Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמציעים מחיר של רכב חדש עם מימון ללא ריבית וללא הצמדה, ואז אומרים לכם שאם אתם לא צריכים את המימון, אז תקבלו "הנחת מזומן", האם זה לא סוג של עבודה בעיניים? הרי יש הפרש בין מחיר למזומן ולבין מחיר עם מימון, וההפרש הזה הוא הריבית.

הרי מה ההבדל בין זה לבין אם היו אומרים לכם: מחיר האוטו הוא X, ואם אתם צריכים מימון, תקבלו את זה בריבית של ככה וככה.

ההבדל היחידי שאני רואה זה שבשיטה שלהם, ברגע שהם כבר נותנים לכם הנחת מזומן, אז לכאורה כבר נתנו לכם הנחה, ולכן יהיה יותר קשה להתמקח.

אני מפספס פה משהו?

פורסם
כשמציעים מחיר של רכב חדש עם מימון ללא ריבית וללא הצמדה, ואז אומרים לכם שאם אתם לא צריכים את המימון, אז תקבלו "הנחת מזומן", האם זה לא סוג של עבודה בעיניים? הרי יש הפרש בין מחיר למזומן ולבין מחיר עם מימון, וההפרש הזה הוא הריבית.

הרי מה ההבדל בין זה לבין אם היו אומרים לכם: מחיר האוטו הוא X, ואם אתם צריכים מימון, תקבלו את זה בריבית של ככה וככה.

ההבדל היחידי שאני רואה זה שבשיטה שלהם, ברגע שהם כבר נותנים לכם הנחת מזומן, אז לכאורה כבר נתנו לכם הנחה, ולכן יהיה יותר קשה להתמקח.

אני מפספס פה משהו?

לי מעולם לא הציעו מחיר עם מימון מבלי שציינתי שזה מה שאני רוצה.

בדרך כלל המחיר הרשמי הוא מחיר למזומן עד כמה שאני יודע.

על המחיר הזה מתחילים להתמקח כדי לקבל הנחה.

נהג ותיק

פורסם

אוקיי, דיברתי בכלליות, אבל ספציפית זה נכון לגבי קיה פורטה.

המחיר (מחירון) שלה הוא 19500 (זה המחיר המוצהר בכל הפרסומים), שזה מחיר כולל מימון בלי ריבית והצמדה.

כששאלתי אותם מה יהיה המחיר אם אני לא צריך מימון, הוא אמר 15500, בלי שום מיקוח.

פורסם

זה מקובל בעוד המון ענפי מסחר, לא רק בענף הרכב.

גם אם תיכנס לחנות מוצרי חשמל, תעשה קנייה גדולה ובסופו של דבר תבקש מהמנהל "הנחת מזומן" סביר להניח שתקבל. גם בחנות רהיטים, סביר מאוד לבקש (ולקבל) הנחה על תשלום במזומן. זה עניין של תזרים מזומנים מצד בית העסק.

אגב, המספרים שנתת כאן לא ממש מסתדרים. 19,500 לקיה פורטה?! כפול כמה תשלומים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אופס, טעות... הכוונה כמובן ל-119,500 ו-115,500 בהתאמה... :-D

אין לי בעייה שהמחיר למזומן הוא יותר נמוך, פשוט נראה לי כמו הנחה מוזמנת מראש, על מנת למנוע הנחות נוספות ("כבר הורדנו").

פורסם

כמובן שהביטוי "בלי ריבית" הוא בלוף - הריבית היא אותם 4,000 ש"ח "הנחת מזומן". זו פשוט דרך יותר נוחה למפרסם להציג את מרכולתו.

מצא מחשבון ריבית, הכנס את המחיר עם ובלי ה"הנחה", את תקופת ההלוואה (כלומר - התשלומים) - וחשב את ריבית. כך תוכל לקבוע מה העסקה העדיפה לך - "הנחת מזומן" או עסקת תשלומים, שכן אםפ הריבית הגלומה בהפרש המחירים נמוכה מהריבית שתוכל לקבל אם תפקיד את כספך בבנק בפקדון נושא ריבית כזה או אחר עדיף לקחת את ההלוואה. כמובן שהסיכוי לכך קלוש - הרי ממה יתפרנס הבנק?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי הנחות מזומן,אם אני מנסה לקבל הנחות בסוכנויות לכמה אחוזי הנחה אני יכול לצפות?

ידוע לי עד עכשיו לפחות שבדלק מוטורס למשל אין סיכוי לקבל הנחה אפילו של שקל.

אם למשל אני הולך לסוכנות סובארו ומבקש הנחה לפי מועדון הוט למרות שאני לא חבר במועדון יש לי סיכוי?

פורסם

מצא מחשבון ריבית, הכנס את המחיר עם ובלי ה"הנחה", את תקופת ההלוואה (כלומר - התשלומים) - וחשב את ריבית. כך תוכל לקבוע מה העסקה העדיפה לך - "הנחת מזומן" או עסקת תשלומים, שכן אםפ הריבית הגלומה בהפרש המחירים נמוכה מהריבית שתוכל לקבל אם תפקיד את כספך בבנק בפקדון נושא ריבית כזה או אחר עדיף לקחת את ההלוואה. כמובן שהסיכוי לכך קלוש - הרי ממה יתפרנס הבנק?

אכן, יש הבדל של כ-1-2 אחוז בין הריבית על הלוואה (prime-0.5) לבין ריבית של פק"מ (סביבות ה-prime-2). ההבדל הזה בסופו של דבר מתבטא בכ-1000 ש"ח על שנתיים (מדובר בהלוואה של 50 אלף) שזה לא כזה אסון, ולכן בכל זאת אני מעדיף ללכת על ההלוואה.

אגב, אני כנראה אשתמש במימון דרך הבנק שלי, ולא דרך הסוכנות, כי סך הריבית שאני אשלם בבנק הרבה יותר קטן.

פורסם
לגבי הנחות מזומן,אם אני מנסה לקבל הנחות בסוכנויות לכמה אחוזי הנחה אני יכול לצפות?

ידוע לי עד עכשיו לפחות שבדלק מוטורס למשל אין סיכוי לקבל הנחה אפילו של שקל.

אם למשל אני הולך לסוכנות סובארו ומבקש הנחה לפי מועדון הוט למרות שאני לא חבר במועדון יש לי סיכוי?

אצל הקוריאניות תוכל לקבל את ההנחה הגדולה ביותר.

אצל יונדאי למשל, אפשר לקבל הנחה של עד 27%, כמו שמקבלות חברות הליסינג. רק תנסה להתמקח ואולי תצליח.

פורסם

אני מפספס פה משהו?

זה מאוד תלוי באיזה מימון מציעים לך. בד"כ מימון שניתן להמיר אותו להנחת מזומן זה מימון ללא ריבית וללא הצמדה. אתה צריך לבדוק כמה יעלה לך המימון הזה ממקורות אלטרנטיבים (הבנק שלך, חברת מימון, הון עצמי) ולהחליט האם לקחת את המימון שמציע היבואן. בגדול, כשאחוז המימון גבוה (נניח מעל 70%) כדאי לקחת את המימון ללא ריבית והמצדה מהיבואן כי ליבואן זול יותר לגייס כסף ממך כאדם פרטי וכך כולם נהנים, אתה כי קבלת תנאי מימון שלא היית מקבל ממקורות אחרים והיבואן כי באמצעות מסלול מימון אטרקטיבי קידם מכירת רכב.

מימון זה גם הרבה עדיין של פסיכולוגיה ואנשים נמשכים מאוד למימון ללא ריבית והצמדה גם בסכומים נמוכים למרות שהכדאיות הכלכלית לא תמיד תומכת בלקיחת מימון כזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...