Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים יקרים,

בשובי היום מהעבודה, שמעתי פתאום רעש של פעפוע מים מכיוון מכסה המנוע.

פתחתי את המכסה ובדופן השמאלי יש מתקן (מסומן בתמונה באות A) שבתוכו מים שנשמעו כאילו הם מבעבעים ברתיחה. מעליהם הייתה צנורית משוחררת (מסומנת בתמונה באות B) ובנוסף ישנו בקרבה שסתום/ברז (מסומן בתמונה באות C) שנראה כאילו עומדים לנזול ממנו עוד רגע מים והוא זז במין רטט קטן.

רצתי הבית להביא מצלמה ולאחר כמה דקות שחזרתי נדמה שהכל נרגע ובא על מקומו בשלום.

הנסיעה הייתה של 25 דקות ללא מזגן ובכלליות מכסה המנוע לא היה חם במיוחד

אודה על הסבר ואם ניתן הוראות תיקון לאדם בלי ידע מכאני רב אבל עם תושיה

מצורפת תמונה, כאמור, של המרכיבים שנמצאים בדופן השמאלי

2aDSC_0396.jpg

באותה הזדמנות, דרושה המלצה למוסך לתיקון הרכב בשוטף (ואולי גם לצורך תקלה זו) - כאמור, יונדאי אקסנט 98. אודה על המלצה למוסך אמין ולא יקר

תודה רבה

פורסם

A=זה מיכל עיבוי אשר מראה על כמות נוזל הקירור.

B=אם מלאת יותר מידי נוזל קירור,כאשר הרכב חם הנוזל מתפשט וכדי שלא יפוצץ את המיכל מהלחץ יש צינורית שממנה הם ישפכו.

לא יודע מה זה C.

הרכב התחמם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
A=זה מיכל עיבוי אשר מראה על כמות נוזל הקירור.

B=אם מלאת יותר מידי נוזל קירור,כאשר הרכב חם הנוזל מתפשט וכדי שלא יפוצץ את המיכל מהלחץ יש צינורית שממנה הם ישפכו.

לא יודע מה זה C.

הרכב התחמם?

קודם כל תודה רבה על התשובה.

רכשתי את הרכב לפני 3 חודשים לערך ומאז לא מילאתי מים (או בדקתי).

כלומר, מדבריך אני מבין שהצינורית אמורה להיות משוחררת?

הרכב לא התחמם אך אי אפשר היה לטעות ברעש ובתחושה של המים מבעבעים באקסטזה. ייתכן והבעיה התחילה בסמוך להגעתי הביתה ולכן האוטו לא התחמם?

האם הנ"ל יכול להתרחש בשל מחסור בכמות המים?

ועוד שאלת תם - לתוך מיכל העיבוי אני מוסיף מים, אם חסר?

שוב תודה רבה על התגובה המהירה. כמובן שהנושא חשוב לי מאד על מנת שאדע מה לעשות מחר בבוקר - לנסוע לעבודה או למוסך? או אם מדובר במשהו מינורי אפילו לנסות לתקן לבד (במידה ואכן יש בעיה כלשהי)

פורסם

C- נראה לי כמו המכסה של וונטיל מילוי גז המזגן (צד לחץ גבוהה- H ) ככב שזה לא קשור לעניין.

הצינורית צריכה להיות משוחררת.

אני מציע שתלך למוסך לבדיקה. זה יכול להיות משהו פשוט כמו המכסה שעל הרדיאטור עצמו שלא עומד בלחץ (ואז משחרר נוזל לכיוון מיכל העודפים).

האם הביעבוע מופיעה גם כשהרכב קר ( לאחר ההנעה בבוקר לדוגמא) ? האם יש איבוד נוזל קירור?

פורסם

כאמור, נתקלתי בזה כעת לראשונה ולכן אני לא יכול להגיד האם מתרחש כאשר הרכב קר. אבדוק מחר בבוקר. אבדוק גם את נושא נוזל הקירור.

האם מכסה הרדיאטור הוא משהו שאני יכול לראות (ולחזק) בצורה עצמאית?

פורסם

בבוקר הגעתי ומצאתי שבמיכל A היו חסרים נוזלים ומילאתי. כשהגעתי לעבודה הכל נראה בסדר, אך בערב התופעה חזרה על עצמה.

עושה רושם שמחר בבוקר אקפוץ למוסך ולכן אני עובר לשאלה הבאה - מוסך מומלץ ליונדאי אקסנט 98 בחולון או לוד.

שיהיה אמין ומקצועי מצד אחד והוגן ולא יקרן מצד שני.

פורסם

החום לא עולה מעבר לנורמאלי (חייב לציין שהנסיעות לא ארוכות מדי, 20 דקות לערך וללא מזגן).

אני לא יודע לענות לגבי מאוורר הרדיאטור, איך אני יכול לדעת אם הוא עובד או לא?

פורסם

היתה לי את הבעייה הזאת בדיוק יש לי אקסנט 96 .תחליף מכסה רדיאטור לחדש (עולה 20 ש"ח) והבעייה תיפתר לך!! אין לך ממה לדאוג מעל השאר הצינורית אמורה להיות משוחררת (צינור עודפים) והפקק הכחול זה מילוי גז מזגנים

פורסם
היתה לי את הבעייה הזאת בדיוק יש לי אקסנט 96 .תחליף מכסה רדיאטור לחדש (עולה 20 ש"ח) והבעייה תיפתר לך!! אין לך ממה לדאוג מעל השאר הצינורית אמורה להיות משוחררת (צינור עודפים) והפקק הכחול זה מילוי גז מזגנים

מיכאל בוקר טוב ותודה על התשובה

החלפת המכסה מבוצעת עצמאית או במוסך?

פורסם

זה פקק המתכת שנימצא מעל הרדיאטור חשוב מאוד רק שהרכב קר!!! לסובב חצי סיבוב שמאלה והוא פתוח זה ממש פשוט כמו לסגור בקבוק קולה!!attachment.php?attachmentid=262225&stc=1&d=1319728255

27102011250.jpg

פורסם
זה פקק המתכת שנימצא מעל הרדיאטור חשוב מאוד רק שהרכב קר!!! לסובב חצי סיבוב שמאלה והוא פתוח זה ממש פשוט כמו לסגור בקבוק קולה!!

תודה. קפצתי בבוקר למוסך אורן (מצאתי המלצה כאן בפורום). הפקק תקין. כנראה שיש בעיה עם המנוע של המאוורר. מכיוון שנסעתי עד כה עם מזגן, המאוורר שלו שמר על הטמפרטורה של האוטו.

עכשיו הוא מחפש לי מנוע.

לא מבין איך תמיד סטטיסטית אני נופל על הדברים האלה.

בכל אופן תודה רבה על המאמץ

• תוכן חדש...