Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מותר לנהוג יחף ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבעיה העיקרית זה כשיש חלילה פנצ'ר קשה

לקפוץ על המפתח יחף...:-D

זה עוד כלום, צא החוצה באוגוסט יחף על אספלט לוהט... :twisted:

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יפה,נהיגה זה עניין של מיומנות,אז בבקשה תיקרא שוב את מה שכתבתי ולאחר מכן תגיב בשלילה.

קרא את מה שכתבו רומן וקונדסון. הם צודקים. כל השאר סיפורים שאנשים מספרים לעצמם, בסגנון "עליי אלכוהול לא משפיע...".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ינצח. כי תגובת בן אדם לקוץ תהיה תגובה של רפלקס שלא יוכל לשלוט בה.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A4%D7%9C%D7%A7%D7%A1

טוב שהבאת קישור לויקיפדיה, שכחתי מה זה רפלקס:shock:

בלינק שצירפת אין די כדי לתמוך בקביעתך הנחרצת, לשם כך יש צורך להתייחס גם למצב חירום הישרדותי.

בזמן בלימת חירום אמיתית לדעתי אנחנו גם נמצאים באיזשהו מצב אינסטנקטיבי, אני לא באמת יודע אני רק מבסס את זה על ההרגשה שלי כשזה קורה, והעובדה שלפעמים קשה לזכור פרטים על האירוע אחרי שקרה.

בכל אופן האין מצבים השרדותיים בהם הגוף מתעלם מכאב?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

זה לא חייב להיות מצב הישרדותי, כי אם אתה נוסע בכביש עירוני וילד קופץ לך לכביש אתה יודע שאתה לא תיפגע אתה רק נבהל..

או סתם חלמת לשניה על 30 קמש ורכב שלפניך עצר וראית מאוחר מידי ולא שמרת הרבה מרחק והנה סתם עוד החלפת פרטים..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
זה לא חייב להיות מצב הישרדותי, כי אם אתה נוסע בכביש עירוני וילד קופץ לך לכביש אתה יודע שאתה לא תיפגע אתה רק נבהל..

או סתם חלמת לשניה על 30 קמש ורכב שלפניך עצר וראית מאוחר מידי ולא שמרת הרבה מרחק והנה סתם עוד החלפת פרטים..

גזע המח שלך או מי שזה לא יהיה לא מספיק לעשות את ההבחנות האלו בזמן אמת

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

זו שאלה של הרגל, האם הנ"ל רגיל ללכת יחף או שהוא רק נוהג יחף?

מי שהולך יחף ביום יום, הכוונה בחוץ על האספלט והמדרכות, אין לו שום בעייה אם קוץ או אבן על הדוושות. מכיוון שזו לא תופעה נפוצה כל כך, אני מניח שזה לא המצב של פותח השרשור. לכן לא כדאי לך לנהוג יחף. הרגש הנוסף שאתה מתאר נובע בין השאר מהעובדה שהרגל שלך לא רגילה להיות חשופה, ולכן כל התחושות מועצמות.

נסה פעם לא להתגלח שבוע שבועיים ואז להוריד את הזקן. גם כן תהייה תחושה מוגזמת לכל מגע.

ברגע האמת אתה אכן אלול לא לבלום כמו שצריך - זהירות.

פורסם
אין חוק כזה, אבל אסור לנהוג יחף. ישנו חוק האוסר נהיגה במצב שבו הנהג אינו בשליטה מלאה על הרכב, ומבחינת המשטרה נהיגה יחפנית (או עם כפכפים) נכללת בהגדרה הזאת, ובצדק. אל תחשוב על הבעיה החוקית, תחשוב על הבעיה הבטיחותית: שליטה גרועה בדוושות, חוסר יכולת לבלום בלימת חירום חזקה מספיק בשעת הצורך, סכנה לפציעות חמורות בתאונה וקושי לצאת מן הרכב לאחר שהתאונה קרתה. בקיצור, לא חוקי ולא כדאי.

אז אתה אומר שגם אסור לעשן/לשתות מים לפי החוק?

כריזמה 03 | קורולה 05 | 9-5 02 | TypeR 10

פורסם

יש לי אחלה פתרון בשבילך גם לי כמעט עשו דו"ח ולא פעם על נהיגה בלי נעליים.

vibram-5-fingers-pic.jpg

אני הולך להביא כאלה היום נראה לי אחלה פתרון.

פורסם

עקרונית כן. רק שאיסור לעשן או לשתות נובע מתקנה מפורשת שאוסרת הורדת יד מההגה אלא לצורך תפעול הרכב.

פורסם

לגבי סיגריות כן. זה גם נובע מתקנה אחרת המחייבת אותך לאחוז את גלגל ההגה בשתי ידיים אך מותירה להסיר יד אחת לצורך תפעול מערכות הרכב למען פעולתו התקינה (או נוסח כזה או אחר). בעוד ששתיית מים יכולה להיות מוצדקת (וגם זה, לכל הפחות, מומלץ בעצירה ברמזור ולא תוך כדי תנועה), סיגריה אינה נכנסת תחת הגדרה זו. מה שכן, מעולם לא שמעתי על מישהו שקיבל דו"ח בעקבות עישון סיגריה במהלך נהיגה.

נ.ב. אני אישית ממליץ להמנע מעישון ברכב באופן כללי, הריח נספג ונשאר.

עריכה : הקדימו אותי :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
זו שאלה של הרגל, האם הנ"ל רגיל ללכת יחף או שהוא רק נוהג יחף?

מי שהולך יחף ביום יום, הכוונה בחוץ על האספלט והמדרכות, אין לו שום בעייה אם קוץ או אבן על הדוושות. מכיוון שזו לא תופעה נפוצה כל כך, אני מניח שזה לא המצב של פותח השרשור. לכן לא כדאי לך לנהוג יחף. הרגש הנוסף שאתה מתאר נובע בין השאר מהעובדה שהרגל שלך לא רגילה להיות חשופה, ולכן כל התחושות מועצמות.

נסה פעם לא להתגלח שבוע שבועיים ואז להוריד את הזקן. גם כן תהייה תחושה מוגזמת לכל מגע.

ברגע האמת אתה אכן אלול לא לבלום כמו שצריך - זהירות.

באמת למוגלי קוץ קטן עליו.

אבל לא זכור שמוגלי קיבל רשיון נהיגה. בעיקר היו לו עניינים שם עם זאבים ועוד חיות.:lol:

אבל איך הוא התלהב מאש. אפשר לכתוב המשך לאגדה- מוגלי מקבל רשיון ונוהג יחף.

בטח הוא יצטרך מלווה תקופה מה . יצטרך לחפש איזה חיה .:lol:

פורסם
טוב שהבאת קישור לויקיפדיה, שכחתי מה זה רפלקס:shock:

בלינק שצירפת אין די כדי לתמוך בקביעתך הנחרצת, לשם כך יש צורך להתייחס גם למצב חירום הישרדותי.

בזמן בלימת חירום אמיתית לדעתי אנחנו גם נמצאים באיזשהו מצב אינסטנקטיבי, אני לא באמת יודע אני רק מבסס את זה על ההרגשה שלי כשזה קורה, והעובדה שלפעמים קשה לזכור פרטים על האירוע אחרי שקרה.

בכל אופן האין מצבים השרדותיים בהם הגוף מתעלם מכאב?

פשוט לא היה לי זמן ולא קראתי את תוכן של הלינק ששמתי. :oops:

בכל מקרה בלימה זה לא רפלקס. רפלקס זה משהו שקיים בפיזיולוגיה . זה לא משהו שלומדים אותו.

ונסיגה של רגל ממקור הכאב זה כן רפלקס לכן האדון קוץ ינצח כאן.

פורסם
פשוט לא היה לי זמן ולא קראתי את תוכן של הלינק ששמתי. :oops:

בכל מקרה בלימה זה לא רפלקס. רפלקס זה משהו שקיים בפיזיולוגיה . זה לא משהו שלומדים אותו.

ונסיגה של רגל ממקור הכאב זה כן רפלקס לכן האדון קוץ ינצח כאן.

תחשוב על זה, לא חסרות דוגמאות(לי כרגע כן..) בהן במצבים קיצוניים, בהם קיימת סכנת חיים מוחשית, אנשים שיצאו ממצבים כאלו שמים לב לפציעות רק אחרי שנרגעו ואינם זוכרים כלל את מקרה הפציעה. סתם דוגמא היפותטית שעולה לי לראש - אם אתה נופל מבעד לחלון ונתלה על אדן החלון, מתנדנד בין שמיים לארץ, באמת יעניין אותך\את חלק כלשהו בגוף שלך שחתיכות זכוכית חדות כתער נכנסו לך לתוך הידיים?

איזה דיון תלוש...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

או קיי הדיון שפתחתי נהיה הזוי יותר ויותר...

השאלה ששאלתי היא האם יש חוק שאוסר או אין, כפי שאני מבין זה באזור האפור.

האמת היא שרק לפני יומיים נסעתי וראיתי כדור מתגלגל לתוך הנתיב שלי, ידעתי שאחרי הכדור 100% שיכנס גם ילד שלא ישים לב לנתיב שלי אז פשוט בלמתי בחוזקה יחף בלי בעיה ונתתי לילד לקחת את הכדור שלו בשלום.

אני באמת ובתמים לא רואה שום בעיה לנהוג יחף, כל הסיפורים על הקוצים שבמקרה הגיעו לדוושה בדיוק ברגע שאתם צריכים לבצע בלימה, ולא היו שם כשהתחלתם את הנסיעה ונגעתם בדוושות 100 פעם.

אני מאחל לכולכם שלא תצטרכו לבצע בלימות חירום עם נעליים או בלי נעליים ונסיעה בטוחה ומהנה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...