Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח לראות שעוד אנשים מצטרפים לבקשה והמלצות :)

תודה רבה לכם!

אגב אין בעיה בשימוש ה 10/40 שלהם במיצובישי ס.לנסר כן?

אני יודע שזה מצחיק להשקיע כסף ברכב ישן כזה, אבל הוא בקושי עשה 150K ואני מעוניין להשאר עם הרכב כמה שיותר - ערך סנטימנטלי :p

אגב אתם עם רכבים חדשים + שימוש בשמן הנ"ל?

Opel Adam S 2017

פורסם

גם אני מזמין דרך סאמר.

לדעתי זה יתרון שהשמן מגיע בבקבוקים של ליטר כי זה הרבה יותר נוח לתחזוקה.

בקשר למחיר, פחות מ50 ש"ח לליטר בבקבוק של ליטר שמגיע אליך עד הבית, לדעתי זו עסקה מצויינת!!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
RP משווק ע"י חברה רצינית שמתעסקת בהנדסת מכונות ובתעשיה. אני רוצה להאמין שהמוצר איכותי.

הניסיון שלי איתו לא היה מדהים. המנוע רעש קצת יותר ולא הורגש שום שיפור. מה גם שלפי הצבע שלו אני דיי משוכנע שהוא מתוסף ב-MOS², שאני לא בטוח שאני רוצה שיכניסו לי אותו לשמן באופן יזום.

לאחר מספר שנים של שימוש ב-LM התגרשתי ממנו ועברתי ל-Mobil, עליו אין עוררין.

ממי לא היית מרוצה? מה RP או מה LM?

כבר קרוב ל 30K ק"מ אני עם RP ומרוצה למדי. אין לי מדד לבדיקת טיב השמן, אבל פתח מילוי השמן מבריק (מבריק, לא חום ולא בוצה, פשוט מבריק), נורת השמן כבית מיד עם ההנעה ואין רעשים חריגים מהמנוע. גם לגבי הביצועים וצריכת הדלק ממש אין טענות.

השמנים של RP עומדים בתקנים של ה API ומבחינתי זו תעודת ביטוח טובה דיה לאיכות השמן.

אגב, בקרוב היבואן יקבל משלוח של השמן החדש, ה HPS שכבר עומד בתקן SN העדכני. המחיר ישאר זהה.

אגב 2, ליאב, האם הסתכלת בלוח היד שנייה של הפורום?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב, בקרוב היבואן יקבל משלוח של השמן החדש, ה HPS שכבר עומד בתקן SN העדכני. המחיר ישאר זהה.

איתמר.

באתר של RP העולמי מצויין ששמני HPS (ר"ת של High Performance Street oils) מיועדים לרכבים שלא תחת אחריות יצרן:

It is fortified with a high level of zinc/phosphorus anti-wear additive and Royal Purple’s proprietary Synerlec® additive technology.

...

HPS is recommended for vehicles no longer under manufacturer warranty and for those seeking a higher level of performance and protection. For vehicles under warranty, Royal Purple recommends its API licensed oils available at retailers nationwide.

מה יש בשמנים הללו שמומלץ לרכבים ללא אחריות יצרן לעומת קו המוצרים השונה וה"רגיל" שלהם שמאושר API?

מה שכן, אני סקרן לבדוק את השמן 0W20 שלהם-מופיע אצלי בספר הרכב כשמן המועדף ליאריס, למרות הצמיגות היחסית-דלילה שלו בטמפ' העבודה שמתפרסות גם על 10W30. אני יודע שבארה"ב רוב הסוכנויות עברו לשמן סינטטי בצמיגות הזו. אולי אזמין בזדמנות 0W20 לטיפול הבא.

פורסם

ממיטב הבנתי

רויאל פרפל משתמשים לרוב ברכבי מרוץ נאסקאר וכדומה בארה"ב, נכון או לא נכון?

אם כן אני חושב שזה דיי מעיד על איכותו, כמובן שאף אחד פה לא משתמש בשמן הכי טוב שלהם כי ממה שאני מתאר לעצמי מה שהם שמים ברכב נסקאר זה בטח לא שמן סטנדרטי, אבל עצם זה שהם נותני חסות די אומר משהו על אמינות.

אגב גם בשיטוט באינטרנט לא מצאתי משהו שסותר עליהם חוות דעת שונות.

מה שמעלה בי את הרצון להשתמש בשמן הנ"ל, אפילו שמדובר ברכב בן 14 :p

כמובן אשמח לדעות שלכם גם כן :)

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא יודע באיזה שמנים משתמשים ברכבי מירוץ למיניהם, וזה שרואים סטיקר של רוייאל פרפל על מכונית מירוץ רק אומר שהם שילמו ערמות של מרשרשים כדי להופיע עליה, זה ממש לא מבטיח שזה באמת מה שיש ברכב.

מתן, כמו שאמרתי לך בה"פ בזמנו יש מגמה גורפת של יצרני הרכבים לעבור לשמנים דלילים יותר כדוגמת 5W30, 5W20 ו 0W20. מצאתי ברשת TSB של טויוטה שמפרט בדיוק באיזה מנועים מומלץ ואפשר להשתמש ב 0W20, אני מצרף אותו לכאן.

בכלל, אני מציע לכל אחד לבדוק בחוברת האחזקה של רכבו איזה שמנים מותר לשים ולבחור את השמן הדליל ביותר האפשרי.

איתמר.

TS-EG018-06.pdf

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היי איתמר, לא דיברתי כאן על המגמה של היצרנים אלא על ייעודם של השמנים הללו על פי היצרן בהתאם להצהרותיו.

הHPS מיועד לפי הגדרת RP למרוצי רחוב. הם ממליצים לרכבים שתחת אחריות להשתמש בקו ה"רגיל" שלהם ולא לעבור לHPS. ייתכן שזה קשור לרמות התוספים שיש בשמנים הללו על פי הצהרת היצרן עצמו (שצירפתי).

לגבי השמן הדליל ביותר-על פי דפי הנתונים של השמנים הללו אכן ניתן לראות הבדל בצמיגויות הגבוהות של ה20 לעומת ה30. לגבי השאלה "האם זה טוב"? ובכן, אבדוק את זה כשהוא יגיע לארץ :wink: כרגע אינני מתכוון לשים שמן HPS כי הוא נראה לי "מתוסף מדי" על חשבון שמן הבסיס.

פורסם

בכלל, אני מציע לכל אחד לבדוק בחוברת האחזקה של רכבו איזה שמנים מותר לשים ולבחור את השמן הדליל ביותר האפשרי.

איתמר.

אפשר הסבר זריז (או ארוך :wink: ) מדוע זה עדיף?

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

ישנם כמה יתרונות לשמן בעל צמיגות נמוכה:

1. עקב הצמיגות הנמוכה, השמן יכול לזרום באופן חופשי יותר ולהגיע מהר יותר למכלולים בהתנעות הראשונות. רוב הבלאי למנוע מתרחש מתרחש בהתנעות הבוקר כאשר השמן (הסמיך בטמפ' עבודה נמוכה) עדיין לא הגיע לכל המכלולים.

2. יכולת שימון טובה יותר במכלולים הקטנים יותר בזמן הפעולה השוטפת.

3. חסכון בדלק עקב הקטנת חיכוך.

• תוכן חדש...