Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחודשיים האחרונים רכשנו, אמי ואני, כל אחד מכונית מאזדה 2 מליסינג.

של אמא -

דגם אקטיב

שנת 2009

70,000 ק"מ.

שלי -

דגם דינאמיק

שנת 2009

50,000 ק"מ.

העניין הוא שהרכב של אמי מרגיש הרבה יותר זריז, קל ומהיר מאשר הרכב שלי, ואני מנסה להבין למה.

ברכב של אמי יש הרגשה שכל ליטוף הכי עדין של דוושת הגז גורם לאוטו לזנק קדימה. הרבה פעמים קורה גם שלחיצה עדינה וסטנדרטית על הגז גורמת לקיק-דאון (הורדת הילוך), והתחלתי לחשוב שהרכב מרגיש הרבה יותר זריז בגלל שהוא ממהר מדי להוריד הילוך. אבל אני לא בטוח.

ברכב שלי, לעומת זאת, יש איזה מהלך "סרק" קצר בתחילת הלחיצה של הדוושה, או שפשוט תגובת הדוושה איטית משמעותית ביחס לרכב של אמי, וההרגשה היא שאני צריך מאוד מאוד לרצות לעשות קיק-דאון כדי שהוא אכן יוריד הילוך, מה שקורה הרבה יותר בקלות ברכב של אמי.

בנוסף, גם אם אני נותן קיק-דאון ברכב שלי, עדיין אני מרגיש שהרכב מזנק/סוחב פחות טוב מהרכב של אמי. אבל זה יכול להיות שאני כבר מדמיין :?

מה אתם חושבים?

האם הרכב של אמי לא "מכוון" כראוי וממהר מדי להוריד הילוך, ובעצם היא תשלם על זה בצריכת דלק ובלאי של המנוע?

או שאולי דווקא אצלי ברכב יש כיוונון לא נכון (דוושה/מצערת/הילוכים)?

או שאולי הרכב שלי פשוט חלש יותר? :twisted:

האם ההתהגויות הנ"ל קשורות לדוושת הגז, או למצערת או לתיבה האוטומטית או למנוע? לאיזה מהם?

אשמח לדעתכם.

פורסם

הרכב שלך אולי כבד משלה במעט מאוד קילוגרמים (תוספת של כריות אויר ותו לא), לא משהו משמעותי מבחינת האצות. מה שכן, יכול להיות שאת הרכב שלך קרעו, ועל שלה שמרו, ולכן הרכב שלה במצב טוב יותר מבחינה מכנית ומנוע משלך, ועל כן התחושות שאתה מרגיש מהפידבק שהרכבים מביאים לך. כמו כן עם צמיגים צרים יותר (כמובן לא בהגזמה ולא מדבר על צמיגים של אופניים לרכב כזה) רכב יאיץ מהר יותר מאשר עם צמיגים עבים (פחות חיכוך), למרות שברכב הזה ההבדל ממש לא משמעותי מהבחינה הזו (10 מ"מ). אני כמעט בטוח שההרגשה נובעת מכך שהרכב שלה שמור יותר משלך.

נ.ב

כמובן שהרכבים זהים הן מבחינת מנוע והן מבחינת גיר (וגם שילוב גיר מנוע כמובן).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה על התגובה.

באמת חששתי שהסיבה היא הדרך שבה התנהגו עם האוטו לפניי.

אם זה אכן המקרה, האם יש איזשהם טיפולים שאני יכול לעשות כדי לשפר את המצב?

מבחינת טיפולים סדירים הרכב עבר כל מה שהיה צריך, ובזמן.

בנוסף, בדיקה לפני קניה נתנה תוצאה של 100% לתקינות המנוע, ויצאה ללא שום תקלות אחרות, למעט בלמים שתוקנו.

אשמח גם לתגובות נוספות.

פורסם

אני חושב בדיוק הפוך מזה שמעלי, היה לי אותו עניין עם סזוקי בלנו, שניהן שנת 2002, אחת שמורה מאוד שהוצאה על ידינו מהחברה, שבזמנו היה לה 100,000 ק"מ, ואחת נוספת שנרכשה מיד 2 עם 90,000 ק"מ. השניה הייתה מרגישה הרבה יותר מהירה והמנוע הרבה יותר משוחרר.

הסתבר כי זה מכיוון שהרכב היה פחות שמור, או במילים אחרות המנוע יותר "פתוח".

כיום השניה כבר נמכרה עקב בעיות בלאי, ואילו הראשונה, יש לה 140,000 ק"מ והיא עדיין במצב מעולה, כחדשה.

פורסם

מה הבעיה למדוד 0 - 100 עם שעון

יש אפליקציות איפון שיכולות למדוד תאוצות וכו...

התחושה בגיר יכולה לנבוע משמן שונה שהשתמשו באחד הטיפולים.

פורסם

ההבדלים בין הדגמים הם ברמת האבזור בלבד, אין שום סיבה שתהיה תחושה שונה מתגובת המצערת.

כפי שכבר ציינו , יכול להיות שאת הרכב שלך העבידו קשה ואף לא בוצעו בו טיפולים כראוי (אם בכלל).

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אולי הכל קשור בהתנהגות המצערת או תיבת ההילוכים.

כי כשכן מצליחים לתת אצלי קיק-דאון כמו שצריך, מרגישים שלאוטו כן יש כוח.

האם יש דרך לכוון (עצמאית או במוסך) את רגישות תיבת ההילוכים ללחיצות הדוושה, או במלים אחרות לקבוע כמה חזק ומהר צריך ללחוץ על הדוושה כדי שהתיבה תוריד הילוך?

בנוסף, האם יש דרך לכוון כך שלא יהיה איזה טווח-סרק (קטן אמנם) בתחילת הלחיצה על דוושת הגז? כי כרגע יש כזה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

האם זו לא מצערת אלקטרונית (כלומר אין כבל) במאזדה 2?

ואם יש כבל - אני יכול לבדוק את זה לבד (יש כישורים טכניים לא רעים) או שאני צריך להיכנס למוסך?

• תוכן חדש...