Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשית לי עכשיו חשק לשחק בTRAFFIC GIANT.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יצא לי להיות מעורה בפרויקט. כל יומיים לערך מסיימים להתקין רמזור חדש בצמתים שהרכבת עוברת בהם. (יש 60 במספר)

תוך כחודשיים הרכבת אמורה להיות מתועדפת ראשונה בצמתים אלו ולכן העצירות היחידות שלו יהיו בתחנות העלאת\הורדת נוסעים, מה שיגביר את יעילותה.

הרכבת הנ"ל היא הנגישה ביותר בעולם לבעלי מוגבלויות - הישג לא מבוטל בכלל.

כן, העבודות עבורה מיררו את חייהם של חלק מתושבי העיר, אך כל זה מאחורינו, ופנינו לעתיד ורוד יותר וירוק יותר.

בשעות השיא, התכנון הוא לרכבת כל 5 דק'.

לא ציפינו לכזה עומס ביום הראשון של תקופת ההרצה עם נוסעים.

אוטובוסים בתוך השכונות הבינוניות של ירושלים יהוו קווי הזנה לרכבת הקלה, ובכך יקטן מספרם של האוטובוסים בעיר ותדירותם בתוך השכונות תגדל, ולכן כל העסק יתייעל רבות.

Mazda 2 2013

פורסם
י

כן, העבודות עבורה מיררו את חייהם של חלק מתושבי העיר, אך כל זה מאחורינו, ופנינו לעתיד ורוד יותר וירוק יותר.

בשעות השיא, התכנון הוא לרכבת כל 5 דק'.

אוטובוסים בתוך השכונות הבינוניות של ירושלים יהוו קווי הזנה לרכבת הקלה, ובכך יקטן מספרם של האוטובוסים בעיר ותדירותם בתוך השכונות תגדל, ולכן כל העסק יתייעל רבות.

בחייך עשה לי טובה ואל תביא לנו את היחצנות בגרוש הזו.

ייקח עוד שנה שנתיים לפחות , לדעתי, עד שהרכבת הזו תעבוד כמו שצריך. יש לכם עדיין טונה של בעיות לפי הפירסומים בסוף שבוע:

- בעיות קשות במערכת הכרטיסים. הרי החינם זה לא מטוב ליבכם, לא ?

- תלונות על מזגן חלש

- תקלות קשר וחשמל שעלולות לגרום לרכבות להיעצר דקות עד שעות.

ועוד ועוד

כבר חצי שנה הרכבת נוסעת - לא היה לכם זמן לבדוק את מערכת הכרטיסים ואיך הרכבת נוסעת עם 500 אנשים ?

רק דוגמה אחת מרבות : בבוקר שיגיעו עשרות רבות של נוסעים עם הרכבת לתחנה הסופית בהר הרצל. רבים מהם בטח יירצו ליסוע להדסה עין כרם. כמה בדיוק אוטובוסים של אגד ייחכו להם שם לקחת אותם ליעד. תן לי לנחש, לא מספיק!.

- כמה תושבים בי-ם יגלו בקרוב שאוטובוסים יתחילו ליסוע ברחוב השקט שלהם ?, כמה תחנות חדשות יוקמו על חשבון חנייה של התושבים. ואיך אני יודע - כי אם "תוכנית אב לתחבורה" בירושלים הייתה כל כך טובה היא לא הייתה נשמרת בסוד עד אפילו עכשיו מפני התושבים.

.

.

לא ציפינו לכזה עומס ביום הראשון של תקופת ההרצה עם נוסעים.

כמה מפתיע - יום שישי = יום קניות בשוק. אנשים רבים לא עובדים.

חופש גדול = ילדים בחופש.

והכי חשוב - הנסיעה בחינם לחלוטין.

כמה מפתיע שבאו הרבה אנשים. מי יכול היה לחשוב על זה, מראש? אני יודע מי לא, סיטיפס!.

לפחות חשבתם על אבטחה ולכן לא נגמר העניין באסון אלא רק בכמה אנשים מזיעים בכמה רכבות פה ושם.

מתושב ירושלים ספקן גדול.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

חבל.. אני דווקא חשבתי שניר ברקת באמת יממש את האיום שלו לפני הבחירות ויחזיר את המצב לקדמותו, ויפרק את כל המסילות.

סתם, אני צוחק, אבל מה אנשים מבטיחים לפני בחירות, קצת עצוב ופתטי.

לא משנה, לעניין...

באמת שבתור ירושלמי שגר 2 דק' נסיעה מהמסילות בפסגת זאב, אני שמח מאוד שהפרוייקט יצא סוף סוף לדרך, אני מקווה שגם נראה שיפור בפקקים בבוקר על הגשר ואף פחות פקקים בעיר עצמה.

רק דבר אחד אני לא מבין מכל הדבר הזה, למה עשו תוואי רכבת שהוא מתאים למעט מאוד אנשים בעיר? כמה אנשים באמת ישתמשו בנתיב הזה מכיוון פסגת זאב לעיר והר הרצל?

וחוצמזה, רק בשביל שכל הרכבת הזאת תיכנס קצת יותר בנעימים לאנשים הירושלמים (אני בכלל עובד מחוץ לעיר) צריך להתחיל את מחיר הנסיעה מ4 שקלים, גם בשביל שהציבור באמת יעדיף להשתמש ברכבת וגם כי באמת שגרמו לעיר שלמה לסבול כל כך הרבה זמן.

קצת פינוק לירושלמים לאחר כל כך הרבה זמן לא יזיק. זו דעתי

עריכה: יש לציין שבתור פרוייקט ייחודי ביחס לשאר הערים בארץ, סביר להניח שסיטיפס יעשו הרבה טעויות ודברים מפגרים, כך שיש לקחת הכל בפרופורציות.

עם הזמן יבוא הניסיון.

Polo 2012

פורסם

אני לא יחצ"ן ולא מקבל כסף על ההסברה הזאת. סתם החלטתי לשתף כי אני קצת יותר בעניינים מהתושב הירושלמי הממוצע.

אכן, לרכבת תהיינה מחלות ילדות - זה לא מן הנמנע.

בנוגע לכרטוס, אל תדאג - יש פתרונות טובים ועובדים. עכשיו ישאר רק לחנך את הישראלים לא לנסות לעבוד על המערכת, כי הקנסות יהיו גם יהיו.

כבר החלו עבודות הארכת הקו להדסה מהר הרצל.

השיפור של קוי התחבורה בתוך השכונה יורגש מאוד וייעל מאוד את התחבורה מהשכונות הבינוניות למרכז העיר ולקו הרכבת הקלה עצמו.

הוקמו 3 חניונים עם 1600 מקומות חניה חדשים. מה שאומר יותר מקומות חניה בכל צורה שתסתכל על זה...

מתוכננים עוד 2 חניונים בקיבולת של עוד 800 מקומות חניה בעיר.

מכיר את הבור הענק ליד תחנה מרכזית? הרכבת הכבדה - רכבת ישראל תעצור שם ב2017 ומשם יעלו מעליות נוסעים מיד לתחנות הרכבת הקלה, או שאם יבחרו אז לאוטובוסים מסביב ובתחנה המרכזית עצמה.

העומס היה צפוי אך לא עד כדי כך. עדיין זה טוב לחשוף את האנשים לרכבת כי החל מעוד כשבועיים, יחולו שינויים בקוי התחבורה הציבורית של אגד ברחבי העיר והתושבים יהיו מחויבים להשתמש ברכבת הקלה, אף בלית ברירה.

לגבי המיזוג אל תדאג. בתקופת ההרצה ייתכנו שיבושים. לכן זה בחינם. אל תשכח שזה עדיין שלב ניסויי.

אם היו כבר מאתמול רכבות כל 4-5 דק' אז היו נוצרים פקקים ברחבי העיר עקב הצמתים הלא חכמים. זאת טעות שנעשתה ואין דרך לשנות את זה.

מתושב ירושלים אופטימי.

Mazda 2 2013

פורסם

יום שישי ביקרתי את המשפחה בירושלים. אחי אמר שהוא נסע מפסגת זאב למרכז העיר והיה דיי סיוט...

בזמנו הייתי שותף לדיונים של כניסת אחד השותפים לפרוייקט, והערכות היו הרבה יותר אופטימיות מהביצוע

בפועל. דובר גם על נסיון להכניס את אגד כשותף לפרוייקט, כדי לייעל את הנושא ולמנוע חיכוך עם האוטובוסים.

אני לא יודע מה נסגר בסוף, כי עזבתי את אותה חברה, אבל אני מניח שעשו משהו בנושא כדי לרתום את אגד

לעניין.

סה״כ אחרי כ״כ הרבה שנים קשות לתושבי וסוחרי העיר, אני מקווה שהפרוייקט הזה יצליח, ויוריד את עומסי התנועה

בירושלים, שהפקקים של המרכז נראים היום חיוורים לעומתם.

מצחיק שבעבר, ירושלמים היו אומרים לאנשי המרכז, איך אתם חיים עם הפקקים האלה?! היום זה הפוך.  

פורסם

גם אני הייתי מעורב בעקיפין בפרוייקט לפני זמן רב (כעשר שנים), ואני מתפלא שהרכבת הוקמה ונוסעת בכלל, לאור הרמה של רוב האנשים שיצא לי לעבוד מולם.

כמו כן, אני לא מתפלא שתכניות התחבורה בירושלים חסויות, הרבה החלטות ודו"חות פנימיים מטעם העירייה מוצאים עצמם חסויים עד לאחר תאריך בו כבר אי אפשר לשנות משהו.

עריכה: אני באמת מקווה שהרכבת תביא לשיפור באיכות חייהם של האומללים שנזקקים לשירותי התחבורה הציבורית הקלוקלת של "עיר הבירה".

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
(מגדלים פורחים באוויר)

אמנם קשה בתור תושב ירושלים כל חיי להתנסח בעדינות, אבל אנסה:

- תפקח קצת את העיניים, גם על הנייר הרכבת הזאת היא בדיחה

שלא משתווה לרכבת עירונית ממוצעת של עיר אירופית ממוצעת מלפני שני עשורים.

איך אני יודע? הייתי באירופה לפני שני עשורים.

- במציאות המצב יותר גרוע מאשר על הנייר, וכל מיני דברים שהם מובנים מאליהם

כבר שני עשורים במערכת אירופית ממוצעת עוד לא מומשו - מרכז בקרה נורמלי

שבו אפשר לראות בו-זמנית היכן נמצאות כל הרכבות, למשל.

- הפרויקט הזה היה טעות עוד לפני שהתחילו להעתיק את התשתיות,

כל הגישה של הצרת רחובות והקטנת מספר נתיבים על מנת למנוע כניסה של רכבים למרכז העיר

היא טמטום-אימים שגובל בטירוף ולא מגובה בשום ניסוי או מהלך שבוצע ביקום כולו.

- קו קצרצר שכזה לא לוקח 10 שנים להקים בשום מדינה מתוקנת. כן, זה 10 שנים,

אני זוכר היטב את שלב העתקת התשתיות שגרם לתוהו ובוהו לכל אורך הציר.

- עבודות הארכה והקמות עתידיות הן הבטחות שאין להאמין להן - ע"ע קו הרכבת החוצה

שהיה אמור להיות מוקם לאורך רחוב חברון, ולא הוקם בכלל עקב 10 ס"מ חסרים בציר הרוחב.

הדבר הטוב היחיד שייצא לנו מזה הוא שלפחות סוף-סוף יעלה איזה שהוא כלי תחבורה

על עשרות הק"מ שהופקעו מאתנו במשך השנים. זה היה יכול להיות באותה מידה

מסלול לעגלונים עבור חמורים בלבד.

נ.ב. אחרון:

אם נצא לרגע מה"שני עשורים" באירופה ונקפוץ לימינו אנו,

נגלה שלא מעט ערים ביטלו לגמרי את הרכבות הקלות (ה"טראם" או "טארמוויי")

לטובת... כן, כן, אוטובוסים חשמליים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

... או היברידיים המונעים בגז ודיזל (לתנועה ברחובות שקטים, מדרחובים וכיו"ב).

אני קורא את דבריו של דימה ומחייך. הוא מזכיר לי את הקצינים הצעירים בחיל האוויר שהיו נוחתים בבסיס עם סיום הקורס

ומתחילים "לתפעל" תקלות היסטוריות בגפים שלהם, תוך כדי שכנוע אינטנסיבי של עצמם ושל הסובבים שבעצם ההיסטוריה

לא חשובה והכל בסדר, העיקר שמנקודה זו ואילך הכל יהיה נהדר.

ברצינות בן אדם, קיצרתם להרבה אנשים את החיים עם ההתנהלות הכושלת שלכם, רדו כבר מהעץ. לפחות אמצו קצת דרך

ארץ ותשתקו בנימוס לגבי העבר. הגיע הזמן להוכיח שאתם רציניים ע"י מעשים, זה הסיכוי היחידי שלכם לגאולה כרגע.

ונסיים בציטוט של גולדה: "אסור לאדם לנסות ולמחוק את העבר רק משום שהוא לא מתאים להווה". נקודה למחשבה...

פורסם

אוטובוסים היברידים לא כל כך מתאימים למזג האוויר הישראלי. המיזוג שם חלש יחסית לאוטובוסים המקומיים, מתכון בטוח ללינץ' על הנהג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

טוב, רשמים:

- קופסת סרדינים! אפשר לייחס את זה להתלהבות ולקיץ, אבל זה בטוח עוד יחזור.

בכל קרון אפשר לדחוס 250 איש, וזה באמת המספר שנכנס לשם עכשיו.

- מיזוג מעט חלש, לא משהו שיהווה בעיה ברוב חודשי השנה (ירושלים, בכל זאת)

- 20 דקות מהגבעה הצרפתית (הכניסה הצפונית לעיר) עד למרכז, הלוך-חזור -

שווה ערך למהירות הנסיעה בשעות העומס הכבד.

- קרונות יפים ואיכותיים, שאיך שהוא לא נפגעו מהשנה וקצת שבמהלכה הם נרקבו בשמש.

שורה תחתונה:

יהיה בסדר. או שלא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רחוב יפו אכן יצא יפה מאוד בתום השיפוץ, על זה אין ויכוח.

מה שכן, כנראה שאני מזוכיסט - היום נדרשו 47 דקות כדי להגיע מהתחנה המרכזית

לגבעה הצרפתית (במילים אחרות, מהכניסה המערבית לכניסה הצפונית).

בערך כפול מהזמן המקביל באוטו, בעומס בינוני.

אה, ומערכת הכריזה מכריזה כמובן על שם התחנה הנוכחית רגע לאחר שהרכבת יצאה ממנה.

הייתה להם רק שנה אחת להריץ את המערכת (בלי נוסעים), ברור שזה לא מספיק.

פורסם

התגובות שאני שומע מירושלמים שנסעו ברכבת הקלה אתמול פשוט מזעזעות - דוחק, סירחון עז ונסיעה איטית ומטלטלת.

מקווה שישתפר בהמשך...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

האם הרמזורים החכמים יפגעו בנו -נהגי המכוניות? גם ככה ירושלים מאז תחילת הבניה ועד עכשיו פקק אחד גדול במרכז העיר במשך רוב שעות היוןם האם המצב עוד יחמיר?

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...