Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצורף קישור לקובץ אקסל (של גוגל דוקס) המנסה לשער את עלויות אחזקת כמה רכבים.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au0nWARU26o2dGlRY1FZMlNVdW94bUp2cXJva2Z3TFE&hl=en_US

אשמח לקבל את דעתכם והערותיכם. ראו אם שכחתי משהו, או שיש נתונים מוטעים לטעמכם.

הקובץ פתוח לעריכה חופשית, כך שאפשר לבצע תיקונים ישירות שם.

כמה מילים על הקובץ:

הוא מתייחס לנסועה שנתית של 30K (בערך מה שאני מתכוון לנסוע), והסכום השנתי כולל גם הלוואה שכנראה אקח בכדי לממן את הרכישה. הניסיון הוא לתפוס את הסכום החודשי/שנתי שיעלה להחזיק רכב, כולל הכול, כולל חישוב ירידת ערך (בהשראת השרשור הזה).

החישוב השנתי מסכם בעצם את הנתונים הבאים: עלות דלק שנתית, ירידת ערך משוערת לשנה, עלות ריבית הלוואה לשנה, אגרת רישוי, ביטוח חובה+מקיף וטיפולים שנתיים. אפשר לחשוב על עוד נתונים, אך הם בכל מקרה יהיו זהים פחות או יותר לכל הרכבים, וכך היחסיות בין הסכומים תישמר.

אני יודע שיש פערים מוגזמים בין סוגי הרכב (לאון 1.8 לעומת פריוס), אך בכוונה הנחתי קצוות.

תודה

פורסם

אומדן הוא רק אומדן. עם מספרים קל מאוד לשחק כדי שיתנו תוצאה רצויה.

תן מקום לסטיה של עד 10% מהאומדנים שלך.

באקסל שצרפת יש רגישות לתנודות: אחוז ירידת הערך הוא משוער בלבד ולא ניתן לחיזוי מדוייק, וכל שינוי של אחוז בודד מזעזע את המסקנות.

כך גם הריבית על ההלוואה. אני חושב שהריבית תהיה הרבה יותר מ- 3%, אפילו יותר מכפול. בדוק בבנקים.

יש משמעות למרווח הטיפולים של הרכב, אם הוא כל 15K או 30K. יתכן בלאי מואץ לבלמים וצמיגים.

את הרגלי הנהיגה שלך אתה מכיר. הם ישפיעו בעשרות אחוזי סטיה על צריכת הדלק.

בשרשור אחר חשבתי שכל החשבונות היו עבור ה-306. אם אתה מתכוון לרכוש רכב אחר - אזי לקילומטרז' כזה לך רק על דיזל, אולי היברידית. החסכון בדלק יהיה משמעותי מאוד.

עצתי: נתח אומדן כידע, לא בקביעה. בחר רכב שיתאים ויעניין אותך, ואל תכנס לחישובים ברמת מאות שקלים. המציאות לא תתמך בזה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

עבודה קשה :shock:

וכמו שאמר הבחור מעליי, אי אפשר לעולם להגיע למשהו מדויק. מה שכן אפשר בגדול זה לראות באופן יחסי איזו מכונית משתלמת יותר (וגם זה לא לגמרי בטוח, בעיקר משום שקשה לצפות את ירידת הערך של הרכב - המרכיב שיכול לשנות את כל התמונה.)

אני, למשל, הופתעתי עד כמה זול להחזיק פריוס. עשיתי סיבוב על היצורה הזו, וזה משנה לגמרי את הרעיון של נהיגה. צריך לבוא בראש אחר לגמרי, אחרת זה שעמום אחד גדול. הצטערתי לראות שמנועי ה TDI של VAG לא מגיעים לנתוני צריכת הדלק של הפריוס, ולכן לא לקחתי אותם בחשבון כלל.

עוד הפתעה היא הפולו GTI (או כל VAG אחר באזור ה 150K או פחות). מסתבר שלפי החישוב שלי היא דיי קרובה לעלות (או להפסד) בלהחזיק סיאט לאון, למרות הפרש של 30K ש"ח לטובת האחרונה. מה שעומד בעיקר ביסוד ההנחה הזו הוא הפרש של 4% בירידת הערך השנתית לרעת הסיאט. כמובן שאם שתיהן ישמרו על ערכן באותו אופן, כל זה יתברר כמוטעה. תוסיף לזה את הבעיה למכור רכב במחיר מחירון לעיתים, שוב משיקולים שקשה לצפות, ובכלל אתה מתרחק מכל אפשרות לחזות משהו. אבל ניסיתי...

כאמור, אשמח לעוד תיקונים והערות שלכם, אם משהו מהנתונים נראה רחוק מהמציאות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה

נראה לפי החישובים שעדיף לכאורה לקנות פריוס 2008 אפילו ממזדה 3 שנת 2004 או 2005, משום שהחיסכון בדלק עולה על ההפרש במחיר. לדעתי האומדן של 10 אחוז אובדן ערך לפריוס 2008 הוא אופטימי מאוד, בהתחשב בכך שהסוללות ייצאו מאחריות, ובכך שתיסע המון קילומטרים.

עדיין על פניו נראה שכדאי לרכוש פריוס מטעמי חיסכון..

פורסם

נתוני צריכת הדלק שקבעת מינימליסטיים ובקלות מרעים אותם מאוד

אובדן והערך בנסועה כזאת יהיה 15-20 אחוז שנתי

טיפ- חפש רכבים ש"השוק" נותן להם ציון אמינות גבוה וקונס פחות באובדן ערך על נסועה גבוהה (קורולות,אוקטביות,אוונסיס)

בשורה התחתונה- אני חושב שאתה צריל להוסיף עוד 5-10 אחוז לעלוית שחישבת אבל אתה באיזור

פורסם

נתון צריכת הדלק שלקחת הוא די מתאים למצב "אידאלי" ותלוי באופי הנסיעות. למשל פריוס מאוד חסכונית בעיר בהאצות עדינות (מנוע חשמלי) אבל באיזור הררי היא תצרוך יחסית הרבה דלק לעומת רכב טורבו דיזל.

עוד משתנה למשל הוא עלות הדלק, סולר ניתן למצוא ללא מאמץ מיוחד במחיר מעט זול יותר מבנזין ועם יש קומבינות אז משמעותית זול יותר.

טיפולים גם הם משתנים באופן יחסית דרסטי בין רכב לרכב, כל רכב ועלויות הטיפולים שלו וכמו שאמרו כבר המרווח בין טיפול לטיפול משמעותי מאוד.

הצעה שלי אולי לבדוק את הפלואנס טורבו דיזל החדשה. הסעיף היחיד שלדעתי היא נופלת בו ויקרה יותר הוא ירידת ערך, דבר שהיה ניתן למזער אם כבר היו כאלה בשוק היד שניה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...