Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

צצה בעיה קטנה אצל אבא שלי, הוא היה משלם ביטוח על הרכב שלו בערך 1500 ש"ח באופן קבוע.

לפני 3 שנים קיבל שלילה ל11 חודשים ונלקח הרכב למגרש למשך חודש כי נתפס על אלכוהול גבוהה במקצת מהרגיל, אחרי השלילה שילם שוב ביטוח כרגיל, 1500 ש"ח, אחרי שנגמר שילם שוב 1500 ש"ח, אבל עכשיו בשנה השלישית הם דורשים פתאום 2700 ש"ח בגלל 2 סעיפים, הראשון הוא שקיבל שלילה והשני הוא בגלל שהרכב היה במגרש מכוניות, עכשיו השלילה והמגרש מכוניות הם על אותו המקרה, הם לקחו את המקרה של האלכוהול, הוציאו ממנו 2 עונשים והכפילו את הביטוח בגללם.

ולא רק מוזר שהם העלו את המחיר בגלל 2 סעיפים על אותו מקרה, מוזר גם ששנתיים אחרי השלילה הוא שילם ביטוח רגיל, ובשנה השלישית פתאום הם החליטו להתחשב בשלילה.

אפשר לקבל הסבר? זה יכול להיות או לא יכול להיות? ולמה זה ככה? מה עושים במצב כזה? כי בחברה של הביטוח הם לא ממהרים לתת לנו הסברים.

תודה מראש.

פורסם

אתה מתייחס לביטוח חובה?

דבר עם הסוכן ותסביר לו שמדובר על אותו מקרה.

הבעיה היא שהם לוקחים את המידע ממאגר של משרד הרישוי ושם יש שגיאות חופשי.

לא יודע מה הפרוצדורה לתקן את הטעויות שלהם.

כעיקרון יש להצהיר בביצוע הביטוח על מספר עבירות של הנהגים הקבועים ברכב שגרמו בפני עצמן לשלילה.

החרמת הרכב לא קשורה בכלל.

לדעתי יש סיכוי שאיכשהו נרשמו השלילה המנהלתית והשלילה במשפט בנפרד בטעות.

אם חברת הביטוח לא עוזרים לך, אז תודיע להם שאתה לא מחדש אצלהם את הביטוח (וקבל אישור לכך בכתב או תקליט את השיחה) ובטח אצל סוכן שיודע לתת לך שירות ולא במוקד טלפוני שעונים לך נציגים בני 22 שלא יודעים כלום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

1. אתם הייתם לא ישרים וסיפקתם פרטים לא נכונים בזמן ביצוע הביטוח בשנים הקודמות.

בביטוח חובה חברת הביטוח שואלת על מספר שלילות ומספר תאונות.

2. המחשבים של משרד הרישוי טרם עודכנו לפנטיום2 כנראה :roll:

3. יכול להיות שהעבירה היתה מזמן אבל המשפט היה רק לא מזמן?

4. בזמן השלילה, הגיוני שמי שבשלילה לא נחשב "אחד הנהגים הקבועים ברכב" מן הסתם, ולכן התשובה לשאלה "כמה שלילות היו לנהגים הקבועים" היא עדיין אפס.

פורסם

עכשיו גיליתי שאבא שלי כבר היה בבית המשפט, והוציא משם מסמך שמסביר שהשלילה של ה11 חודשים היא פסילה מצטברת לכל שלילה אחרת שהייתה.

עכשיו השאלה היא מאיפה אני מוציא מסמך שמסביר שהפסילה לחודש שקיבל כשנתפס, היא נחשבת גם לפסילה מצטברת או לא? זאת כל הבעיה. אחרי הכל 2 הפסילות הן קשורות לאותו הנושא.

פורסם

אמיר - תודה על האתר אבל זה לא יעזור לי. הבעיה היא לבדוק את כמות השלילות הנחשבות שהיו. כמו שאמרתי, כשאבא שלי נתפס הוא קיבל במקום שלילה ל30 יום, ולאחר מכן נשפט וקיבל עוד שלילה ל11 חודש. הם מחשיבים את זה ל2 שלילות שונות ולכן הביטוח קופץ ביותר מ1000 שקל, אם מזינים באתר שהבאת שלילה אחת - זה מראה בערך 1500 שקל, אם מזינים 2 שלילות, זה מראה בערך 2700 שקל, כש2 ה-שלילות מתייחסות לאותו המקרה. ובאתר שהבאת כתוב "היסטוריית הרשעות שהובילו לשלילת רישון של המשתמשים ברכב כדרך קבע"

פורסם

נו, ההסבר בגוף הסרט.

היסטוריית הרשעות.

יש לאביך הרשעה אחת ויחידה.

זה הכל.

יש להסביר זאת לסוכן הביטוח ולמלא הצהרה על כך.

אם הוא לא מטפל כראוי אז לעבור לסוכן אחר.

אם אף סוכן לא מצליח לסדר את זה בזמן, אז לעשות את הביטוח, להודיע בכתב לחברת הביטוח שאתם משלמים תחת מחאה ומחוסר ברירה (כי ביטוח חובה הוא חובה), ולפנות למפקח על הביטוח ו/או משרד הרישוי.

אם גם זה לא עוזר אז לתבוע את חברת הביטוח בתביעות קטנות.

כראיות יש להביא פלט מהמשטרה של ההרשעות של אביך.

פורסם
בדוק במחשבון של אתר משרד האוצר כמה אמור לעלות לאביך הביטוח חובה.

אסור לגבות שקל אחד יותר מהכתוב שם.

http://car.mof.gov.il/

.

למה הם בודקים נפח מנוע ????? יש אמריקאיות ישנות עם מנוע 3-4 ליטר ו150 כ"ס ומטה ולעומת זאת מנועים מוגדשים ומודרניים של 1400 עם 150

פורסם

זה שריד לעידן קדום.

ההנחה המובלעת היא שנפח מנוע גדול יותר = רכב כבד יותר = פחות נזקי גוף.

אז בחלק מהחברות (לא בכולן, יש כאלו שמתעלמות מהנפח לגמרי) נפח גדול הוא קצת יותר זול.

בשביל הספורט בדקתי מחירים עבור נהג בן 30 עם 10 שנים וותק 0 שלילות 0 תאונות, ברכב פרטי עם כריות אוויר.

נפח 998 יצא מחירים בין 1355 שקל ל1742 שקל.

נפח 5700 יצא בין 1316 שקל ל1562 שקל.

חברות הביטוח יכולות להתחשב רק במספר מצומצם של פרמטרים כדי לקבוע פרמיה, ומבחינת הרכב (לא הנהג) הפרמטרים היחידים הם הנפח, סוג השימוש (פרטי, השכרה וכו') ואם יש לפחות כרית אוויר אחת או לא.

אסור להן, כרגע, להתייחס לדגם הרכב, הימצאות כרית האוויר השניה/שלישית/שישית/שמינית וכו', קיום ABS או ESP או כל מערכת אחרת, משקל הרכב או כל פרמטר אחר.

למה? פתרונים למפקח על הביטוח.

התוצאה של זה היא שלמשל ביטוח חובה להונדה אקורד, מנוע 2000, עם 2 כריות אוויר יהיה זהה לביטוח חובה לקליאו ספורט, מנוע 2000, עם 6 כריות אוויר, או אימפרזה טורבו מנוע 2000, לא זוכר כמה כריות אוויר וכו'.

ומצד שני גם יוצא שיונדאי גטס, בלי ABS, מנוע 1400, כרית בודדת תקבל אותו תעריף בדיוק כמו VW גולף עם מנוע 1400 טורבו, 6 כריות אוויר וכל מערכות העזר הקיימות.

מה שכן - חברות הביטוח רשאיות לסרב לבטח מכל סיבה שהיא, ואכן למשל החברות הישירות: חברת IDI, בעלת המותגים "ביטוח ישיר" ו"9 מליון" וחברת AIG מסרבות לבטח רכבים ספורטיביים אפילו עבור נהגים מבוגרים ללא תאונות ועם וותק ארוך.

אני אישית קיבלתי סירוב מ-IDI ופניתי למפקח על הביטוח בקשר לכך, והתשובה שקיבלתי היא שאין חובה על החברה לבטח אותי.

החובה היחידה שלהם היא לגבות, במידה והם כן מסכימים לבטח אותי, את התעריף שמופיע במחשבון של האוצר.

פורסם

מעניין מאוד לשמוע :-D אני חשבתי שיעלה יותר עם יותר נפח "כי הרכב חזק יותר"

אני מתפלא מאוד איך החברות ביטוח לא מציעות ביטוח למכוניות ספורט במחיר מופקע לגמרי וככה לא משאירות ברירה למי שאוהב אלא לעבוד קשה ולשלם ואז הם היו מרוויחים בגדול. וגם איך לא קמה לה חברת ביטוח לרכבי ספורט עם מחירים מופקעים

מישהו רוצה לפתוח איתי ? :lol: (אני במילא לא אוכל להרשות לעצמי רכב ספורט אז מה אכפת לי, וכשאני אוכל להרשות בזכות הכסף מהחברת ביטוח אני אוכל לבטח את עצמי בזיל הזול :-D :-D :-D )

• תוכן חדש...