Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם,

ביום חמישי שעבר, הייתי בראיון עבודה בחברת השמה שמתמחה בהשמה לעבודות מעבר לים.

המשרה הספציפית שהתראיינתי אליה היא עבודה טכנית מסויימת באפריקה.

יצאתי מהראיון בהרגשה שהלך ממש סבבה, והמראיינת אמרה שיצרו איתי קשר בתחילת השבוע (הראיון נעשה בחמישי שעבר, היו אמורים להתקשר תוך כמה ימים).

אחרי שבוע המתנה (יום חמישי האחרון), החלטתי להתקשר לבדוק מה קורה עם זה. ענו לי שזה עדיין בתהליך, ושוב הבטיחו שיתקשרו בתחילת השבוע החדש.

כאמור, אני כבר שבוע וחצי ממתין לתשובה, זו עבודה שאני ממש רוצה ובגלל זה אני די במתח ולא רוצה לפשל - אבל ההמתנה מחרפנת אותי.

האם להתקשר שוב לברר איפה אני עומד, או פשוט להמשיך להמתין?

האם זה יעשה רושם רע אם אני אתקשר שוב וכדאי לי להימנע מכך?

פורסם

כשאתה מסיים ראיון, טבעי שתרגיש שמרגע זה כמו בסרטים "המפקדה" מתחילה לעבוד במלוא המרץ על ה"קייס" שלך.

במציאות המצב שונה. חברת ההשמה מעבירה את סיכום הראיון לחברה השוכרת, ושם זה עובר בין כמה אנשים שלכל

אחד מהם פרוייקטים נוספים שרצים ברקע. החלטות מתקבלות לאט ויכולות להיתקע אצל אדם אחד על השולחן במשך

שבוע, ואז האדם הבא בשרשרת בדיוק בחו"ל, ואז הפקידה העבירה את זה בטעות לתיבה הלא נכונה וכן הלאה...

אין סיבה לדאוג. המשך לחפש עבודה, המשך ללכת לראיונות ולהתנהג כתמול שלשום. אל תצפה שיחזרו אליך, ולא

משנה עד כמה מוצלח היה הראיון. בהחלט אפשר להתקשר פעם בשבוע ולשאול מה קורה, אבל לא להיות נודניק.

חשוב להבין שבסופו של דבר חברת ההשמה היא באמת החוליה האחרונה והפחות משמעותית, בד"כ העיכובים

הם דווקא בחברה השוכרת ונובעים מההיררכיה הפנימית שלה. יש גבול לשליטה שלך, וגם של חברת ההשמה,

בתהליך. פעל מתוך ההנחה הזאת, תהיה דיפלומטי ומנומס, והכל יסתדר בסוף. כך או כך, הכל לטובה.

פורסם

רשמת שהמשרה באפריקה, חבל שלא איזה מדינה אבל קח בחשבון שחברה שמגייסת לתפקיד באפריקה - לרוב זו משרה שקשה לאייש לכן פה בניגוד למקרים רגילים אתה על הסוס - אין להם הרבה מועמדים שרוצים לנסוע ואתה צריך לדעת את זה.

קח בחשבון שהעבודה היא 24 שעות, למעט במקומות מאוד מסויימים לא ניתן לצאת לבלות בעיר כמו בכל מקום על הגלובוס.

תתקשר אליהם ותדרוש תשובה תוך יום יומיים.

פורסם

לא רואה פה שום בעיה

גם בראיון לחברת היטק שהיה לי מזמן, זומנתי ביום חמישי, הבטיחו שיתקשרו אלי ביום ראשון

התקשרו אחרי 5 שבועות!! עם תשובה חיובית וזימנו אותי לראיון מקצועי

בדיעבד שעבדתי שם המקום היה מאוד מסודר, איך זה קרה שיומיים נהיו יותר מחודש רק אללה יודע

חכה ותמשיך לחפש במקביל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ואדים, תשובה מקצועית, כהרגלך.

"בָאֵר", העבודה תהיה בגינאה המישוונית במערב אפריקה. לגבי מהות המקום והחיים בו, כבר יצא לי לדבר עם אנשים שחיו שם ונראה לי זה יהיה משהו שאני אוכל להסתדר איתו, למרות שזה בשום אופן לא יהיה אידיאלי.

אני גם חשבתי שאני "על הסוס" כי אני בטח בין בודדים שהולכים לראיון לסוג כזה של משרה, אבל אני לא חושב שזה בריא לבוא בגישה של פלצנות\עודף ביטחון עצמי, אני לא חושב שזה יקדם אותי איכשהו.

ג'יאסאיי16וי, אני במקביל ממתין לתשובה מעוד חברה שעשיתי אצלה מיונים, הם כבר אמרו לי שאני בפנים והשבוע אמורות להתחיל ההדרכות. בכל אופן, אם וכאשר יודיעו לי על תשובה חיובית מאפריקה אני עוזב הכל והולך אליהם.

פורסם

הכי חשוב - אל תשכח את הטיפולים נגד מלאריה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיפ קטן, שים לב לגבי ביטוח נגד חטיפות. תראה את הסרט בכיכובו של ראסל קרואו אם אין לך כוח או פשוט גגל לתוצאות קצת יותר אמיתיות.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לפותח השרשור: דבר ראשון, שבוע שבועיים המתנה בתחומים האלה הם זניחים. תתאזר בסבלנות.

דבר שני, לרגע אל תחשוב שאתה היחיד שמתמודד למשרות כאלה.. אפריקה מלאה ישראלים כמו מיאמי...

לשאר המגיבים:

-יש לאן לצאת לבלות, כמו שכתבתי, אפריקה מלאה ישראלים,ולבנים בכלל,בכל מקום.

- בנושא החטיפות - צאו מהסרט (בכיכובו של ראסל קרואו..),מקרי חטיפות קיימים באיזורים מאוד מסויימים,וגם שם,מי שבסיכון זה מי שעובד בתחום הנפט או היהלומים - או בקיצור - משאבים טבעיים,מכיוון שבתחום הזה קיימת השחיתות הכי גדולה מצד המושלים המקומיים.

אם תרצה לשאול/להתייעץ, אשמח לעזור.

נתי

פורסם

כן יש שם מלריה (לוקחים כדורים פעם ביום או פעם בשבוע ומורחים תכשיר בכל פעם שיוצאים בלילה).

רמה נמוכה של אלימות יחסית למדינות שכנות.

ניר

פורסם
כן יש שם מלריה (לוקחים כדורים פעם ביום או פעם בשבוע ומורחים תכשיר בכל פעם שיוצאים בלילה).

רמה נמוכה של אלימות יחסית למדינות שכנות.

ניר

לגבי הביטחון האישי שלי שם אני לא דואג, כי אכן עפ"י מה שהבנתי גינאה המישוונית באמת נחשבת למדינה שקטה וחביבה (על אף הדיקטטורה בשלטון), ומבחינת מחלות - לא שונה משאר אפריקה (+ יש שם בית חולים חדש בסטנדרטים מערביים שנבנה ע"י חברה ישראלית ואף עובדים שם רופאים ישראליים).

נתי, איפה עבדת באפריקה?

פורסם

לגבי הבריאות - חשוב לוודא שעושים לך ביטוח רפואי (דיוויד שילדס) כולל ביטוח SOS להטסה לארץ על כל מקרה שהרופא המקומי אומר שהוא לא יכול לטפל. זה פחות או יותר המדד של חברת הביטוח.

אני נמצא במערב אפריקה.

אשמח לענות על השאלות שלך בה"פ/סקייפ.

נתי

פורסם

איזה קטע-חבר טוב שלי היה בדיוק שם במשך שנה(מנהל טכני בבי"ח).

זה הבי"ח של ירדנה עובדיה, לה-פאז? או החדש(הבנתי שהיא בנתה בי"ח נוסף חדש).

האלכוהול שם זול! מסובסד ע"י השלטון(הנשיא). מעניין למה..:lol:

הבנתי ממנו שאלימות-יש. שחיתות בכל מיני צורות-יש באבוהה.

אבל בשטח בית החולים זה אוטונומיה ישראלית.:wink:

פעם אחת היה בלבול ויצא שהוא נחת לבד ולא אספו אותו מהשדה. הוא הצליח בקושי להתחמק משוד וכנראה גם רצח. החיים באפריקה קצת פחות נחשבים מפה..

מה שכן-חוויה מדהימה כל השנה הזו לדבריו. טיולים מדהימים, אנשים נהדרים בבית חולים, מסיבות, מעדני ים בשפע..בקיצור, משהו מיוחד.

אגב, הכושים שם חולים על פאנטה..לך תבין.

אם וכאשר תקבל את העבודה, שלח לי ה"פ ואני אתן לך את הטל' שלו, תקבל קצת טיפים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

בגדול, הג'וב הוא טכנאי מכ"מ של חברה פרטית שפועלת בגינאה המישוונית ומטרתה לעצור הסתננויות ופעילות לא חוקית בקו החוף (לא פח"ע).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז עכשיו אפשר להגיד שזה רשמי. ב-12.1.2012 אני עוזב את ארצנו הקטנטונת, ועובר לחור הזה שנקרא גינאה המשוונית למטרות עבודה, ומי יודע, אולי אפילו אהנה שם :D

אני אשמח לכל טיפ שיוכל לעזור לי בכל צורה שהיא בהכנות לקראת הטיסה, לחיים שם, לעבודה שם ובעצם כל דבר אחר שתרצו להגיד לי על המקום אליו אני הולך :)

• תוכן חדש...