Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל מי שבא לטסט לא מחפש לחזור לשם אחרי יומיים ולהראות להם שהוא עשה לוחית במקום זול יותר, הוא רוצה לצאת משם כמה שיותר מהר עם טסט בתוקף, אז הוא נכנע וקונה שם כי זה יקח לו הכי פחות זמן וכאב ראש.

zivm, אני לא הייתי חוזר למכון הזה, לא חסרים מכונים אחרים.

צודק.

ובהחלט פעם אחרונה שאני שם.

לפי מה שהבנתי זה שבמידה ונכשלת על לוחית מספר אתה עדיין תעבור ועל זה לא יוכלו להכשיל אותך. אבל אתה מצהיר ומתחייב שתוך יומיים אתה מחליף את הלוחית בכל מקום. ככה למכון אין אינטרס "לדחוף" לך לוחית סתם כי בין כה וכה לא הוא יקבל את הכסף.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפי מה שהבנתי זה שבמידה ונכשלת על לוחית מספר אתה עדיין תעבור ועל זה לא יוכלו להכשיל אותך. אבל אתה מצהיר ומתחייב שתוך יומיים אתה מחליף את הלוחית בכל מקום. ככה למכון אין אינטרס "לדחוף" לך לוחית סתם כי בין כה וכה לא הוא יקבל את הכסף.

יכול להיות שאתה צודק אבל אני לא מכיר את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רציתי לעדכן בעוד משהו בקשר לכיוון פרונט הזה שעשו לי.

היום יצא לי לנהוג קצת יותר משתי דקות מאתמול לאחר הטסט,והאוטו פשוט לא מרגיש אותו דבר.

ההגה קשה,לאחר סיבוב ההגה לא חוזר לבד אלא צריך "לעזור לו",הנהיגה יותר נוקשה וממש לא נעימה כמו שהיה בהתחלה. ממש מרגיש כאילו ההגה נדפק לאחר הכיוון.

אני לא רוצה לחזור לשם מכיוון שהם יהרסו לי עוד יותר,אני מפחד שלא עשו נזק יותר גדול מזה שכיוונו לי על עיוור את הגלגלים.

מה ניתן לעשות במקרה כזה? ללכת למוסך שלי ושהוא יסדר לי? זו ההרגשה שצריכה להיות לאחר כיוון פרונט ואולי אני לא רגיל?

שבת שלום וזהיר לכולם!

פורסם
לא הבנתי מה הקשר...?

שהבחור עם הBMW אמר לך שגם ככה לא תעקוף אותו והוא יעשה את הטסט לפנייך, כלומר שהוא מכיר את הבוחנים\מנהל, אז אחרי ש"הצקת" לו להזיז את הרכב הוא אמר להם להקשות עלייך.

פורסם
שהבחור עם הBMW אמר לך שגם ככה לא תעקוף אותו והוא יעשה את הטסט לפנייך, כלומר שהוא מכיר את הבוחנים\מנהל, אז אחרי ש"הצקת" לו להזיז את הרכב הוא אמר להם להקשות עלייך.

למה נראה לך? הוא לא יצא מהאוטו כל הטסט והבוחן הראשי שעשה לי את הבעיות רק הגיע מהבית...

פורסם
הכי טוב להעביר טסט דרך המוסך. לא ראיתי מכון טסטים מבפנים כבר כמה שנים טובות.

+100.

אני מעדיף לשלם למוסך, ושיבצעו את הטסט בעצמם.

במוסך שאני מטפל בו יש מכון טסט "in house" עם בוחן מורשה.

פורסם

אין כמו לעשות טסט לרכב במכון שיש בו הכל (כאילו אוטודיפו).

לוחית רישוי דפוקה,מדבקה זוהרת דהויה,כיוון פרונט,איזון גלגלים,אורות לא מכוונים....

לא אשכח בחיי את ימי האוטובינאקי שלי שהייתה במצב מושלם ובכל פעם חיפשו משהו אחר (מדבקה זוהרת...) העיקר לעשות חוזר ואם אפשר אז גם כיוון פרונט לטובת העובד שישב באותו בוקר מובטל (לא עבד עליי בגלל הכרות עם המערכת של אותו מכון).

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

למה אתם לא כותבים באיזה מכון? זה בעיה חוקית?

אני ניכשלתי בערך 8 פעמים באותו רכב על כיוון גלגלים

בפעם הראשונה הלכתי למוסך הקרוב הוא בדק ואמר שלא צריך כיוון (יש צדיק אחד בסדום)

לכן בכל הפעמים הבאות אחרי שניכשלתי על כיוון גלגלים שילמתי בדיקה חוזרת ועברתי מיד.

המכונאי שלי טוען שאם ההגה טיפה עקום אתה ניכשל בכיוון.

יום שישי הייתי במטלון בפעם הראשונה שלי והיה ניראה די סביר

והם גם רוצים שאחליף לוחיות פעם הייתי מתקן עם טוש ארט ליין שחור אולי ננסה גם הפעם לחסוך כמה שקלים

שבוע טוב

פורסם

סיפור קטן על קומפיוטסט בתל אביב, ליד יצחק שדה:

שנה שעברה באתי לשם להעביר את הסיאט שנת 2000 שלי טסט. באתי בערב חג והבוחן אמר שיש לי חופש בהגה והכשיל אותי, בבדיקה האחרונה אחרי שהאוטו עבר את כל הבדיקות ללא רבב (חוץ מלוחית הרישוי ה"דהויה", שעלה 50 שקל שרירותיים להחליפה). מיותר לציין שמעולם לפני כן לא הרגשתי שום חופש בהגה - ההגה היה מדויק ונהדר וכיפי - אבל הכשיל ולא הסכים לשמוע שומדבר לגבי זה.

כיוון שאני סטודנט במכללת ספיר בדרום, במהלך השבוע שאחרי זה נתתי את האוטו לאיזה מוסכניק מקומי בשדרות שהשמועה במכללה טענה בתוקף שהוא ממש ממש זול. הוא החליף לי גומיה בהגה שעלתה 400 שקל (זה זול??) ומשם נסעתי למכון הבדיקה. הגעתי לקומפיוטסט בת"א (שעה נסיעה, כי חייבים לחזור לאותו מכון..) ואז גילו לגמרי במפתיע שהכתמי שמן מתחת למרכב, שמקורם בהזעת הדיפרנציאל הידועה לשמצה בסיאט-פולקסווגן הידניות של אותן שנים, הם בעצם בגלל שהמשאבת הגה התפוצצה והם אמרו שלמרות שכבר אין חופש בהגה ולמרות שתיקנתי את מה שהם טענו שהיה תקלה והראיתי קבלות, הם לא מוכנים להעביר כי אני "אוטוטו מאבד את ההגה לגמרי וגומר בכיסא גלגלים!!!". הוצע לי, במחווה נדירה של טוב לב מתפקע, ללכת למוסך הסמוך שיעשה לי שטיפת מרכב בקיטור ב 80 שקל (לא פחות) ואז, כשהם יראו שהמרכב של המכונית בת ה11 הזאת נקי מכתמי שמן, הם יוכלו להעלים עין מהמשאבת הגה שלטענתן מפוצצת כמו הפרצוף של וויטני יוסטון ז"ל כשבעלה נהג להכות אותה. גם אחרי שעשיתי את זה, הם ניגשו אלי ואמרו שהם מצטערים אבל הם פשוט לא יכולים להעביר ושאני צריך לחזור למוסך כדי שיחליף משאבת הגה. בשלב הזה לקחתי את הבוחן הראשי הצידה וכמעט בבכי ובהשפלה נוראית הסברתי לו שאני סטודנט תפרן מעיירת פיתוח ושפשוט אין לי כסף לדברים האלה ואני יודע שהאוטו בסדר (כל כך משפיל להדחק ככה לפינה ולהסביר לבנאדם זר על מצבך הכלכלי כדי שיחוס עליך מפני מה שנראה בבירור כניסיון לרמאות-טסט מכוערת). סך הכל, הליקוי שבעטיו נכשלתי בטסט הראשון תוקן במוסך מורשה משרד התחבורה ויש קבלה ולפי החוק הם צריכים לשחרר אותי.

רק אחרי נקודת השפל הזאת, הבוחן תקתק במחשב שהרכב תקין ושחרר אותי. זה עלה לי בניקוי קיטור מיותר ויקר מדי ובנתח כבד מהכבוד העצמי שלי.

פורסם

אני לא מבין איך גוף שאמור לפקח על תקינות הרכב (מכוני טסטים) יכולים גם למכור את המוצרים או השירותים

עליהם הם מכשילים.

ממש מסחטת כסף מה הבעיה להכשיל כל אחד על נורות ולוחית זיהוי אם אתה מוכר את אותם מוצרים הרי

אף אחד לא יגיד בסדר אל תעביר אני אתקן את זה במקום אחר.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תוכן חדש...