Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המצבר שלי הלך לעולמו. (מצבר עם פז"מ רציני! משנת 96 :shock: )

בעקבות זאת, אני נאלץ לקנות מצבר חדש.

האם יש מצבר שאתם ממליצים עליו שיכול לסייע לנושא האודיו ברכב?

כמובן, שהמצבר צריך לעמוד בקריטריונים של הרכב (מיצובישי סופר-לאנסר). עד עכשיו המצבר שהיה הוא 60A.

אין לי תקציב כדי לקנות את המצבר שהומלץ עליו בעבר בפורום YELLOW.. (כנ"ל גם לגבי אלטרנטור)

אני יודע שקיימות כמה חברות בשוק, האם יש חברה מומלצת?

אם אני יקנה מצבר יותר גדול (65A / 70A) זה יעזור? זה יתאים לשאר מערכת החשמל ברכבי?

תודה לעוזרים.

אורן. 8)

פורסם

מצבר יותר חזק בהחלט יכול לעזור

ואף לחסוך בעתיד

אם אתה מתכנן לשדרג את המערכת שלך, יהיה סיכוי לאחר השדרוג שיהיה בעיות חשמל

ואז תצתרך לקנות קבל וכו.....וכל זה יכול להיפתר ע"י מצבר טיפה יותר חזק

פורסם

מצבר יותר חזק יעזור מתי שהאוטו לא יהיה מותנע.

מתי שהאוטו מותנע האלטרנטור מספק זרם חשמלי לכל הצרכנים, והמצבר הוא לא יותר מצרכן נוסף שיושב על הנשמה של האלטרנטור.

בדיוק כמו שהאלטרנטור מספק חשמל לפנסים הקדמיים, הוא מספק חשמל ומטעין את המצבר.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

ebari אתה יכול להגיד ספייקים מהירים ? מהזה בידיוק ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
קבל לא בא לתת אקסטרא כח שהמצבר לא מסוגל לתת כי אם לפצות על חוסר יכולת של המצבר לספק כוח בספייקים מהירים.

מתי שהאוטו מותנע האלטרנטור מספק זרם חשמלי לכל הצרכנים, והמצבר הוא לא יותר מצרכן נוסף שיושב על הנשמה של האלטרנטור.

ואללא צודקים

איך שככתי מזה? :oops:

כניראה זה מהיום הארוך שעבר עליי :roll::twisted:

פורסם

אז אתה אומר, שמצבר לא יכול להועיל בשום דרך ? :shock:

(ברור לי מאליו שכשהאוטו לא מונע, אני יכול להפעיל את המערכת לטווח זמן ארוך יותר, אבל זה לא מה שאני מחפש)

אם אני אקנה 65A, 60A או 70A, זה יתן אותם תוצאות ? :?

אריק/אלון/דיאבלו (בעלי סופר-לאנסר) - אם איזה מצבר אתם עובדים?

פורסם

oren חד משמעית כן.

אתה מתיחס לרכיב הלא קשור פה, למצבר אין קשר לחשמל בזמן עבודה.

ואם כן יש לו חלק בחשמל, זה רק בתנאי שהאלטרנטור אינו מסוגל לספק את הצריכה (במידה והיא גדולה מההספק שלו - מצב כזה הוא קטלני לאלטרנטור).

אם אתה רוצה שיפור,תשדרג את האלטרנטור

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני לא נכנס לוויכוח הזה שוב אבל בוא נאמר שיש הבדל תהומי בין צריכה של פנסים או כל יח' חשמלית אחרת של הספק מהאלטרנטור לעומת הצריכה של מצבר.

ככלל, מצבר לא מהווה עומס על המע' מרגע שהוא טעון (בהנחה שהאלטרנטור תקין).

פורסם

כעיקרון האלטרנטור תמיד מטעין את המצבר מרגע שהוא פועל, הסיבה לכך היא שהמתח של המצבר הוא 12V, האלטרנטור מטעין אותו בערך ל 13.5-14.4V מרגע שאנחנו מתניעים את האוטו.

חייב להיות הפרש פוטנציאלים בשביל שהאלטרנטור "יתגבר" על המתח של המצבר, אחרת לא היה זורם זרם.

כל עוד המנוע מותנע האלטרנטור מספק את כל הזרם למכשירים באוטו כולל המצבר, וכמו שMIKMIK אמר, רק מרגע שכמות הצריכה עולה על יכולת אספקת החשמל של האלטרנטור המצבר יספק גם זרם.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
כעיקרון האלטרנטור תמיד מטעין את המצבר מרגע שהוא פועל, הסיבה לכך היא שהמתח של המצבר הוא 12V, האלטרנטור מטעין אותו בערך ל 13.5-14.4V מרגע שאנחנו מתניעים את האוטו.

חייב להיות הפרש פוטנציאלים בשביל שהאלטרנטור "יתגבר" על המתח של המצבר, אחרת לא היה זורם זרם.

כל עוד המנוע מותנע האלטרנטור מספק את כל הזרם למכשירים באוטו כולל המצבר, וכמו שMIKMIK אמר, רק מרגע שכמות הצריכה עולה על יכולת אספקת החשמל של האלטרנטור המצבר יספק גם זרם.

אוקי, אז במקרה כזה, מצבר כן יכול לעזור, לא?

פורסם

אם תגיע באמת למצב כזה, מה שדי נדיר .... (תצטרך איזה 700wrms ממגברי class A/B בשביל להתחיל לראות הבהובי אורות, תכפיל או אפילו תשלש את זה בשביל להגיע לבעיות חשמל רציניות).

ובמקרה כזה המצבר באמת לא יוכל לעזור כי אין לו קצב פריקה מהיר מספיק שיכול להגיב למוסיקה דינמית.

במקרה כזה אתה תיהיה חייב לשדרג אלטרנטור.

פורסם

יש אלטרנטור שיכול לספק 150A? אם לא אז בטח צריך לחבר לאלטרנטור כמה מצברים עד שיגיעו למצב שיוכלו לספק זרם כזה.. ואז כל הזרם יגיע מהמצברים ולא מהאלטרנטור נכון?

וכמה עולה היום אלטרנטור הכי חזק?

פורסם

אצלי בוולבו S60 גם עם הספק מאוד נמוך (ועם אלטרנטור של 120A) היו הבהובי אורות ככה שזה באמת תלוי ברכב.

יש אלטרנטורים של 150A ויש יותר (אם אני לא טועה עד אזור ה300A). יש לציין שהזרם המקסימלי שיכול לספק האלטרנטור הוא לא החשוב ביותר אלא חשוב גם כמה זרם הוא יכול לספק כשהמנוע בניוטרל (או בעמידה). יש אלטרנטורים רבים שמספקים זרם גבוה רק בסבובי מנוע גבוהים ובניוטרל זרם מאוד נמוך ככה שאתה לא פותר את הבעיה.

אני יודע שאוטופארט התחילו להביא אלטרנטורים של BOSCH, אני לא יודע מחיר מדוייק אבל מחיר כולל התקנה הוא מעל 2000 ש"ח (רק בשביל לקבל רעיון, יכול להיות שזה מגיע ל3000).

• תוכן חדש...