Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בזמן הזה הוא כבר תפס שני רוצחים ואנס אחד. או

אולי היה לו לחץ בשלפוחית?

להסיק מסקנות קל מאוד אבל לא תמיד הם נכונות.

כמובן, אני רק מקווה שזה היה באמת דחוף. מקווה מאוד! :)

פוסט עם כל הלוחיות היפות http://bit.ly/1w7byAl

מנהל קבוצת "לוחיות רישוי יפות" בפייסבוק

זה חתיכת פריק שואו מה שהולך פה
  • תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגלל שלטענתך קיבלת דוחות שווא משוטרים אז אתה לא מפנה את הדרך לרכב חירום?

איזו חשיבה מעוותת.

שולח לך איחולים לבבים שכאשר תזדקק לשירות של רכב חירום כלשהו, כוחות החירום יתקלו בהרבה נהגים כמוך שקיבלו דוחות שווא ולכן לא יפנו את הדרך.

חשיבה מעוותת היא חשיבה כשלך.

כששוטרים עסוקים בהטמנת מטענים, בעבירה על החוק ללא הרף, בהתנכלות לאזרח שלא עשה כל רע, ובמקרה הפחות גרוע באיסוף מיסי תנועה מנהגים שכן עברו עבירות תנועה קלות, לא אני ולא אף אזרח אחר אמור לצאת מגדרו ולפנות דרך לשוטר או ניידת שמירב הסיכויים שהיא בדרכה לעוד אירוע קטנטן מיותר ומטופש, תוך כדי סיכון ולו הקטן ביותר לכספו ומכל שכן לשלומו ולבריאותו.

ובמידה פחותה מהנ"ל גם מד"א והשאר, כשאתה נחשף לפעילות העיקרית של האירגונים שהיא המלחמה באירגונים המתחרים, כשאתה מביט באמבולנס מהבהב אתה לא ממש חושב 'הצלת חיים' אלא משהו אחר לגמרי.

פורסם
כנראה יש כאן הרבה מהזן הנדיר שלא זכה לקבל דוחות שוא משוטר משועמם/מתוסכל.

לעולם לא אעמיד את רכב באופן ששוטר יוכל לתת לי דוח על כך בכדי לפנות דרך לשוטר אחר.

אם השוטר ממש רוצה, שינפיק לי אישור חתום ביד על ההיתר.

אין אמון באנשי החוק, ואף אחד לא אמור להתרגש מסירנה של ניידת, ואל יתמם פותח השרשור.

במ"י ישנו פיילוט - חיבור מערכת הכריזה למחשוב הניידות, שמדווח ON-LINE למפקד יחידת הסיור על הפעלת צופר/סירנה. אין התרעה על דיבור בכריזה. זה נמצא כיום בארבע ניידות של מחוז ש"י ושתי ניידות במחוז מרכז. אצלנו כבר שוטרים חטפו על זה שהם הפעילו סתם סירנה, חטפו קנסות ושלילות במקקרים קשים. אז אני, כמי שנוהג בניידות של צהתחה שלי, ולא יודע באיזו ניידת קיימת המערכת, מעדיף לא להתכן ולנהוג כחוק ולהשתמש באמצעים כחוק. לא בא לי לעוף מהמשטרה.

אל סמך איזו ידיעה אתה אומר את זה? אתה במקרה שוטר?

גם ניידת חסרת אמצעים היא ניידת, על כן גם היא יכולה לחצות אדומים כשצריך, כמובן תוך יידוע משל"ט/מרד"ם/קצין. והיום כבר בכל הניידות יש סירנה (מגיעה עם הניידת, ללא שיהוי כלשהו בהרכבה) אך מחשוב ניידות מתעכב.

אנחנו באותו צד. בתור בלש קורה לא פעם שאני חוצה צומת ברמזור אדום ללא אמצעים, הדבר נתון לשיקול דעת של השוטר ובאחריותו כמובן. במקרים רבים הפעלתם של אמעים שונים עלולה לסכל את עבודתנו.

כמו מרדף סמוי אחרי נהג שיכור, או הגעה מהירה ויעילה לאירוע של פורצים, שסירנה עלולה להבריח אותם. כבר קרה לי.

גם כשאזרח מעוניין לעבור באדומים זה נתון לשיקול דעתו ואחריותו הבלעדית (למעשים יש גם תוצאות). :lol:

לענייננו, ניידות מזוהות ו/או צוותים אזרחיים של הסיור/את"ן עובדים מן הסתם מול המשל"ט והפעלת אמצעים כרוכה בבקשה וקבלת אישור. כשכתבתי מה שכתבתי, התכוונתי לניידות שבהן אין אמצעים בכלל כמו חלק מסויים מהטרנזיטים של האק"מ. לניידת לא מזוהה של הבילוש יש כריזה.

כיום, כמו שכתבתי, בכל הניידות קיימת מערכת כריזה מלאה. בניידות האק"מ יש הכל חוץ ממחשוב ניידות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מה זה ניידות אק"מ? אין דבר כזה, למעט שימוש בטרנזיטים להסעות, ניידות עוברות מהאק"מ לסיור וההפך, כל הזמן. אצלנו לרוב הניידות אק"מ יש מחשוב (כמובן שרק שוטרים מפעילים אותו), אל תשכח שיש גם סיירי אק"מ ומש"קים, ולא רק מתנדבים.

בחלק ניכר מהטויוטה הייאס אין כריזה אלא רק מ"ק וכחולים - ואלה לא יכולות להפעיל אמצעים בשום מקרה.

והמחשוב בקורולות החדשות מתעכב מהסיבה שאין תקנים עדיין. - בכל אופן זה ממש לא קריטי ולא פוגע בתפקוד של השוטרים.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

אני לא יודע מה קרה בנושא הזה, אבל קרה לי פעם אחת שעמדתי ברמזור אדום בצומת גדרה, ובאה מאחוריי ניידת עם סירנות, עמדתי ראשון ברמזור, הוא אמר לי נהג סע, נהג סע, עכשיו הרמזור אדום, ויש תנועה ממולי שפונה שמאלה, כאילו מה, שאני יסכן את עצמי, ואת האנשים שנוסעים לפי החוק באור ירוק, בכדי שאתן ניידת לעבור?

עמדתי עד שהרמזור התחלף ואז נסעתי, אני לא טמבל, אין שום סיבה בעולם שאסכן את עצמי ואת הנהגים שנוסעים בגלל ניידת שכן וואלה גם לה יש מקרה חירום, אבל אם הייתי מתחיל לנסוע היו צריכים לקרוא לעוד ניידת למקרה החירום שהיה יכול לקרות.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

פעם הבאה שאתם מזמינים משטרה והיא מגיעה באיחור תדעו שיכול להיות שזה בגלל כמה סוציומטים בפורום.

לא לניידת יש מקרה חירום אלא למי שזקוק לה באותו רגע.

פורסם
אני לא יודע מה קרה בנושא הזה, אבל קרה לי פעם אחת שעמדתי ברמזור אדום בצומת גדרה, ובאה מאחוריי ניידת עם סירנות, עמדתי ראשון ברמזור, הוא אמר לי נהג סע, נהג סע, עכשיו הרמזור אדום, ויש תנועה ממולי שפונה שמאלה, כאילו מה, שאני יסכן את עצמי, ואת האנשים שנוסעים לפי החוק באור ירוק, בכדי שאתן ניידת לעבור?

עמדתי עד שהרמזור התחלף ואז נסעתי, אני לא טמבל, אין שום סיבה בעולם שאסכן את עצמי ואת הנהגים שנוסעים בגלל ניידת שכן וואלה גם לה יש מקרה חירום, אבל אם הייתי מתחיל לנסוע היו צריכים לקרוא לעוד ניידת למקרה החירום שהיה יכול לקרות.

לא היה קורה לך כלום אם היית מתקדם מעט בכדי לאפשר לניידת לעבור. אני מתאר לעצמי שאם היו תוקפים אותך ברחוב והיית מחכה לניידת, המעט שהיית דורש מהנהגים בכביש זה לפנות את הדרך.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
לא היה קורה לך כלום אם היית מתקדם מעט בכדי לאפשר לניידת לעבור. אני מתאר לעצמי שאם היו תוקפים אותך ברחוב והיית מחכה לניידת, המעט שהיית דורש מהנהגים בכביש זה לפנות את הדרך.

אם אתה מכיר את הצומת הזאת, אתה תראה שאין לאן להתקדם או לזוז הצידה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
פעם הבאה שאתם מזמינים משטרה והיא מגיעה באיחור תדעו שיכול להיות שזה בגלל כמה סוציומטים בפורום.

לא לניידת יש מקרה חירום אלא למי שזקוק לה באותו רגע.

הפתרון לזה כדי שאנשים לא יתעצבנו ששוטרים עוברים באדום או נוהגים מהר לאירוע,

הוא לשלול לכל רכבי הבטחון את הזכויות שיש להם עד היום.

כך אמבולנס משטרה וכיבוי יעמדו כמו כולם ברמזור, לא ינהגו על השוליים ויגיעו לטפל באירוע מתי שיגיעו,

בלי סירנה ובלי למהר בזמנם החופשי עד אשר גודש התנועה יסתיים.

אם אתה מכיר את הצומת הזאת, אתה תראה שאין לאן להתקדם או לזוז הצידה.

הצומת בכניסה לעיר עם הכיכרות?

או הכניסה למוזאון?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
הפתרון לזה כדי שאנשים לא יתעצבנו ששוטרים עוברים באדום או נוהגים מהר לאירוע,

הוא לשלול לכל רכבי הבטחון את הזכויות שיש להם עד היום.

כך אמבולנס משטרה וכיבוי יעמדו כמו כולם ברמזור, לא ינהגו על השוליים ויגיעו לטפל באירוע מתי שיגיעו,

בלי סירנה ובלי למהר בזמנם החופשי עד אשר גודש התנועה יסתיים.

הצומת בכניסה לעיר עם הכיכרות?

או הכניסה למוזאון?

ל'

אחריי התחנה המרכזית של גדרה אם באים מכיוון דרום, הכניסה האחרונה לגדרה, לא נכנסים לגדרה ממשיכים ישר לכיוון בילו

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

הינה מקרה דומה שנתקלתי בו לפני 4 שנים פלוס:

כביש 2 מסלולים עם תנוע עמוסה אבל זורמת די מהר (60 קמ"ש בערך).

בנתיב השמאלי מתקרב אמבולאנס עם אורות אדומים וסירנות ללא הפסקה.

בהדרגה כל המכוניות זזות לנתיב השמאלי שהוא זז יותר לאט.

גם אני מוצא מקום להיכנס ימינה ומפנה את הדרך.

האמבולנס עובר אותי ואחרי 20 מטר נתקע בניסן טראנו שנוסע לא ממש מהר אבל כבר הספיק להגיע לקטע של כביש פתוח - אין לפניו אף אחד במרחק הנראה לעיין (קילומטר אחד לפחות)....... אין אף אחד מימינו..........

נוסע אחריו אמבולנס עם אורות אדומים וסירנות והג'יפ ממשיך לשייט לו בנתיב השמאלי במשך דקה לפחות.

בסוף הוא עבר לימיני....... רק כדי לקחת נתיב לירידה החוצה מהכביש........

בעיניי. התנהגות חייזרית שכזו היא בלתי נתפסת...........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אנשים לא זזים כי הם כבר לא רואים בסירנה מקרה חרום אחרי שפעם אחר פעם הם ראו שאמבולנס \ ניידת נוסע בדחיפות עם סירנה שנעלמת לה (גם הסירנה וגם הדחיפות) אחרי הצומת \ פקק.

סיפור טרי היום מהבוקר. בדיוק נכנסתי לצומת גדולה (צומת לב המפרץ) אני שומע סירנה של אמבולנס. בגלל הגשר שבנו (שמחזיר את הקול) והגג בד אני לא בטוח מאיזה כיוון מגיע האמבולנס, אז אני מאיט בתוך הצומת מחפש אותו, אחרי 3-4 שניות שזה המון זמן כשאתה בתוך הצומת אני לא מוצא אותו וממשיך לנסוע אחרי 3 שניות אני רואה אותו מאחורי ומפנה לו את הדרך (זה כבר לא ממש פינוי כי ביציאה מהצומת זה 3-4 נתיבים) קיצר אחרי הצומת הסירנה נכבית, אבל כמו שאמרו זה לא בהכרח אומר כלום. מה שכן אומר זה שדקה אחרי זה שנינו מגיעים למנהרות הכרמל, שם אני רואה אותו נוסע 70-80 ועוד בנתיב השמאלי איך לא, כשכולם נוסעים שם 100 לפחות, לא דחיפות ולא בטיח. בקיצור אני סיכנתי את עצמי בשביל שהנהג לא יעמוד בפקק.

אחרי דברים כאלו מה אתם מצפים מאזרחים? אם שוטר \ נהג אמבולנס היו מועפים על ניצול לרעה של סמכות, והדלקת סירנות ומעבר באדום זה האמא של ניצול לרעה של סמכות אולי אנשים היו מכבדים סירנה יותר. תשימו לב שלרכב כיבוי אש תמיד מפנים, למה זה? כי רכבי כיבוי אש נוסעים רק באירועי חירום (פרט להגעה לאירוע מאורגן שדורש נוכחות).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...