Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשטרה התעוררה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואז התעוררת?

עד שלא אראה במו עיניי, לא אאמין....

הייתי ער כל המשמרת... נראה לי מסוכן לנהוג כשאתה ישן... נסיעה טובה לך. סע לשלום.

פורסם

אתמול בשעה 07:30 בבוקר. ליד צומת וולקן מי שמכיר.נסיעה לכיוון דרום.

הונדה סיווק עומדת בפקק לפני מעבר מסילת ברזל של בתי הזקוק. הנהג מחליט "לקצר" את התור ע"י יציאה מהטור ועקיפה על

שטח הפרדה מצויר של 6-7 מכוניות. 10 שניות לאחר מכן יוצאת מתוך הטור מאזדה 6 לבנה עם לוחית צהובה ועוצרת את הבחור בצד.

פעם ראשונה שרואה (סופסוף) שהמשטרה אוכפת עבירות כאלה,ולא מחפשת את המטבע מתחת לפנס.

נקווה שימשיכו בצורה הזו.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
הייתי ער כל המשמרת... נראה לי מסוכן לנהוג כשאתה ישן... נסיעה טובה לך. סע לשלום.

אם זה באמת אמיתי.. שאפו!

ביום שבו אני אראה מתנ״א עוצרת מישהו שנוסע בשמאל סתם כי לא אכפת לו מאף אחד אחר במקום לעקוף אותו מימין כמו אחרון הנהגים, אני אפסיק להיות סקפטי.

ביום שאני אראה אותם שמים סוף לבריונות הכביש במקומות הבעייתים באמת, בצפון ובדרום ולא רק באיילון או במקומות הנוחים, אני גם אפרגן בכיף.

פורסם

אם מדובר על יום חמישי האחרון - אז גם באיילון צפון, מהשלום ועד גלילות, ספרתי לפחות 15 רכבי משטרה, כולל אופנועים.

באמת לא ברור.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

ביום חמישי בשעה 5 אחה"צ כמה רכבים החליטו ליסוע על השוליים(באיילון כמובן), ולעקוף את הפקקים.

אני כ"כ קיוויתי שהמשטרה תעמוד שם ותתפוס אותם ובאמת המשטרה עמדה שם ותפסה את הרכבים שנסעו על השוליים.

כל הכבוד :-)

פורסם

איתמר,

צר לי אך איני מסכים איתך כי מהירות היא גורם לתאונות או להגברת תאונות לאור מספר רב של לקוחות שיצא לי לנסוע איתם בצורה רגועה ובדיוק במהירות המותרת אך עדיין כמות התאונות שהם כמעט גרמו לצד 2 ושלישי בגלל טעיות של הלקוח.

מהירות היא לא גורם לתאונות וכן חבל ששוטרים מחפשים דווקא את רוב הדברים הקלים ולא כמו שתיארו כאן אנשים-נסיעה בצד שמאל באיילון או בכביש חמש,שש....

כמו כן הורדת רכבים עם קסנון שאפילו לא בעדשה אופטית .....

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
איתמר,

צר לי אך איני מסכים איתך כי מהירות היא גורם לתאונות או להגברת תאונות לאור מספר רב של לקוחות שיצא לי לנסוע איתם בצורה רגועה ובדיוק במהירות המותרת אך עדיין כמות התאונות שהם כמעט גרמו לצד 2 ושלישי בגלל טעיות של הלקוח.

מהירות היא לא גורם לתאונות וכן חבל ששוטרים מחפשים דווקא את רוב הדברים הקלים ולא כמו שתיארו כאן אנשים-נסיעה בצד שמאל באיילון או בכביש חמש,שש....

קסנון מזויף = ערסים = עברייני תנועה, המשוואה די פשוטה.

מהירות אכן אינה גורם אבל היא "תורמת" הרבה לתוצאה הסופית של כל תאונה.

מדובר פה על עקרון, אותו אדם שמצפצץ על החוק כאשר הוא סוגר 160 יצפצף עליו גם בהמשך ויעבור גם קו הפרדה רצוף וכדומה, הדרך לתהום תלולה ומאוד מהירה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
קסנון מזויף = ערסים = עברייני תנועה, המשוואה די פשוטה.

מהירות אכן אינה גורם אבל היא "תורמת" הרבה לתוצאה הסופית של כל תאונה.

מדובר פה על עקרון, אותו אדם שמצפצץ על החוק כאשר הוא סוגר 160 יצפצף עליו גם בהמשך ויעבור גם קו הפרדה רצוף וכדומה, הדרך לתהום תלולה ומאוד מהירה.

לפי אותו היגיון, אדם שמצפצף על החוק ומוריד שירים באינטרנט, יצפצף עליו גם בהמשך ויגנוב וירצח.

אני מכיר טוב מאוד אנשים שהחוק היחידי עליו הם עוברים בנהיגה זו מהירות. למעשה, כבר מעל 20 שנה, זה החוק היחידי עליו הם עברו (לפחות במודע).

אין ויכוח שמהירות גורמת לתוצאה סופית קשה יותר, אפשר להתווכח האם היא גורמת לתאונות והאם הזמן הקצר יותר בו אתה מבלה על הכביש בזכותה, מקזז את זה או לא.

כמו-כן, אין שום ספק, שביחס ל"תרומתה" לתאונות הדרכים ותוצאתן, היא נאכפת הרבה יותר מדי בשל קלות האכיפה והכסף הקל ולא שום דבר אחר.

אם מישהו היה מגיע למשטרת התנועה ורואה על מה נותנים קנסות וכנגד מה נלחמים, הוא היה בטוח שהמהירות היא הבעיה הכי גדולה ואולי היחידה של הכבישים בישראל. למעשה, במשטרה אפילו לא טורחים לתרץ את המלחמה במהירות כמניעת תאונות, ומעמידים ניידות במקומות הכי בטוחים ולא בכבישים המסוכנים באמת, כי שם עושים הרבה יותר כסף.

בקיצור, עד שלא יתחילו לאכוף יותר ברצינות את הדברים שהם הרבה יותר מסוכנים ממהירות כמו:

חצייה של קו הפרדה רצוף

נסיעה בשוליים

שמירת מרחק

נסיעה בצד שמאל שלא לצורך עקיפה

זגזוג ונסיעה פרועה

עישון ברכב

וכו'...

מבחינתי המטרה המוצהרת של משטרת התנועה הארצית היא להרוויח כסף עבור המשטרה/מדינה ולא להציל חיים כמו שהיא אמורה לעשות, וככה אני מתייחס למשטרה.

פורסם
איתמר,

קרא שוב את מה שרשמתי.

אני גם טוען שמהירות היא לא הגורם לתאונות, אמרתי שמהירות גבוהה מחריפה את תוצאותיה של תאונה. עם ניוטון אי אפשר להתווכח.

המשטרה עוסקת באכיפת מהירות כי זה קל ורווחי, לא כי זה מפחית תאונות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין שום קשר לרווחיות בעבודת המשטרה. אף שקל לא נכנס לקופת המשטרה מתשלום הדוחות. לכן, גם בעת הפעלת מכמונות מהירות המטרה היא הפחתת התאונות או לפחות הפחתת התוצאות שלהן. אין שום בסיס במיתוס כי דוחות מהירות זה רווחי למשטרה, המשטרה היא לא גוף כלכלי ש"עושה כסף" מהדוחות.

פורסם
אין שום קשר לרווחיות בעבודת המשטרה. אף שקל לא נכנס לקופת המשטרה מתשלום הדוחות. לכן, גם בעת הפעלת מכמונות מהירות המטרה היא הפחתת התאונות או לפחות הפחתת התוצאות שלהן. אין שום בסיס במיתוס כי דוחות מהירות זה רווחי למשטרה, המשטרה היא לא גוף כלכלי ש"עושה כסף" מהדוחות.

אותי בתור אזרח, לא מעניין לאן הולך הכסף.

עובדתית, אוכפים עבירות ללא שום קשר פרופורציוני למידת "גרימת התאונות" שלהן ובכבישים בהם אחוז התאונות נמוך יחסית.

עובדתית, לא אוכפים (או כמעט ולא אוכפים) עבירות שכן גורמות להרבה יותר תאונות, כי לא נוח ולא כלכלי לאכוף אותן.

הייתי מתנדב בעברי הדי רחוק, אני יודע איך הדברים עובדים... (לצערי)

פורסם

פעילות מבורכת - סחטיין ויישר כוח :)

לי גם יצא לרוות נחת מפעילותה של אותה (או לא אותה) מאזדה 6 לבנה.

לא באיילון, אבל בכפר-סבא. בירידה לכביש 4, איזו מישהי חתכה אותי על האי-תנועה בפנייה, כי היא שכחה שהיא צריכה לרדת ימינה כי הייתה עסוקה בחפירות לבעלה. צפיתי את המתרחש לכן הייתי מוכן ובלמתי והתכוננתי להבליג על האירוע כבשיגרה - לקלל לעצמי ולהמשיך בדרכי.

איך שמחתי שאחרי 5 שניות נדלקו מאחורי הצ'קלקות והגברת נלקחה להסברים בטרמפיאדה :)

יואב

יואב :arrow:

פורסם

צודק לחלוטין. הכסף עובר לקופת המדינה, לא לקופת המשטרה. השוטרים הם אלו שגובים את המיסים (בין שבצורה מוצדקת ובין שלא).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...