Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי הונדה סיויק 94, כמה שנים טובות. מאז שאני זוכר את הרכב בתקופת החורף המד חום לא עולה בכלל.

כמו כן המערכת חימום (בתוך האוטו) גם לא עובדת.

לפעמים שחום המנוע עולה ממש קצת (פחות מרבע) החימום עובד אבל גם לא רציני כ"כ (כלומר לא מוציא חום כמו שצריך, אבל לפחות לא קור)

פורסם

גם אם הטרמוסטט "תפוס" במצב פתוח, לאחר זמן של נסיעה כשהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה מהמערכת צריכה לעבוד באופן סדיר,

הטרמוסטט פעיל יותר בזמן התנעה ראשונית וכשהמנוע קר,כאשר המנוע בעבודה רציפה ובטמפרטורת עבודה, הטרמוסטט כמעט ולא פעיל.

השאלה האם הרכב בעברו עבר תיקונים במערכת הקרור כגון החלפת מקרן-מאוורר שגורם למנוע לעבוד קר,דבר שכמובן מאוד לא מומלץ.

לפי התאור שתארתה לא הגיוני שהיוניט חום תקולה.

פורסם
גם אם הטרמוסטט "תפוס" במצב פתוח, לאחר זמן של נסיעה כשהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה מהמערכת צריכה לעבוד באופן סדיר,

הטרמוסטט פעיל יותר בזמן התנעה ראשונית וכשהמנוע קר,כאשר המנוע בעבודה רציפה ובטמפרטורת עבודה, הטרמוסטט כמעט ולא פעיל.

זה לא לגמרי נכון.

תפקיד הטרמוסטט לא מסתיים אחרי שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה.

טרמוסטט פועל כל הזמן ושומר על טמפ' מנוע בתחום הרצוי.

לדוגמא, בנסיעה בכביש פתוח, בעומס נמוך הטרמוסטט נסגר חלקית ולא מאפשר לטמפ' לרדת.

פורסם
זה לא לגמרי נכון.

תפקיד הטרמוסטט לא מסתיים אחרי שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה.

טרמוסטט פועל כל הזמן ושומר על טמפ' מנוע בתחום הרצוי.

לדוגמא, בנסיעה בכביש פתוח, בעומס נמוך הטרמוסטט נסגר חלקית ולא מאפשר לטמפ' לרדת.

נכון,ולכן השתמשתי בביטוי " כמעט ולא פעיל ",תחום המדידה של הטרמוסטטים הללו לא הכי מדוייק שבעולם,ובהפרשי טמפרטורה של מעלות בודדות שנעות לכאן ולכאן הוא לא כל כך יתפקד או תפקודו לא יורגש.

לדעתי בכביש פתוח ובנסיעה רגועה,המנוע נמצא בטמפרטורת עבודה אופטימלית ולכן לטרמוסטט במקרה הזה אין הרבה משמעות,אלה אם יש בעיה במערכת קרור והמים קרים משמעותית ביחס לטמפרטורת העבודה (כפי שכנראה יש לפותח השרשור) אז הוא האמת יסגר חלקית.

פורסם

לדעתי בכביש פתוח ובנסיעה רגועה,המנוע נמצא בטמפרטורת עבודה אופטימלית ולכן לטרמוסטט במקרה הזה אין הרבה משמעות,אלה אם יש בעיה במערכת קרור והמים קרים משמעותית ביחס לטמפרטורת העבודה (כפי שכנראה יש לפותח השרשור) אז הוא האמת יסגר חלקית.

לא מדוויק.

בכביש פתוח (עקב מהירות נסיעה גבוהה) יש זרימת אוויר חזקה דרך הרדיאטור, שמקררת טוב מאוד את הנוזל שזורם דרכו.

אם מזרימים את הנוזל הזה למנוע, הוא מוריד את טמפ' העבודה אל מתחת לתחום הרצוי.

ולכן במצבים אלו טרמוסטט נסגר חלקית ומגביל את זרימת הנוזל הקר, וכך המנוע נשאר בטמפרטורת עבודה.

במכוניות, בהן בטול טרמוסטט, בנסיעה בכביש פתוח הטמפרטורה תמיד יורדת לאיזור 70 מעלות ומטה, תלוי במזג האוויר.

וזה הרבה מתחת לטמפ' עבודה רצויה.

אני רוצה להוסיף עוד משפט :

תפוקת מערכת הקירור ברכב מותאמת כך, שתוכל להתמודד עם עומסי חום גדולים, למשל עליות תלולות בעומס מלא במזג אוויר חם.

ברור שבשיוט רגוע ב ב90 קמ"ש בכביש מישורי לא נדרשת תפוקה מלאה של מערכבת קירור.

טרמוסטט הוא הרכיב שמווסת את התפורה של מערכת קירור ולכן הוא פועל תמיד, במשך כל הנסיעה. נפתח יותר או נסגר יותר. לא רק בדקות הראשונות שלאחר ההתנעה.

פורסם

תודה על התגובות היום הייתי במוסך, אמרו לי שאין לי טרמוסטט. ושכנראה לאוטו היו בעיות חום מנוע. והוא המליץ לי לא לשים טרמוסטט כי הבעיה תוכל לחזור לי. הגיוני הסיפור?

פורסם

הסיפור הגיוני בהחלט, כלומר הרבה מוסכים עושים כך, אבל העצה לא טובה. כאשר הרכב יצא מהמפעל היה לו טרמוסטט, והוא לא התחמם. הטרמוסטט עולה כסף. אם הוא לא היה נחוץ, היצרן לא היה מתקין אותו.

אם יש תקלה במערכת הקירור, צריך למצוא ולתקן אותה ולא ולנסות להחביא אותה בעזרת הסרת רכיבים.

דני

פורסם

תן לי לנחש שביטלו גם את היוניט חום והמאוורר של הרדיאטור דולק מיד עם הסוויץ'.

עזוב. במכוניות ישנות לא תמיד חייבים ללכת לפי הספר. אם תחזיר את הטרמוסטט ובגלל זה יתחמם המנוע איכשהו יכול ללכת לך הראש מנוע ואז הנזק לא שווה את זה.

אני מסכים עם דני שהיצרן לא התקין אותו סתם, אבל אם משהו תקול במערכת, להתחיל להחליף רכיבים יכול לעלות לו כפול משווי הרכב.

רדיאטור, מאוורר, יוניט חום, צנרת מים + איטום נזילות, משאבת מים, ניקוי סתימות במעברי מים בבלוק, נו, לא תצא מזה.

היתה בעיה, אלתרו פתרון לא יקר מידי, שגרם לבעיה אחרת לא מהותית כל כך. אם האדון רוצה חימום נורמלי באוטו הוא צריך לפתור את כל המחלות של מערכת הקירור מההתחלה עד הסוף וזה סיפור יקר מאוד.

מה שצריך לדעת שאי אפשר לתפוס את הכל ביחד.

או פיתרון בזול (שהרבה מחברי יקראו לו "חרטה"), ואז יש בעיה משנית (חוסר חימום ברכב) או להשקיע כמה אלפים טובים ולסדר את הכל.

לדעתי תשאיר ככה איך שזה ותסע עם מעיל.

אגב, מה הצריכת דלק שלך? בלי תרמוסטט הצריכה מעט גבוהה יותר מרגיל.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אל תחפש מעקפים וקומבינות, אם הטרמוסוויץ' תקול ועקפו אותו, תשקיע בחדש, לא אמור לעולות יותר מ100 שקל,

טרמוסטט כנ"ל, תרכיב אחד יעודי ולא עם טמפ' נמוכה ממה שצריך, "ליתר ביטחון" (כדברי לא מעט מכונאים)

אם הראדיאטור סתום אז תבצע ניקוי, ואם הוא גם רקוב אז עדיף שתשקיע בהחלפה לאחד חדש,

נוצר לך בלאי גבוה במנוע, בגלל שהוא עובד קבוע על קר,

קומבינה נפוצה ולא מזיקה, שכן אפשר לעשות ואולי גם עשו אותה אצלך, זה לעקוף את הראדיאטור חימום , אם הוא נוזל.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

חשבתי על רעיון, ואשמח לחוות דעת.

כמו שהגיבו פה נראה לי יהיה בלאגן להכנס לעניין של החלפת חלקים. האוטו שווה כולה 10,000 שח. ואני לא רוצה להשקיע בו עכשיו איזה 2000 או 1000 שח. וכן הוא אוכל לי יותר דלק (אני יחיה עם זה).

הרכבה של טרמוסטט זה דבר מסובך? אני יכול לעשות את זה לבד? חשבתי להרכיב טרמוסטט ובאפריל שמתחיל להתחמם המזג אויר לפרק אותו. מה אתם אומרים? יכול להיות שגם במזג אויר כזה האוטו יתחמם בצורה משמעותית או שזה בסדר?

תודה לכולם על התגובות ומצטער שאני עונה בדיליי אני פשוט עסוק מאוד בתקופה האחרונה ואני גם סטודנט :)

• ספונסר פורום
פורסם

מקריעת השרשור ברפרוף יש כאן הרבה המלצות "ארצישראליות" לקומבינות חאפריות שאין להם מקום.

מערכת הקירור בנויה לעבוד עם טרמוסטט,במיוחד ברכב שלך,שבו מורכב טרמוסטט כפול,וברגע שמבטלים אותו תפוקת מערכת הקירור יורדת משמעותית כי המים זורמים במעגל הקטן ולא אל הרדיאטור.

עשה לעצמך טובה,הרכב טרמוסטט חדש ובדוק את שאר המערכת לתקינות,ביטול טרמוסטט לא פותר שום תקלה.

אורן

• תוכן חדש...