Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל חברי הפורום (על מי אני עובד, כולם זקנים בטח כבר ישנים).

אז ככה, הייתי רוצה לדעת אם אני חושש סתם, או שיש סיבה לדאגה.

הרכב הוא פיג'ו XS דגם ה110 כוח סוס, ידנית.

יד שניה מטופלת במורשה לפי הספר, הרכב אצלהם משנת 2003, הרכב שנת 2001.

מנסיעה קצרה ברכב, הוא מרגיש חי והכל טוב ויפה.

דברים שכן שמתי לב אליהם:

הקלאץ בסוף ימיו, בוודאות צריך להחליף.

יש ברכב 2 מחוגים, של חום כל שהוא, תקנו אותי אם אני טועה, הימין למטה מציג את "חום המנוע" (טמפרטורת השמן?), מתחת לשעון טורים את טמפרטורת המים (?), השעון של המים לא זז מהאפס כל הנסיעה, מה יכול לגרום? חיישן? מחוג? משהו ידוע?

מתחת למכסה מנוע -

בחיי שרכב חדש לא נראה ככה, נראה כאילו הרכב יצא אתמול מהמפעל בצרפת.

החבר שרוצה לקנות את הרכב היה מבסוט עד השמיים שראה, אצלי כל הנורות נדלקו, למה שזה יראה ככה?

בעלת הרכב לא ידעה מה להגיד. (הערכה שלי, אולי סיפרה במוסך שהיא רוצה למכור והם ביוזמתם ניקו את המנוע)

אבל ראיתי כבר כל כך 206 בחיפוש אחר אחת, ואין ספר שאצלם המנוע נקי ברמות מטורפות.

כיסוי מספר רכב -

מה שבכלל נראה מוזר, כמו שאמרתי, הרכב יד שניה, היא טוענת שהיא בחיים לא שמה לב לזה, היא לא קנתה את הרכב אלה קיבלה אותו מתנה.

מתחת למספר רכב יש כיתוב של אוטו שי סניף ראשון לציון , לא נראה לכם מוזר?

לסיום, כן אני יודע שיש הרבה כאלה, אבל אין הרבה כאלה עם היסטוריית טיפולים במוסך מורשה, שטופלה כמו שצריך ונראת סביר (כן היום סביר זה בסדר, פשוט חולני המצב של כמה שראיתי).

הרכב מחר נכנס לבדיקה, המוכר מתחייב לשלדה מנוע וגיר כמובן.

פורסם

בלוח השעונים של ה-206XS יש שני מחוגים חום. אחד קטן בתחתית הלוח שמראה את טמפרטורת נוזל הקירור ושני גדול יותר, בצד ימין, מראה את טמפרטורת השמן. במהלך הנסיעה שניהם צריכים לעמוד פחות או יותר באמצע הסקאלה.

חוץ מזה אין לי הרבה מה להוסיף. במידה והרכב תקין ובדקת את החולשות המוכרות של הרכב - לך על זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תבדוק בעלים קודמים של הרכב. הפרוצדורה היא לגשת עם הבעלים הנוכחי לסנף דואר ושם יוציאו לך פרטים.

כך תוכל לוודא שהרכב לא עבר פתאום לסוחר ותוודא שהאדם שמוכר לך את הרכב הוא הבעלים הרשום ברישיון.

תא מנוע לא צריך להיות נקי בכלל וזה משהו שמתאים ל"השבחה" שסוחרים עושים.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

206 הוא אחד הארופאיות האמינות.

ובנוסף הוא רכב צרפתי מפנק.

לגבי הרכב הספציפי לא אמרת-כמה הם רוצים ?מחירון ? מתחת למחירון?

תא מנוע נקי מעלה חשד כבד לנזילות שמן.

תאורטית לא מנקים תא מנוע בכלל.

דיברתי בעבר עם חשמלאי -חבר שאמר לי -היום בתא המנוע יש חיישנים סנסורים מחשב רכב ,

כל שטיפה מוציאה אותם מאיפוס יוצרת בעיות ולכן לא שוטפים תא מנוע.

שטיפה באה מרצון להסוות משהו.

בכל מקרה אם הרכב נראה לך גם חיצונית וגם פנימית תברר כמה עולה להחליף קלאץ,

תוריד במחיר ואז תחתים על התחייבות תאונות ולך לבדיקה(אסור לדלג על הבדיקה!)

בהצלחה ושנה טובה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
206 .

תא מנוע נקי מעלה חשד כבד לנזילות שמן.

תאורטית לא מנקים תא מנוע בכלל.

דיברתי בעבר עם חשמלאי -חבר שאמר לי -היום בתא המנוע יש חיישנים סנסורים מחשב רכב ,

כל שטיפה מוציאה אותם מאיפוס יוצרת בעיות ולכן לא שוטפים תא מנוע.

שטיפה באה מרצון להסוות משהו.

בכל טיפול 10 אלף שאני עושה במוסך המורשה של פיאט, אני מבקש שישתפו גם את המנוע.

ככה אני מזהה נזילות שמן ונוזלים, אם אי פעם יהיו כאלה.

המנוע שלי בד"כ מבריק כאילו יצא אתמול מהמפעל. בטיפול 10 אלף האחרון שכחתי לבקש מהם לנקות את המנוע והתבאסתי מאוד בגלל זה - אין לי ספק שעוד 6K בטיפול הבא, אני מנקה אותו.

אגב - בפונטו יש לא מעט חיישנים וכו'. ומנקים חופשי.

לגבי הרכב הספציפי - יש מכוני שטיפה שעושים "הכנה למכירה" והם מתמחים בלנקות את הרכב מבפנים, מבחוץ וגם בתא המנוע ומתחתיו. כנראה שהם הלכו לאחד כזה.

פורסם
תבדוק בעלים קודמים של הרכב. הפרוצדורה היא לגשת עם הבעלים הנוכחי לסנף דואר ושם יוציאו לך פרטים.

כך תוכל לוודא שהרכב לא עבר פתאום לסוחר ותוודא שהאדם שמוכר לך את הרכב הוא הבעלים הרשום ברישיון.

בדואר לא יכולים לבדוק בעלים קודמים, רק במשרד הרישוי.

בכל מקרה אם הרכב נראה לך גם חיצונית וגם פנימית תברר כמה עולה להחליף קלאץ,

בערך 1500-2000 ש"ח לעבודה מקצועית כמו שצריך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם את הולך לקנות את הרכב תדאג שהוא יהיה מטופל בזמן (מהבעלים הקודמים) כי אני קניתי אחת ולאחר חודש וחצי עשיתי ראש מנוע גיר משאבת דלק שני משולשים ושני בולמים .ובמוסך מורשה פיגו אמרו כי הבעלים שלפניך לא דאגו לרכב כמו שצריך כי זה רכב עדין. .והחלקים המקורים בחברה ממש כמו סחיטההההה.

פורסם

לבדוק טוב טוב את הבעלות המקורית ואת הסיפור של המוכרת (קיבלה רכב מתנה? הוא רשום על שמה?). לי זה מריח רע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב רשום על שם האמא, ההורים קנו לה אותו מתנה.

היא כבר יודעת שזה נשמע חשוד (כנראה מקונים שבאו לראות את הרכב) והכינה את התעודה של האמא + התעודה שלה. (רואים בספח של התעודת זהות שאכן היא הבת).

ככה שזה נפסל

היום הרכב נכנס לבדיקה, רוב הכסתחים הרגילים, כמו שאמרתי המד טמפרטורת נוזל קירור תקול, וקיימת נזילת שמן מהגיר.

שלדה נקיה, מנוע במצב טוב וגם הגיר.

אני לא הייתי שם והכל הועבר אלי בטלפון, דבר אחד שהדאיג אותי, סעיף שכתוב תחת בדיקת הגיר

"רעשים בעת הכנסת הילוכים", אני נסעתי על הרכב כ10 דקות ולא שמעתי שום רעש או חריקה בעת ההחלפה.

אחרי הבדיקה הרכב נכנס למוסך מורשה, שם קבעו כי תיקון השעון יעלה כ1100 ש"ח (החלפה של לוח השעונים).

החלפת האטמים בגיר, מכיוון שכמו שאמרתי כל תא המנוע נקי, אמרו שלא ניתן בוודאות לראות מאיפה, שהחבר שאל מה המחיר בסיטואציה הכי יקרה, התשובה הייתה כ2000 ש"ח.

* פה הצטערתי שאני לא הייתי נוכח, הייתי חוקר לעמוק את כל הנושא.

בגדול זה הכל, בקשר לקלאץ, לא יודע למה לי הוא הרגיש בסוף חייו, במוסך טענו שהוא עבר כ50% מהיכולת שלו.

לי הוא מרגיש ממש אנמי, אולי בגלל שהתרגלתי לקלאץ בקליאו, לא יודע.

בנוסף, במוסך לא הצליחו למצוא את הטיפול טיימינג שהרכב אמור לעבור ב90K, המוכרת התחייבה שהרכב עבר.

אבל כדי להוריד את זה מהשולחן החליטה להוריד את עלות הטיימינג מהמחיר הנדרש (800 ש"ח - איך כזה זול?!)

נחתם זיכרון דברים והרכב נרכש, כרגע במוסך לטיפול כל הבעיות (מחוג הטמפ' וטיימינג) הנזילות מהגיר יטופלו בהמשך שיהיה ניתן לקבוע מהיכן הם בידיוק (איך מוסך מורשה לא יכול לראות את זה ישר?).

פורסם

800 אולי זה ללא עבודה,לגבי המנוע יש כאלה שמנקים אותו,אישית פעם בחודש אני מנקה אותו,לגבי הכיתוב של אוטו שי,הרכב כניראה נרכש משם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא מבין למה ניקיון תא מנוע מחשיד כלכך?

אני אחת לשבועיים מנקה עם מגבת יבשה את התא מנוע, כל האבק מעיף, צנרות שהתלכלכו אני מנקה אותם.

אני חושב שזה חלק ממה שיפה ברכב, שהכל נקי

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...