Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתונים

רכב: פולו 97

דגם: 16V 1400

מנוע: AFH

שלום לכולם

בשבוע שעבר אחרי ביקור במוסך בנסיעה חזרה הבחנתי בעשן יוצא מפתחי המזגן וריח שרוף , מיד עצרתי את הרכב בצד וגיליתי שאין לי בכלל מים ברכב.

מילאתי מים והוספתי עוד כמה בקבוקי רזרבה לראוטו.

בבית עשיתי בדיקה וגיליתי נזילה בקיר שנמצא בתוך המנוע הצמוד לכיוון ישיבת הנוסעים.

עשיתי בדיקה בפורום ואם הבנתי נכון הנזילה היא מהרדיאטור הפנימי של המזגן,התיקון יקר והפירוק הוא דרך הדשבורד.

השאלה יש למישהו מושג אך אני מבצע את זה לבד ( יש לי את הזמן אני לא לחוץ) יש ספר בנושא ?

הבנתי שניתן לבצע עקיפה זמנית , האם ניתן לבצעה מהצד של המנוע או עדיין צריך לפרק את הדשבורד ?

ועוד בעניין אחר שפניתי לאביב באופן אישי אבל נשתף את כולם , פירקתי את המצערת וניקיתי אותה ושאלתי את אביב אך אני יכול לשפץ את מנוע הצעדים באופן אישי , מה אני אמור לראות ולעשות אחרי פירוק המכסה השחור בצד המצערת ?

פורסם

את המעקף מבצעים מצד המנוע. יש שני צינורות בעובי של צינור השקיה בערך,שיוצאים מהמנוע לכיוון קיר האש, מחברים את הכניסה למנוע ליציאה מהמנוע בעזרת צינור גמיש וטרי באורך מספיק כדי שיקח רדיוס יפה בלי כיפופים, שני בנדים חדשים ויפים, ובא לציון גואל.

את שני הצינורות שנכנסים לאוטו דרך קיר האש משאירים כמו שהיו.

לגבי שיפוץ מנוע צעדים אני ממש לא יודע. כמה שאני יודע מחליפים אותו בשלמותו ולא משפצים.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
את המעקף מבצעים מצד המנוע. יש שני צינורות בעובי של צינור השקיה בערך,שיוצאים מהמנוע לכיוון קיר האש, מחברים את הכניסה למנוע ליציאה מהמנוע בעזרת צינור גמיש וטרי באורך מספיק כדי שיקח רדיוס יפה בלי כיפופים, שני בנדים חדשים ויפים, ובא לציון גואל.

את שני הצינורות שנכנסים לאוטו דרך קיר האש משאירים כמו שהיו.

לגבי שיפוץ מנוע צעדים אני ממש לא יודע. כמה שאני יודע מחליפים אותו בשלמותו ולא משפצים.

נתקו

תודה רבה לך על התשובה המהירה, יש לך אולי איור של האזור פשוט לא הבנתי אותך יש 4 צינורות או שצריך לחתוך את 2 הצינורות שנמצאים מכיוון המנוע ולבצע עקיפה ? ואז ה 2 החתוכים נשארים בפנים ?

ה 2 צינורות יוצאים מהמנוע עצמו והם צמודים אחד לשני ?

מה לגבי פירוק דשבורד ולהחליף את כול היחידה זה אפשרי ?

פורסם

אני חושב שיש לי בבית סריקה של ההיינס לפולו. אם אני אמצא אני אשלח לך.

יש שם גם איך מפרקים את הדש וגם את הסכמה של הרדיאטור חימום.

בינתיים, תמונה של אחרי פירוק רדיאטור חימום במאזדה F (סתם משהו שמצאתי בפורום מועדון מאזדה)

שני הצינורות שהשואל סימן בעיגול שם ,הם אלו שהוא היה צריך לחבר אחד לשני, אם היה רוצה לעשות מעקף.

(הוא החליט להחליף לאחד מפירוק, למרות העצות שקיבל, על כך שהרכישה שלו ב200 ש' מאוטו ישן אחר,עלולה להיות טעות-המצב שלו עלול להיות גרוע יותר מזה שפורק,וכל העבודה תהיה לשווא)

דא"ג-כמו שאתה רואה, חימום הסלון זו הבעיה הקטנה של האוטו הזה. יותר דחוף שימצא לעצמו גיר :lol:

img3552o.jpg

פורסם
אני חושב שיש לי בבית סריקה של ההיינס לפולו. אם אני אמצא אני אשלח לך.

יש שם גם איך מפרקים את הדש וגם את הסכמה של הרדיאטור חימום.

בינתיים, תמונה של אחרי פירוק רדיאטור חימום במאזדה F (סתם משהו שמצאתי בפורום מועדון מאזדה)

שני הצינורות שהשואל סימן בעיגול שם ,הם אלו שהוא היה צריך לחבר אחד לשני, אם היה רוצה לעשות מעקף.

(הוא החליט להחליף לאחד מפירוק, למרות העצות שקיבל, על כך שהרכישה שלו ב200 ש' מאוטו ישן אחר,עלולה להיות טעות-המצב שלו עלול להיות גרוע יותר מזה שפורק,וכל העבודה תהיה לשווא)

דא"ג-כמו שאתה רואה, חימום הסלון זו הבעיה הקטנה של האוטו הזה. יותר דחוף שימצא לעצמו גיר :lol:

הבנתי פשוט אצלי באיזור הזה יושבת המצערת , אז הכוונה לשני צינורות שיוצאות מתחת לבית המצערת ?

ואם תוכל להביא לי את הסריקה של פולו זה יהיה מעולה ככה אני אראה את זה מול העניים.

תודה רבה על עזרתך

פורסם

שלח לי ה"פ עם מייל שאפשר לשלוח אליו. אין מצב שספר שלם יעלה לפורום (וזה גם לא חוקי)

פורסם
שלח לי ה"פ עם מייל שאפשר לשלוח אליו. אין מצב שספר שלם יעלה לפורום (וזה גם לא חוקי)

בכיף אחי

ולשאלה השנייה העלתי תמונות עם המצערת ומנוע הצעדים הפתוח

10357776.jpg

52678841.jpg

89671806.jpg

92951167.jpg

פורסם

אוקיי הבנתי אך לבצע מעקף בנתיים עד שנבין אך מפרקים דשבורד ואם זה שווה.

לשאלה השנייה מה כבר אפשר לשפץ במנוע צעדים ממה שאני מבין בחשמל אני רואה שכלום לא שרוף וכלום לא מפוייח , אף גלגל שיניים לא שבורות , קפיצים שלמים , המנוף עובד , החוטים וההלחמות שלמות , אמרו פעם משהו בפורום לגבי פחמים את זה לא הבנתי

פורסם

בשביל לבדוק את המנוע צריך לנתק גלגל השיניים כך שהמנוע יוכל להסתובב באופן חופשי.

לאחר שהגלגל חופשי אפשר למדוד התנגדות בין ההדקים שלו תוך כדי שמסובבים את המנוע ביד.

אם יש חריגות בקריאה כנראה שהקומוטטור שחוק.

עוד אפשר לחבר מתח נמוך ישירות למנוע ולנסות לעצור אותו בנקודות שונות לאורך סיבוב שלם. אם תהיה נקודה בה אין התנגדות, שוב סימן שהקומוטטור שחוק.

אם לקצר לך את הדרך- אם מדובר במצערת המקורית של הרכב המנוע גמור בוודאות, קרוב לוודאי שגם הפוטנציומטר לא משהו.

מעשית כדי לקבל שקט תצטרך להחליף למצערת חדשה. המחיר שלהן היום בשוק סביר ומשתלם לדעתי.

פורסם
בשביל לבדוק את המנוע צריך לנתק גלגל השיניים כך שהמנוע יוכל להסתובב באופן חופשי.

לאחר שהגלגל חופשי אפשר למדוד התנגדות בין ההדקים שלו תוך כדי שמסובבים את המנוע ביד.

אם יש חריגות בקריאה כנראה שהקומוטטור שחוק.

עוד אפשר לחבר מתח נמוך ישירות למנוע ולנסות לעצור אותו בנקודות שונות לאורך סיבוב שלם. אם תהיה נקודה בה אין התנגדות, שוב סימן שהקומוטטור שחוק.

אם לקצר לך את הדרך- אם מדובר במצערת המקורית של הרכב המנוע גמור בוודאות, קרוב לוודאי שגם הפוטנציומטר לא משהו.

מעשית כדי לקבל שקט תצטרך להחליף למצערת חדשה. המחיר שלהן היום בשוק סביר ומשתלם לדעתי.

מצערת חדשה 1800-2000₪ זה מחיר סביר ?

יש מקום שמשפץ מצערות ?

פורסם

למרות שיש כאלה שטוענים שהם משפצים אני אומר לך בוודאות שהשיפוצים האלה לא שווים כלום.

דבר עם מוסך רון, בזמנו הוא מכר מצערות מקוריות במחירים הרבה יותר טובים. אני לא יודע אם עדיין נשארו.

פורסם

לפי דעתי אתה רץ מהר מידי, קודם תבדוק טוב טוב מאיפה הנזילה מגיעה.

אם הייתה לך נזילה מהרדיאטור חימום אז הייתה לך נזילה לתוך האוטו.

לדעתי הנזילה היא מהצינור עצמו ורק החלפה שלו תספיק.

קובי

• תוכן חדש...