Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואני קונה רדיו דיסק לדוגמא: DEH-7300BT שהעוצמה שלה היא 50W לכל ערוץ, ולא מתכוון להשקיע במגבר,

האם אני אשמע טוב יותר ברמקולים שהעוצמת RMS שלהם קרובה לחמישים?

האם רמקולים שעוצמת הRMS שלהם גבוהה נניח לדוגמא 160RMS אני אשמע אותם חלש? או פחות טוב?

תודה רבה לעוזרים

מוש :-)

פורסם

כן, אני יודע את זה..

אבל השאלה אם ככול שהעוצמת RMS של הרדיו דיסק קרובה לעוצמת RMS של הרמקולים ישמעו יותר טוב / יותר חזק?

פורסם

אתה אף פעם לא תגיע למצב הזה כי הגברה מובנת היא בעוצמה מקסימאלית שנעה בין 15-30RMS

רמקולים 6X9 הם מאוד נצילים בדרך כלל ,ויעבדו בסדר גמור גם עם ההגברה של הפיוניר DEH-7300BT

ההמלצה הכללית היא ללכת על סט קומפוננט קדמי +6X9 אחורי ,מסידרת פתיחה של מותג איכותי

אם יש לך 1000 שח פנויים לצורך העניין הייתי הולך על קומפוננט +רמקולים 6X9 של מורל טמפו.

פורסם

אין ספק שכל רמקול לרכב נשמע טוב עם מגבר,

כל השאלה שלי פה, זה האם הרדיו דיסק מוציא נגיד 20 RMS ואני קונה 6X9 שהם 50RMS ישמעו טוב יותר מאשר עם אותו רדיו דיסק (20RMS) ורמקולים של 100RMS

ברור שאין מערכת שמגיעה לRMS כזה גבוה בלי מגבר..

פורסם

לא לא אחי אתה טועה..

רמקול עם 60W RMS ורמקול עם 140W RMS שמחוברים לרדיו דיסק שמוציא 21W RMS לערוץ ישמעו זהה, כמובן שהצליל יהיה שונה בין רמקול לרמקול אבל בשניהם אתה תשמע זהה מבחינת הנצילות..

פשוט תשים לב שלא שווה לקנות רמקול של 140W RMS אם אתה לא מתכוון לקנות מגבר שיפתח אותו וינצל אותו, אם אתה חובב ולא מתכוון להשקיע במגבר, אז כמובן שרמקול של 140W RMS יהיה בזבוז כסף לעומת רמקול של .60W RMS

בנאדם שאוהב לשחק במחשב ולהעמיס עליו יקנה מחשב ב7,000 ש"ח

בנאדם שאוהב להיכנס לפייסבוק יקנה מחשב ב1,500 ש"ח כי אין טעם שיקנה מחשב "גיימרים" בשביל קצת פייסבוק

פורסם

הכל פה תלוי בניצולת. אם תמצא רמקולים שמספיק ניצלים כדי להוציא צליל נקי וחזק אז אולי 20 וואט יספיקו. לא חסר למשל מגברי מנורות קלאס A שמוציאים 5 וואט, ועם רמקולים מאוד ניצלים נשמעים חזקים ונקיים בטירוף ( נותן דוגמא למערכת ביתית). אבל, הכסף שתוציא על 6x9 עד כדי כך איכותיים יעלה לך אותו הדבר לקנות רמקולים נורמליים ומגבר סביר לדעתי

אין פה מה להשוות, עם תוספת מגבר יהיה הבדל משמעותי. תזכור גם שה50-30 וואט שהרדיודיסקים מוציאים הם באחוזי דיסטורשן יחסית גבוהים, במקרה הטוב תזכה לראות 15 וואט נקיים ב0.1 אחוז THD

פורסם

תודה רבה לכם על התשובה,

אפשרי להשיג רדיו דיסק תומך בלוטוס + השמעת שירים מהטלפון של חברה טובה (לא LG) + רמקולים 6X9 + מגבר קטן בפחות מ1400?

אני ממש נהנתי מהרדיו דיסק הקודם שלי שהיה מחובר ל6X9 ללא מגבר, אבל כולם אומרים לי שעם מגבר זה אחרת לגמריי ואני רוצה לנסות אבל התקציב שלי דל.. ואני לא מתכוון להשים יד שניה על האוטו החדש שלי :]

פורסם

רדיו דיסק Pioneer DEH2250UBG

קומפוננט מורל טמפו נראה לי עדיף על 6X9,

ומגבר יש ארכ אודיו קטן וחזק ביד שניה תחפש.

מקווה שעזרתי

The rest of us... l

really are suckers. l

פורסם

בוא נתחיל מכך, שאם לא תתפשר על יד שניה בתקציב הזה תמצא את עצמך עם ציוד לא משהו לרוב (אלה אם מצאת פרייארים, מה שלא קיים בחנויות).

לדעתי כדאי שתתחיל לחפש מגברים ביד שניה או פה בפורום מכירות, יש הרבה מציאות שמאוד יתאימו לך.

מערכת עם בלוטוס תהיה חייב לקנות ביד שניה, כי הבלוטוס זו אופציה שהיא דיי מותרות ברוב המכשירים בתקציב הנמוך.

אם אתה ממש מתעקש ב500 ש"ח תוכל לקנות רדיו דיסק סיני PREMIER (כמו שיש לי) CD446USB שיש בו גם USB גם AUX וגם בלוטוס, אבל פה אתה כבר מתפשר על מכשיר סיני שאומנם לא עובד רע כ"כ אבל עדיין הוא סיני.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אוקיי נגיד מה אתם אומרים על הסט הבא:

HU של Sony MEXBT5100

750שקל

+

רמקולים 6X9 של PULSE 6*9 Morel

435 שקל

+

Platinum Audio USC9980 (ראיתי שיש עליו הרבה תגובות טובות בזאפ)

380 שקל

פורסם

תקרא כאן..

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=18292

אבל אתה כניראה מבין בזה יותר ממני.. אני לא יודע לבדוק מגברים ורמקולים ככה שאני נרתע מלקנות יד שניה.. :\ אם מישהו יכול להגיד לי שיש מגבר יד שניה בסביבות המחיר הזה וממוכר אמין אז יש מצב שאני אקנה..

אני מנסה להשיג את הCZ500 של קלריון אבל לא מוצא אותו באיזור נתניה.. לא אכפת לי להתרחק קצת לאיזור כפרסבא רעננה.. אבל באמת אין מוכרים פה באיזור שיש להם את זה..

פורסם

ממה אתה כ"כ נרתע? חפש מגבר שבן פחות משנה ובעל אחריות פעילה עדיין, אם אתה ממש פדנט קח אותו לבדיקה אצל טכנאי אלקטרוניקה שיבדוק שהכל תקין בו.

מגבר זה לא דבר כ"כ פגיע כמו לדוגמא רמקול שהממברנה שלו יכולה להקרע או שאפשר להפציץ אותו בהספק ולשרוף אותו בן רגע.

אני אישית ממליץ לך לחפש איזה JBL משומש ולהשקיע יותר במגבר מאשר ברדיו דיסק עצמו כי הרי ההגברה העיקרית שלך היא המגבר ולא הרדיו דיסק, קנה איזה פיוניר 2350 מיד שניה או כל מכשיר אחר בטווח הזה ואתה תהנה, לדעתי אפשר לוותר על בלוטוס לטובת כבל AUX שגם יהיה יותר אמין, גם ישמעו יותר טוב ויפה וגם פחות תקלות מעצבנות של חוסר קליטה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
  • תוכן חדש...