסינג כזו במחיר נמוך מהמחירון (משמעותית) וקניתי רכב אחר בהפרש.

את הרכב הזה אני מתכוון להחזיק זמן רב ולכן לדעתי זה יותר משתלם.

בעוד 3 שנים לך תדע מה ישאר לך ביד אחרי שתצטרך לשלם להם.

זה היה קו המחשבה שלי.

*פעולה זו תחוייב בעמלה ע"ס 1.21 ש"ח.

פורסם

רוב הסיכויים שאם תילך על אופציה אחת לא תצליח לסגור את כל ההלוואה כך שלמעשה תצטרך להוציא סכום ניכבד מכיסך.

גם אני הייתי הולך במקומך על אופציה מס' 2.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...