Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי Ford Mondeo 2006.

שמתי לב לשתי בעיות:

1 - התנעתי את האוטו, יצאתי החוצה ואני שומע חריקה מצד ימין מקדימה של האוטו. את החריקה אני שומע רק מבחוץ(בתוך האוטו לא שומעים). החריקה קיימת בוודאות בהתנעה קרה ובהתנעה חמה אני לא בדקתי. מה יכול להיות הבעיה?

2 - כאשר אני מדליק אורות ומעביר אורות ממצב למצב(קרוב-רחוק, רחוק-קרוב,קרוב-חנייה...) אז אני מרגיש רעידות זעירות באוטו, כאילו שנותנים טיפה גז והאוטו מרהיט טיפה. למה זה קשור, עומס על אלטרנטור?

תודה

פורסם

כנראה רצועת אלטרנטור - תבדוק טעינה בעומס ותבדוק מותחן רצועה.

אם התופעה של האורות קוראת כל הזמן - יש סיכוי שיש לך בעיית טעינה, ווסת אלטרנטור שמגיב לאט מידי לשינויי מתח או פשוט אלטרנטור במצב לא תקין.

אם התופעה של האורות קוראת גם כן רק בזמן שהרכב קר, יתכן והרצועה צריכה מתיחה קטנה במקרה של מותחן שהשתחרר או החלפה במידה והרצועה ישנה ויבשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בדוק את הרצועות , אולי אחת מהרצועות רפויה .

בדוק את הטעינה - צריכה להיות בין 13.8 ל 14.5 וולט .

על איזה רצועה מדובר? אם זה TIMING אז אצלי יש שרשרת ולא רצועה

פורסם

לא טיימינג - רצועת אביזרים (אלטרנטור\מדחס\הגה כוח וכו..).

הפעולה, מהזול ליקר:

מתיחת רצועה

החלפת רצועה

החלפת מותחן רצועה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חריקה זה כנראה רצועת אלטרנטור ואביזרים רפויה.

בקשר לאורות והרעידות, אם יש לך מחוג טורים אתה תראה שהוא קופץ, יש וסת שמעלה את הסלד בהתאם לצריכה, על מנת שהאלטרנטור ייצר יותר חשמל.

אם הרעידות כבדות מבעבר, כנראה זה מעיד על אלטרנטור שמתחיל למות, מהסיבה שהוא צריך סלד יותר גבוה על מנת להגיע למתח הרצוי.

(פורד מ2006 ידועים בבעיית אלטרנטורים, זה החולשה שלהם.)

לא מבין למה הם לא קונים אלטרנטור מבפיג'ו, אצלי טפו3X, הוא כבר 12 שנה בערך ולא נגעו בו בחיים.

פורסם

אני רוצה לציין שאני לא מרגיש רעידות בנסיעה כאשר אני מחליף את האורות. פשוט לפני כמה ימים עמדתי במקום והיה שקט מאוד ושיחקתי עם האורות ורק אז הרגשתי ושמעתי את הרעידות הזעירות

1 - סתם כדי שאוכל להשוות, האם ברכב חדש אני גם ארגיש את הרעידות הזעירות?

2 - כמו כן, האם אני יכול לבד לבדוק את הרצועות ללא מכונאי?

3 - יש לי רב מודד עוד מבית ספר כשלמדתי הנדסאי חשמל, האם רב מודד הזה מתאים למדידה טעינה או שצריך רב מודד יוחד עם עומס?

פורסם

ברכב חדש לא תרגיש היות ומפלי המתח זניחים והטעינה מווסתת ע"י מחשב הרכב .

את הרצועות אתה יכול לבדוק לבד - שים לב שבכל אוטו הבדיקה נעשית במקום שונה .

בד"כ הבדיקה נעשית במקום בו המרחק בין הפולים הוא הגדול ביותר .

טעינה אתה יכול לבדוק לבד - שים את רב המודד על 20 וולט dc ובזמן הנעה תשים לב שהמתח לא יורד מ 10.5 וולט .

בערך ב 3000 סל"ד עם אורות ומזגן פועלים המתח צריך להיות בין 13.8 ל 14.5 וולט .

קבלת שיעורי בית , חזור עם תשובות .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

איילצבי, לקח לי קצת זמן, אבל עשיתי את מה שאמרת וגם הייתי במוסך והם גם בדקו עם עומס הטעינה בסדר גמור. מה שכן, אז מכונאי אומר שהחריקה היא מהמיסב של אלטנטור. אבל מה לגבי הרעידות? עכשיו הרעידות הם בצורה של "רועד ואחרי זה ולאלפית שניה מפסיק ושוב בתאוצה מחדש את הרעידות. וכך במחזוריות"

נ.ב. האם יכול להיות שאלטרנטור בסדר אבל כל זה קורה בגלל המיסב הזה?

תעזרו בבקשה!

• תוכן חדש...