Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזהרו מסוחרים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שישנם סוחרים שעושים את עבודתם כמו שצריך, והם האחוז הקטן שאמרתי שאין צורך להמנע ממגע איתו

אמרתי לא להתקרב לסוחרים שמפרסמים מודעות דרך הלוח הפרטי

כשדיברתי עם אחד הסוחרים, אחרי שכבר הבנתי שמדובר בסוחר, אמרתי לו שאם תפרסם מודעות בצורה חסויה ותנסה להתברג ללוח של המוכרים הפרטיים אתה לא תצליח למכור... הוא מבחינתו - "מה? אני לא מבין מילה ממה שאמרת.." באותו רגע הבנתי שאני מדבר לקיר ובירכתי לשלום וניתקתי את השיחה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כמה זמן ראיתי ביד 2 אלפא במחיר מחירון עם נתונים טובים מאוד!

אז התקשרתי!

ענה בחור צעיר וכמובן כן אחי (ששמעתי שזה בחור צעיר אמרתי לעצמי כבר האוטו לא בשבילי)

אז אמרתי בקשר לאוטו והוא חשב בכלל שאני מדבר על אוטו אחר, בקיצור אמרתי לגבי האלפא

אז שאלתי יד? במודעה כתוב יד 2 הוא אמר לי שהוא יד 3 ! (אני בטוח אם הייתי רואה ברישיון זה היה יד 4)

ושאלתי טסט יש?? קיבלתי תשובה מאוד יפה!! "יש אין" אז אני שואל מזה "יש אין"? יש או אין? אין!

ואז שאלתי האוטו מופיע על שמך? אז הוא עונה אמממ לא זה רשום על שם של "חבר של חבר"

אז שאלתי לגבי טיפולים אז הוא אמר אל תדאג הוא בעל מוסך וכו'

בקיצור הבחור גר לא רחוק ממני אז קפצתי לראות את ה"בונבוניירה" רק בחוץ כמובן שכל האוטו עבר צבע!, אין סמלים, פנים הרכב נראה כאילו עבר הצפה!! הדשבורד מלא בספייר סקאי, בקיצור ברחתי מהאוטו הזה ואפילו לא קראתי לבעלים

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
הדרך הכי פשוטה לעלות סוחר בטלפון זה לשאול שאלות בלי לציין ספציפית על איזה רכב מדובר.

"שלום, זה לגבי הרכב"

"איזה יד הוא?"

"כמה ק"מ הוא עבר?"

"מה? כל זה מופיע במודעה? לא ראיתי אותה, חבר שלי נתן לי את הטלפון כי אמרתי לו שאני מחפש אוטו"

*כל זה כמובן תוך כדי בהייה ממוקדת במודעה

זה גם לא בהכרח אומר שמדובר בסוחר. אני למשל בחודש האחרון פרסמתי למכירה שתי מכוניות במקביל שאף אחת מהם לא רשומה על השם שלי, כי יצא שדווקא באותה תקופה אימא שלי ואחותי רוצות להחליף מכוניות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

הדבר הכי פשוט זה להתחיל את השיחה במשפט כמו "שלום בקשר לרכב".

בהתאם לרוח הדברים אפשר להבין האם הוא סוחר (הוא שואל: "איזה רכב?" או אחר כך אומר "אה חשבתי שאתה מתכוון לX במקום לY או משהו בסגנון") או שלא ("כן מה אתה רוצה לדעת וכו'")...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מכרתי בחודש האחרון שני רכבים, את הפוקוס 2006 שלי ואת הגאלאנט 92.

הרכבים פורסמו ביד 2. רק מהחשש שאצטרך לשאול על איזה רכב מדובר, ואז כמובן שיחשבו שאני סוחר, החלטתי שאמכור אותן אחת אחת. מכרתי את הפוקוס ורק לאחר מכן פרסמתי ומכרתי את הגאלאנט.

אין מה לעשות, תרבות הסחר יצרה לעצמה שם כזה שאף אחד שעיניו בראשו, שאינו מכונאי או מבין גדול בכלי רכב, לא יעז להתקרב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הקטע הנפוץ ביותר הוא עניין היד... בן אדם מפרסם יד 1 ושאתה שואל אותו הוא אומר: "כן, כתוב לי ברשיון 01..."

קטע נוסף שנתקלתי הוא ק"מ נמוך ברכבים בני 8 ומעלה שרק אחרי שאתה סוחט מהבן אדם הוא נזכר שהוא החליף מנוע...

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

יש בחיפה איזה בחור שהוא סוחר רכב ,אין לו מקום משלו הוא עובד מהבית וכל הרכבים שלו מפוזרים ברחוב ג'ורס

הבן אדם נראה פלילי כל המכוניות שלו הם ממקומות שונים בארץ ורשומות על בעלים שונים

ואם אתה שואל אותו אם הוא סוחר,הוא מתפרץ ומשתולל כאילו קיללת אותו ואם הוא רואה שאתה לא נבהל ממנו הוא עושה לך סיור בין המכוניות שיש לו ,

פורסם

ברור שסוחר שמזדהה כסוחר הרבה יותר אמין מאחד שמנסה להסתיר את העובדה הזאת

כך גם לגבי מגרשים, פורסם פה לא מזמן שרשור על מישהו שקנה מיאטה אדומה ממגרש/סוחר (לא זוכר בדיוק) והיא יצאה נקייה בבדיקה והוא מאוד מרוצה ממנה.

לפעמים מגיעים למגרשים וסוחרים רכבים של אנשים שאין להם כח אוידע או זמן להתעסק עם מכירת הרכב והם מוכנים לספוג את ה"הנחה" שהם עושים לסוחר שיקח את הרכב כדי לא להתעסק עם זה.

זה גם לא בהכרח אומר שמדובר בסוחר. אני למשל בחודש האחרון פרסמתי למכירה שתי מכוניות במקביל שאף אחת מהם לא רשומה על השם שלי, כי יצא שדווקא באותה תקופה אימא שלי ואחותי רוצות להחליף מכוניות.

קודם כל, כמה נפוץ המקרה שתיארת? מעבר לזה, אם תפתח את השיחה ב"אני מוכר שני רכבים, אחד של אחותי ואחד של אמא שלי כי שתיהן לא מבינות כלום ברכבים ויש לי תעודות זהות שלהן ושלי כדי לאשר את זה" אני מניח שאף אחד לא יחשוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני ממליץ פשוט להסתכל ברישיון הרכב, אם הוא סוחר- כתוב סוחר רכב. בכל מקרה שאלות חזקות, וכמובן אף פעם, אבל אף פעם לא לקנות מול מיופה כח, רק מול בעל הרכב!!!!

דבר שני, אני עוזר לדי הרבה חברים שאין להם מושג קלוש איך למכור (יש לי פה גדול שיכול למכור הכל...), השיחות מתחילות בד"כ מי אתה למה אתה ואני צריך להסביר כל פעם מחדש. יש כאלה שפשוט מנתקים לי בפרצוף ויש כאלה שמשכילים להקשיב. בכל מקרה אני לא מתעסק במהלך המכירה. מה שכן, שום רכב לא נמכר בלי בדיקה, אין מצב בעולם שאני נוגע בכסף. וככה כולם רגועים- לא כולם שקרנים בעולם.

ושוב אני חוזר- אני לא סוחר, אני בסך הכל סטודנט עם פה גדול...

כל מה שצריך זה משנה זהירות, ואף פעם אף פעם אף פעם לא לבוא לחוצים על אוטו, ואם יש ספק - אין ספק, פשוט לא קונים.

פורסם
הקטע הנפוץ ביותר הוא עניין היד... בן אדם מפרסם יד 1 ושאתה שואל אותו הוא אומר: "כן, כתוב לי ברשיון 01..."

קטע נוסף שנתקלתי הוא ק"מ נמוך ברכבים בני 8 ומעלה שרק אחרי שאתה סוחט מהבן אדם הוא נזכר שהוא החליף מנוע...

לא זכור לי שבהחלפת מנוע מאפסים קילומטרים..

אתה בטוח?

Adielretro אולי אתה סטודנט עם פה גדול, אבל תמים כמו שה קטן ולא כלכך חכם כפי שאתה חושב.

הסוחרים לא מעבירים את הרכב על שמם או על שם סוחר בשביל לעשות את הקומבינות האלה.

בדר״כ הרכב נשאר על שם הבעלים שקנו ממנו את הרכב.

פורסם

זו הסיבה שכתבתי לקנות רק מהבעלים של הרכב ולא ממיופה כח כלשהו. אסור פשוט אסור לקנות ממיופה כח, ולא משנה מי זה, במקרה אני עובד בבנק הדואר ומגיעים אלינו עשרות מקרים שהיו יכולים להימנע אם בעל הרכב היה נוכח במכירה. לא להאמין גם אם מביאים לך תעודת זהות שכתוב בה שהיא אמא של בעל הרכב, או תעודה שכתוב בה שהוא בעלה של בעלת הרכב. היום לזייף ספח של תעודת זהות זה משחק ילדים בשביל האנשים האלה...

פורסם
לא זכור לי שבהחלפת מנוע מאפסים קילומטרים..

אתה בטוח?

הכוונה הייתה שאנשים רושמים במודעה שיש לרכב 70K ק"מ נניח, וכשאתה רואה את הרכב אתה רואה 200K נגיד, ואז הוא אומר שהוחלף מנוע ב130K ק"מ ומבחינתו זה הק"מ האמיתי

קיצר אנשים מתחילים לערבב אותך כשהם קולטים שעלית עליהם

פורסם

זאת עוד חצי נחמה שהק"מ המקורי מצוין בלוח השעונים, היום זאת לא בעיה לשחק עם ק"מ ובכלל לסוחרים שמכירים את כל מי שמתעסק בזה..

(פעם הבאה תשאל אותו אם המנוע שהוחלף היה מרכב בבעלותו, שהוא החליט ככה שהמנוע עם 0 ק"מ)

פורסם

צריך וכדאי לעשות הבחנה בין סוחרים חאפרים ( סוחרי יד 2 ) לבעלי מגרשים, שחלקם פעילים שנים ארוכות.

אני מכיר כמה בעלי מגרשים, שגם קניתי מהם כמה מכוניות בעברי, שלעולם לא ירמו לקוחות, כי כמו כל עסק גם מגרש מכוניות צריך לקוחות, ולרמאי איש לא יחזור ואיש לא ימליץ לחבריו לרכוש ממנו מכונית.

סוחר מורשה מבצע העברת בעלות סמוייה, וזה סימן היכר ראשון לסוחר רציני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הדרך הכי פשוטה לעלות סוחר בטלפון זה לשאול שאלות בלי לציין ספציפית על איזה רכב מדובר.

"שלום, זה לגבי הרכב"

"איזה יד הוא?"

"כמה ק"מ הוא עבר?"

"מה? כל זה מופיע במודעה? לא ראיתי אותה, חבר שלי נתן לי את הטלפון כי אמרתי לו שאני מחפש אוטו"

*כל זה כמובן תוך כדי בהייה ממוקדת במודעה

אם הבחור בחר את האופציה באתר יד2 שלא יפרסמו את המספר טלפון שלו אז כאשר הוא עונה לשיחת טלפון הוא שומע פירסומת קטנה לפני שהשיחה מתחברת שהלקוח הגיע דרך אתר יד2 (יש דבר כזה גם לבתי עסק שמתקשרים אליהם דרך דפי זהב).

ד"א, אני הבחור עם המאזדה שרשמת והסוחר בהחלט הזדהה עוד בטלפון (יכול להיות שזה היה מצויין גם בהודעה) והזמין אותי לראות את האוטו במשרד שלו (לא קבע איתי בכתובת פרטית כדי להסוות את עבודתו כסוחר).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...