Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי רנו אקספרס "חדשה" (אצלי שלושה חודשים אני יד שנייה 220,000 קמ)

יש לי מספר שאלות שאשמח אם יש לכם ידע כלשהו לגביהם.

דלק - על המכסה של הדלק רשום 96, אני ממלא 95, האם זה אמור ליצור בעיות לאורך זמן והאם אפשר או כדאי למלא 98?

מאוורר - אחרי נסיעה ממושכת (לפחות חצי שעה) אני ממתין קצת בחניה לפני שאני מכבה (שתי דקות בערך , מרגיש לי נכון) המאורר מתחיל לעבוד לחצי דקה בערך אחרי דקה של מנוחה, האם זה נכון לחכות עם הרכב מונע ככה ולהמתין למאוורר שיפעל או שלא?

הנעה - בימי החורף הקשים יש בעיה להניע, אחרי שעומד מספר ימים או אחרי לילה קר מאוד, אני נוסע ארבע פעמים בשבוע 110 ק"מ לפחות, המצבר בן 4 שנים והחלפתי היום, האם יש סיכוי שהקושי בהנעה קשור לא רק למצבר (פלאגים?), או אם הרכב חונה בזווית?

מוסך - האם מכירים מוסך שמומחה ברכבים כאלה, עם יחס טוב באיזור ירושלים, האמת שהייתי רוצה ללמוד בעצמי לטפל ברכב אך אני רואה שהמוסכניקים לא מתים על זה שאני אהיה צמוד אליהם, אפילו אם אני עוזר.

תודה רבה וחורף טוב

פורסם

1. תתדלק 95. אפשר גם 98, אבל אין בזה שום תועלת, לא תרגיש שום שינוי. רק ביזבוז כסף מיותר.

2. אין צורך להמתין לפני כיבוי מנוע. הגעת - כבה מייד.

3. האם המנוע הוא עם הזנת קרבורטור אן הזרקה?

פורסם

שלום רב !

האם אתה בטוח שהמנוע בעל קרבורטור, אם כך זה רכב נדיר, השנתון האחרון בדגמי רנו , שהיה בו קרבורטור היה 94, יתכן וזה יובא ביבוא אישי, האם אתה יכול לצלם את תא המנוע,ולהלות את התמונות לכאן, ולהתמקד בקרבורטור.

במחשבה שניה באם קיימת תווית על דלתית טנק הדלק, משמעו שהרכב תודלק בזמנו באוקטן 96, אך כמו שבוקי אצר אתה יכול לתדלק באוקטן 95, ומיותר לעבור לאוקטן 98.

לגבי התנעה, סכוי סביר שיש לטפל בקרבורטור, ואין קשר לחנייה בזוית.

עדכן מחר לגבי ההתנעה לאחר החלפת מצבר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מאז החלפת המצבר מניע יותר טוב אף על פי שעדיין בבוקר קר אחד לא הניע לי וגם בבוקר שעמד אחרי יומיים שלא נסע.

החלפתי היום פלאגים של חברת NGK הישנים היו BKR6E והחדשים BCPR5ES, האם יש אם זה בעייתיות?

בחנות החלפים אמרו שאלו המצתים המתאימים, לפי העין נראו דומים וגם כשהנעתי לא שמעתי הבדל.

הקרבורטור שיש הוא של חברת וובר, בדקתי שנית וברישיון רשום שנת ייצור 95.

הנה תמונות:

אם עדיין ימשיך לעשות בעיות בהנעה מהם הצעדים שעלי לנקוט?

תודה רבה ושבוע טוב

10.jpg

11.jpg

12.jpg

פורסם

שלום רב !

להפתעתי ברשותך דגם נדיר של רנו אקספרס עם קרבורטור.

אין ברכב מנוע צעדים !

אם עדיין יש קשיים בהתנעת מנוע קר, יש להתמקד באחת , או בכל האפשרויות הבאות!

קרבורטור(שראה ימים טובים יותר ומתחנן לנקוי שיפוץ וכוון) , חוטי הצתה, מכסה מפלג ורוטור.

חבל שלא החלפת למצתים צרפתיים או למצתי בוש.

מצתים לא קונים לפי העין אלא לפי קטלוג המתאים לרכבך , והשיקול הוא פלג חם או קר מדי לרכבך, יכול לגרום לתופעות לוואי, של צלצולים או שריפת דלק גבוהה יותר והצטברות פיח על המצתים.

אין בעייה ספציפית עם מצתי בוש, אך צרפתיות אוהבות צרפתים וגרמנים בתור חלקי חילוף.

בברכה

צביקה

פורסם

סליחה על הבורות, אבל, מה זה מנוע צעדים?

על הפלאגים היה רשום שהם צרפתיים כך שזה בסדר, רק שהם לא היו אותו הדגם כמו הישנים.( אותה חברה מצרפת)

האם חוטי ההצתה הם החוטים שיוצאים מהמפלג לפלאגים?

מהו רוטור?

האם מכיר מכון אמין לטיפול בקרבורטור בירושלים?

תודה רבה

פורסם

מנוע צעדים זה רכיב שאחראי לוויסות סל"ד סרק במנועים שמצויידים בהזרקת דלק.

חוטי הצתה הם אכן החוטים שיוצאים מהמפלג לפלגים.

רוטור הוא מגע מסתובב בתוך המפלג.

פורסם

שלום רב !

הזכרת בתגובתך, את מנוע הצעדים בשאלה האם יש קשר לבעיית ההתנעה בבוקר, ולכן הסקתי שאתה מתבלבל בין מנוע מוזרק, לבין מנוע קרבורטור.

במנוע מוזרק, מנוע הצעדים(סטפ מוטור) הוא מנוע חשמלי ליצוב סלד הסרק, ושולט על הסלד בסרק ובעומס, ומשנה את את הסלד בהתאם.

במנוע קרבורטור בורג הסלד שולט על כך.

פורסם

עמית שלום רב !

אני מניח שהחלטת לעבוד על רכבך בשיטת מצליח!

שים לב לסדר הבדיקות שעליך לבצע, וכוונתי במכון קרבורטורים תחילה, שיבדוק ויחליף במידת הצורך בלבד. ינקה ישפץ ויכוון את הקרבורטור במידה ויאבחן שבעיית ההתנעה הקשה בבקרים מושפעת מקרבורטור שזקוק לטיפול מקצועי , ויד מלטפת.

החלפת חלפים ללא צורך, לא תפתור לך את הבעייה , שבגללה פתחת את השרשור, ותשאיר אותך עם הבעייה, שתחמיר בימי החורף הבאים והמחמירים.

זכור בדיקה מקצועית, וטיפול מקצועי, היא ערובה להשקעה חד פעמית שתחזיר את ההשקעה, תוך זמן קצר בחיסכון בדלק, בשיפור ביצועי הרכב, ושמירה מבלאי לסטרטר, למצבר, ולאלטרנטור, שישחקו מעודף ומקשייי התנעה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...