Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר שנים לא משתמש בסנטר ומקבל תוצאה טובה מאד משימוש בפונקצית Phantom שמדמה סנטר באמצעות שני הרמקולים הקדמיים.

מה שכן, המערכת שלי היא דולבי סראונד בת 17 שנה: רסיבר סנסוי (מתקופת הזוהר) 6100 וסט סבוופר ורמקולי מדף של KLH.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יכול להיות שהפוקאל הם קצת OVERKILL בשביל אחוריים,

אולי תציב בינתיים באחוריים משהו פשוט שזרוק אצלך בבית, ובהמשך תשדרג.

.

השאלה היא מה הטעם לשים כל כך הרבה כסף על במה קדמית אם הבמה האחורית ברמה נמוכה ?

זה לא יישבש לגמרי את הסאונד ?...

כרגע המצב הוא שמצד אחד אני שוקל את הבמה קדמית של B&W ואחורית FOCAL אבל אישתי היא זו שאומרת "אם כבר החלטת להשקיע אז לך עם זה עד הסוף ותביא את הסט שרצית", כלומר במה קדמית ואחורית של B&W (דגם 685 לקדימה ו-686 לאחורה).

אולי אני באמת אלך על הסט הזה ובשלב זה אמתין עם רכישת הסאב כי אני מאמין שהרמקולים האלה מספיק איכותיים בשביל לפצות חלקית לפחות על נוכחות הסאב, לפחות בשלב הראשוני. (גם כאן היא לוחצת אם כבר לקנות את הכל במכה).

נדפק לי כבר השכל מהמערכת הזאת....

זה התחיל עם תקציב של 5000-6000 שקלים וקפץ לתקציב כפול כבר...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בא נגיד שאצלי בבית אפילו רק כבמה קדמית הם מרעידים חלונות.

(סלון של 3.8 על 4.2 מטר).

במקרה הזה - הם די יעשו את העבודה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה ברור, אלה רמקולים מצויינים וחזקים.

האמת שהיום כבר הלכתי לסגור על הסט אבל הם עצבנו אותי קצת אז לא סגרתי אבל במהלך השבוע הקרוב זה כנראה ייסגר.

מה לגבי חיווט, מה מומלץ?

הבנתי שלסאב יש כבל מיוחד, והמליצו לי לפחות בבמה הקדמית לא להסתפק בכבלים דקים פשוטים אלא להשתמש בכבלים העבים.

השאלה איזה עובי כבלים צריך, חברות וכו'?

בגדול נראה לי שאני אלך לחנות שמוכרת את החיווט לפי מטר וארכוש יחד עם הבננות המתאימות.

קחו בחשבון שלרמקולים סראונד אני צריך איזה 5 מ' כבל לכל רמקול.

אני לא מתכוון להשתולל עם חיווט יקר בהגזמה אבל רוצה משהו שנחשב לטוב מספיק לרמקולים.

תודה

פורסם

אני משתמש בכבל Monster לפי מטר רץ שחתכתי בעצמי (לא ממש מתמצא אבל בנושא במי נגד מי - סומך על החנות המעולה שקניתי בה - Future בת"א ד"א אם משהו מתעניין בארץ).

שים לב - גם ב609 וגם ברוב הרמקולים (בניגוד לציוד נגינה) - לא משתמשים בבננות על כבל שכולל הגברה לרוב - זה יותר חיבור כמו סאבים פאסיבים ברכב (רוב הסאבים).

בקשר לכבל לסאב - הוא אכן שונה - הסאב במערכות קולנוע ביתיות הוא לרוב אקטיבי (כולל מגבר ורמקול עליו) ולכן הכבל שעובר אליו מעביר רק אודיו לא מוגבר - כמו "בננות" וזה אכן סוג כבל שונה לגמרי (לדוגמא ברמקולים הפלוס והמינוס בסיכוך נפרד לגמרי - ופה לא).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אבל אישתי היא זו שאומרת "אם כבר החלטת להשקיע אז לך עם זה עד הסוף ותביא את הסט שרצית", כלומר במה קדמית ואחורית של B&W (דגם 685 לקדימה ו-686 לאחורה).

אישה זהב יש לך. לך על זה!

חיווט - תקנה איפה שהכי זול, לא צריך את מונסטר עם הכבלים הדפוקים והמחלידים שלהם

(ראיתי במו עיניי). חבורה של שקרנים. רוצה קצת פחות זול אבל הכי איכותי?

קנה מחנות שמתעסקת בציוד של אודיו למקצוענים, מערכות הגברה, דיג'ייז וכאלה.

אם אתה לא מתכוון להחליף כל שני וחמישי חלקים במערכת, גם לא צריך בננות לרמקולים,

אפשר לחבר ישירות לכבל החשוף. יותר זול ומחזיק מעמד בדיוק באותה מידה.

אז מה אם זה לא נראה יפה, זה מוסתר מאחור... :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הבעיה זה לא האור הירוק של האישה - אלא חוסר ההתחשבות שלהן במצב הכללי :) והלגיטימציה לקניות שלהן שזה יוצר.

לגבי הכבלים - מה שאני משתמש בו ספציפית לדוגמא זה לא ממש ברזל , אני קצת לא מבין איך זה יכול להחליד (לא שאני מתווכח על זה שיכולים להחליד או שמונסטר שווים).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

גם אני חשבתי שזה בלתי אפשרי - עד שראיתי בעצמי,

במערכת מאוד יקרה של בחור נחמד. מכיוון שהוא לא משתייך

לקהילת ההזויים שמאמינים בכבלים וסוגדים להם זה לא ממש הפריע לו.

הכבלים האחרים שהוא קנה (לא מתוצרת מונסטר) היו תקינים לגמרי.

עזוב, יכול להיות שזה מקרה פרטי ויוצא דופן שאין להחשיב, אבל בשבילי זה עניין של עיקרון.

חברה שמוכרת לי 5 כבלי HDMI שונים במחירים שונים וטוענת להבדלים ביניהם בקול ובתמונה,

(כבלים דיגיטליים, כן?) היא חברה שהכסף שלי לא יגיע אליה.

עולם הפרו-אודיו מתקיים באופן עצמאי ומנותק לגמרי מעולם הקולנוע הביתי והאודיופיליה,

ושם אין חוכמות - אם המוצר גרוע לא קונים אותו, בלי תירוצים של אודיופילים.

בעוונותיי אני מתעסק מדי פעם במערכות הגברה וכיו"ב והמחירים לכבלים וציוד נלווה

גם ברמות הגבוהות ביותר הם שונים לגמרי מאלה המופיעים בחנויות ק"ב.

לא סתם אחוזי הרווחים הכי גדולים הם בדיוק בתחום הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס , זה בסדר , ביליתי מאות שעות ליד ציוד אודיו (בתחום הכלי נגינה וההגברה) , אני יודע על מה אתה מדבר.

מעבר לרמות מסוימות - משלמים על שם ומותג , לא יותר (ולפעמים גם ללא הגיבוי של איכות) , אבל זה באמת שנכון להמון תחומים.

ואכן גם אותי משעשע ה"סוגים" וה"איכויות" של כבלים דיגיטלים.

Then dying is forgetting

פורסם

עדכון,

סיימתי את סאגת המערכת, רכשתי את הסט המלא של B&W, קדמיים 685, סנטר 62, סאב 10 אינץ׳, אחוריים 686.

נותר לי רק להזמין את האונקיו 609 ואת הכבלים אני מנסה לארגן מ-B&W.

המון המון תודה על הייעוץ המקצועי.

פורסם

סיימת את המערכת שאני רק עכשיו מתחיל :)

תתחדש.

ד"א - על מה הרמקולים הולכים ליהיות ממוקמים?

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

תודה :lol:

הרמקולים כאמור הולכים להיות ממוקמים בשלב זה על הקיר, כמובן שזה לא אידיאלי אבל כרגע אין ברירה מכיוון שאין לי מקום לסטנדים ואני לא מתכוון לשים אותם על המזנון בנגישות לתינוק...

אני משער שלמרות שהם יהיו תלויים על הקיר הסאונד הולך עדיין להיות מצויין.

פורסם
תודה :lol:

הרמקולים כאמור הולכים להיות ממוקמים בשלב זה על הקיר, כמובן שזה לא אידיאלי אבל כרגע אין ברירה מכיוון שאין לי מקום לסטנדים ואני לא מתכוון לשים אותם על המזנון בנגישות לתינוק...

תוודא גם שאין לו גישה לכבלים שעוברים מהרסיבר לרמקולים,לא נעים לגלות שהשובב הקטן תלש את הכבל מהקיר/מהרמקול.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אין מצב, אני לא סובל לראות כבלים חשופים ולכן הכל אצלי עובר בתעלות, מכיוון שהדירה שכורה התעלות הינן חיצוניות אבל לא קל לפתוח את המכסה כך שזה בסדר.

פורסם

חשבתם שסיימתי?.....

אז בואו נמשיך עם שאלות החיווט.

הציעו לי את החיטוט הבא למערכת:

עבור רמקולים קדמיים וסנטר:

http://www.qed.co.uk/173/gb/product/speaker_cables/silver_anniversary-xt.htm

עבור אחוריים:

http://www.qed.co.uk/181/gb/product/speaker_cables/classic_42_79_strand.htm

עבור סאב:

Ultralinkn MSY Matrix-2 subwoofer cable

מחיר הכבל הראשון כ-11 שקלים לפיט, מחיר הכבל השני כ-4 שקלים לפיט, מחיר כבל הסאב כ-250 שקלים ל-4 מטר.

לרמקולים הקדמיים אני צריך 5 מ׳ עבור כל רמקול, לסנטר אני צריך איזה 1.5 מ׳, לסאב 5 מ׳, לסראונד 10 מ׳ לרמקול.

(זה לאחר שהוספתי 2 מטר אקסטרא לכל כבל כי בעוד כמה חודשים אעבור לדירה אחרת ואני מעדיף לשלם עכשיו אקסטרא על עוד 2 מטר מאשר להחליף את הכבלים לחדשים).

עכשיו אתם יכולים להבין שרק הכבלים המדוברים עומדים לעלות כ-1000 שקלים שזה לא מעט בכלל.

השאלה שלי היא האם אני באמת צריך כבלים ברמה כזאת?

האם יש כבלים חלופיים שאוכל לרכוש ויתנו ת אותה איכות צליל במחיר נמוך יותר?

הצעות, המלצות, טיפים והערות יתקבלו בשמחה.

ראיתי באיזשהו פורום שמישהו בכלל המליץ רק להשקיע בחיווט איכותי לסנטר ולסרב וביתר המקננים להשתמש בחיווט פשוט וזול, דעתכם בעניין?

תודה

• תוכן חדש...