Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נסיון הפיגוע נגד מטוס ישראייר (אם איני טועה ) במהלכו ירו טיל כתף על המטוס בעת המראתו התעשיות הביטחוניות פיתחו מערכת הגנה מטילים עבור מטוסי הנוסעים של ישראל, אלא שאז נתקלו במכשול לא צפוי- מדינות רבות הודיעו שלא יאפשרו למטוסים המצוידים במערכת לנחות בשטחי מאחר והמערכת העושה שימוש בנורים (בין היתר ) עלולה להוות מפגע בטיחותי.

תיקון קטנטן ברשותך עידן (סליחה שאני הורס סיפור טוב עם עובדות),

אחרי האירוע עם הטיל עלו על השולחן שני פתרונות אפשריים:

1. מערכת מוץ נורים כפי שקיימת בכל פלטפורמה כמעט בחיל האויר.

2. מערכת לייזר אקטיבית להטעיית (ואולי יירוט) הטיל.

היתרונות לפתרון הראשון היו שלא נדרש שום פיתוח כי המערכת קיימת כבר עשרות שנים על אינספור פלטפורמות. נדרשות התאמות קלות והתקנה.

רק שהמכשול שאתה מדבר עליו (חימוש חי בנמל תעופה אזרחי) היה צפוי וידוע לכל לכן הפתרון נפל מיד.

נשארנו עם הפתרון השני וזה מה שיש היום

יום טוב גם לך

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כאמור יש מערכות הגנה נגד טילים שלא משתמשות בנורים אלא במשבש לייזר ויש להן אישור של רשויות התעופה האזרחית. כולל מערכת ישראלית הנמצאת בשימוש חברות התעופה בארץ.

המערכות האלה מגינות מפני טילי כתף המתבייתים על חום המנועים של המטוס אבל לא יכולות להגן מפני טילי קרקע אוויר ארוכי טווח מונחי מכ"ם כמו הטיל הרוסי שהפיל את המטוס המלזי מעל אוקראינה.

עיקר האיום על מטוסים אזרחיים הוא ממעשי טרור (חטיפות, הטמנת מטעני נפץ, טילי כתף , פעולה צבאית מכוונת או שגוייה או התאבדות של טייס) ולא מתאונות. זה לא אומר שאין בתעופה האזרחית תאונות, אבל מבחינה סטטיסטית התעופה אינה קטלנית יותר מכל אמצעי תחבורה אחר.

התעופה האזרחית היא עסק כלכלי ולפיכך היא לא משפרת את הבטיחות מבלי שגופים רגולטוריים כופים עליה לעשות זאת. כל תקנה בטיחותית "נכתבת בדם" ואפשר לקשור אותה לתאונה ספציפית.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

עיקר האיום על מטוסים אזרחיים הוא ממעשי טרור (חטיפות, הטמנת מטעני נפץ, טילי כתף , פעולה צבאית מכוונת או שגוייה או התאבדות של טייס) ולא מתאונות. זה לא אומר שאין בתעופה האזרחית תאונות, אבל מבחינה סטטיסטית התעופה אינה קטלנית יותר מכל אמצעי תחבורה אחר..

כמו שכבר אמרתי, מבחינה סטטיסטית, האיום העיקרי למטוס ולשלום הנוסעים הוא הטייס.

מעבר לזה, תאונות ותקלות גרמו להרבה יותר התרסקויות והרוגים מאשר מטרור שהוא שולי לחלוטין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם תבחן את הסטטיסטיקה של 15 השנים האחרונות, תראה שחלקן של פעולות טרור , מעשי מלחמה והתאבדות של טייסים אינו כל כך קטן כשמדובר על מספר ההרוגים.

מאידך מספר ההרוגים הזה הוא זניח בהשוואה למספר ההרוגים מאותם גורמים על הקרקע.

פורסם

יש עוד איזה עיוות שאתה רוצהב להכניס למשוואה שלך?

1. קודם כל, מה קרה רק 15 שנים?

2. אל תשווה מספר הרוגים כי זה לא עניין של הישג אלא עניין כמותי-ענייני של כמה אנשים היו על המטוס ולכן ההשוואה היא כמה טיסות הסתיימו כתוצאה מטרור לעומת כמה טיסות הסתיימו כתוצאה מכשל אחר ואז הטרור הוא שולי שבשוליים.

פורסם

לא הבנתי את הרציונל ואתה ככל הנראה לא מכיר את העובדות.

מספר כל ההרוגים מתאונות אוויריות של מטוסי נוסעים air carriers (בניכוי כל התאונות שנגרמו עקב טרור, מעשה מכוון, מעשה מלחמה) בין השנים 2005-2014 היה 3945 אנשים.

בכל השנים האלה אחוז התאונות ביחס למספר שעות הטיסה נמצא בירידה קלה.

אתה יכול לראות כאן את ניתוח הנתונים

http://www.boeing.com/resources/boeingdotcom/company/about_bca/pdf/statsum.pdf

רק האירועים של 9/11 שנגרמו על ידי מטוסים גרמו למותם של 2996 אנשים. בטיסת Malaysia 17 נהרגו 298 , בטיסת Metrojet 9268 בסיני נהרגו 224, בטיסת Siberia 1812 נהרגו 88. בטיסת Germanwings 9525 נהרגו 150 איש. אלה רק דוגמאות חלקיות ומוכרות שמעידות על כך שלא מדובר על מספר שולי מבחינה סטטיסטית.

פורסם

דניאל1983 אם אתה נוהג במהירות של מעל 30 קמ"ש ופוגע במישהו הוא כמעט בטוח מת.

אם אתה נוהג במהירות מעל 50 קמ"ש ופוגע במשהו קשיח - קיר, משאית... אתה מת בטוח.

רוכב על אופניים חשמליים תקבע תור מראש בחדר מיון כי אתה בטוח מגיע לשם.

הולך רגל על מדרכה תזמין חלקת קבר כי הם נדרסים למוות באופן קבוע.

עכשיו נראה אותך יוצא מהבית.

אייל

פורסם
דניאל1983 אם אתה נוהג במהירות של מעל 30 קמ"ש ופוגע במישהו הוא כמעט בטוח מת.

אם אתה נוהג במהירות מעל 50 קמ"ש ופוגע במשהו קשיח - קיר, משאית... אתה מת בטוח.

רוכב על אופניים חשמליים תקבע תור מראש בחדר מיון כי אתה בטוח מגיע לשם.

הולך רגל על מדרכה תזמין חלקת קבר כי הם נדרסים למוות באופן קבוע.

עכשיו נראה אותך יוצא מהבית.

ערבבת שני דברים לא קשורים.

נכון שיש תאונות שאי אפשר למנוע ונכון שאפשר למות גם בגלל החלקה על רצפה רטובה, אבל! אם יש דרך למנוע תאונה ולהשפיע על הסטטיטיקה, למה לא לעשות את זה??? אולי נבטל קסדות לאופנועים או סירות הצלה או אולי כריות אוויר במכוניות?

למה צריך את זה אם במילא אפשר למות מחתיכת בננה על המדרכה?

לגבי מכוניות, ראיתי כמה סרטונים וגם היה "ניסוי" בטופ גיר שבו נהג נכנס לרכב והתנגש בקיר במהירות של בערך 70 קמש ויצא בלי שריטה. מעניין מה היה קורה לו במכונית משנות השישים עם אפס בטיחות...

פורסם

גבר, שחרר. 5 שנים אתה מוטרד מזה?

אין מצב שבפאניקה של מטוס מתרסק אנשים יתחילו לשים מצנחים לילדים שלהם. יש יותר סיכוי שהטייס יצליח לנחות איכשהו מאשר אנשים קופצים.

לגבי החגורות- זה לא בשביל ההתרסקות, זה בשביל צניחה בכיס אויר שיכולה להיות של כמה עשרות מטרים שלא עושים שום דבר למטוס אבל יכולים להעיף אותך לקיבינימאט, או בנחיתה שיכולה להיות גם צניחה ואז עצירה פתאומית שיכולה להקפיץ אותך. כמו שטויות שעפים ברכב בהתנגשות רק שפה זה בגובה. תחשוב רכבת הרים רק ב800 קמ"ש :)

רוצה יותר בטיחות? תפקח יותר טוב שהמכונאים פחות שיכורים. רוב התאונות זה כי מישהו שכח לסגור בורג או שכח את המברג במנוע או דפק קצת יותר מידי חזק עם פטיש

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל דבר שמקטין מעט את האוכלוסיה בעולם זה טוב.

לא צריך להיות כ"כ אנטי לכל דבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ערבבת שני דברים לא קשורים.

נכון שיש תאונות שאי אפשר למנוע ונכון שאפשר למות גם בגלל החלקה על רצפה רטובה, אבל! אם יש דרך למנוע תאונה ולהשפיע על הסטטיטיקה, למה לא לעשות את זה??? אולי נבטל קסדות לאופנועים או סירות הצלה או אולי כריות אוויר במכוניות?

למה צריך את זה אם במילא אפשר למות מחתיכת בננה על המדרכה?

לגבי מכוניות, ראיתי כמה סרטונים וגם היה "ניסוי" בטופ גיר שבו נהג נכנס לרכב והתנגש בקיר במהירות של בערך 70 קמש ויצא בלי שריטה. מעניין מה היה קורה לו במכונית משנות השישים עם אפס בטיחות...

אל תדאג, משפרים את המטוסים.

אתה יודע שהחלונות היו פעם מרובעים עד שהתפרק איזה מטוס והבינו שזה בגלל החלון אז הפכו אותם לצורה שלהם היום.

הרבה יותר בטוח לטוס במטוס מאשר להיות הולך רגל.

אייל

פורסם

הפחד ממטוסים הוא לא הבטיחות אלא צורת המוות.

כשאתה בתאונה זה בום וגמרנו, כשאתה נדרס זה בום וגמרנו (בהנחה שאתה לא נפצע).

כשאתה מתפרק באוויר כמו TWA 800

https://en.m.wikipedia.org/wiki/TWA_Flight_800

יש לך כמה וכמה רגעים להבין שאתה סוגר את הבסטה, לא הרגשה נעימה כל כך. מכאן הפחד, את הסטטיסטיקה כולם מבינים.

מטוסים זה דבר מדהים ומרהיב, אבל למרות היותי חובב תעופה והעובדה שיחסית טסתי לא מעט, אשקר אם אגיד שאין לי מתח מסויים במהלך טיסות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

רק האירועים של 9/11 שנגרמו על ידי מטוסים גרמו למותם של 2996 אנשים...

אתה מסתלבט עלי?

אתה סופר את ההרוגים שהיו בבניינים???

פורסם
הפחד ממטוסים הוא לא הבטיחות אלא צורת המוות.

כשאתה בתאונה זה בום וגמרנו, כשאתה נדרס זה בום וגמרנו (בהנחה שאתה לא נפצע).

כשאתה מתפרק באוויר כמו TWA 800

https://en.m.wikipedia.org/wiki/TWA_Flight_800

יש לך כמה וכמה רגעים להבין שאתה סוגר את הבסטה, לא הרגשה נעימה כל כך. מכאן הפחד, את הסטטיסטיקה כולם מבינים.

מטוסים זה דבר מדהים ומרהיב, אבל למרות היותי חובב תעופה והעובדה שיחסית טסתי לא מעט, אשקר אם אגיד שאין לי מתח מסויים במהלך טיסות.

הרוב המכריע של התאונות נגרמות בהמראה/נחיתה, נתחיל מזה.

נמשיך מזה ש "להתפרק באוויר" זה דבר מאוד נדיר בתוך הדבר הנדיר בעצמו שנקרא כשל מבני בתעופה בחברות עם מטוסים מודרניים. זה למעשה לא קורה אלא אם יש גורם מאוד ספציפי שמישהו לא בדק/משהו שלא ניתן להשפעה כמו פיצוץ. מכיוון שבכל סבב תחזוקה עוברים יותר מפעם אחת על כל נקודה מועדת לפורענות ומכיוון שגילוי סדקים, הדבר הרגיש ביותר, זה כבר תהליך אוטומטי ולא מבוצע ע"י בני אדם- מספר התקלות הקשורות בזה ירד ממש לאפס.

כמות הבדיקות והרגולציה שעוברים מטוסים מטורפת, התקנות והבדיקות לפני הוצאת מטוס חדש לשוק- לא פחות מטירוף.

אישית, אני מרגיש 100% בטוח ושליו במטוס. מצד אחד אני מודע לזה שאני יושב על לוויתן פלסטיק ומתכת מעופף עם בין כמה מאות אלפי למעל מיליון ברגים, אבל מצד שני, אני יודע שכל אחד ואחד מהברגים האלו עבר בקרת איכות טובה יותר מהמים שאני שותה והמזון שאני אוכל.

פורסם

זה גם מה שאמרו על הטיטאניק....

אפילו שמטוס יבדק מיליון פעם תמיד יש סיכוי שמשהו ילך לא טוב.

לי מוזר שעד עכשו אין שום אמצעי במטוסים למקרה חרום.

ואני בטוח שמקרי חרום תמיד יהיו כי מטוס זה מכונה שבן אדם בנה ולא משהו אלוהי שאין סיכוי שישבר או יתקלקל.

אני לא חושב שקיים עוד אמצעי תחבורה המוני שאין לו שום פתרון למקרה חרום.

• תוכן חדש...