Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

אני מעוניין לבצע טיפול 10,000 לרכב שלי בעצמי (AX 96, 1100cc).

את החלפת הפלאגים, פילטר דלק ופילטר אוויר אין בעיה מיוחדת לבצע, אבל לעומת זאת ניקוז השמן הוא קצת בעייתי מכיוון שאין לי ציוד להרים את האוטו כמו שצריך (לא בוקים, ולא ליפט כמובן).

למישהו יש שיטה יעילה לבצע את הניקוז בלי ציוד מיוחד, עם הרמה או בלי הרמה של הרכב?

איך אני אוסף את השמן המנוקז?

גרסיאס :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עולה עם צד אחד על המדרכה ואז מקבל את הגובה להכנס מתחת לאוטו .

לפי מיקום פתח הניקוז תחשוב אם להעלות את הצד הימני או השמאלי למדרכה .

קנה בשוק גיגית מפלסטיק ב 10 שקלים ולשם תרוקן את השמן .

פורסם

לעלות על מדרכה זו בהחלט אפשרות (ועל אף החאפריות שבדבר זו כנראה שיטת ההרמה הבטוחה ביותר הקיימת) או לחילופין להעמיד את הרכב על קצה מדרכה \ חנייה מוגבהת ממפלס הכביש וכך אתה מקבל עוד כמה ס"מ חיוניים בזחילה אל עבר אגן השמן.

לגבי הניקוז, בהנחה שיש לך את הכלי\ים המתאים\ים לפתיחת האגן, בחנויות אספקה טכנית ניתן לרכוש ג'ריקן שטוח המיועד לניקוז שמן מנוע. הג'ריקן שלי למשל מכיל 9 ל' ומספיק לשתי החלפות שמן לפני שצריך ללכת לרוקן במוסך. פתרון נוח ויעיל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פשוט תיקח מיכל ישן של שמן ותחתוך אותו בדופן, כמו בתמונה.

מומלץ לחתוך חתיכה יחסית גדולה, כדי שכל השמן שזז עם הרוח ינחת בסופו של דבר במיכל.

התמונה צולמה בטיפול הראשון שעשיתי לאוטו לבד, מאז למדתי לקח ואני חותך "ריבוע יותר גדול". בנוסף אני שם את המיכל בתוך קרטון שאני מוצא ברחוב, בזמן שאני מנקז את השמן.

זאת על מנת, שבמידה וידלוף שמן הוא לא ירטיב את הכביש.

לאחר מכן תמזוג את השמן למיכל שמן אחר ותביא אותו למוסך על מנת שימחזרו אותו:)

attachment.php?attachmentid=94920&d=1189645218

attachment.php?attachmentid=94919&d=1189645218

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

האם כל שמן המנוע מתנקז החוצה ברגע שמרימים רק צד אחד של הרכב? זה לא בעייתי שהרכב לא עומד ישר ?

גם אני תקוע בטיפול 10000 שלי רק בגלל הסוגיה הזאת.

Stay Dirty

פורסם

לגבי הניקוז, בהנחה שיש לך את הכלי\ים המתאים\ים לפתיחת האגן

צריך כלי מיוחד? סט בוקסות לא יספיק לי?

שאלה נוספת, מה סדר הפעולות בריקון השמן והחלפת המסנן?

לפי ההגיון שלי זה: לרוקן שמן ישן, לפרק מסנן ישן, לשים מסנן חדש, למלא שמן חדש.

פורסם

נכון. לפני מילוי השמן תשתדל שהאוטו יעמוד ישר למקרה שהיה על המדרכה או על בוקים.

אבל בסמלון שלך יש את התשובה לכל השאלות לא?

פורסם
צריך כלי מיוחד? סט בוקסות לא יספיק לי?

שאלה נוספת, מה סדר הפעולות בריקון השמן והחלפת המסנן?

אני זוכר משהו על צרפתיות ומפתח מרובע. תעיף מבט לפני שאתה מתחיל את העסק.

אני לא רואה חשיבות לסדר הריקון ופתיחת הפילטר, בשני המקרים השמן ינוקז.

:lol:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כאשר עשיתי טיפולים ברנו לניקוז שמן גם כן היה צריך מפתח מרובע. קניתי אחד בשזר שיושב קצת אחרי חוצות המפרץ.

בגלל שאין לי כבר את הרכב ואני לא עושה טיפלים בעצמי אשמח למכור לך אותו במחיר סימלי.

פורסם

כן, אבל באתי לכאן כדי לחפש "תרופות סבתא" :)

אתה צריך מפתח מרובע, אני קניתי אחד כזה ביצחק שדה ב-45 ש"ח. אם אתה מאיזור כפר סבא אני אשמח להשאיל לך.

מיקי

כאשר עשיתי טיפולים ברנו לניקוז שמן גם כן היה צריך מפתח מרובע. קניתי אחד בשזר שיושב קצת אחרי חוצות המפרץ.

בגלל שאין לי כבר את הרכב ואני לא עושה טיפלים בעצמי אשמח למכור לך אותו במחיר סימלי.

מיקי, תודה אבל אני מאיזור חיפה.

r'n'b, כשאני אהיה בארץ אני אצור איתך קשר. תודה.

בכל אופן, יש שם מקצועי למפתח המרובע הזה?

פורסם

האם המידה של המפתח המרובע היא מידה סטנדרטית? מישהוא יודע איזו מידה צריך לאגן שמן של רנו 19?.

האם יש מפתח כזה בהום סנטר?

• תוכן חדש...