Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היה המפעל קיים הם בטח היו עושים חגיגה.

אז הנה חגיגה פרטית שלנו:

(השארתי בכוונה את העניין של התלושים כדי להראות קצת מהרקע הכלכלי בארץ ועל ההגיון בהרכבת מכוניות כשחלב וביצים לא היו כאן...)

תודה לחברי הטוב יורם שמיר על איתור המודעות.

Ad0030701.png

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מדהים באמת כל עניין התלושים, רבים מאיתנו שוכחים שזה היה זמן הצנע ולרוב האנשים לא היה מה לאכול בקושי.

המפעל פשוט בא בתזמון לא אידאלי, השאלה זה איך הפכנו ממדינה שמקימה מפעל מכוניות אפילו שאין מה לאכול למדינה שאוסרת כל דבר שקשור למכוניות חוץ מנהיגה בה?

לשפץ רכב נהייה סיוט מתמשך פה. :x

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

שלום לכולם,

סליחה על החפירה. קצת מידע וגם שאלה. למי שלא יודע חברת קייזר פרייזר היתה שייכת בחלקה להנרי ג'י קייזר. למי שהשם לא נשמע ממש מוכר אז הרשו לי להזכיר שזהו האדם שעליו נקרא המנוע שניתן למצוא בהרבה וויליסים ישנים בעיקר משנות המקדמות של שנות החמישים. כמו כן, גם במכוניות קייזר.

קראתי על האיש המדהים הזה אבל לא היה ניתן למצוא תשובה חד משמעית באף מקום. האם הוא היה יהודי?

http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_J._Kaiser

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לפי מה שכתוב בויקיפדיה הוא קבור בבית קברות נוצרי

והיות שמת בהונללו הואי , והוטס עד לקליפורניה להקבר, אני מניח שלא היה יהודי, וגם אם היו לו שורשים כאלו , הוא כנראה לא התייחס אליהם

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
שלום לכולם,

סליחה על החפירה. קצת מידע וגם שאלה. למי שלא יודע חברת קייזר פרייזר היתה שייכת בחלקה להנרי ג'י קייזר. למי שהשם לא נשמע ממש מוכר אז הרשו לי להזכיר שזהו האדם שעליו נקרא המנוע שניתן למצוא בהרבה וויליסים ישנים בעיקר משנות המקדמות של שנות החמישים. כמו כן, גם במכוניות קייזר.

קראתי על האיש המדהים הזה אבל לא היה ניתן למצוא תשובה חד משמעית באף מקום. האם הוא היה יהודי?

http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_J._Kaiser

חפרת קצת יותר מדי..

קייזר פרייזר היתה שותפות של הנרי ג'יי קייזר וג'ו פרייזר.

הנרי היה על הניהול וג'ו על המכוניות.

אחר כך נפרדו דרכם והנרי נשאר ושלח את המפעל לפשיטת רגל.

מה שנקרא על שמו של הנרי היתה מכונית קטנה יחסית בשם הנרי ג'יי שגם היא הורכבה בארץ ולא זכתה בארה"ב להצלחה מי יודע מה.

למנועים קראו הריקן, סופר הריקן (ועוד אחד ששכחתי את שמו אבל לא על שם הנרי)

הנרי קייזר קנה את עולמו במלחמת העולם השניה כשהצליח לייצר אניות משא בקצב שגבר על מספרי האניות הטבועות. לאניות קראו "ליברטי".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
חפרת קצת יותר מדי..

קייזר פרייזר היתה שותפות של הנרי ג'יי קייזר וג'ו פרייזר.

הנרי היה על הניהול וג'ו על המכוניות.

אחר כך נפרדו דרכם והנרי נשאר ושלח את המפעל לפשיטת רגל.

מה שנקרא על שמו של הנרי היתה מכונית קטנה יחסית בשם הנרי ג'יי שגם היא הורכבה בארץ ולא זכתה בארה"ב להצלחה מי יודע מה.

למנועים קראו הריקן, סופר הריקן (ועוד אחד ששכחתי את שמו אבל לא על שם הנרי)

הנרי קייזר קנה את עולמו במלחמת העולם השניה כשהצליח לייצר אניות משא בקצב שגבר על מספרי האניות הטבועות. לאניות קראו "ליברטי".

יש צדק בדברייך אך הוויליס גייפסט'ר 1950 השתמש במנוע הנרי גיי פלאט הד 6 צילינדרים 161 אינצי'ם מעוקבים. ראש המנוע נקרא סופר סוניק. אתה יכול לקרוא לזה לימיטיד אידישיין. זהו שילוב נדיר כך שרוב הוויליס גיפ ס'טר מגיעים עם מנועי ה 4 צילנדר בנפח 141 אינצים מעוקבים אם אינני טועה. השילוב של מנוע ה 6 בוכנות נמצא ב 1949-1950 לאחר כך המנועים בדרך כלל הם 4 בוכנות כמו שמוכרים לנו מהוויליסים האחרים.

למרות שאתה צודק ואכן על הראשים מוטבע הוריקן וסופר הוריקן אני מכיר לפחות גיפס'טר אחד עם מנוע הנרי ג'י 6 בוכנות 161 אינצים מעוקבים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...