Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יצא לי לבקר כאן כמה פעמים בעיקר כשהייתי צריך עזרה, כי להועיל לא נראה לי שאני יכול.

אני ואמי רכשנו רכב לפני כחודש, יונדאי אקסנט 2004 ועד עכשיו היא על תקן 'מציאה', באמת בובה, נראת מצויין בלי שריטה על הריפודים המקוריים שלה,לא על הדשבורד ואפילו ללא שריטה אחת בחוץ (עברה צביעה לפני כמה שנים). כמו כן גם הביצועים מעולים עד כה.

בעקבות כך החלטתי לקחת אחריות על הרכב, ובניגוד לרכב הקודם שלנו (ברלינגו רעועה ששימשה לעבודה, לא רלוונטי כבר) - לדאוג לו.

אני מגיע לכאן עם ידע כמעט אפסי ומקווה שתיהיה סבלניים אליי.

קראתי מספר מאמרים בכל מיני נושאים של תחזוקה ושיפוץ, אך רובם היו בסינית עבורי אז אני אשאל בתימצות.

חשוב לציין שהתקציב שלי לתחזוקה הוא לא גבוה, ואפילו די נמוך - כלומר אני אלך על החומרים הצנועים יותר, אם כי לא מים בצבעים.

ראשית, תחזוקה טכנית שוטפת -

#נוזל קירור - באיזה להשתמש לרכב הנ"ל? למהול במי ברז או לא? מה התדירות? ברכב הקודם שמנו מי ברז בלבד, מה ההשפעות של זה לטווח הארוך?

#נוזל לוישרים - מים רגילים? סבון רגיל?

#שמן - איך לדעת איזה מתאים?

#מצבר - צריך למלא במשהו?

#פיספסתי משהו?

תחזוקה קוסמטית -

# כפי שציינתי הרכב נצבע לפני כ3 שנים, הצבע הוא זהב מטאלי - האם בעקבות הצביעה יש אופן אחזקה שונה? מותר ווקס,פוליש וכו' (בהתאם)?

# אני מעוניין לצבוע את פסי הקישוט בספריי שחור יעודי - יש דרך נוספת להגן על הרכב מפגיעה בזמן הריסוס מלבד עיתונים מודבקים?

# צביעת הידיות נעשות בצורה זהה?

# תוכלו להמליץ על ריחן\ספריי\כל שיטה יעילה לטווח ארוך שלא צריך להחליף מידי שבוע כמו עצי ריח?

# לוחית זיהוי, נראת בלויה יחסית לשאר הרכב, איפה מחדשים, מה טווח המחירים?

# פוליש לפנסים, האם ניקוי יעיל ויסודי (על פי מאמר מכאן) רק מהצד החיצוני יכול להביא לתוצאה מושלמת? אם לא, עד כמה מסובך לפרק את הפנסים הקדמיים ברכב הנ"ל?

אני מבין שהשאלות קצרות ומאחוריהן עומדות תשובות ארוכות ומורכבות אך אם לא אקבל את התשובות כנראה שלעולם לא אדע, אז בבקשה, אני לא מצפה שאדם אחד יענה על הכל אבל מספיק שכל אחד יזרוק לי כמה תשובות ענייניות.

תודה,

פורסם

קודם כל תתחדשו =]

אני אתייחס רק לתחום הקוסמטי כי לי באופן אישי אין מושג איזה מים יש למלאות באקסנט ואני לא אמהר להגיד לך "שים פרסטון"

# אני מעוניין לצבוע את פסי הקישוט בספריי שחור יעודי - יש דרך נוספת להגן על הרכב מפגיעה בזמן הריסוס מלבד עיתונים מודבקים? זה פרוייקט בפני עצמו אם אתה לא מתכוון לבצע הכנה יסודית לצביעה הייתי ממליץ לך לרסס מעט סקאי סיליקון ללא אלכוהול (אני משתמש בSTP עושה אחלה עבודה)

# צביעת הידיות נעשות בצורה זהה? כן, גם הן ללא הכנה יסודית וצביעה מקצועית אחרי תקופה לא ארוכה (אולי אפילו מיד אחרי הייבוש יראו רע ואף יתקלפו עם הזמן

# תוכלו להמליץ על ריחן\ספריי\כל שיטה יעילה לטווח ארוך שלא צריך להחליף מידי שבוע כמו עצי ריח? ישנו בקבוקון ריח של הדר רוזן מגיע יחד עם 3 מקלות עץ. דקורטיבי והריח באוטו ממש דומיננטי אני באופן אישי ממליץ לא להדביק אותם על הדש בורד כמו שראיתי אצל המון אנשים כי עם הזמן הדבק יחלש ובלימה חזקה עלולה להעיף לך אותו לשמשה או תאונה חס וחלילה לכיוון הנוסעים! גם פחית ריח של קליפורניה מחזיקה המון זמן...

# לוחית זיהוי, נראת בלויה יחסית לשאר הרכב, איפה מחדשים, מה טווח המחירים? אם זה ממש דהוי גש למכון רישוי בעלות של כמה עשרות שקלים יכינו לך לוחית חדשה. אם זה בר תיקון אני בעצמי מתקן עם לורד שחור.

פורסם

1-לגבי נוזל קירור,תבדוק במוסך מורשה מהו הנוזל היעודי לרכב,תעשה תרוקן את מה שיש ותמלא חדש. במיוחד אם יש עכשיו מי ברז שגורמים לאבנית,ואם הראש מנוע מאלומניום זה מאכל אותו.

2-נוזל לוישרים תיקנה באוטו דיפו,זה מגיע מעורבב עם סבון,מים רגילים יסתמו לך את שפריצרים.

3-בספר רכב רשום מה צריך,אם אין תבדוק במורשה מה מתאים לרכב שלך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

-כשאתה נכנס לתדלק מדי פעם, אל תתעצל, תבדוק אויר בגלגלים.

צריך להיות רשום לך בספר רכב כמה לחץ אויר צריך לנפח, אל תפחד לשאול.

-מים רגילים לוישרים? לא! מוכרים נוזל מוכן במחיר מצחיק.

-לרדיאטור? חס וחלילה! תקנה נוזל איכותי כדי שלא להרוס את מערכת הקירור ו/או המנוע. (לא אמריקן איגל).

שים לב שיש לך 2 מקומות למילוי, ברדיאטור עצמו ממלא מהפקק שלו עד הסוף ובמיכל העיבוי שמחובר אליו עד הגובה שמסומן לך.

-למצבר למלא מים מזוקקים בלבד, אבל תדירות המילוי היא נדירה, שים לב שיש לך לרוב סימון עד לאיפה שצריך למלא.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...