Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מקריאת נושאים דומים בפורום אני יודע שנושא זה נידון כמה וכמה פעמים - אבל אני מבין שיש כאן חשיבות לניואנסים ולכן מעלה את שאלתי האישית:

רכבי ניזוק שלא באשמתי כאשר פגעו בי מאחור ונהדפתי על הרכב מלפניי.

מכיוון שאני מבוטח ללא סוכן, ומכיוון שפחדתי לחוסר אובייקטיביות של שמאי הסדר/מוסכי הסדר - הודעתי לחברת הביטוח עוד ממקום התאונה שאני גורר את הרכב למוסך מורשה יבואן ומזמין שמאי באופן עצמאי.

השמאי הגיע למחרת למוסך, צילם בדק וכו' - ולאחר כשבוע הגיש את הדו"ח שלפי הנזק הוא 55.47% - אובדן להלכה.

את הדו"ח הנ"ל מסרתי לחברת הביטוח - שהחליטה לשלוח שמאי מטעמה.

נציגת חברת הביטוח שלחה לי במייל את חוות דעתו של השמאי מטעמם. על פי הדו"ח - הוא אינו חולק על הקביעה כי מדובר בטוטלוס. הפרש בין השמאים על גובה הפיצוי בגין אובדן הרכב - זניח יחסית - כ 3%.

לשאלתי את נציגת חברת הביטוח כיצד אוכל לקבל פיצוי עבור שכ"ט של השמאי שהזמנתי - נענתי כי עלי להמציא לחברת הביטוח חשבוניות מקוריות על תשלום שכ"ט - ובכל מקרה, ההחזר אינו עולה על 400 ש"ח.

שאלתי אותה היכן ישנה בפוליסה התייחסות לעניין החזר שכ"ט שמאי מטעמי.

תשובתה היתה כי זה לא כתוב בשום מקום - אך זהו שכ"ט המקובל.

אוסיף, כי מכיוון שמדובר באובדן גמור - היה הגיוני יותר לתבוע את פוליסת המקיף שלי כדי לזרז את קבלת הכסף (ולא את צד ג') כאשר בעתיד אוכל לתבוע את צד ג' על הפסדים נוספים שיש לי.

עד כאן הכל עובדות וללא פרשנות.

נציין ששכר הטרחה עבור השמאי גבוה בהרבה כיוון שמחושב כאחוז מסויים מגובה הנזק.

רציתי לדעת:

1. האם חברת הביטוח אינה מחוייבת לפצות אותי על שכר טרחה כל עוד הוא סביר, ובטח במקרה שבו הם מקבלים את חוות הדעת?

2. מי קובע מהו שכר טרחה מקובל - ויותר מכך, מה זה רלוונטי אם אין לכך התייחסות אפילו מרומזת בפוליסה?

3. האם אני יכול לתבוע את שכ"ט מהמקיף שלי או שרק מצד ג'?

תודה

נהג מבולבל

פורסם

האם החלטת ממי אתה רוצה לקבל כסף?

האם הסיפור הוא כרגע מול חברת הביטוח שלך?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן,

כפי שכתבתי החלטתי לתבוע את הפוליסה שלי מכמה סיבות:

א. אין לי התייקרות פרמייה (חלק מתנאי הפוליסה)

ב. עו"ד שהתייעצתי איתו וגם השמאי - טענו שתביעת צד ג' עלולה להמשך זמן רב עד שאקבל את הכסף (ואני הרי זקוק לכסף לקניית רכב אחר) - בעוד מחברת הביטוח שלי אקבל את הכסף תוך 30 יום מאישור התביעה.

ג. כרגע אני מתנהל מול חברת הביטח שלי בלבד (אבל נאמר לי שבכל שלב אוכל לתבוע את הביטוח של צד ג שפגע בי)

תודה

פורסם

קח את הכסף הלא שנוי במחלוקת ותבע אותם על ההפרש של השמאות והפרש השמאי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
קח את הכסף הלא שנוי במחלוקת ותבע אותם על ההפרש של השמאות והפרש השמאי

את מי לתבוע - את המקיף שלי או החברה המבטחת של צד ג'?

פורסם

את המקיף שלך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...