Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לצערי נפרדתי טרם זמני (וזמנה) של הטויוטה קורולה האהובה שהייתה לנו (total lost - לנוסעים שלום)

אני מחפש רכב שייתן לי מה שנתנה הקורולה (2003 GLI - שהיתה בובה למרות כל מה שכתוב עליה בפורום)

אהבנו בה בעיקר את הנוחות והמרווח, הבגאז' הגדול והחסכוניות היחסית בדלק (נוסעים 50% עירוני 50% בינעירוני)

אנחנו 2 + תינוקת - אני מניח שזה לא ישתנה בתקופה בה אני מתכנן להחזיק את הרכב הבא. (3-4 שנים)

מכיוון שבכלליות זה דגם יקר יותר מהדומים לה בקטגוריה ואני בכל זאת רוצה לעלות שנתונים בגיל הרכב -

אשמח מאד לשמוע את המלצותיכם לגבי:

מזדה 3

סובארו אימפרזה

פורד פוקוס

כל הצעה אחרת שלא חשבתי עליה...

כמובן בשנתונים ובדגמי המשנה הרלוונטיים לתקציב הנ"ל

כמו כן האם כדאי לנסות מליסינג או להתמקד בפרטי? (כיאה לסיטואציה אני לחוץ לקנות רכב כיוון שאין לנו כל דרך להתנייד כרגע)

רוב תודות

שמוליק

פורסם

לפי דעתי:

תעשה סיבוב על הרכב לפני שאתה קונה.

מכיוון שכל האופציות לרכישה שכתבת,יתנו לך פחות מהטויוטה שהייתה לך.

ואני מדבר מניסיון אישי,ויש לי קורולה 2003 וקורולה 2007.

ותקנה רק פרטי!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אתה נוסע על לוח שנה או על רכב?

ההתקדמות בשנתון במקרה זה לא תתן לך שום ייתרון ממשי.

אם היית מגרד עוד קצת כסף ומתקדם מקורולה 2003 ל- 2007, האם היית שם לב להבדל? ממש לא.

בכל מקרה הקורולה 2003-2007 פשוט טובה יותר מהאופציות אשר העלת.

לדעתי תחפש קורולה 2003-2004 GLI פרטית עם ק"מ נמוך ותהנה.

ולגבי הכתבה המטומטמת שהוזכרה מעלה, כן בטח, אלו המחירים לרכבים שחוטים של חברות ליסינג/השכרה שרוצים להפטר מהם בסוף השנה.

ממש לא מייצג את השוק.

ומי שמוכן לרכוש רכב בן שנתיים-שלוש עם 100K ק"מ ועבר מפוקפק ומתוחזק אחזקת שבר, שהיה לו לבריאות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בנתיים החלטתי להתמקד כאופציה ראשונה במזדה 3, ואולי להביט גם לכיוון פורד פוקוס.

מאחר והתאונה האחרונה גרמה לי לחשוב מה היה קורה אם היו אנשים נוספים ברכב - החלטתי שחשוב לי מאד כריות אוויר לנוסעים.

במאזדה 3, בתקציב הרלוונטי (55-57 אלף) אני צריך למצוא דגם קומפורט 2004-2005 שכולל 6 כריות אוויר.

בפוקוס - ממה שראיתי כל הדגמים משנת 2006 באים עם 6 כריות אוויר. נראה שבתקציב דומה אפשר למצוא מודל 2006-2007.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין, נוח, בטוח ועלויות אחזקה סבירות. חשוב שלא יאכל דלק בטירוף (בטויוטה נסעתי בממוצע 1/11.5 - זה כנראה לא יקרה במזדה או בפוקוס)

אני מכיר את חווית הנהיגה בשני הרכבים מכיוון שיש לי כאלה במקום העבודה.

השאלה היא איך זה כאשר אתה הוא בעל הרכב - מה עדיף מבין שניהן?

נושא נוסף הוא רמת השכירות של הרכב בעוד כמה שנים כשאמכור אותו.

אם אקנה שנתון גבוה יחסית - אוכל להחזיק אפילו 5 שנים עד שאמכור אותו...

בקיצור - דילמה.

אני מתמקד כרגע ברכב ממוכר פרטי בעיקר בוכניות הטריידאין של היבואנים

אודה להתייחסותכם

פורסם

קח בחשבון שהמזדה 3 חלשה לעומת הקורולה. ואתה תרגיש גם הבדל בצריכת הדלק לרעת המזדה.

אני באמת לא מבין מה למה לא לרכוש קורולה אחרת??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אולי זה באמת הפתרון - קצת קשה למצוא רכב שמור ממודל זה.

האמת שמשנת 2005 יש לקורולה 4 כריות אוויר...

אני מחפש אלטרנטיבה למקרה שלא אמצא. אני קצת לחוץ בזמן כי אני עם רכב חלופי רק לעוד שבוע וחצי.

ובכלליות זה רכב יקר יותר ואני לחוץ בתקציב.

אם להשאר באותה רמת שנתון שהייתה - אני צריך לקנות קורולה 2005 שהיא עולה כ58000 ש"ח

במחיר הזה אני יכול למצוא מזדה 3 2006

פורסם

שנה לכאן או לכאן אינה משנה. במיוחד אם אתה מחזיק ברכב לטווח ארוך ככל האפשר. הקורולה תחסוך לך באחזקה וסחירותה טובה יותר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לפוקוס טרנד יש שש כריות אויר רק מאמצע 2007.

לטרנד איקס - מ-2006.

אני הייתי מתמקד בפוקוס ומוסיף גם סקודה רומסטר או יונדאי i30 משנת 2008 בתוספת לא גבוהה לתקציב (כ-60000).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם יורשה לי - הייתי בודק את האפשרות למתוח את התקציב לאיזור ה-60K ש"ח. שם תוכל לרכוש, עם מעט כושר מיקוח, קיה פורטה יוצאת ליסינג בת שנתיים. למעט הסמל, אין מה להשוות רכב זה לתוצרת קיה מתחילת העשור הקודם.

האיכות, מרווח, שילוב מנוע ותיבה, האיבזור התקני וגם צריכת הדלק הסבירה הופכים אותה לאחת העסקאות הכדאיות ביותר בשוק המשומשות.

אני כותב זאת לאור ניסיון אישי של כמעט 90K ק"מ בפורטה בשנתיים בדיוק (עלייה לכביש: 1.12.2009 :-)). המכונית נוסעת, נראית ומרגישה כמו ביום שקיבלתי אותה. כל הפלסטיקים במקום, אין קרקושים, רשרושים ושאר מרעין בישין, אין תקלות... טפו טפו, חמסה, מלח מים וכו'.

בהצלחה!

פורסם

הפורטה באמת אחלה רכב, אני נסעתי באחת 50 אלף קילומטרים ובמצטבר היא הייתה קרובה מאוד ל-80 אלף קילומטרים אחרי שנה וקצת על הכביש. אמינות מופתית ואני הייתי שבע רצון מהרכב.

אבל המחיר הרלוונטי לאחר במצב טוב יוצאת ליסינג מ-2009 הוא מעל 70 אלף שקלים וזה כבר 20 אלף שקלים חריגה מהתקציב.

ב-60 אלף שקלים הוא ימצא או רכב במצב רעוע במיוחד או רכב אחרי תאונה קשה ושיקום.

האמת התקציב נופל קצת בקו תפר בקבוצת המשפחתיות, הוא נמוך בכדי לאפשר ג'טה או אוקטביה 1.6 אוטומטיות מ-2007 בסביבות ה-70 וקצת אלף שקלים.

נסה I30 מליסינג, אבל אני בספק אם ימצא אקזמפלר בפחות מ-60 אלף שקלים ובמצב סביר.

הפוקוס נשמעת לי האופציה שהכי מאזנת בין הדרישות למרות הביצועים הנחותים.

בהצלחה.

פורסם

לא להתקרב לפוקוס.

המנוע והגיר, לאחר הקורולה הזריזה, יעצבן אותך, ותוסיף בידוד גרוע מרעשי כביש, ואתה מורט שערות.

ועוד לא דיברנו על איכות ואמינות.

לגבי רעשי כביש, מזדה 3 סובלת מאותה בעיה.

פורסם

אם בטיחות היא בראש מעייניך (ואני חושב שכך צריך להיות) אני ממליץ לך לא להתבסס רק על הבדיקות של euroncup ולבדוק גם באתר של IIHS האמריקאי.

אם נכנסים לקרביים של ה ncup, ניתן לראות שלפעמים הם מורידים דירוג על שטויות כגון חיווי לא בולט מספיק של השימוש בכ"א וכיסא בטיחות וכדומה.

כך שמכוניות שתפקדו באופן כמעט זהה במבחן הריסוק מקבלות ציון שונה.

למשל באתר האמריקאי לפוקוס 2008 ולטויוטה 2005 (עם 6, עוד שתיים אחוריות) תפקדו באופן זהה.

למען האמת הקורולה תפקדה טוב יותר, אך גם היו לה עוד שתי כ"א מאחור, אני מניח שעם 4 כ"א היא מתפקדת כמו פוקוס עם 5 כ"א (אשר קיבלה ציון קצת נמוך בהגנה על הנוסעים מאחור).

פוקוס http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=1049&seriesId=328

קורולה http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=256&seriesId=305

לדעתי שווה לך להוסיף עוד קצת כסף ולרכוש קורולה שנת 05 ומעלה עם 4 כ"א במקום לרכוש פוקוס "מודרנית" יותר שנת 08 עם 6 כ"א.

• תוכן חדש...