Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני שואל את עצמי את השאלה האם מקור התואנות הדרכים בכבישים מתחיל מלימוד לא תקין של כלי הרכב??

יוצא לי לנהוג הרבה בכבישים וכבר ראיתי המון דברים מוזרים אבל לפעמים אני חושב שדרך הנהיגה של אנשים בכלי הרכב הוא המקור לפעמים לרוב הצרות ואני אדגים לדוגמא.

מעגל תנועה - אישה נכנסת למעגל תנועה ולפתע עצרה, הבחורה טעתה בפניה, ובכן מה עושים?...פשוט... נוסעים רברס....

כן אני לא מגזים, הבחורה עושה רוורס במעגל תנועה.

דבר שני, אישה מגיעה לצומת , יש שלט עצור, עובדים בצומת ולכן השוטר מכוון את התנועה, ומסמן לשיירה לנסוע, מגיעה תורה של האישה והיא נעצרת בעצור, השוטר צועק עליה ״למה את עוצרת״ והיא עונה לו ״מה זאת אומרת,יש לי שלט עצור״

ועוד משהו . נהג נוסע בירידה מאוד ארוכה. כל הדרך ניתן לראות את הברקס ל נח לרגע , האם חשב הבחור אולי פשוט להוריד הילוך?? (רכב ידני)

יש דברים בסיסים בנהיגה שיש צורך ללמד נהגים, כגון שליטה על רכב, הכרת הרכב, לדעת לא לפחד מהרכב,ולצערי יש אנשים שפשוט אין להם כישרון נהיגה בכלל, והם לפעמים מסכנים את הנהגים האחרים.

אתה נוסע מאחורי רכב לימוד נהיגה ואתה רואה כי הבחור/בחורה לא מסוגלים אפילו לסובב את ההגה, אבל המורה בוחר להכניס אותם לשיא התנועה במקום לקחת אותם למקום נטוש כדי ללמוד מה זה רכב, כיצד מתמרן רכב.

האמת אולי מישהו מכיר את התוכנית העצובה/מצחיקה )Canadian worst driver) ,שגם שם יש להם בעיה עצובה מאוד של אנשים חסרי הבנה או יכולת בכלל לנהוג ומהווים סכנה לציבור וקיבלו רשיון נהיגה ומראים את הכשלונות שלהם בתפעול רכב.

מומלץ למי שרוצה טיפים בנהיגה, ולמען האמת יש בתוכנית הרבה חומר מעניין לנהיגה בטוחה ותפעול נכון של הרכב.

כמובן גם מלמדים איך לעשות donuts לקראת חג החנוכה :)

פורסם

לדעתי זה תלוי בכך שאנשים שוכחים עם הזמן דברים כמו למשל ששוטר הוא מעל תמרור,ויש אנשים שפשוט לא מבינים את הסכנה בדברים כמו נסיעה אחורה בכיכר,הרי בלימוד נהיגה אף אחד לא יעשה כזה דבר.הבעיה שיש אנשים שעוברים טסט בקושי ואז קשה לתקן אותם.

לדעתי צריך לעשות בית ספר,לומדים תמרורים,התנהגות בכביש,אחרי זה נוהגים שיעורי יום,לילה,וטסט יום ולילה,מצבים של איבוד שליטה על הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כאשר מלמדים אותך איך לעבור טסט ולא איך לנהוג מה הפלא.

וכאשר כל שיעור עולה לא מעט כסף אז יש לחץ על המורה לסיים את העסק בכמה שפחות שיעורים.

לפני שנים אף לא הייתה חובה של מספר שיעורים מינימאלי אז יכולת לעבור טסט גם אחרי שניים שלושה שיעורים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה בערך מה שאני טוען. התפיסה המקובלת בציבור היא שתאונות נגרמות עקב נהגים פוחזים שמשתוללים בכביש. זוהי אמונה שנוח לחיות ולנהוג אתה, אבל מה לעשות שהיא לא נכונה ובפועל רוב התאונות הן תוצאה של נהגים נורמליים. אז מה אומרים, אומרים שהגורם האנושי "טעה" ואני שואל - טעה, או שפשוט לא ידע מה הוא עושה?

קח למשל שמירת רווח, גורם מספר אחד לתאונות דרכים. האם אנשים לא שומרים מרחק? לא, הם כן, אבל הם לא שומרים מספיק מרחק, כי אף אחד לא באמת לימד אותם איך לשמור מרחק וכמה, ואיך למדוד. פגשתי המון נהגים שיושבים במרחק של שניה-וחצי, שניה (לעתים אפילו פחות) ובפועל חושבים שמדובר במרחק בטוח של שתי שניות ואפילו שלוש.

השאלה היא האם האשמה נעוצה רק באופן הוראת הנהיגה. יש כאן הרבה בעיות שהן מעל ומעבר ליכולת של מורה הנהיגה לטפל: נהגים שמגיעים עם חינוך קלוקל מהבית ועם הרגלי נהיגה רעים של ההורים (וגם חוזרים אליו אחרי שיעורי הנהיגה ולאחר קבלת הרשיון), סביבה עוינת לתלמידי הנהיגה, ביצוע מאוד רשלני של הליווי לנהג החדש, ועוד. לצערנו יש לא מעט מורים (לא כולם!) שאפילו לא מקפידים על המעט שכן בשליטתם ומלמדים את התלמיד "לעבור טסט" ולא לנהוג, או מלמדים הרגלי נהיגה לא נכונים.

לדעתי, הפתרון הנכון הוא: חינוך תעבורתי נכון מגיל צעיר (גם בבית), לימודי נהיגה אצל מורה נהיגה נאור ו"משקיע", ביצוע מאוד קפדני של תקופת הליווי, וביצוע של לפחות הדרכת נהיגה מתקדמת אחת בכביש, שתתן לנהג עוד "כלים" וידע בנוגע לנהיגת כביש, וגם לגבי מצבי חירום כמו בלימות חזקות ותמרוני התחמקות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה אחת הסיבות הגדולות לתאונות דרכים, לא מלמדים אותך כלום!

לא מראים לך מהו מצב מסוכן ואיך להיתמודד בו, (בלימות חרום, החלקה, נהיגה בחושך+ גשם) אז יש מי שפוגש בפעם הראשונה וניצל בנס ויש מי שלא ולוקח איתו עוד רבים.

תן למישהו להרגיש מה המשמעות של המהירות שהוא טס בעיר ותיתן לו ליבלום וליראות איך הוא לא שולט ברכב ומוריד את המיכשול ותיראה שהוא בחיים לא יעבור את המהירות המותרת .

רק ללמד אנשים חוק פיזיקה בסיסית של מיתקף ותנע ומה המשמעות ותיראו שאף אחד לא יעז לינסוע בלי חגורות בטיחות,

לרוב האנשים הפשוטים אין מושג מה המשמעות של המהירות שהוא נוסע בה והסכנות שהוא יכול לקלע אליהם.

מספיק לך ליראות מסביב שאתה נוהג שיורד מבול בכביש מהיר ואין ביכלל ראות בלילה ותיראה דבילים שעדיין נוסעים 100+ עם צמיגים סיניים ישנים.

רוב התאונות ניגרמות עקב חוסר הבנה מה המשמעות על נסיעה בתוך גוש פלדה במישקל של מעל ל-1 טון והסכנות בכך

צריך להכיר את הרכב ולכבד אותו ולינהוג בחכמה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
כאשר מלמדים אותך איך לעבור טסט ולא איך לנהוג מה הפלא.

:mm_yeah:

לפני שנים אף לא הייתה חובה של מספר שיעורים מינימאלי אז יכולת לעבור טסט גם אחרי שניים שלושה שיעורים.

כשאני למדתי (99) היה מינימום של 28שיעורים לפני טסט ראשון.

סעו וראו איך בחו"ל מלמדים ומה דורשים מהתלמידים (פינלנד לדוגמה),הלוואי והיו מאמצים חמישית מזה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

שילוב של תרבות לימוד הנהיגה- כמו כנכתב כאן מלמדים לעבור טסט ולא מלמדים לנהוג.

אגו מאווווווווווווד גבוה של אנשים. אם בשאר תחומי החיים אנשים עוד איכשהו פתוחים לביקורת, הנהיגה אף אחד לא מוכן לשמוע שום הערה, הארה, עצה או ביקורת בונה.

ואחרון חביב- צורת התנהגות ישראלית, המתבטאת גם בכביש- חוסר תשומת לב, חוסר סבלנות וסובלנות, תרבות החפיף, ה"סמוך" וה"יהיה בסדר"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
סעו וראו איך בחו"ל מלמדים ומה דורשים מהתלמידים (פינלנד לדוגמה)

נתת דוגמה גרועה. בפינלנד הדרכת הנהגים כוללת אימון במגרש החלקה עקב תנאי מזג האוויר של המדינה הזאת. לחלופין, בהרבה מדינות אירופיות הכשרת הנהג בכלל לא טובה יותר מבישראל! ובכלל, למה אנחנו רק צריכים לחקות אחרים? מה, אין לנו מוח לחשוב על פתרונות? מה שאי אפשר לעשות עם כמה עשרות מיליונים של נהגים בגרמניה, אפשר לעשות עם שלושה מיליון נהגים ישראלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מצרף פה סרטון של YOUTBE לתוכנית שרשמתי, גם בקנדה יש להם בעיה של נהגים גרועים, ובפרומו ניתן לראות מספר דוגמאות

זולות ופשוטות כיצד הם נחנכים נהגים דפוקים את המשמעות הבנת נהיגה, הכרת הרכב, יכולת תמרון, יכולת התמצאות ויכולת למנוע תאונה, הלוואי שכל הנהגים בארץ החדשים היו עוברים כזה קורס, רמת התאונות היתה יורדת באופן דרסטי.

לציין שרוב האביזרי הלימוד הם דליי מים, קלקר, צמיגים ישנים, רמפה ממתכת, וכל מיני גרוטאות.

http://www.youtube.com/watch?v=ICJ19S1lF1M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

דעתי היא שמדובר גם בעניין הלימוד, שהיום יוצא לי המון לראות שהמורה עצמו מביא דוגמא לא נהותה לתלמיד,

למשל עוצר באדום לבן, מדבר בפלאפון בלי דיבורית/אוזניה, וכו'

פורסם

אכן שלמדתי נהיגה, לא הבנתי למה בשיעורים הראשונים המורה לא משחרר את הרכב לתלמיד בשטח פתוח, שילמד כמה למה ואיך.

ולאחר מכן אחרי 15 שיעורים, ללמד אותו מזה בעצם איבוד שליטה ואיך לצאת ממצב כזה.

אחרי שקיבלתי את הרישיון, בגמר המלווה, כמו כל נער מתחיל יצאתי לקרוע את העיר, כמה ימים וכבר למדתי כל פינה של הרכב, מתי הוא מאבד שליטה ואיך לצאת מזה, אותו דבר עם שימוש באנדברקס.

המורים היום מלמדים לעבור את הטסט, אחרי הטסט, המורה ואבא שלי אמרו לי לשכוח הכל, כל זה חרטה, עכשיו אבא שלי ילמד אותי לנהוג כמו שצריך, וככה היה.

כמבט לאחד שיש לו רישיון, אם אני יהיה טסטר, דבר ראשון שאני בודק זה שהתלמיד לא מנענע את הרכב, אלה שיעביר וישתלט על הרכב כאילו זה גיר אוטומט.

תלמיד שמנענע את הרכב, לא יודע לנהוג, זה חוסר קורדינציה והבנה של הרכב, וזה יבוא לידי ביטוי בהרבה דברים בהמשך.

נהיגה זה אומנות, ברגע שאין לך חוש לזה, חבל על הזמן.

פורסם

מסכים עם רוב מה שנאמר, אבל חייב להוסיף נקודה נוספת.

כאשר יש נהג חדש בכביש, ואיך שלא תהפוך את זה, הוא חדש על הכביש, ללא ניסיון רב, ונהגים וותיקים (כמובן שלא כולם) מתחייסים לזה בזלזול, אז נוצר מצב שאותו נהג חדש גם מבצע עבירות - וגם לומד לעשות אותם לבד לפעם הבאה.

אתן דוגמא אמיתית.

אתה נוסע על כביש במהירות המותרת, ואיזה נהג מאחורה נצמד אליך ועד שלא תגביר מהירות/תעבור נתיב הוא לא יירגע.

לרוב, כאשר הוא יעבור אותך במהירות גבוהה מהתמרור הוא גם ידפוק לך מבט של "מה אתה לא יודע לנהוג?!" = תגביר מהירות חביבי, עזוב מה רשום בתמרור.

ויש כל מיני דוגמאות, שכל אחד חושב שהוא הבוס על הכביש, וזה בעיקר פוגע באלה שרק עכשיו קיבלו רישיון, וצורת הנהיגה שלהם יכולה להשתנות לטוב ולרע בעזרת נהגים וותיקים.

פורסם

אני חייב לשאול אותך פותח השרשור שאלה אחת.. איפה או מתי ראית לאחרונה מורה לנהיגה שמלמד לנהוג?

המורים לנהיגה מלמדים אך ורק דבר אחד והוא : איך לעבור את הטסט.

אני לפחות לא נתקלתי מעולם במורה לנהיגה שמלמד באמת נהיגה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...