Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב עד 20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעטים אנשים שמטפלים ברכבים ישנים במורשה,דבר שני לא כול אחד בוודאי כשהוא לא יד 1,יודע אלו דברים הוחלפו ברכב בן 10 למשל.קח בחשבון שלא שמים הכול חדש,חלק משפצים,חלק לוקחים מפרוקיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון, מעטים האנשים שמטפלים במורשה ועוד יותר ממעטים אלו שמחליפים למקורי.

אבל קיימים, רק צריך סובלנות למצוא.

בגלל זה אמרתי שאני משוחד, הפיאט פונטו שלי (2004), ביד שלי וביד שלפני טופלה רק במוסך מורשה פיאט וכמובן שהכל מתועד עם קבלות.

מעבר לזה, היא הגיעה לא מזמן לנקודה הקריטית שלה, וב-5 חודשים האחרונים (ב-8000 קמ' האחרונים), החלפתי לה את ההגה החשמלי מקורי (לא משופץ), רדיאטור ומשאבת מיים מקורי, רובוט גיר מקורי, טופים אחורים מקוריים, צלחות בלימה קדמיות מקוריים, טיפול טיימינג, פילטרים ושמנים הכל חדש ולפי דרישת יצרן, תושבת מנוע, רפידות בלימה ועוד כל מיני צינורות וחלקים פחות משמעותיים שהוחלפו לחדשים - מיותר לציין שלרוב החלקים עוד יש אחריות מפיאט מכיוון שאלו חלקים מקוריים.

בנוסף, היד שליפני החליפה גיר גם במוסך מורשה פיאט, מגובה בקבלות, לפני כ-15K קמ'.

כמו כן, לרכב צמיגים חדשים ומגבים חדשים.

השקעתי כ-18,000 שקל על חידוש הרכב + 8500 שהבעלים הקודם השקיע על הגיר והקלאטץ'.

האמת שלא תכננתי למכור ולכן השקעתי בו ככה, אבל אז הגיע המבצע של הרנו קליאו והחלטתי לרכוש רכב חדש.

אני לא מצפה אפילו לקבל את מה שהשקעתי ברכב ומעוניין בסה"כ במחיר שהוא באזור המחירון.

אני גם בוודאות יודע שאין צורך להשקיע ברכב שקל נוסף לתקופה מאוד מאוד ארוכה, מה גם שהרוב עוד באחריות.

אפילו מחלות כמו חלודה בגג הרכב באזור החלון האחורי ונזילה מהאנטנה לתוך הרכב אין.

ובלי קשר, תמיד יש מציאות כמו שלי, אני לא היחיד.

צריך רק לחפש.

פורסם

לגבי אמינות רכבים יפנים ואיטלקיים ,אם כבר פתחנו אתן דוגמאות מהרכבים שהיו לי:

* פיג'ו 405 -היתה מספר שנים מועט על הכביש עשתה לי את המוות גיליתי סדק בבלוק מנוע ,התושבות מנוע הלכו לי ועוד דברים גדולים וכואבים כמו רדיאטור ואלטרנטור ועוד ועוד [והרכב היה יחסית מעט על הכביש].

*סיטרואן קסנטיה - אמינה בטירוף ,הרכב היה לפחות עשור על הכביש והדבר היחידי שהחלפתי לו היו בומבות [במחיר מצחיק של 400 שקל לבומבה וקלאצ' כי הגיע הזמן בין הרכבים היותר אמינים שהיו לי].

* רנו מגאן האצ'באק דור ראשון - שוב רכב אמין לא עשה בעיות וחוץ מטיפולים שוטפים לא הוחלף בו דבר במשך שלוש שנים שהרכב היה אצלי.

* פיאט פונטו [הדור השני] הרכב היה ממוצע באמינות, הוחלף רדיאטור ,אלטרנטור, משאבת מים ,מה שכן היו לי בעיות חשמל עם הווינקרים ואורות ברקס שנדלקו ללא קשר וכמובן יוניט מאווררים ,גם הוחלף טרמוסטט שהלך בטרם זמנו.

* פיגו 206 - הרכב מגלה אמינות גבוהה [טפו טפו] הרכב שנת 2001 וחוץ מהגיר שהוחלף שאר התקלות היו תקלות שבר שהגיע הזמן להחליף כדוגמת טרמוסטט [עלות של 200 ש"ח עם עבודה ונוזל קירור, לא מוסך מרכזי] ,מדחס מזגן,רדיאטור מזגן,רדיאטור רגיל, אלטרנטור ,משולשים.

כמובן שרוב החלקים שפירטטי היו חלקים מקוריים ולכן אני לא ממש מתרגש ודי בטוח שכל רכב שנמצא עשור על הכביש יאלץ להחליף את רוב החלקים הללו לפחות פעם אחת ללא קשר למדינת המוצא שלו.

אני גם לא כולל בפירוט שלי ברקסים,דרמים ,משאבות ברקס ,מגבים ,מצברים וגלגלים כי זה בלאי של מוצרים מתכלים וחייבים להחליף כל כמה זמן כי הרכב נוסע או כי עבר פרק זמן שבו אתה מחוייב להחליף כדוגמת שמן,מים,רצועת טיימינג.

בס"הכ גם כשהחלפתי את כל מה שפירטתי בפיג'ו 206 רוב התיקונים היו משמעותית זולים עקב החלקים הלא יקרים [כמובן חוץ מהגיר] אם אשתי לא היתה מתעקשת אני מאמין שרכב בעל גיר ידני כמו שאני אוהב היה חוסך לי גם את ההוצאה הזאת [אבל מה לעשות אם האישה אני כרגע לא מתווכח].

אם תרצה פירוט גבוה יותר תבקש ותקבל.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...