Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 20K לסטודנטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשת רכב אמין וחסכוני, שייקח אותי למכללה וחזרה.

התקציב הוא 20,000 שקל.

2 שאלות -

1. איזה רכב מומלץ לאור ההגבלות?

2. האם התקציב מספיק או שכדאי לחכות קצת עם הקניה כדי לחסוך קצת יותר בשביל רכב טוב יותר?

תודה למבינים!

פורסם

מה המרחק למכללה? או בניסוח אחר כמה קילומטר הרכב אמור לעבור כל יום?

האם את מחפשת אוטמטי? ידני? ,שנה? ,רכב קטן או גדול? .לסיכום חסרים משתנים רבים בשאלה שהעלית.פרטי יותר.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אז ככה..

הרכב יעשה 3 פעמים בשבוע 50 ק"מ בערך (זו הנסיעה למכללה אך כמובן שהוא לא ייסע רק לשם וחזור..)

מחפשת רכב אוטומטי החל משנת 2000 והבנתי שעדיף לי רכב קטן.. אך אני לא הבנתי מהי הסיבה.. דלק?

פורסם

דלק,חניה קלה יותר,תחזוקה זולה יותר,הייתי בודק פונטו ספיייס,דיהטסו סריון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הייתי נוגע בדהייטסו סיריון בתקציב הזה.רכב עם מנוע 1000 לא מחזיק הרבה קילומטרים ובשנתונים שאת יכולה להרשות לעצמך סביר להניח שיהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא אחת שמורה.קחי משהו יפני שמור היטב עם מנוע 1300 ומעלה .רכב קטן הינו (בד"כ ) חסכוני יותר בדלק ולכן ההמלצות עליו.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
דלק,חניה קלה יותר,תחזוקה זולה יותר,הייתי בודק פונטו ספיייס,דיהטסו סריון.

אני חושב שדווקא מכוניות קטנות אתה מקבל פחות ביותר כסף, בגלל הביקוש.

אין שום קשר להחזקה, למה בדיוק היא יותר זולה?

בתקופה שאישתי היתה צריכה רכב למכללה, מהוד השרון לאריאל אני המלצתי ללכת על גאלאנט, וזה מה שעשתה, היתה מרוצה עד הגג.

שהם היו נסעים למכללה ועושים רוטציה.

הם נסעו לפעמים עם פיאסטה, אונו וכו'

ואז היא חזרה יום אחד ושאלה אותי עם יש לה סיבה לכבות מזגן ולהוריד את הגיר ל 1,2או3. כי זה מה שכולם עושים.

כמובן שלא היה לה צורך.

בכל מקרה הגאלאנט זאת רק דוגמה,

לדעתי בכל רכב קטן בסכום הזה אתה מקבל מעט אוטו ביותר כסף.

אין לה בעיה של חניה במכללה ולא ליד הבית.

אז עוד הינו חברים, היום היא אישתי.

אז הגאלאנט אצלי רוב הזמן, ואישתי עם הלנד קרוזר.

בנסיעות שלי שזה בערך 150 ק"מ ביום, הגאלאנט הרבה יותר נעימה מהלנד קרוזר.

פלג_

פורסם

רכב קטן יהיה נוח יותר לתמרון והיגוי בראש ובראשונה.

צריכת הדלק תהיה לפחות שפויה אם לא חסכוני.

ב20K בשביל נסועה לא גבוהה במיוחד אני לא רואה שום סיבה לא לקנות יונדאי גטס או פיאט פונטו

עדיפות לדלק - פיאט.

עדיפות לאמינות - יונדאי.

מה גם שבסכום הזה בין שני הרכבים האלה את כנראה תגיעי לשנתון הכי גבוה ולבלאי הכי נמוך - סטטיסטי זה יהיה נכון.

יונדאי גטס, אפילו אם יש לה כרית אוויר אחת - אם את נהגת יחידה רוב הזמן, זה יהיה הרע במיעוטו כי זה עקב האכילס של הרכב - הבטיחות שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
פלג, אתה יכול לתת יותר פירוט לגבי הגאלאנט? האם הוא רכב גדול? חסכוני? עומד בתקציבי?

היי הילה. הוא עומד בתקציב, הוא מאוד חסכוני (כמובן ביחס למנוע) אם לחישוב נכנס גם הוצאות על טיפולים, אז האחזקה שלו מאוד זולה.

אבל האמת שהגאלאנט היה רק דוגמא לכך שלדעתי ברכב קטן אתה פשוט משלם על זה שהוא קטן ללא שום פרופורציה למה שאתה מקבל.

(שזה לא נכון לה 3-4 שנים האחרונות, שהרכבים הקטנים מאוד מאובזרים)

אבל לתקציבים האלו, של ה 15-20 אלף זה עוד נכון.

ובמקרה של הגאלאנט הוא רכב מאוד גדול, יחסית כמובן.

אני לא בטוח שזאת תהיה הבחירה שלך,

אבל יש לא מעט רכבים כמו, הניסן אלמרה, קורולה (למרות שלדעתי היא קצת יקרה מידי)

ועוד לא מעט אופציות שיתנו לך הרבה יותר מרכב קטן מהשנים מאותם שנים.

מה שכן, עם יש לך בעיה של חניות זה סיפור אחר.

אם היתי מסתובב רוב הזמן בתל אביב, אני די בטוח שלא היתי מחזיק את הרכב.

בהצלחה

פלג_

פורסם
דוגמאות למשהו יפני שמור היטב..?

ומה לגבי סיאט איביזה? פז'ו 206?

לפיגו גיר לא ממש מוצלח,אם זה היה ידני או לפחות מדגם מתקדם אפשר היה לחשוב,לא מכיר טוב את האיביזה.

לא מבין למה היא צריכה רכב כמו גאלנט? מה צריכת הדלק שלה?

הרכב קטן הביטוח גם יהיה יותר זול,צמיגים יותר קטנים יותר זולים,וזה מצטבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פלג,

מאוד מסכימה עם מה שאתה אומר לגבי הערכת היתר (שבאה לידי ביטוי במחיר) של המכוניות הקטנות, אבל אולי בכל זאת ישנה איזו שהיא התקזזות במחיר לאורך הזמן? הכוונה היא באמת אולי לביטוח זול יותר? תחזוקה זולה יותר? שיש במכוניות הקטנות (כמו שציין yulianx)

הערה קטנה - החניה לא כל כך מהווה בעיה. לא שאני חונה מדופלמת אבל לא מדובר בחניות בתל אביב לרוב.

פורסם

הגאלאנט לדעתי היא דוגמא גרועה יחסית בשל עלות החלפים וזמינותם.

קודם כל אם צריכת הדלק איננה שיקול מרכזי - בתקציב שלך תכנס יונדאי גטס או אקסנט אפילו מ-2005.

עלות אחזקתה תהיה זולה לאין ערוך מהגאלאנט.

אם כבר רכב משפחתי או קצת גדול יותר תוכלי למצוא מאזדה 323 מתחילת שנות האלפיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם צריכת הדלק אינה פאקטור, אין צורך ברכב קטן.

אכן משלמים "פרמיה" על רכב קטן כי הוא הזול ביותר לאחזקה בד"כ ושומר על ערכו בצורה פנטסטית בשל כך.

האופציה המשתלמת ביותר מבחינת תמורה לכסף היא יונדאי אקסנט - אלה נמכרות במחיר של מחירון מינוס 15% במקרה הטוב ומחירון מינוס 30% במקרה שמדובר ביוצאת ליסינג או השכרה.

פורסם

אולי זה היה לכם קצת מוזר.

אבל זה בסדר כי אתם ניזונים משמועות,כמה באמת מכירים את הגאלאנט?

אז ככה, צריכת דלק שלה בעיר היא אחד ל 10, בנסיעה לאילת הלוך חזור צריכת דלק של 1 ל 12.5.

אבל אני נוסע מאוד רגוע.

אחי הגדול עם גטס צורך יותר דלק.

הגאלאנט רכב מאוד אמין, לאמא שלי יש אותה כבר 10 שנים, ושלי כבר 4 שנים.

עלות ההחזקה שלה בשנה הוא מצחיק.

zvit

מאיפה אתה יודע את עלות ההחזקה של הגאלאנט, רוצה לבוא לעיין בספר טיפולים?

yulianx

הרכב קטן הביטוח גם יהיה יותר זול,צמיגים יותר קטנים יותר זולים,וזה מצטבר.

סט צמיגים לרכב משפחתי עולה באזור ה 1200-1300 ש"ח.

כמה כבר יעלה לרכב קטן? 1000 ש"ח.

סט צמיגים מחזיק 4-5 שנים, בחשבון פשוט 4.629 ש"ח לחודש.

תקלה אחת לפה או לשם סוגרת לך את האפרש.

זה לא סכום שאפשר לקחת בחשבון.

החלפתי צמיגים עכשיו בלנד קרוזר, סט צמיגים 4400 ש"ח, פה אתה כבר יוכול לומר שיש הבדל בהחזקה

ביטוח? מי צריך ביטוח לרכב במחיר כזה.

שוב אני מדגיש, הגאלאנט היא רק דוגמה.

וגם אם את כבר בכיוון של רכב קטן, אני לא היתי הולך על גטס, וזה רק בגלל שאני מכיר את הרכב.

מה שאני לא מכיר אני לא יכול לומר

בהצחלה.

מה שכן, את הגאלאנט היה מאוד מאוד קשה למכור, אבל אותי זה לא מטריד, במחיר הזה כמה שהיא תחזיק זה מספיק, מקסימום תעבור לאחותי הקטנה.

• תוכן חדש...