Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לייעוץ בנושא לימוד SAP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם

רציתי להתעניין לגבי לימוד SAP. קודם כל, קצת על עצמי: סיימתי תיכון ב2010, לפני כשנה עשיתי י"ג בתחום הנדסת מחשבים (אותו סיימתי בהצטיינות אם זה מעניין את המקדונלדס הקרוב שאני אוכל להגיש לו את הקורות החיים עם ההשכלה הנ"ל) וכיום אני עושה שירות לאומי (השתחררתי מהצבא עקב מחלה בריאותית ו'אובר נכונות' מצד הצבא לגייס אותי) במוסד ציבורי בתחום הרכש. אני עובד הרבה על ה'מרכז לוגיסטי' שיושב על המיינפיירם, יישומי אופיס ושלל תוכנות ממשלתיות שגם קוף יכול לתפעל. מלבד העבודה על המחשב אני גם עוזר בכתיבת מפרטים למכרזים ובנושא בקרת איכות והבטחת איכות. אני מאמין שבזמן הקרוב אני גם אכנס לצד הכלכלי של המכרזים.

כרגע אני בצומת דרכים, הבגרות (106) והפסיכומטרי (621) לא מספיקים לי לתחום שאני רוצה ללמוד. אני מנסה להיכנס לאחת ההשכלות הגבוהות דרך העדפה מתקנת (עקב הבעיה הבריאותית שלי) אז בנתיים עד שנקבל מהם תשובה אני רוצה לנצל את הזמן.

אוקיי חברי הפורום היקרים, אז הנה השאלות שלי:

אילו מוסדות מלמדים כיום SAP,ERP ושות' ? האם יש מוסד כלשהו אשר מומלץ ?

האם כל "לימודי תעודה" הללו מוכרים כהשכלה ראויה בתחום ?

וההתלבטות העיקרית שלי היא: האם לא לבזבז את הזמן על זה ויש קורס כלשהו שאני יכול לעשות במשך השנה שיהיה יותר מועיל ? חשבתי גם על קורס יבוא יצוא. הייתי שמח לשמוע רעיונות.

תודה רבה לעוזרים !

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני עובד במקום שה-ERP הוטמע בו לאחרונה.

מעבר לכך שעל ההחלטה על ההטמעה היו דעות חלוקות, מערכות מסוג זה מתאימות למערכות גדולות (מאוד), מה שגורם להן להיות פחות נפוצות. מי שמתמחה בהטמעת מערכות אלו הם גופים גדולים כמו מל"מ. לצורך תחזוקה חיפשו אצלנו לאחרונה "מפתחי abap".

ולמה כל ההקדמה הזו? כי נראה לי שאתה צריך לחשוב ללכת על כיוון אחר. מה שהולך היום טוב זה פיתוחים לאינטרנט/מחשבי כף יד.

בהצלחה.

פורסם

אתה נשמע בחור אינטיליגנטי ואמביציוזי. את הפסיכומטרי אני משאר שעשית בין יא' ליב' כמו שאני עשיתי (וזה די דופק את הציון לרוב), עזוב אותך שטויות - תעשה פסיכומטרי כמו שצריך שוב ותלמד תואר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים עם החלק הראשון בדבריו של ליביו, אתה בהחלט מספר סיפור מעניין.

לגבי החלק השני דעותינו חלוקות. אני דווקא חושב שעם הנסיון המעשי שאתה צובר, כדאי לך לקחת קורסים בסיסיים בנושא SAP וגם בנושא Oracle, שהרי אלה שתי הפלטפורמות הנפוצות בתחום התפ"י כיום. חברות רבות מבצעות כיום את המעבר בין מערכת אחת לשניה, ומישהו כמוך שמכיר את הפלטפורמה מצידה המעשי וגם מצידה העיוני יכול להיות נכס חשוב לחברה (במיוחד עם משכורת של עובד חדש בשנתו הראשונה). לדעתי זה צריך להיות כרטיס הכניסה שלך לחברה גדולה כמו HP או אינטל, ומשם אחרי שנה-שנתיים השמיים הם הגבול. תמצא משהו שמעניין אותך, תשלים לימודים במידת הצורך ותעשה קריירה. מעסיקים בסד"ג כזה ישמחו לעזור לך, הם לא ממהרים לשחרר אנשים איכותיים.

אל תייחס יותר מדי חשיבות לתארים וציונים. אם יש לך ידע, גישה נכונה ומוסר עבודה גבוה, העדר התואר זה לא מה שיעצור אותך מלהתקדם.

פורסם

השמיים הם פתוחים בתפקיד הזה בחברות אחרות או מקסימום תפקיד ניהולי זוטר.

איזה אופק התקדמותי טכנולוגי אמיתי יש מעבר למשהו עם שאיפות מהסמכות והתעסקות בתחום הזה?

(אז נכון - אולי בבגילו זה נכון לעשות - אבל זו לא מחשבה לטווח ארוך)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תפקיד ניהולי זוטר אחרי 3-4 שנים, תפקיד ניהולי נוסף אחרי שנתיים עם השקה לתחום אחר (יבוא/יצוא או קניינות טכנית למשל), ואז כבר יש מספיק מוניטין וקשרים בחברה בשביל להתקדם לחו"ל או לעשות הסבה מקצועית בתחומיה. חברות כמו HP למשל משתדלות תמיד לקדם את עובדיה גם ע"י מעבר בין החטיבות - מחשוב, דפוס, מחקר וכו'. ברגע שהוכחת את עצמך כמנהל או פרוייקטור טוב, את התחום המקצועי תוכל לגוון מדי תקופה.

פורסם

תודה רבה קודם כל התגובות ושנית על המחמאות. תמיד טוב לשמוע.

ליביו, אולי שכחתי לציין באמת מתי עשיתי פסיכומטרי וזה היה באמצע י"ג בלי קורס, תוך כדי עבודה. סידרתי את הלו"ז על מנת שיהיה לי זמן ללמוד והאמתי שהלך לי טוב במבחן דאז. כיום אני כן שוקל לקחת הקורס, אך ורק במידה שלא יקבלו אותי עם העדפה מתקנת.

דריש, האמתי שללמוד באונ' זה דבר שאני כן רוצה לעשות אולם כיום מקום השירות שלי מציעים לי תפקיד דומה: להישאר בתחום זוטר (קניין או איש רכש או בקרת איכות) ולהיות איתי גמישים בנוגע ללימודים (וגם לממן את חלקו) וברגע שאסיים את התואר לקדם אותי (הכיוון זה מנהל מדור בתחום הרכש). נכון, צריך להיות סקפטי בדברים הללו אבל יש לי גב עצום ואין ספור מכתבי המלצות וחו"ד חיוביות (בכתב כמובן) מטעם ההנהלה פה אחד ואף אחד לא הולך לשנות את מקומו בשנים הקרובות לכן אני גם שוקל את זה ולהתקדם תוך כדי עבודה.

מה שכן אני לא רואה טעם לעבוד כרגע, אני בסה"כ צעיר ואין לי אחזקות מיותרותאו הוצאות מיותרות שמשכורת השירות שלי (1K) לא מכסות לכן החלטתי שעדיף להעשיר את הידע שלי מאשר להרוויח 5K~ בזמן הזה.

מלבד זאת אני מאוד אוהב ללמוד דברים מגוונים וכרגע מאז שנכנסתי לתחום המחשבים (ולמען האמת התאהבתי) אני רוצה ללכת לכיוון אחר אך דומה ואני שם לב מיום ליום שיש הרבה דרישות לאנשי SAP איכותיים, אז אולי זה מה שייתן לי את היתרון בשוק העבודה.

אז אולי יש לכם רעיונות טובים אחרים ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אני חושב שמי שאינו מכיר אותך לא יוכל להשיא לך עצות נכונות.

מכל מקום - הנתונים הגולמיים מצביעים על יכולת שחבל לא לפתחה על מנת לנצלה, את תשכך שיש לך עוד 50 שנות קריירה, ולכן השכלה מעמיקה תהיה השקעה נכונה.

אני מסכים על ליביו אם כי אולי מסיבות קצת שונות: אני מניח שאתה עדיין לא בשל לגמרי להחליט לגבי המשך הקריירה שלך. לכן אכן כדאי להשקיע בהשגת ציון פסיכומטרי גבוה (עם לימודי הכנה מתאימים), ואז לפנות ללימודים אקדמיים, רצוי אוניברסיטאיים ולא במכללה. אני גם כלל לא אופתע אם בסיום השירות הלאומי תבחר במסלול שונה מזה שמושך אותך כעת. ההתבגרות תשנה את ראיית העולם שלך.

מצד שני - את הקשרים שאתה יוצר כעת השתדל לשמר. יתכן שהם יסיעו לך בעתיד, אם בעבודה תוך הלימודים ואם בהמשך הקריירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...