Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

+1 לד"ר סובארו.

המצב קצת משתנה כאשר קונים רכב ללא טורבו כדוגמת SDI, אבל גם פה לא צריך להיסחף בקילומטראז'. ללא טורבו זה אומר גם פחות כמה מערכות נוספות שקשורות לטורבו וכן חיישנים= חיסכון פוטנציאלי בתקלות.

צריך ממש המון סבלנות בחיפושים (סדר גודל של חצי שנה אם לא יותר) ואז אולי אפשרי למצוא אקזמפלר שלא נטחן. לראייה- היה לנו רכב במשפחה שהוא מנכה (שנהנה ממחיר ללא מס, פטור מאגרת רישוי ועוד מס' הטבות) והרכב עבר רק 87 אלף ק"מ ב5 שנים. הרכב נקנה בכ-3 אלף מעל המחירון, והטיפול הטיימינג היה על חשבוננו אך עדיין היה משתלם מאוד. עשה אצלנו כ80 אלף ק"מ. אחרי שנתיים וחצי אצלנו הרכב עבר תאונה (טוטאל- לוס) והרכב היה SDI.

אם אתה כ"כ רוצה דיזל- אז תעשה מנוי ליד2, תחרוש את הלוחות, לשאול אנשים ואולי במקרה תמצא מציאה.

לדעתי האישית עדיף לך פולו 2006-7-8 וכדו' במחיר הזה, נכון שהיא בנזין אבל עדיין חסכונית יחסית וניתן למצוא אחת עם קילומטראז' נמוך (מתייחס לידני בלבד!) וזה במיוחד לאור הוזלת השוק של הסופר- מיני ביד2 עקב הוזלות היבואנים במחירי החדשות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהגתי על אוקטביה דיזל ידנית עם 550 אלף מונית לשעבר עם מנוע וגיר מקוריים האוטו פשוט טס , סוס עבודה האוקטביה .

יופי טופי, מה עם כל יתר הדברים? איך הייתה הנהיגה ברכב - כיפית? הוא הרגיש כמו חדש? היו לו בולמי זעזועים חדשים, כריות בולם, תפוחים, משולשים, מיסבים, משאבות, ברקסים וכו'? סביר להניח שלא.

אוטו זה לא רק מנוע וגיר. אנחנו כבר מזמן לא בימי הפיאט 127 והרנו 4.

יש פג תוקף לכל חלק וחלק ברכב. גם אם מנוע מטופל מחזיק 500 אלף ק"מ, אף חלק אחר ברכב לא אמור להחזיק כ"כ הרבה.

היגיון כלכלי - איזה היגיון יש בייצור של חלקים שמחזיקים לנצח? הרי המטרה היא שמתישהוא תתחיל להזדקק למחסן החלפים של היבואן - לכן, כמה שיותר קילומטרים\זמן על הכביש - יש יותר סיכוי שתתחיל לשלם על חלקי חילוף.

במקרה של הבחור הנ"ל - הסיכוי למצוא מציאה, נמוך מאוד.

נכון לעכשיו, באתר יד 2, חיפוש רכב עד 120 אלף ק"מ, עד מחיר 40 אלף ש"ח - הניב את התוצאות הבאות:

1. קורולה ממורה לנהיגה, טוען שעשתה 103 אלף ק"מ.

2. קיה קרניבל - לא בדיוק ההגדרה המושלמת לרכב חסכוני.

3. פאסאט ממזרח ירושלים - רשום שעשתה 55 אלף ק"מ, כנראה שיותר הגיוני שעשתה מעל חצי מיליון. אפשר להתקשר לויסאם, לשאול אותו.

4. יונדאי אלנטרה - מסוחר. שמור מאוד!!!!ללא תאונות!!!! כנראה לא דיזל, אבל אולי זה שווה בדיקה בכ"ז.

5. פולקסווגן גולף מונית לשעבר - רשום 60 אלף, כנראה 600 אלף בפועל.

6. גולף ב-25 אלף ש"ח שטוענים שעשתה רק 103 אלף ק"מ - רשום עליה SKID CAR והיא היחידה שנראית נורמלית מכל מה שנמצא שם.

אז בחייאת - בתקציב היחסית גבוה שיש לבחור, שווה באמת להיכנס לסרט הרע הזה? הרי הוא יכול בקלות להיכנס היום לכל חברת ליסינג ולרכוש בתנאים מצויינים רכב בן 3 עם סביבות 80 אלף ק"מ.

פורסם
מצחיק!

330K זה לא כלום לאף רכב. רכב זה לא רק מנוע.

מה עם תושבות המנוע, שעולות המון כסף ברכב דיזל? הן נועדו לספוג זעזועים מהויברציות של המנוע ויש להן פג תוקף! והוא בד"כ הרבה לפני 330K ורוב האנשים לא מחליפים.

כנ"ל עם בולמי זעזועים, כריות בולם, מיסבים, צינורות, משאבות - כל אלה נגמרים!!! והם עולים בוחטה של כסף לתקן.

אני מצטער אבל גם אם אתה נוסע 500 ק"מ בשבוע עדיין לא תגיע למצב שמשתלם לך להחזיק רכב דיזל, בטח לא כזה שעבר כ"כ הרבה קילומטרים.

כואב לי לומר את זה, כי אני יודע בעצמי שרכבי הדיזל מוצלחים בהרבה מרכבי הבנזין והם חסכוניים ועמידים - אבל מה לעשות, שבגלל עיוותי מס קונים את הרכבים האלה רק על מנת שיהיו, סליחה מראש, זונות. רכבים שעוברים 40-50 אלף ק"מ בשנה, על מנת להצדיק את הפער במחיר הקנייה אל מול החיסכון בדלק.

אם אתה חושב שכיף לנסוע במסחרית גמורה שכולה ויברציות רק בשביל לחסוך כמה גרושים, אז שיהיה לך לבריאות.

רק בשביל לסבר את האוזן - הצלחתי כבר להשיג צריכת דלק של 1:20 בנסיעה לצפת מהקריות ובחזרה. לא השתמשתי בדלק מיוחד או משהו - סה"כ לנסוע רגוע וכמובן רכב קטן וידני.

אתה מזה מגזים בנאדם.

אתה מחזיק כולה רכב דיזל, לא F16.

כתבת עוד ועוד על הטורבו ועל הזרקה, זה מחירים של מורשה, אני עם רכב כזה לא הייתי דורך במורשה.

(המורה שלי לנהיגה כל היום היה בטלפון, ודיברתי איתו כמעט תמיד על מכוניות, הוא היה ויש לו מונית).

מה שכתבת נכון, שהוא יכול להביא בנזין חסכוני בפחות כסף.

לפותח האשכול, ההחזקה של דיזל באמת יקרה, אולי עדיף שתרד לבנזין.

אם אתה נוהג בעיקר על הרכב, אתה לא צריך את רכב גדול, פונטו\פנדה\206\עוד הרבה קטנות יכולות לשרת אותך בזול ובחסכון, נגיד פונטו, תצא לך הרבה יותר זול מרכב דיזל, והצריכה שלה די דומה 1\14 בערך. זה לא רע בכלל, ולא יכביד לך על הכיס.

(החזקה שלה די זולה, וביחס לדיזל בכלל, אתה מביא ב30K נגיד, אחת ממודל די חדש וק"מ סביר.)

כמובן שתביא אחת ידנית, חוסך אמין ומהנה יותר.

פורסם

אנשים בבקשה ממכם תהיו הגיוניים.... יש לו סולר בזול הוא מחפש דיזל...

ומי שאמר מקודם שדיזל זה מסחרית אז הבן אדם מקנא באנשים שיש להם דיזל... לי היה ניסיון טוב מאוד עם דיזלים ונהנתי מאוד מאוד מאוד ללא שום תקלה שנתיים וחצי עם רכב בעל ק"מ של 350K תפסיקו לבלבל ת'מוח... לי הייתה טולדו TDI 2001 חזק חסכוני מפנק אמין הכל!!! הצעתי לו לבדוק אותם אם ימצא במחיר סביר מפרטי... אם הרכב הזה היה זבל אנשים לא היו דורשים פי 2 מהמחירון.. המחירון נכון להיום 15,600 דורשים 25K + מעניין למה... לבחור שדיבר שטויות על דיזלים.

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי :lol:

פורסם

אז מסבירים לו שלא כדאי לקנות רכב גמור בשביל לחסוך כמה גרושים ולבזבז אותם במוסך.

אז מה אם יש לו סולר בזול. הוא יוציא בוחטות של כסף על רכישת רכב ותיקונו. לא חבל?

אם הוא היה מבקש רכב ב-80K, אז אולי היה מצליח למצוא משהו שמור ואז הייתה סיבה לייעץ על רכבי דיזל.

לגבי הסיאט - סיקרן אותי מאוד, אז נכנסתי לאתר YAD2, ורציתי לראות מה הסיאט דיזל הכי יקרה ומה המחירון מול המחיר שמבקשים.

אז ככה:

הסיאט הכי יקרה היא סיאט איביזה, שנת 2005, שעליה מבקשים 32,000 ש"ח. המחירון הוא 46 אלף ש"ח. הבנאדם אפילו לא כתב את הק"מ במודעה, כי הוא כנראה יודע שלא כדאי להראות את הטירוף הזה במודעה - הוא בכ"ז רוצה שמישהו עוד יתקשר.

אחינו, אתה מנותק ברמות קיצוניות מהמציאות אם אתה חושב שמישהו משלם מעל המחירון על גרוטאות טחונות עם 250-300K.

בימינו קונים רכבי סופר מיני חדשים ב-70K, וזה משפיע עד תחתית הטבלה - כולל הסיאט טולדו.

פורסם

דיברתי על טולדו ובמחירון היא בדיוק מה שציינתי... והמחיר המבוקש גם כן.. לגבי האיביזה אף אחד לא קונה כי זה SDI ואין הרבה חובבי SDI. ולא מחייב שכל רכב דיזל במחיר עד 40K הוא "טחון".. הייתי אומר אפילו שאתה טועה ובגדול!!

רואים מה אתה מבין בדיזל 250K על רכב דיזל זה לא הרבה בכלל.. אלה מנועים שבנויים לעבודה... ואם אתה מעדיף מיני אז לבריאות.. אני לא מסכן את החיים שלי בנסיעה על רכב לא בטיחותי קטן ולא נוח. ובמיוחד זול...

ואני גם מוכן להתערב איתך שיש המון מכוניות דיזל עם 250 ואפילו 350K עם נסיעה הרבה יותר נוחה ומפנקת מהמיני ב 70K המחיר של המיני מדבר בעד עצמו...

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי :lol:

פורסם

אני הייתי אומר לחפש רכב עם 150-200 אלף ק"מ לכל היותר, לסוע עליו עד שהשעון מראה 250-260 אלף ואז להעיף.

וזה נראה לך ריאלי?

מי שקונה דיזל קונה כי הוא יודע שהוא נוסע הרבה. למכור דיזל כי הוא עבר 250-260 אלף ק"מ זה שיקול אידיוטי לחלוטין. למה? כי 270 או 300 אלף זה כבר הרבה? זה שבמשפחה שלכם מעיפים רכב ב-260 אלף ק"מ זה לא אומר שזה נכון או חכם. רצועת טיימינג אין לכולם וגם אם כן, זו לא סיבה למכור. לגבי הסבירות לתיקון משאבת סולר ב-300 אלף - לא יודע מאיפה הוצאת את המשפט ההזוי הזה. בקיצור, אתה מוזמן ליצור קשר, ואני אקח אותך בין עשרות רכבי דיזל, עם קילומטרז' גבוה (וגבוה בהרבה בחלק מהמקרים) ממה שציינת ותראה מכוניות עם משאבות סולר מקוריות, מנועים שלא נפתחו מעולם, ואפילו תיבות אוטומטיות שהחזיקו קרוב למיליון ק"מ - ואני רציני לחלוטין. הרכב שלי, דיזל, עבר 360K ק"מ וכבר איתו אני מפריך את כל מה שטענת.

פורסם

GOLF, אני יודע שהרכבים האלה מחזיקים בכיף את ב300K אבל לקנות רכב כזה זה סיכון רציני, לדוגמא: מכרנו(המשפחה) את האופל אסטרה דיזל שלנו אחרי שנתיים וחצי ו150K שלא הייתה אף בעיה ברכב ואחרי שבועיים הלכה לקונה המשאבת סולר(אחרי 200K של הרכב), הרכבים האלה גם אם מטופלים טוב מאוד(ואצלנו היה תיעוד לטיפול כל 15K מאז שהוא חדש) יש להם בלאי טבעי וזה סיכון כי החלקים שבד"כ נפגעים(משאבות, אינג'קטורים וכו') יקרים מאוד ויכולים די בקלות להגיע לחצי משווי הרכב.

פורסם

מצטער לאכזב אותך ואת החברים בעלי רכב דיזל שאף פעם לא החליפו שום חלק (כן, בטח), אבל הסיכוי שרכב עם 350 אלף יזדקק להשקעה כספית גדולה גבוהה משמעותית מרכב עם 100 אלף על השעון. ככה זה. לכל חלק יש תוקף, כל חלק מתיישן ומתבלה. רכב זה ממש לא רק מנוע וגיר. יש המון חלקים מסביב שנהרסים עם הזמן, פוגעים בבטיחות ונוחות נסיעה. רכב עם 100,000 על השעון יהיה משמעותית יותר רענן מרכב עם 300,000.

אני מסכים לחלוטין עם ד"ר סובארו. אין טעם לקנות רכב דיזל גמור עם 300,000 ק"מ על השעון כדי לחסוך כמה גרושים על דלק. הכסף שהוא יחסוך על דלק הוא ישרוף בכניסה הראשונה למוסך. 300 ק"מ בסוף שבוע זה בקושי 1,500 ק"מ בחודש ו-18,000 בשנה. נניח שהוא יעשה עוד נסיעות עם הרכב. נעגל ל-25,000. 25,000 בשנה זה לא קילומטרז מטורף.

אם הוא יצליח למצוא רכב דיזל שמור זה סיפור אחר לגמרי, אבל אם צריך לבחור בין רכב דיזל גמור לרכב מיני בנזין רענן באותו הכסף אני אומר לך על המיני.

פורסם

לGOLF,

אתה אולי צודק לגבי האמינות האפשרית אבל אגיד לך את השיקולים שלנו ותגיד האם הוא נכון:

כפי שכבר אמרתי, אנחנו מחזיקים כיום ב5 דיזליות, כולן 1.9, מתוכן 2 TDI והשאר SDI. בעבר החזקנו עוד 3 גם כן נטולות טורבו.

מנסיון של 3 מהנ"ל שעברו את סביב ה300 אלף ק"מ: זה עניין של מזל. באחת היה צריך: משאבת סולר, תושבות מנוע וממיר קטליטי (SDI). בשנייה לא היו שום תקלות (טפו טפו, TDI) והסיבה שאנחנו עדיין מחזיקים אותה כי ממילא אין הרבה מה להפסיד (טולדו 2001), ובשלישית גם לא היו תקלות (והלוואי שתמרר לגנבים ושות' את החיים).

אנחנו כיום יוצאים מנק' ההנחה שאם יש תקלה רצינית שעלותה כמה אלפי ש"ח- כבר היה עדיף למכור קודם ולהימנע ממנה ולעלות בשנתון ובדגם ולהנות ממנו עד הפעם הבאה. מבחינה כלכלית אין הרבה הבדל ועל הדרך נהנהים מרכב חדיש יותר ורענן יותר. בכללי האמינות די ידועה עד סביב ה250-280 אלף ק"מ, אנשים מוכנים לקנות רכב עם 250-260 אלף גם עם הידיעה של טיפול טיימינג קרוב ועדיין מוכנים לשלם מחירון או מקסימום מחירון עם הפחתה של עד 2000 ש"ח. אז הרווחנו חיסכון בכאבי ראש פוטנציאליים וזה כבר שווה את זה. עשינו את זה כבר פעמיים: כשאחת מהן היה במעבר מפולו קלאסיק שנמכרה ב24 (מחירון מלא) לפולו 2005 SDI שנרכשה ב37 אלף. אמנם 13 אלף ש"ח יותר יקר, אבל נרכשה אחרי טיפול טיימינג מלא, מצבר ורטא חדש וצמיגים חדשים של קונטיננטל. וקיבלנו רכב נוח יותר, שקט יותר משמעותית ועם 100 אלף ק"מ פחות, כמעט. ולדעתנו זה היה שווה את זה.

כל אחד עושה את השיקולים שלו. אנחנו רואים בהתנהלות הזאת של למכור ב260-250 אלף ק"מ כהגיונית ואף כלכלית במידה מסויימת. ואנחנו נוסעים הרבה (25-35 אלף בשנה) וכל רכב בממוצע נמצא ברשותנו 80-120 אלף ק"מ לפני שהוא ממשיך הלאה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אם אתה מרחיב את התקציב ל50K+ תמצא מגאן II דיזל עם 100-150K ו3-4 שנים על הכביש, משפחתית לא צרפתית מקבילה עולה 10-20 אש"ח יותר, ותצרוך לפחות 50% יותר דלק.

אני מסכים שסופר מיני עם 70-80K עדיפה על דיזל עם 300K אבל יש מרווח תמרון ענקי בין שתי האופציות.

פורסם
לGOLF,

מנסיון של 3 מהנ"ל שעברו את סביב ה300 אלף ק"מ: זה עניין של מזל. באחת היה צריך: משאבת סולר, תושבות מנוע וממיר קטליטי (SDI). בשנייה לא היו שום תקלות (טפו טפו, TDI) והסיבה שאנחנו עדיין מחזיקים אותה כי ממילא אין הרבה מה להפסיד (טולדו 2001), ובשלישית גם לא היו תקלות (והלוואי שתמרר לגנבים ושות' את החיים).

לוטו זה עניין של מזל הרבה יותר מרכב. ברכב שמור הסיכוי לבעיות נמוך מאוד, ובלאי זה משהו שיש לכל לכל מכונית בין אם היא דיזל או בנזין. העובדות בסופו של דבר יש היום הרבה רכבי דיזל עם קילומטרז'ים מטורפים שעדיין נוסעים. רכבי בנזין שעברו קילומטרז' כזה בקושי תמצא.

ChemGuy85, אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי. בכל רגע נתון אוכל לגרום לך לאכול את הכובע עם הסקפטיות המיותרת שלך. נראה לך שיש לי טעם לשקר? למה?

פורסם

למרות שלא החזקתי בחיים רכב דיזל, ממה שקראתי פה לא מעט מהנסיון של חברי פורום שונים, יש כמעט בין כולם קונצנזוס מוחלט שכול ההתחכמויות האלו של חיסכון בסוף לא משתלמות.

כול מה שאתה חוסך על דלק, אתה מוציא על טיפולים.

פורסם

גולף, לא אמרתי שאתה משקר. חלילה. אבל הדוגמאות שלך לא משקפות כלום. אני יכול להביא דוגמא לאדם שהתחיל לעשן בגיל 10 ונפטר בגיל 90. זה אומר שסיגריות לא גורמות למחלות? ייתכן מאוד שהוא יקנה רכב דיזל עם 300K שיסע אצלו עוד 200K בלי שום בעיות משמעותיות. ייתכן שהוא יקנה רכב עם 300K ויצטרך לעשות תיקון טוטאלי אחרי 20K. מה לעשות שהסיכוי שרכב עם 300K על השעון יעשה בעיות הרבה יותר גדול מאשר רכב עם 100K.

• תוכן חדש...