Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי DSG7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר שהתחלתי להתעניין בנושא של DSG, בפורומים רבים (כולל זה) עלה לא פעם נושא אמינות \ עבודה של תיבת DSG, במיוחד זו עם ה-7 הילוכים. אם אני יסכם את התלונות של אנשים, אז הרשימה תיהיה בערך זו:

* השהייה מעצבנת בתחילת הנסיעה

* רעשים מתכתיים בהחלפת הילוכים, במיוחד באזור של 2-3

* קפיצות מעצבנות בפקקים

* "מוח" של גיר שהולך

* קלצים שהולכים לאחר זמן קצר

* גיר עובר לניטרל לפעמים

* במהירויות נמוכות גיר מתנהג "טיפש", טועה בהילוכים

* תוחלת חיים קצרה יותר במנועים של 160 (אני מדגיש שמדובר ב DSG7)

* הגיר ממהר לעלות הילוך, ובמהירות נמוכה מורגש חוסר כח

* ועוד...

זה לא ששמעתי איזה שמועות, אלה קראתי סיפורים של אנשים מתוסכלים, שממש סובלים מהבעיה, וספק של רכב שלהם אומר להם: "זה המוצר, זה מה יש". העובדה שהחלפת גיר זה עולה הון, יחד עם עובדה שהאחריות היא שנתיים בלבד, מדליקה אצלי נורה אדומה בקשר לגיר.

הסיבה שאני מעלה שוב את הנושא, היא כיוון שטכנולוגיה אינה עומדת במקום, ואני מאמין של VW כל הזמן משפרים את התיבה. שאלה שלי לבעלי VW עם DSG7 שרכשו את רכבם בחצי שנה האחרונה: האם נכון לעכשיו, נובמבר 2011, הבעיות אלו נפתרו?

** אני כבר צופה שמישהו יגיד: למה שלא תלך על גיר ידני וזהו? התשובה שלי היא: א - אני עומד מדי יום כשעה וחצי בפקקים ולעשות כ-200 פלוס העברות הילוכים ביום זה כבר לא כיף, וב- יש לי בעיה ברגל שמאלית, וממש לא נוח לי ללחוץ על קלץ'.

תודה מראש

פורסם

יצא להעביר כמעט אלף קילומטרים בסופ"ש האחרון על רכב עם גיר DSG7. רוב הבעיות שאתה מעלה כאן נכונות אבל לדעתי מוגזמות ויצאו מפרופורציות. אני לא יודע להעיד על האמינות של הגיר (ימים יגידו...) אבל בסך הכל בכל הנוגע להתנהגות ביום-יום מדובר בגיר טוב, כולל בפקקים.

השהייה מעצבנת - לא הרגשתי משהו מיוחד. היציאה מהמקום קצת מהוססת - זה נכון.

רעשים מתכתיים - הייתי צריך להתאמץ בשביל לשמוע אותם וזה ברכב עם בידוד רעשים לא מלהיב. ממש לא מפריע ברוב המקרים.

קפיצות מעצבנות בפקקים - לא נתקלתי ובאמת שניסיתי להיתקל. גם בפקקים הוא עבד חלק.

גיר עובר לניוטרל - יש סיכוי שזה קורה בגלל שמעבר של הידית מ-D ל-N לא דורש לחיצה על המשבת. שניה של חוסר תשומת לב ואתה מזיז אותה ל-N.

גיר ממהר להעלות הילוך - נכון. בשביל זה יש בתיבה את מצב S שמשפר משמעותית את המצב. לדעתי במצב D הגיר הזה בלתי נהיג בעליל לכל נהג שטרם חצה את גיל 70.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גיר עובר לניוטרל - יש סיכוי שזה קורה בגלל שמעבר של הידית מ-D ל-N לא דורש לחיצה על המשבת. שניה של חוסר תשומת לב ואתה מזיז אותה ל-N.

לא, קראתי בכמה מקומות וראיתי סרטון ביוטיוב שלוחצים על גז, הטורים עולים אבל הרכב נשאר במקום. מכבים מנוע, מדליקים מחדש - הרכב נוסע.

פורסם

שתי הערות קלות :

1. רצוי להפריד בין מאפיינים של פעולה רגילה של הגיר (יציאה מהוססת מהמקום, קפיצות במהירות נמוכה, ממהר לעולות הילוך, וכו')

לבין תקלות.

2. אם הרכב מיועד לנסיעות (עמידה) בפקקים באמת כדאי שתקנה רכב עם גיר אוטומטי "רגיל"

יש ל DSG נקודות חזקות ונקודות חלשות, נסיעה במהירות זחילה היא נקודה חלשה. (ולא, זה לא בילתי נסבל, זה סביר בהחלט ואפשר להסתדר, אבל בגיר פלנטרי זה עדיין יותר טוב).

בנסיעה כזאת, עם הרבה זינוקים ועצירות תיבה אוטומטית "רגילה" תיהיה נעימה ונינוחה יותר.

פורסם

מסכים שיש להפריד את הנושאים, פשוט לא רציתי לפתוח שני טרדים מקבלים. אני סוקר את שני הנושאים, בכדי בסופו של דבר לקבל החלטה מבוססת על עובדות בשטח. קראתי הרבה על התיבה זו, גם דברים טובים אבל גם אלה שמופעים ברשימה. הבעיה שלרוב האנשים לא מציינים באיזה רכב מדובר, מנוע ושנת יצור - רק תאור של חוויות שלהם. לכן רציתי לעשות סדר בדברים. למשל, אולי בעיות מסוימות מתבטעות רק בצירופים מסוימים של מנוע ותיבה. או אולי יצא לאחרונה עידכון תוכנה שפותר בעיות מסוימות, וכו'.

אם אני ישווה חשיבות של שני הנושאים, אני חושב שיהיה לי קל יותר לקבל אי נעימות בפקקים (אם זה באמת סביר) מאשר להחלפת תיבה בעלות של עשרות אלפי שקלים חודש לאחר סיום אחריות...

לגבי אופציה של תיבה "רגילה" - זו אופציה שאכן קיימת תמיד. אבל ממש בא לי על שירוקו (1.4\160), ואם אני יתצרך לוותר - אז זו צריכה להיות החלטה מבוסת היטב.

פורסם

בבעלותי גולף דור 6 TSI 122 , נרכשה בחצי שנה האחרונה

לגבי רעשים: לפחות בגולף אני לא שומע שום רעשים הבידוד בגולף הוא מצויין

פקקים: קצת מציק במיוחד בהתחלה אבל מתרגלים ולומדים למתן את הקופצניות על ידי נהיגה נכונה

יציאה לניוטרל : לי מעולם לא קרה

השהייה בזינוק: קלה ביותר אצלי לפחות כמעט לא מורגשת

בסך הכל נראה לי שרבים היתרונות על החסרונות (צריכת דלק תאוצה וכו) אך בהחלט אם אתה מבלה את רוב זמנך בפקקים לך על גיר אוטומטי רגיל (תאלץ לוותר על רכישת VW SEAT SKODA)

במאמר מוסגר יש לציין שרבות הטענות כי גיר DSG7 מתנהג בצורה שונה ברכבים שונים (אפילו מאותו דגם בדיוק !) לכל גיר "אישיות משלו" אתה יכול ליפול על אחד חלק לגמרי שלא יקפוץ בפקקים , ואתה יכול ליפול על אחד טיפה קופצני שעדיין נחשב תקין.... חייב לציין שזה בהחלט קצת מבאס.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

אלף ומשהו ק"מ עם פולו GTI. אני גם חושב שאנשים קצת יצאו מפרופורציה. נסעתי על ה C4 טורבו של אבא שלי ואין מה להשוות.

פעולת הגיר והמעבר חלקות להפליא. נכון שיש רעש במעבר בין הילוך ראשון לשני או שני לשלישי אבל אני לא מתיחס לזה בכלל. לרוב אני נוסע עם רדיו או מוזיקה ולא שומע את זה בכלל.

לגבי אמינות אני כמובן לא יכול לומר.

לגבי הקפיצות בנסיעות איטיות... מה אני אגיד לך, אני לא מרגיש את זה. יכול להיות שיש משהו אבל אני לא מתאמץ לחפש את זה ולכן לא שם לב לזה.

פורסם

חשוב להבין שמנגנון ה DSG הוא גיר רובוטי ולא גיר אוטומטי רגיל, כל מי שעובר מגיר אוטומטי חייב להבין שאופן הפעולה שלו שונה. גם בגיר רגיל יש רעשים בהעברה להילוכים הנמוכים וככה זה גם ב DSG (נקישות) בעניין ההשהייה בהילוך ראשון זאת פעולה תקינה של הקלאץ כדי לאפשר תחילת נסיעה חלקה, תנסו לנהוג בטויוטה קורולה רובוטית ואז תבינו עד כמה ה DSG עובד בצורה מעולה. על דבר אחד אני מסכים ש-7 הילוכים גורמים להעברות תכופות וזה די מעצבן בנסיעה בעיר, בזחילה בפקק אני תמיד מעביר למצב ידני ומשאיר בהילוך ראשון/שני ככה יותר קל להזדחל ולבלום מבלי לתת לגיר לרוץ להילוך הבא. לגבי אמינות אני יודע שיש מוניות שנסעו הרבה קילומטרים על הגיר הזה והוא שורד לדעתי צורת הנהיגה משפיעה על אורך החיים שלו ואגרסיביות תמידית על הגז בתחילת נסיעה בהחלט תקצר את חיי הגיר

נ.ב: אני יודע שאצלי זה גיר 6 הילוכים והוא שונה חוות הדעת שלי היא על סמך נסיעה על איביזה קופרה עם גיר 7 הילוכים

פורסם

אני מסכים עם כל מה שהמאסטרו אמר ומוסיף:

הרעשים מהגיר ממש לא נוראיים אבל אין ספק שהם רעשי לוואי. בנסיעה על דרך משובשת הם מורגשים יותר כמו גם בזחילה בפקקי שבת בכביש החוף בצמוד למעקה ההפרדה מבטון. ניתן לשער שב DSG MKII הם כבר לא יהיו.

לגבי היציאה מהמקום - כמו בכל רכב עם מצערת חשמלית (כלומר רכב ללא כבל גז) ישנו דיליי קל בין לחיצה על הדוושה לתגובת הרכב. כנראה שברכב עם DSG שגם אמור לשלב קלאצ' בעדינות בכל הסיפור הזה הדיליי מורגש יותר, אבל זה בכלל לא נורא, מתרגלים.

בפקק של קיסריה - חבצלת לא הרגשתי שום טלטולים ושאר סיפורי זוועות שרצו כאן, לא במצב D ולא במצב S שמשפר משמעותית את אופן עבודת הגיר (רכב עם DSG 7).

במצב D הרכב ממהר להעביר הילוכים ושומר את סל"ד המנוע נמוך מדי עד כדי רעידות. הילוך 7 ב 50 קמ"ש זו כנראה לא מילה גסה לפי פולקסווגן. כמו שאמרתי, מצב S משפר את העסק משמעותית אבל לא נותן להגיע להילוך 7 בשיוט נינוח. למה? כובע.

בשורה התחתונה - ה DSG הוא גיר משובח שמשלב בצורה לא רעה את נוחות הגיר האוטומטי ויתרונות הגיר הידני. אני בטוח שהדור הבא של ה DSG יתגבר על כל "מחלות הילדות" ויהיה קרוב לגיר מושלם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
חשוב להבין שמנגנון ה DSG הוא גיר רובוטי ולא גיר אוטומטי רגיל, כל מי שעובר מגיר אוטומטי חייב להבין שאופן הפעולה שלו שונה. גם בגיר רגיל יש רעשים בהעברה להילוכים הנמוכים וככה זה גם ב DSG (נקישות) בעניין ההשהייה בהילוך ראשון זאת פעולה תקינה של הקלאץ כדי לאפשר תחילת נסיעה חלקה, תנסו לנהוג בטויוטה קורולה רובוטית ואז תבינו עד כמה ה DSG עובד בצורה מעולה. על דבר אחד אני מסכים ש-7 הילוכים גורמים להעברות תכופות וזה די מעצבן בנסיעה בעיר, בזחילה בפקק אני תמיד מעביר למצב ידני ומשאיר בהילוך ראשון/שני ככה יותר קל להזדחל ולבלום מבלי לתת לגיר לרוץ להילוך הבא. לגבי אמינות אני יודע שיש מוניות שנסעו הרבה קילומטרים על הגיר הזה והוא שורד לדעתי צורת הנהיגה משפיעה על אורך החיים שלו ואגרסיביות תמידית על הגז בתחילת נסיעה בהחלט תקצר את חיי הגיר

נ.ב: אני יודע שאצלי זה גיר 6 הילוכים והוא שונה חוות הדעת שלי היא על סמך נסיעה על איביזה קופרה עם גיר 7 הילוכים

דוגמא לא טובה.

מסתובבות הרבה אוקטביות אשר מסרו את נשמת הגיר לבורא וקיבלו מוח חדש בעלות של 15K ש"ח!

מסיבה זו, נהגי המוניות אשר נכוו נפטרים מהאוקטביות לאחר תום האחריות (אשר במקרה זה נגמרת מהר מאוד!).

לדעתי יש הרבה תלונות על פעולת הגיר מהסיבה שאנשים השתכנעו שהגיר הנ"ל הוא קליל השלמות.

אנשים פיתחו תקוות שווא ועכשיו נוכחים לדעת שהוא לא מושלם.

אומנם הוא טוב משמעותית מהגיר של קורולה ואפילו מזה של סיטרואן ופיאט, אך עדיין פעולתו לא חלקה כמו גיר אוטומטי פלנטרי איכותי (כמו זה של הקורולה לדוגמא).

עם זאת, עדיין הגיר הזה לדעתי פועל חלק מספיק ולעיתים לא מרגישים שזה גיר רובוטי.

אך מסתבר שזה נתון לחסדי שמיים, וכל רכב/גיר יתנהג שונה, עם זה אין לי מושג איך מתמודדים..

הדרך היחידה שניתן לדעת איך הגיר שלך יתפקד היא לרכוש אחד משומש לאחר נסיעת מבחן ארוכה ויסודית, במקרה זה, מה שתקנה זה מה שתקבל.

ברכב חדש יש סיכוי מסויים כי הרכב שתקבל יתנהג שונה מהרכב עליו נסעת בנסיעת המבחן, ואותו כבר לא תוכל להחזיר ותאלץ לשמוע את התשובה המנומקת של מוסכי צ'מפיון לבעיה "הגיר תקין, אלו הרעשים של הגיר" :roll:

פורסם
מסתובבות הרבה אוקטביות אשר מסרו את נשמת הגיר לבורא וקיבלו מוח חדש בעלות של 15K ש"ח!

מסיבה זו, נהגי המוניות אשר נכוו נפטרים מהאוקטביות לאחר תום האחריות (אשר במקרה זה נגמרת מהר מאוד!).

ומאיפה לך המידע שהרבה בעליי אוקטביות עם תיבה מסוג DSG נפטרים מהרכב בתום האחריות ?

האם אתה מכיר אישית 10 נהגי מוניות עם הצרה שציינת ?

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום רב,

לאחר שהתחלתי להתעניין בנושא של DSG, בפורומים רבים (כולל זה) עלה לא פעם נושא אמינות \ עבודה של תיבת DSG, במיוחד זו עם ה-7 הילוכים. אם אני יסכם את התלונות של אנשים, אז הרשימה תיהיה בערך זו:

* השהייה מעצבנת בתחילת הנסיעה

* רעשים מתכתיים בהחלפת הילוכים, במיוחד באזור של 2-3

* קפיצות מעצבנות בפקקים

* "מוח" של גיר שהולך

* קלצים שהולכים לאחר זמן קצר

* גיר עובר לניטרל לפעמים

* במהירויות נמוכות גיר מתנהג "טיפש", טועה בהילוכים

* תוחלת חיים קצרה יותר במנועים של 160 (אני מדגיש שמדובר ב DSG7)

* הגיר ממהר לעלות הילוך, ובמהירות נמוכה מורגש חוסר כח

* ועוד...

זה לא ששמעתי איזה שמועות, אלה קראתי סיפורים של אנשים מתוסכלים, שממש סובלים מהבעיה, וספק של רכב שלהם אומר להם: "זה המוצר, זה מה יש". העובדה שהחלפת גיר זה עולה הון, יחד עם עובדה שהאחריות היא שנתיים בלבד, מדליקה אצלי נורה אדומה בקשר לגיר.

הסיבה שאני מעלה שוב את הנושא, היא כיוון שטכנולוגיה אינה עומדת במקום, ואני מאמין של VW כל הזמן משפרים את התיבה. שאלה שלי לבעלי VW עם DSG7 שרכשו את רכבם בחצי שנה האחרונה: האם נכון לעכשיו, נובמבר 2011, הבעיות אלו נפתרו?

** אני כבר צופה שמישהו יגיד: למה שלא תלך על גיר ידני וזהו? התשובה שלי היא: א - אני עומד מדי יום כשעה וחצי בפקקים ולעשות כ-200 פלוס העברות הילוכים ביום זה כבר לא כיף, וב- יש לי בעיה ברגל שמאלית, וממש לא נוח לי ללחוץ על קלץ'.

תודה מראש

הבוקר התפרסמה כתבת מבחן של בני ברק בידיעות אחרונות על הגולף 1.2 החדשה וכך הוא כותב "תאוצת ביניים זריזה מאוד עם 6.6 שניות. כאן מגיע קרדיט גם לגיר הרובוטי המצוין". מדובר ב- DSG7 ובעיתונאי עשיר ניסיון כמו בני ברק. כנראה שכמו שאתה אומר, פולקסווגן לומדים ומשפרים תוך כדי תנועה (תרתי משמע).

פורסם
הבוקר התפרסמה כתבת מבחן של בני ברק בידיעות אחרונות על הגולף 1.2 החדשה וכך הוא כותב "תאוצת ביניים זריזה מאוד עם 6.6 שניות. כאן מגיע קרדיט גם לגיר הרובוטי המצוין". מדובר ב- DSG7 ובעיתונאי עשיר ניסיון כמו בני ברק. כנראה שכמו שאתה אומר' date=' פולקסווגן לומדים ומשפרים תוך כדי תנועה (תרתי משמע).[/quote']

או מקבל טובות הנאה מצ'מפיון. מניסיוני וכבעל תואר בתקשורת, אל תאמין אף פעם למה שאתה קורא, בעיקר כשזה נוגע לכספים. לא אמרתי אגב שהוא משקר - רק הדגשתי שצריך לקחת מבחני רכב שכאלה בערבון מוגבל.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
ומאיפה לך המידע שהרבה בעליי אוקטביות עם תיבה מסוג DSG נפטרים מהרכב בתום האחריות ?

האם אתה מכיר אישית 10 נהגי מוניות עם הצרה שציינת ?

את זה סיפר לי אישית נהג מונית מכרמיאל (אוקטביה בת שנתיים) אשר סיפר לי שהלך לו המוח של הגיר לאחר 50K ק"מ והחליפו לו במסגרת אחריות בעלות של 15K ש"ח.

בנוסף הוא סיפר כי זו בעיה מאוד נפוצה ברכבים האלו (אוקטביה דיזל DSG) כאשר רוב נהגי המוניות מהתחנה בה הוא עובד סובלים ממנה.

אז יכול להיות שהוא משקר, אבל איזה אינטרס יש לו?!

גם חבר בעבודה סיפר לי שהלך לו המוח של הגיר לאחר 60K ק"מ וקצת פחות משנתיים (ג'טה 1.4T 122HP DSG) ולמזלו החליפו לו במסגרת האחריות בעלות של 15K ש"ח.

כל אלו בכלל לא מעודדים אותי בתור אחד ששוקל לרכוש טוראן משומשת (כלומר ללא האחריות המצ'וקמקת של צ'מפיון) וזה דיי מבאס כי הרכב נראה בעל יחס עלות/תועלת הכי טוב (זריז, חסכוני, מרווח, מאובזר טוב, איכותי ונוח).

אני אשמח אם מישהו יצליח לשנות את דעתי על הגיר (לא ציני בכלל), מאחר ולרכוש רכב ללא אחריות עם פוטנציאל לכשל בעלות של 15K ש"ח זה לא לעיניין.

אגב, מה זה המחירים המופרזים האלו, 15,000 ש"ח להחלפת מוח ?!?!?!

החלפת מצמדים 9,000 ש"ח?!

פאק, להחליף גיר שלם לצרפתיה ממוצעת עולה פחות, אבל כולם נזהרים מלרכוש רכב צרפתי כי שמעו שיש בעיות בגיר שהולך אחרי 150K ק"מ וצריך שיפוץ (5K ש"ח להזכירך)..

צביעות של אנשים.

פורסם

גם אני מכיר מספר לא קטן של נהגי מוניות עם תיבת DSG שעברו את ה-150K ללא שום תקלה בגיר.

התיבה הזו מותקנת ביותר ממיליון רכבים ככה שייתכנו תקלות הנובעות כתוצאה מבעיות ייצור או הרכבה.

גם אם תרכוש גולף עם תיבה מסוג טיפטרוניק עם 6 או 7 הילוכים במקרה תקלה עלות החלפה של המוח או שיפוץ של התיבה לא זול בהרבה מתיבה מסוג DSG.

החלפת המוח עשוייה לעלות בסביבות 7-8K.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...