Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזהרו מסוחרים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכמה ימים האחרונים אני מבצע הרבה שיחות למספרי טלפון ביד2 וב75% מהמקרים מדובר בסוחרים

חשוב לשאול בטלפון כמה דברים

מצטט הודעה של חבר בפורום בשם E_M777

קודם כל תשאל אם הוא הבעלים הרשומים ברשיון הרכב

אח"כ תשאל לגבי תאונות ופגיעות שלדה,מצב מיכני (בעיקר מנוע וגיר) האם הרכב מאבד מים\שמן בכלל

האם ההילוכים עוברים חלק

תנסה לבדוק הסטורית טיפולים (טיימינג בעיקר - עדיפות למתועדים\קבלות)

וכל השאר לפי המודעה\רמת הבנתך (תוספות ותקינותם)

אם הרכב מצא חן בעינך תשאל לסיום אם יש עוד משהו שאתה צריך לדעת ושלא נאמר\נכתב במודעה

בהתחלה שאלתי בשאלה הראשונה האם אתה מופיע ברשיון הרכב, הוא ישר ענה - אני סוחר רכב מיד ראשונה פרטי עם אחריות בלהבלה אמרתי שלום ולהתראות.

אחרי זה הם אמרו לא זה של אחותי, קנינו רכב לפני חודש לאחותי, אבל לא הולך לה עם הגיר אז אנחנו מוכרים את הרכב. לפני שקנינו המליצו לנו על הרכב (אחלה שיטת מכירה גם כן), אמרתי שיהיה בהצלחה וניתקתי.

בשיחה אחרת עונה בחור ואומר לי בקול כבד "רק רגע" , אני ממתין כמה שניות ושומע דיבורים בטלפון

אני שומע את זה שענה לי צועק "אני יכול לסגור איתך על 42"...

את ההמשך כבר אתם יכולים להבין.

אחרי כמה שיחות זה כבר נהיה מצחיק.

אני מתקשר

ק: "שלום זה בקשר לרכב"

מ: "כן אחי"

ק: "השם שלך מופיע ברשיון רכב?"

מ: "כן אחי בטח זה רכב פרטי"

ק: "באיזה רכב מדובר שוב?"

מ: "אתה בקשר לפיג'ו לא?"

ק: "אתה שואל או אומר?"

מ: "אומר אומר.."

בקיצור הבנתם את הפואנטה

מה שאני רוצה להגיד זה:

ב90% מהמקרים, אדם שלא מציין את השם שלו כאיש קשר במודעת מכירה הוא סוחר. לא בכל המקרים, אבל לרוב.

אדם שהוא סוחר שעושה את העבודה שלו כמו שצריך לא אמור להתבייש בזה שהוא סוחר, הוא יציין זאת בראשית הדרך במודעה ביד2 ואנשים יגיעו אליו.

אדם שמנסה לשחק אותה מוכר פרטי והוא לא - מוכר לכם לוקש, לכו תדעו מה יקרה עם הרכב בעוד חודש ולמי תהיה הכתובת לתלונות.

המטרה של הפוסט הזה היא פשוט להסביר לכם כמה שזה חשוב לעבור על כל הפרטים בשיחה הראשונית בטלפון, כי זה יכול לחסוך הרבה מאוד בעתיד, גם במובן החומרי וגם ברוחני (לא, לא רוחני כמו דת :twisted: )

שיהיה בהצלחה לכולם ברכישת הרכב שלהם

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע אם הייתי לוקח את נושא השם על הרישיון כטאבו,

למשל, אחי היה מעוניין למכור את רכבו אשר רשום על שמו ואת מלכת המכירה אני ניהלתי.

הרכב הראשון שרכשתי נרשם על שמו של אבא שלי וגם את מכירתו אני ניהלתי.

כמו כן, סוחרים זה לא עם טיפש, על אחת כמה וכמה סוחרים נוכלים לכן יש לשאול כמה שיותר שאלות טכניות לגיטימיות על הרכב, בשיחת הטלפון על מנת להבהיר שלא מדובר באדם תמים,

באם האקזמלר נשמע לא רע, יש להגיע למקום בדיקתו עם אדם שמבין במכונאות ולעבור על הרכב, יותר מזה - אם יש לכם מוסך קבוע, תאמו עם המוסכניק שלכם (אין סיבה שלא יסכים) וסעו לשם שהוא יבדוק מקצועית.

עבר? מצויין להמשיך לבדיקה רישמית של מכון בדק - הכסת"ח שלהם בא לטובתכם ומהווה עילה להורדה מחיר.

עבר? מעולה, מכירת הרכב בנוהל הרגיל - בדיקה שאין עיקולים וכו... והעברת בעלות מיידית.

הריי למה אנחנו כ"כ מפחדים מסוחרים? כי יכול להיות שנרכוש רכב, שהיה טוטאלוס, שכולו קצרים חשמליים או השד יודע מה עבר עליו.

אז שיהיה סוחר, אם כל המידע שדרשתי היה אמין (יד, קילמטראז', הסטוריה, תקינות וכו...) אז זכיתי.

אני באופן אישי פחות חשדן בטלפון והכי חשדן ודקדן שיכול להיות כשאני הולך לראות את האוטו.

פורסם

ומצד שני כשיש רכב שמור מאוד מיד פרטית מטופל בי תאונות, אף אחד מכם לא מוכן לשלם מחירון.

אתם מחפשים מציאות בזול וזה מה שתקבלו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הדרך הכי פשוטה לעלות סוחר בטלפון זה לשאול שאלות בלי לציין ספציפית על איזה רכב מדובר.

"שלום, זה לגבי הרכב"

"איזה יד הוא?"

"כמה ק"מ הוא עבר?"

"מה? כל זה מופיע במודעה? לא ראיתי אותה, חבר שלי נתן לי את הטלפון כי אמרתי לו שאני מחפש אוטו"

*כל זה כמובן תוך כדי בהייה ממוקדת במודעה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כשהלכתי לעזור לגיסי לראות רכב,

המוכר הגיע כמובן באיחור וכשביקשתי לראות את רשיון הרכב הוא הוציא בלי להתבלבל ונתן לו.

כשהסתכלתי על הרשיון רכב אמרתי לו שהשם ברשיון הוא של בחורה והוא בשיא האדישות אומר לי כן זאת אשתי,

אמרתי לו אבל איך אתה שם משפחתך כהן [לדוגמה] ואשתך רבינוביץ' [דוגמה] אז הוא התעצבן תפס את הרישיון וזרק על הריצפה תוך כדי צרחות "מה אתה לא מאמין לי , לא צריך אל תקנה את הרכב ,אל תעשה לי טובות ..." וכמובן פרצוף נעלב.

אמרתי לגיסי ,עזוב הכל בוא נלך הוא לא שווה את זה בטוח סוחר.

גיסי היה חם על האוטו ולא שמע לאזהרותי ובסוף נכנס לבדיקה ,

כשיצא מהבדיקה הסתבר לו שכל מה שהזהרתי אותו היה נכון [שהרכב עבר תאונה רצינית מקדימה ועוד ועוד].

עדיין הוא החליט שהוא רוכש את הרכב ואפילו משלם מעל למחירון !

אמרתי לו :"אתה ממש פראייר אני לא מאמין אבל כסף שלך בחירה שלך מה אתה עושה איתו".

אחרי שנתיים כמעט והוא עדיין נגרר בבתי משפט עם הסוחר מנסה לקבל פיצוי על תקלות שונות שעוד חוזרות לו מהתאונה [לדוגמא מדחס מזגן שהתפגר אחרי K60~ ק"מ].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אתה ממש חרא גיס

אני הייתי אוסר עליו לקנות את הרכב, עד כדי שהייתי מחתים אותו (את הגיס) על חוזה שבו נאמר שאם וכאשר יתברר שצדקתי, הוא יקבל סטירה. במצח, מעליבה כזאת.

*אתה לא באמת חרא גיס, זה היה בצחוק (רמת ההעלבות בפורום הזה עלתה פלאים, תבין את הזהירות שלי)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מבין ולא מתרגש,

ממזמן אני דוגל בגישה של : אני אזהיר,אכוון ,אמליץ תרצה תקח מהנסיון שלי, לא תרצה תלמד בדרך שלך.

אותו הדבר עם הילדים שלי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
אתה ממש חרא גיס

אני הייתי אוסר עליו לקנות את הרכב, עד כדי שהייתי מחתים אותו (את הגיס) על חוזה שבו נאמר שאם וכאשר יתברר שצדקתי, הוא יקבל סטירה. במצח, מעליבה כזאת.

*אתה לא באמת חרא גיס, זה היה בצחוק (רמת ההעלבות בפורום הזה עלתה פלאים, תבין את הזהירות שלי)

ומה אתה רוצה שהוא יעשה?? יאזוק אותו? הוא התריע, הזהיר, הבהיר, הדגיש ואמר. הגיס לא מעוניין לשמוע? שישלם וילמד מהטעויות שלו. זו השיטה לחיים טובים - תגיד אתה את שלך אבל בעיה שלו.

אני בטוח שהיום הוא פחות "חם" על הרכב...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

דווקא לא :-( .

הוא עדיין חי בסרט שהוא יקבל את הכסף מהסוחר וממכון הבדיקה.

הרכב למי שתהה זו ניסאן קשקאי הנעה 2*4 שעברה תאונת חזית רצינית והגיע למוסך מרכזי על גרר.

הוחלף כל מה שמסביב למנוע [חוץ מהמנוע הוחלף מדחס מזגן,מסרק,משולשים ,מוט מייצב ,גלגלים קדמיים,רדיאטור ועוד ועוד.]

אבל כמו שאמרתי הוא בשלו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
הדרך הכי פשוטה לעלות סוחר בטלפון זה לשאול שאלות בלי לציין ספציפית על איזה רכב מדובר.

"שלום, זה לגבי הרכב"

"איזה יד הוא?"

"כמה ק"מ הוא עבר?"

"מה? כל זה מופיע במודעה? לא ראיתי אותה, חבר שלי נתן לי את הטלפון כי אמרתי לו שאני מחפש אוטו"

*כל זה כמובן תוך כדי בהייה ממוקדת במודעה

כשאני חיפשתי רכב אלו השאלות שגילו אם הבן אדם סוחר או לא,במיוחד השאלה,זה לגבי הרכב..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ומצד שני כשיש רכב שמור מאוד מיד פרטית מטופל בי תאונות, אף אחד מכם לא מוכן לשלם מחירון.

איימן ברד'ר...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הייתי חייב גם אז +10!

פורסם

מקרה שהיה לי.

נסעתי עם אישית לראות רכב.

כמובן המוכר הגיע באיחור אלגנטי של 15 דקות.

המוכר גר בבת-ים

בעל הרכב כתובתו באילת

הרישיון שולם בסניף יד-אליהו בת״א

הרכב עבר טסט בחיפה

אמרתי למוכר ״אם תצליח להסביר לי את זה אני לוקח את הרכב...״

כמובן הבחור הבין שאני את הרכב לא אקנה.

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

לא צריך להיזהר מסוחרים, רק מכאלה שלא מזדהים כסוחרים.

חבר רכש לאחרונה גרנדה פונטו ידנית ממגרש בשם BANKCAR, ולמרות שהאווירה הייתה די שכונתית הרכב יצא מצוין מבחינת הבדיקה והרכב נרכש ומשרת את החבר כבר חודש. כל ההיסטוריה של הרכב הייתה גלויה ובסה"כ למרות שבד"כ מגיעים למגרשים הנ"ל רכבים די מעפנים עם ק"מ גבוה ותאונות קשות, במקרה הזה מדובר היה בסוג של מציאה.

פורסם

אני אישית מכיר סוחר רכב, שהוא בנאדם הגון, אף פעם לא ימכור רכב שהוא יודע שהוא דפוק וינסה להעלים תקלות.

אבל מה? בגלל סוחרים חלאות אחרים שמשקרים, וגם בגלל אנשים כמו פותח השרשור שמבחינתם סוחר רכב זה מילה מקבילה ל"שטן"(אם מנסיון כואב או לא), הוא הרבה פעמים נאלץ להעלים את העובדה שהוא סוחר, אחרת הוא פשוט לא ימכור.

• תוכן חדש...