Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C1\פג'ו 107

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר לטיפולים במוסך מורשה אני יכול להגיד לך שלא הכי זול,

לחבר מהעבודה יש C1 ולי יש סוזוקי אלטו - חדשה וידנית,

לי (סוזוקי) עלה טיפול ראשון 500 ש"ח ולו (סיטרואן) עלה 1000 ש"ח,

ולא היה צורך בתיקונים רק טיפול בסיסי,

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על מה 1000 שקלים ?

אתה יכול להשיג ממנו את הפירוט של הטיפול ?

ממה שאני יודע בטיפול ראשון יש צורך בהחלפת שמן,

פילטר שמן ופילטר מזגן.

so far so good so what

פורסם
עם פונטו 1.2 60 כ"ס אני מוציא 1:15 בתוך העיר, 1:18 מחוץ לעיר וגם הגעתי ל-1:20 אבל זה לא שכיח.

סה"כ אם נתחשב בזה שמדובר באוטו קטן למדי, התוצאה מאכזבת יחסית.

מה אתה רוצה? אתה עם פונטו עם 60 כ"ס....מה אתה מצפה שלא יהיה חסכוני?

כל המכוניות הללו נבנות על פלטפורמות של מכוניות קטנות ישנות אבל אמינות וחסכוניות שבעבר אפילו חסכו יותר ממכוניות עדכניות של היום.

בנוגע לבחור עם ה-206, אתה מוציא 1-15 במקסימום שלך בנהיגה של סבתא (אני מאמין שאתה לא לוחץ ומגיע לצריכה כזו) כך שההבדל עצום.

מספיק 2 ק"מ לליטר על כל ליטר דלק וזה כבר משמעותי. אני בצריכה של 17 ק"מ לליטר בנהיגה לא חסכונית עושה כ-70 ק"מ בממוצע למיכל יותר ממך וזה בהחלט משמעותי.

אין צורך בחתימה....

פורסם
ד"ר סובארו צודק חלקית לפחות לגבי המזגן - מניסיון שלי עם C1 (של כמה חודשים, ממקום העבודה) - המחסור בפתח במרכז גורם לכך שלוקח יותר זמן לקירור של חלל תא הנוסעים. זה בהחלט מורגש לרעה בהשוואה לרוב המכוניות.

דברים נוספים שהפריעו לי - מתג חלונות חשמליים - בצד הנהג יש רק את זה של הנהג, זה של הנוסע בצד ימין על הדלת שלו. לא ביג דיל כשעומדים - פשוט מושיטים יד, אבל עדיין קצת מפריע. עוד דבר - מראות לא מתקפלות כברירת מחדל. צריך לרכוש בנפרד אם רוצים. למרות שכמעט ואין צורך בכך, מכייוון שהרכב כל כך קטן. עדיין...

הדברים הטובים - עיצוב, עיצוב פנים, תחושת נהיגה (מצויינת, נוחה, לא עלה נידף ברוח כמו שנראה מבחוץ), ביצועים (בידני לפחות). אוטו מדהים, התאהבתי בו לחלוטין, נסעתי איתו עד אילת וחזרה בלי שום בעיה ואפילו הצלחתי לקבל דו"ח מהירות.. (כנראה שהוא לא עגלה..). עוד דבר - צריכת הדלק - טובה יותר מכל רכב אחר אולי חוץ מהאלטו שלא נהגתי עליו, יותר מהפנדה, אבל לא 21/1, וגם לא 19/1. מדידה ארוכה שלי הראתה 17.8/1, כשזה מתחלק לרוב בין עירוני.. לדעתי רק דיזל קטנות באמת עוברות את ה 20/1, אולי הגיע הזמן שיביאו לארץ כבר את הפולו בלו מושיין. והפונטו דיזל החדשות..

אם התכוונת למראות צד, אז הן כן מתקפלות. אלו מראות קפיץ.

אין צורך בחתימה....

פורסם
אם באמת תימכר הטויוטה אייגו בארץ מעניין איך היא תתומחר,

ועוד יותר מעניין יהיה לראות כמה אנשים יעדיפו לקנות אותה במחיר שסביר להניח

יהיה יקר יותר רק בגלל הסמל.

בכמה כבר יכולים לתמכר את הטיוטה פה,הרי אם פיגו העלו את המחיר ל70 אלף לידני מישהו באמת יקנה את הטיוטה אם תעלה 75 או יותר??

באמת מישהו חושב יעדיפו אותה ולא את הפאביה? או שאם תעלה מספיק קרוב לריו אז יעדיפו אותה? מעניין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם באמת תימכר הטויוטה אייגו בארץ מעניין איך היא תתומחר,

ועוד יותר מעניין יהיה לראות כמה אנשים יעדיפו לקנות אותה במחיר שסביר להניח

יהיה יקר יותר רק בגלל הסמל.

סביר להניח שלא מעט אנשים...ובאמת לא ברור למה (חוץ מהמראה שזה באמת ענין של טעם), כמה שזה עצוב, ככה זה במדינתו.

פורסם
אם התכוונת למראות צד, אז הן כן מתקפלות. אלו מראות קפיץ.

אתה בטוח? ניסיתי ממש בכח הרגשתי שעוד שניה אני שובר את המראות.. אולי ב C1 לא וב 107 כן? אם אתה צודק אז פאדיחה שלי..

ולגבי צריכת הדלק - ה C1 משמעותית יותר חסכונית ממה שראיתי, מהפונטו ספייס\פנדה\I10 ושות' (על כולן נהגתי, אני לפחות לא הצלחתי להגיע ל 1/20 על פונטו ספייס 60 כ"ס - אולי זה אפשרי בנהיגה בכביש מהיר בלי עצירות כמעט על 90 קמ"ש בלי מזגן), 17-18 ק"מ לליטר זה משמעותית יותר חסכוני מ 15/16, מעבר למספרים על הנייר.

אני פשוט טוען שהצריכה לא מגיעה למה שרוב האנשים טוענים, מעל 20 קמ"ל, אולי הגיע הזמן שיבואנים יתחילו להביא לפה מיני דיזלים, יש גם C1 ו 107 דיזל באירופה ממה שראיתי באתר הגרמני המקביל ל KML, (לא זוכר את שמו כרגע) הצריכה המדווחת שם ל C1 דיזל ידנית - פחות מ 4 ליטר למ 100 ק"מ!

פורסם
אתה בטוח? ניסיתי ממש בכח הרגשתי שעוד שניה אני שובר את המראות.. אולי ב C1 לא וב 107 כן? אם אתה צודק אז פאדיחה שלי..[/u]

המראות מתקפלות.

so far so good so what

פורסם
מה אתה רוצה? אתה עם פונטו עם 60 כ"ס....מה אתה מצפה שלא יהיה חסכוני?

כל המכוניות הללו נבנות על פלטפורמות של מכוניות קטנות ישנות אבל אמינות וחסכוניות שבעבר אפילו חסכו יותר ממכוניות עדכניות של היום.

בנוגע לבחור עם ה-206, אתה מוציא 1-15 במקסימום שלך בנהיגה של סבתא (אני מאמין שאתה לא לוחץ ומגיע לצריכה כזו) כך שההבדל עצום.

מספיק 2 ק"מ לליטר על כל ליטר דלק וזה כבר משמעותי. אני בצריכה של 17 ק"מ לליטר בנהיגה לא חסכונית עושה כ-70 ק"מ בממוצע למיכל יותר ממך וזה בהחלט משמעותי.

זה לא הבדל עצום, זה הבדל של 13% בצריכת דלק. וגם 1 ל15 זה לא המקסימום אצלי , אני נוסע הרוב בעירוני.

אולי הרווחת עוד 1000 שקל בשנה על דלק אבל אתה מקבל אוטו לא פרקטי , לא נוח, לא מרווח ולא מתאים לנסיעות ארוכות אם רוצים לעשות מדי פעם.

וחוץ מזה נהיגה רגועה אצלי ב206XS שווה לנהיגה מאוד אגרסיבית אצלך,

גם לפני שהייתה לי 206 הייתי לי פונטו עם 80 כח סוס (dynamic) שגם עשתה 1 ל15, והייתה הרבה יותר מוצלחת, מרווחת ונוחה בהקשר הזה.

אני באמת לא מבין מה הטעם בלקנות אוטו כזה קטן ולא סופר מיני חסכונית.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

לרכב קטן מאוד יש גם יתרונות גדולים שאין לסופר מיני. הוא נכנס להמון חניות שאפילו בפונטו אני לא מסוגל להיכנס אליהן.

לגבי צריכת הדלק - אם אכן מדובר ב-1:17 עירוני, זה נהדר. אם זה 1:17 בין עירוני, לא שוס.

פורסם
לרכב קטן מאוד יש גם יתרונות גדולים שאין לסופר מיני. הוא נכנס להמון חניות שאפילו בפונטו אני לא מסוגל להיכנס אליהן.

לגבי צריכת הדלק - אם אכן מדובר ב-1:17 עירוני, זה נהדר. אם זה 1:17 בין עירוני, לא שוס.

1:17 משולב (1/3, 1/3, 1/3)

בעיר לדעתי סביבות 1:15

מהיר על 90-100 קמ"ש סל"ד עד 3000 1:18+

אבל אם אתה מצליח להוציא מהספייס 1:15, 1:20 היית מוציא יותר מ-ה C1

אגב יש היום במוסף ממון של ידיעות מבחן לפיאט 500 טווין אייר (מנוע 860 סמ"ק טורבו) - והם טוענים בשתנאי אמת בתוך העיר הוציאו רק 1:13, מחוץ לעיר בין 15-20 קמ"ל (1:17.5)

פורסם

לי יש 107 רובוטית ואני מגיע בממוצע בנהיגה לא רגועה במיוחד ל-1:16 עירוני ו-1:19.5 בינעירוני.

פורסם

ליטר לפה ליטר לשם לא יעשה את ההבדל,היתרון בקניית כזה רכב,זה קודם כול שהוא חדש עם אחריות,אחזקה הכי זולה שיכולה להיות,כניסה לחניות קטנות.

באמת בלתי אפשרי להגיע לצריכה המוצהרת,בפנדה למשל זה 21 אין מצב שמגיעים לזה אלא אם נוהגים בצורה של סופר סבתא בממוצע אפשר להגיע כמעט ל 19.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
זה לא הבדל עצום, זה הבדל של 13% בצריכת דלק. וגם 1 ל15 זה לא המקסימום אצלי , אני נוסע הרוב בעירוני.

אולי הרווחת עוד 1000 שקל בשנה על דלק אבל אתה מקבל אוטו לא פרקטי , לא נוח, לא מרווח ולא מתאים לנסיעות ארוכות אם רוצים לעשות מדי פעם.

וחוץ מזה נהיגה רגועה אצלי ב206XS שווה לנהיגה מאוד אגרסיבית אצלך,

גם לפני שהייתה לי 206 הייתי לי פונטו עם 80 כח סוס (dynamic) שגם עשתה 1 ל15, והייתה הרבה יותר מוצלחת, מרווחת ונוחה בהקשר הזה.

אני באמת לא מבין מה הטעם בלקנות אוטו כזה קטן ולא סופר מיני חסכונית.

מכוניות מאוד פרקטיות! הכל בעיני המתבונן ובהחלט בהתאם לדרישות. אני ירדתי מטימקס לפיג'ו ואני מברך על הצעד הזה. אני מתדלק פעמיים וחצי בחודש ואני נוסע כ-1200 ק"מ רובן בעיר ואני משיג כ-17 ק"מ לליטר. (גר במרכז ת"א)

התחזוקה מאוד זולה וכמו שמעליי אמרו אתה מקבל רכב חדש עם אחריות, נוח בחניות זול לאחזקה ותאמת שדי נוח.

למה התכוונת שאמרת נהיגה אגרסיבית אצלי היא נהיגה רגועה אצלך? למה נראה לך באמת שבמהירות שיוט 100 ה-107 מתאמצת יותר מה-206? אתה טועה. בנוסף יחסית לגודלה היא נוחה מאוד, והגעתי איתה לאילת עם זוגתי בנוחות ועם המון ציוד מאחור, שלא נדבר על הצפון הגבוה והתלול שגם אותו היא גמעה ללא בעיה.

מעצבן אותי שאנשים מדברים שטויות שאין להם כל בסיס.

תשווה את מחירי הטיפולים של צרפתייה בת למעלה מ-3 ל-107....בהחלט לא נעים (וכבר בעברי היו לי כ-2 צרפתיות אחרות)

אין צורך בחתימה....

פורסם
מכוניות מאוד פרקטיות! הכל בעיני המתבונן ובהחלט בהתאם לדרישות. אני ירדתי מטימקס לפיג'ו ואני מברך על הצעד הזה. אני מתדלק פעמיים וחצי בחודש ואני נוסע כ-1200 ק"מ רובן בעיר ואני משיג כ-17 ק"מ לליטר. (גר במרכז ת"א)

התחזוקה מאוד זולה וכמו שמעליי אמרו אתה מקבל רכב חדש עם אחריות, נוח בחניות זול לאחזקה ותאמת שדי נוח.

למה התכוונת שאמרת נהיגה אגרסיבית אצלי היא נהיגה רגועה אצלך? למה נראה לך באמת שבמהירות שיוט 100 ה-107 מתאמצת יותר מה-206? אתה טועה. בנוסף יחסית לגודלה היא נוחה מאוד, והגעתי איתה לאילת עם זוגתי בנוחות ועם המון ציוד מאחור, שלא נדבר על הצפון הגבוה והתלול שגם אותו היא גמעה ללא בעיה.

מעצבן אותי שאנשים מדברים שטויות שאין להם כל בסיס.

תשווה את מחירי הטיפולים של צרפתייה בת למעלה מ-3 ל-107....בהחלט לא נעים (וכבר בעברי היו לי כ-2 צרפתיות אחרות)

כל דבר בעל 4 גלגלים יהיה יותר פרקטי ונוח לעומת טימקס, זה בכלל לא פרמטר להשוואה. כנראה שאנחנו חלוקים בהגדרה של נוח ופרקטי.

תא המטען שלה (וגם של הפיקנטו והC1) הוא בדיחה ולא פרקטי (140 ליטר בערך). לעומת זאת גם ב206 וגם בפונטו תא המטען כמעט 300 ליטר וגם המושבים מתקפלים. אני הצלחתי להכניס אופניים שלמות לתוך האוטו שלי .

וכן ה206 מתאמצת פחות בגלל שהמנוע שהמנוע 1.6 צריך להתאמץ פחות במהירות שיוט מאשר המנוע 1.0 של ה107. וגם יש לו הרבה יותר מומנט בסלד יותר נמוך. אף אוטו בגודל של 107 לא יכול להיות נוח בכבישים מהירים לעומת אוטו גדול יותר.

בהתחלה כשלא היו אופציות אחרות אז לעומת האלטו ה107 הייתה באמת פתרון אידיאלי, אבל עכשיו כשיצאו כל המבצעים של הסופר מיני גם במחירים קרובים אז האטרקטיביות שלה ירדה. על אחת כמה וכמה עכשיו שיצאה הקיה ריו החדשה עם מנוע חסכוני 1.2 ואחריות 7 שנים ב82 אלף.

וחוץ מזה אם האוטו מטופל כראוי אין יותר מדי הפתעות , וגם אם יש זה עדיין לא משתווה לקנייה של אוטו חדש וירידת ערך. אבל אני בכלל לא משווה אותה לאוטו ישן אלא לשאר הסופר מיני החדשות יותר כמו פאביה, איביזה וכדומה.

אם האוטו מיועד רק לנסיעה עירונית אז זה מאוד מתאים בתור אלטרנטיבה לאופנוע, אבל היא נופלת בכל שאר הפרמטרים.

PUNTO 16V

206 XS

• תוכן חדש...