Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצביעה של הדשבורד יצאה יפה מאד.

זה נראה ממש כיף לחדש את הרכב לאט לאט...

לגבי הדלת שמרעישה, כמו שמישהו כתב כאן קודם, הרעש מגיע מתוך הדלת, מהחלק שנכנס ויוצא (זה שמחובר לאותו בורג שעליו שאלת). והבורג הוא לא ממש בורג אלא סוג של פין שאי אפשר להוציא. יש שם חופש מסויים, אבל לא מזה נובע הרעש.

תנסה לשמן את אותה זרוע שנכנסת לתוך הדלת.

בהצלחה!

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תאורת לד יכולה להוות פיתרון קל לתאורה חזקה יותר ללא חשש להתחממות.

אם אתה מחפש עוצמה עדיף ללכת על לדים מסוג SMD5050.

[אגב כאלו שמתי אצלי בפיאט פונטו 01 וזה עובד נפלא ומאיר בעוצמה גבוהה יותר מהמקורי]

ממליץ על כזה דבר:

http://www.ebay.com/itm/24-SMD-5050-T10-Car-interior-Dome-Door-LED-Panel-Light-/140578047571?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20bb1ac653

רק שים לב שהפאנל מתאים לך במידות.

ושתדע שזה חזק... מאוד חזק ביחס למה שיש לך כרגע, אם אתה לא רוצה עוצמה כזאת אפשר לרדת בכמות הלדים.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

איפה אתה חי ! - אין קידוח בתוך השמשה, זו מדבקה בלבד.

לא מצליח להבין, איזה קליפס נשבר, אם הוא ממתכת - תכניס מגנט.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
הצביעה של הדשבורד יצאה יפה מאד.

זה נראה ממש כיף לחדש את הרכב לאט לאט...

לגבי הדלת שמרעישה, כמו שמישהו כתב כאן קודם, הרעש מגיע מתוך הדלת, מהחלק שנכנס ויוצא (זה שמחובר לאותו בורג שעליו שאלת). והבורג הוא לא ממש בורג אלא סוג של פין שאי אפשר להוציא. יש שם חופש מסויים, אבל לא מזה נובע הרעש.

תנסה לשמן את אותה זרוע שנכנסת לתוך הדלת.

בהצלחה!

בשביל להגיע לשם אני מניח שצריך לפתוח את דיפון הדלת? אז מה עם שמן נשק? מתאים? לא קיבלתי תשובה לזה מקודם...

[אגב כאלו שמתי אצלי בפיאט פונטו 01 וזה עובד נפלא ומאיר בעוצמה גבוהה יותר מהמקורי]

ממליץ על כזה דבר:

http://www.ebay.com/itm/24-SMD-5050-T10-Car-interior-Dome-Door-LED-Panel-Light-/140578047571?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20bb1ac653

ושתדע שזה חזק... מאוד חזק ביחס למה שיש לך כרגע, אם אתה לא רוצה עוצמה כזאת אפשר לרדת בכמות הלדים.

בנצי- ואיך אני מוודא שהחיבור שיש במה שאני קונה מתאים לחיבור שיש לי באוטו?

איפה אתה חי ! - אין קידוח בתוך השמשה, זו מדבקה בלבד.

לא מצליח להבין, איזה קליפס נשבר, אם הוא ממתכת - תכניס מגנט.

אתה בטווווח? כי לי אישית זה נראה מאוד לא הגיוני. אני ציפיתי שיהיה איזשהו מעבר של כבל בשביל האנטנה. אחרת- למה בדיוק היא מחוברת?

אחד משני הקליפסים שתופסים את המסגרת של ידית תא המטען. זו עם הסמל של פיג'ו באמצע. אבל זה בסדר, כי כנראה שהוא נפל מתישהו היום כשפירקתי את דיפון הדלת. הוא כבר לא מרעיש.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

X plane חבר יקר,

אני אומר את הדברים מנסיון.

לד כמו שהראתי כן יעזור כי הוא מפזר לכל הכיוונים, בדיוק כמו בלינק שאתה שמת, סוגים אחרים לדוגמא כמו שbenboom הציג פשוט לא יכנסו לשם. אך ורק 5W5 501. שוב אני אומר הלד מעצים את התאורה ברכב פי כמה אמנם החלק האחורי של הרכב עדיין חשוך.

את הנורה אתה מושך החוצה ואת הלד אתה דוחף פנימה, שים לב שבלד יש קטבים לכן אם לא עובד בפעם הראשונה אתה צריך להפוך אותו צד.

לגבי הפירוק של הידית, אתה צודק 2 הברגים אכן מחזירים את כל המנגנון אבל אין לך ממה לחשוש הוא יכול להשאר באוויר בגלל הווים שמחזיקים אותו. הקליפס שנשבר הוא קליפס לבן מפלסטיק שעולה גרושים. מקסימום אתה יכול לשים בורג עם אום בצד השני.

האנטנה אם אני לא טועה מחזיקה בדבק דו צדדי חזק. אני מציע לחממם קצת עם פן ופשוט למשוך החוצה אולי עם עזרת כרטיס מגנטי או מברג פלסטיק בשביל לא לשרוט את השמשה.

הכיסוי הפנימי של דלת תא המטען יכלת להוציא פשוט על ידיי משיכה בידיות הגדולות הרבה יותר קל ונוח.

הקליפס שנשאר בתא המטען פשוט תחפש עם היד ואם לא אז תן לו קצת לחץ אוויר שיעוף משם.

206 XS

פורסם

מצטער שנשבר לך החלק, אבל אצלי בקסארה חלק זהה לגמרי יצא עם מברג שטוח בתוך שתי שניות. גם החלק הפלסטי היה מוברג עם 2 ברגים ונמשך החוצה.

הנורה שם יוצאת במשיכה, לשאלתך.

פורסם

ממליץ על כזה דבר:

קניתי את הלוח לדים הזה, מהמוכר הזה בידיוק, שמתי בקוואליר, הרבה יותר אור, אבל משום מה שנעלתי את הרכב מהשלט הוא התחיל לעשות תקתוקים מכיוון האיזור של החשמל\פיוזים.

הבנתי שהחשמל בקוואליר חלש וויתרתי על התענוג.

לפותח האשכול, עבודה יפה מאוד בדשבורד. אהבתי.

עכשיו לעניין של הפירוק, וזה שאתה שובר חלקים פה ושם.

כנראה החוש הטכני שלך לא מפותח, אבל זה עדיין לא צריך לעצור אותך מלהשקיע וללמוד על הרכב שלך.

כמה טיפים שלי: (נכונים לפחות בפיג'ו)

-מה שלא הולך במוח, הולך במחשבה איך הצרפתים חשבו כאשר הרכיבו את זה. (להכנס להגיון הלא הכי חכם שלהם).

-סבלנות ורק סבלנות, לא הולך לך, תנסה לחקור ולהבין מאיפה אפשר והגיוני לפרק את החלק.

-לא להשתמש בכלים מיותרים. (מברג זה יותר מידי, רק אל תתקרב עם פטיש לרכב).

בקיצור מקווה שתמשיך להשקיע ולשפץ את הרכב, יוצאים לך דברים יפים!

לגבי הלדים, זה יוסיף לך, אך תיהיה ערני למערכת החשמל. (כמו שכתבתי למעלה, אחרי ששמתי לדים בקוואליר שלי, התחלתי לשמוע רעשים מוזרים מהחשמל, פירקתי אותם והחזרתי לנורה המקורית.)

פורסם

הקישור של המוצר שנתתי לך מגיע עם 3 חיבורים נפוצים, אני לא יודע איזה חיבור יש לך שם, זה נראה כמו T10 , גם לא אז אחד אחר יתאים.

ללד SMD5050 יש זווית הארה של 120 מעלות, כך שניתן למקד אותו לצד מסויים בניגוד לנורה רגילה אשר מאירה 360 מעלות.

לכן נורה רגילה צריכה רפלקטון שכן חלק מהאור "הולך" לתקרת הרכב, הרפלקטור נועד כדי לנתב אותו למקום הנכון.

את נורת הלד כמו הפאנל שהבאתי קישור אליו מציבים רק כלפי מטה ולכן אין צורך ברפלקטור. נורת לד כמו שאחרים הביאו פה קישורים אליהם כן צריכה רפלקטור כי היא נורה כזו שמאירה 360 בערך [יש לה לדים מכל הצדדים].

המידות של הפאנל רשומות בפירוט המוצר, אם יש לך מקום בשבל זה זה הדבר האידיאלי למקום כמו שלך, הנורות 360 מתאומות יותר לפנסים כי שם אכן צריך תאורה בזווית 360.

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

ומה עם הכפתור שיש לי? שאפשר לכבות, להדליק, או לעשות שידלק כשהדלת נפתחת? איך אני מתקין כזה?

hagggg55 כתב:

פורסם

לגבי הרעש מהדלת - תנסה לשמן מבחוץ לכיוון שאליו נכנסת הזרוע. אפשר גם עם שמן לנשק. שווה לנסות, אבל אל תגזים עם הכמות שלא תתמלא לך הדלת בשמן...

לגבי האנטנה - אין דבר כזה שקודחים חור בשמשה! זה לא בטיחותי, וחוץ מזה מה יקרה כשירצו לפרק את האנטנה? ישאר חור בשמשה? הפתרון פשוט מאד: החלק הפנימי והחלק החיצוני מודבקים באמצעות דבק דו"צ חזק לשמשה וממוקמים זה מול זה. התדר עובר בין החלקים בהשראה מבעד לשמשה. לא חייבים מגע ישיר, בסופו של דבר זה אנטנה...

בנוסף, לגבי פירוק חלקים ברכב, אני ממליץ לך להיות זהיר מאד כדי לא לשבור חלקי פלסטיק. יש מצב שאחרי שנים שהרכב בשמש הישראלית חלקי הפלסטיק לא כל כך חזקים כמו שהיו במקור.

לפני כל פירוק תנסה לחשוב קצת איך החלק מתחבר. בדרך כלל אם יש ברגים, היצרן ינסה להסתיר אותם. או שיש קליפסים, ואז צריך לשלוף את החלק בזהירות באמצעות מברג שטוח ובהדרגה.

דבר נוסף, תקנה סט מברגי טורקס (כוכב) או אפילו סט בוקסות של טורקס. יש לך רכב צרפתי - זה חובה...

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

יופי של עבודה!

אגב משהו מאוד מוזר לי, בכל ה XSים שראיתי - הריפוד שונה מזה של ה 206 הרגילות (צבע אחיד , שחור או אדום בדרך כלל)

הפנסים גם תמיד היו שקופים עם 2 מנורות נפרדות לאורות גבוהים ואורות דרך.

בנוסף הידית הילוכים ב XS בדרך כלל עם חלק כסוף מעל.

יכול להיות שזה דגם 8 שסתומים?

*עריכה*

גם ההגה בדרך כלל מעור

פורסם
הקישור של המוצר שנתתי לך מגיע עם 3 חיבורים נפוצים, אני לא יודע איזה חיבור יש לך שם, זה נראה כמו T10 , גם לא אז אחד אחר יתאים.

ללד SMD5050 יש זווית הארה של 120 מעלות, כך שניתן למקד אותו לצד מסויים בניגוד לנורה רגילה אשר מאירה 360 מעלות.

לכן נורה רגילה צריכה רפלקטון שכן חלק מהאור "הולך" לתקרת הרכב, הרפלקטור נועד כדי לנתב אותו למקום הנכון.

את נורת הלד כמו הפאנל שהבאתי קישור אליו מציבים רק כלפי מטה ולכן אין צורך ברפלקטור. נורת לד כמו שאחרים הביאו פה קישורים אליהם כן צריכה רפלקטור כי היא נורה כזו שמאירה 360 בערך [יש לה לדים מכל הצדדים].

המידות של הפאנל רשומות בפירוט המוצר, אם יש לך מקום בשבל זה זה הדבר האידיאלי למקום כמו שלך, הנורות 360 מתאומות יותר לפנסים כי שם אכן צריך תאורה בזווית 360.

החיבור הוא T10, אני אישית בהתחלה רציתי לעשות את הרעיון שאתה נתת אבל פשוט אין שם מקום למשחקים אז שמים לד כמו שאני הראתי, בבית הנורה אכן יש רפלקטור שמפזר את האור ונותן תוצאה טובה.

בשביל להסביר את עצמי פחות או יותר:

p1150407.jpg

החלקים המסומנים באדום הם בעצם חלק חתיכת אחת שפה היא פשוט נשברה ל3 ולכן אין מקום למשחקים, הצמה עם הנורה נכנסים לבית הנורה מהצד ולכן זאת האופציה היחידה.

206 XS

פורסם
לגבי הרעש מהדלת - תנסה לשמן מבחוץ לכיוון שאליו נכנסת הזרוע. אפשר גם עם שמן לנשק. שווה לנסות, אבל אל תגזים עם הכמות שלא תתמלא לך הדלת בשמן...

לגבי האנטנה - אין דבר כזה שקודחים חור בשמשה! זה לא בטיחותי, וחוץ מזה מה יקרה כשירצו לפרק את האנטנה? ישאר חור בשמשה? הפתרון פשוט מאד: החלק הפנימי והחלק החיצוני מודבקים באמצעות דבק דו"צ חזק לשמשה וממוקמים זה מול זה. התדר עובר בין החלקים בהשראה מבעד לשמשה. לא חייבים מגע ישיר, בסופו של דבר זה אנטנה...

בנוסף, לגבי פירוק חלקים ברכב, אני ממליץ לך להיות זהיר מאד כדי לא לשבור חלקי פלסטיק. יש מצב שאחרי שנים שהרכב בשמש הישראלית חלקי הפלסטיק לא כל כך חזקים כמו שהיו במקור.

לפני כל פירוק תנסה לחשוב קצת איך החלק מתחבר. בדרך כלל אם יש ברגים, היצרן ינסה להסתיר אותם. או שיש קליפסים, ואז צריך לשלוף את החלק בזהירות באמצעות מברג שטוח ובהדרגה.

דבר נוסף, תקנה סט מברגי טורקס (כוכב) או אפילו סט בוקסות של טורקס. יש לך רכב צרפתי - זה חובה...

טוב קודם כל, תמיד נחמד ללמוד משהו חדש. לא היה לי מושג שאין חיבור ישיר בין שני חלקי האנטנה, אז לא רציתי לפרק ע"מ שלא לשבור את השמשה ו/או להתקע עם חור בשמשה.כן אני באמת צריך לקנות סט מברגים כאלה. הבעיה שבחנויות זה נורא יקר, ואין לי דרך לבדוק את טיב הסחורה באינטרנט, אז אני לא רוצה לקנות משהו שיישבר לי בשימוש הראשון.T_A- כן זה ה8V. רק 90 כ"ס.לנטרהGLS- לא הבנתי למה הכוונה. מה אני צריך לקנות חלק שלם כזה חדש, ובמקום הנורה שהייתה לי, פשוט לשים לד? מה עם הכפתור שמשחק בין המצבים של התאורה? איך זה יעבוד?תודהאורן

hagggg55 כתב:

פורסם

122jm.jpg

הספריי הזה עולה 12 ש"ח לפחית.

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...