Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היות ושתי הכתבות בווינט הן מ2005 ו 2004,

לא הייתי מייחס להן חשיבות כי ב6-7 שנים המצב יכול מאוד להשתנות על פי חינוך של הדור האחרון שמתבטא גם בכושר הנהיגה שלהם.. המחקר הגרמני יותר רלוונטי

2017 Citroen C3 Shine

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדיף נהגות בנות 50 שנראות בנות 80 שמשתזפות טופ-לס על החוף.

אפילו את עצמי הצלחתי להגעיל, חוזר עוד 5 דקות, הלכתי להקיא!

איכס. :?

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
המוח. ידוע כי לנשים תפיסה מרחבית פחותה מזו של הגברים ולכן מלכתחילה הן נמצאות בנקודת נחיתות בכל הקשור לנהיגה.יות יתר

אבל יש להן יתרון בחלוקת קשב, שזה הרבה יותר חשוב.

תוסיף לזה נטייה מופחתת ללקיחת סיכונים, ויש לך נהגות יותר בטוחות מנהגים.

לגבי המחקר שפורסם "באוטו", מחקר עם מדגם של 65 לא שווה את הנייר שהוא כתוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אבל יש להן יתרון בחלוקת קשב, שזה הרבה יותר חשוב.

תוסיף לזה נטייה מופחתת ללקיחת סיכונים, ויש לך נהגות יותר בטוחות מנהגים.

לגבי המחקר שפורסם "באוטו", מחקר עם מדגם של 65 לא שווה את הנייר שהוא כתוב.

ממה שידוע לי, אין הוכחה חד משמעית לכך שלנשים יש יתרון בחלוקת קשב. אגב, גם הייתה הוכחה מדעית חד משמעית לכך, חלוקת קשב עדיפה הייתה עוזרת בשלב הלמידה ופחות ביישום היומיומי. בנוגע לתפיסה מרחבית, הדבר הוכח מדעית כי לגברים, בממוצע, יש יתרון קל בתחום זה והוא רלוונטי בנהיגה עצמה.

לגבי לקיחת סיכונים, זה לא הופך אותן לבטוחות יותר, רק לזהירות יותר. וודאי תסכים איתי שיש עוד כמה מרכיבים בנהיגה.

בנוגע לגודל מדגם, אין כאן שום בעיה מבחינה סטטיסטית. אם כן מהי טענתך בעניין זה?

* הזוי אבל רק בתקופת מבחנים יכול אדם, שפוי לכאורה, למצוא את עצמו מגיב בקארספורום לקראת בוקר...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ממה שידוע לי, אין הוכחה חד משמעית לכך שלנשים יש יתרון בחלוקת קשב. אגב, גם הייתה הוכחה מדעית חד משמעית לכך, חלוקת קשב עדיפה הייתה עוזרת בשלב הלמידה ופחות ביישום היומיומי.

חלוקת קשב איננה קשורה ליכולת להקשיב... (אבל זה מעניין שידוע לך משהו על נושא שאתה לא מבין אפילו את משמעותו). זו למשל אחת התכונות החשובות אצל טייסים. אני אשאיר לך לחפש לבד מה זה אומר.

לגבי אי לקיחת סיכונים, אתה לא חושב שנהג זהיר יותר הוא נהג טוב יותר ומסוכן פחות?

מעניין...

כלומר, תפיסה מרחבית זה חשוב, כי זה עוזר לך לחנות, אבל שני הכישורים שהופכים אותך ליעיל ובטוח יותר בכביש לא?!

נ.ב. אתה תתפלא לגלות שבוקר זו שעה של הורים, לא רק של תלמידים בזמן מבחן...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חלוקת קשב זה מצויין. אבל השאלה היא האם זה עוזר לך כשאתה לא מספיק מיומן/לא מספיק מוכשר/מוגבל (או שאתה שם ז) במה שאתה עושה.

אז תוכל לעשות 8 דברים במקביל אבל עדיין תהיה אסון מהלך.:lol:

והתרומה שלי לשרשור:

אני נוהג בכביש 3 נתיבים עם השתלבות מצד ימין כשמי שמגיע משם צריך לתת זכות קדימה. (יש שלט)

מזוית העין אני רואה נהגת שמתקרבת לנקודת ההשתלבות ומאיטה. אני 5 מטר מאחריה אבל בכביש המהיר.

היא כמעט נעצרת.

בשניה שאני מקביל אליה, היא מזנקת לעברי בטירוף.

אין לי לאן לברוח. גם לבלום אני לא יכול כי רכב דבוק לי לתחת. כל זה קורה במהירות של 40-50 קמ"ש גג.

אני מאט....ותופס את ההגה חזק.

אבל המטורפת לא מסתפקת בלזנק למסלול שלי. כשהיא רואה שאני מאט, היא גם רוצה לעקוף אותי! מימין.

היא מאיצה בטירוף ונכנסת ברכב חונה כי היא לא הספיקה להשתחל במרווח שנותר..

היה תענוג.:lol::lol::lol:

והצרחות הצרודות שלה (תעצור בצד זבל אתה אשם) והאצבע המשולשת שהתנפנפה מהחלון היו הדובדבן שעל הקצפת.

פורסם

שכחתי לציין שהיא היתה שחורדינית עם טוקסון שחור.

ולמרות שאני נהגתי על לנדקרוזר קצרה שחורה מוגבהת עם כל המיתוגים הנכונים, היא עדיין לא נרתעה.:lol:

פורסם

כבר אמרו קודם שתפיסת המרחב של הנשים בעייתית יותר.

כנראה שכאן זה בא לידי ביטוי (או ביטוח)..

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
חלוקת קשב איננה קשורה ליכולת להקשיב... (אבל זה מעניין שידוע לך משהו על נושא שאתה לא מבין אפילו את משמעותו). זו למשל אחת התכונות החשובות אצל טייסים. אני אשאיר לך לחפש לבד מה זה אומר.

מאין הבאת את היכולת להקשיב? ומה הקשר?

לגבי אי לקיחת סיכונים, אתה לא חושב שנהג זהיר יותר הוא נהג טוב יותר ומסוכן פחות?

מעניין...

לא אמרתי זאת אלא שיש דברים נוספים. ceyal נתן דוגמא הממחישה זאת.

כלומר, תפיסה מרחבית זה חשוב, כי זה עוזר לך לחנות, אבל שני הכישורים שהופכים אותך ליעיל ובטוח יותר בכביש לא?!

תפיסה מרחבית, תרומתה לא נגמרת בחנייה. מעניין שאתה בוחר להציג זאת כך...

נ.ב. אתה תתפלא לגלות שבוקר זו שעה של הורים, לא רק של תלמידים בזמן מבחן...

למען האמת, ישנו מגוון פעילויות בשעה כזו :wink:

אם כבר הזכרת טייסים...

http://aiai.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=240:2010-08-25-13-36-09&catid=39:2010-08-25-11-40-12&Itemid=59

נשים מעורבות פחות בתאונות, אך מצד שני הן נוהגות הרבה פחות וכן הלאה...

השאלה הזו, מי נוהג יותר טוב, בשקלול הגורמים השונים, אין לה מענה חד משמעי כיום למיטב ידיעתי.

בנוסף לכך, כל הדיון כאן סובב סביב הגבר הממוצע לעומת האישה הממוצעת. כמובן שלא כולם נמצאים במרכז הפעמון ויש דוגמאות לכאן ולכאן.

למען האיזון, אני מכיר אישית מישהי שנוהגת, לדעתי, יותר טוב מהגבר הממוצע. :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
שכחתי לציין שהיא היתה שחורדינית עם טוקסון שחור.

תקווה שלבעלה אין X6 שחורה, בדר"כ זה מגיע בסט "לו ולה".

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני "נאלץ" להקפיץ את השרשור:

אתמול (יום שלישי) בשעה 11:00 בבוקר נסעתי עם אחותי ואחת החברות שלה, כשהיעד היה מרכז "ביג" בנשר. לאחר נסיעה ארוכה יחסית הגעתי לכביש 70, בין צומת העמקים לצומת יגור. למי שלא מכיר, מדובר בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון ושטח הפרדה בנוי.

מהירות הנסיעה היתה כ- 100 קמ"ש בנתיב השמאלי, כשמלפניי נהגת ברכב מסוג מאזדה 2 בצבע אפור. בנתיב הימני לא היו כלל מכוניות, ובנתיב השמאלי תקועה הנהגת עם המאזדה ומאלצת אותי לנסוע רק על 100 קמ"ש.

בראש כבר עוברות מחשבות של "אין טעם להידבק אליה או לצפור לה, נעקוף כמו תמיד מהימני". האצבע כבר מתקרבת לידית האיתות ע"מ לאותת ימינה, הראש מתרומם למראה המרכזית והימנית ע"מ לבדוק שהכביש פנוי, אבל אוי! מאחוריי נוסעת בשקט בשקט ניידת משטרת תנועה ארצית השייכת ליחידת זבולון מסוג סקודה אוקטביה, כשהאורות הכחולים על הגג כבויים.

באותו רגע ויתרתי על התכנית לעקוף מהימני, והחלטתי להישאר בשמאלי - הריי במילא עוד ק"מ בודד מגיעים לצומת יגור. אממה? השוטר בניידת שנסע מאחוריי איבד את הסבלנות, עקף אותי מהימני והמשיך כדי לראות מי לעזאזל נרדם בשמאלי. עוד כמה שניות חולפות והמחשבות בראש עוברות: "האם יהיה פה קצת אקשן בנסיעה המשעממת הזאת?" אחרי הכל בגלגלצ כרגע אין משהו מעניין לשמוע.

השוטר העצבני קלט את הנהגת שנוסעת בשלווה בשמאלי, הפעיל את הצ'קלקה הכחולה שעל הגג, וכרז: "מאזדה עצור בצד". "מאזדה עבור לנתיב הימני ועצור בתחנת האוטובוס שמימין" + קולות צופר משטרתי.

את ההמשך לא ראיתי, אך טוב שהצדק נעשה. טוב שמתנ"א זבולון עוסקת גם בהעפת הנרדמים מהשמאלי.

פורסם

מוזר לי לשמוע את כל הסיפורים האלה רק במקרים נדירים קורה מצב שמשיהו נתקע לי בנתיב השמאלי, וגם זה איזה זקן אבל בהתנהלות היומיומית ברוך ה' לא קורים כאלה מצבים.

ואגב אותו אחד שציין שיש לו אקדח מים קטן שמסוגל להשפריץ על אנשים בזמן עצירה ברמזור, אני יכול להזהיר אותך שיום אחד יכול לצאת לך מישהו גם עם אקדח רק שבמקרה שלו זה לא יהיה אקדח מים :lol: ואז נראה את הפרצוף שלך באותו רגע.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תוכן חדש...