Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג עם עין אחת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, הים עקפתי רכב באילון, כשהית ממש לצידו ראיתי שהוא מאותת, ומתחיל ליסטות שמאלה, צפרתי , המשכתי לעקוף - והינה - הבחור עם עין אחת! עין שמאל { או מה שאין שם } מכוסה ברטיה!!!

עכשיו - איך בנאדם כזה יכול לנהוג? עם לפחות 30% פגיעה בשדה הראיה? { תבדקו את זה, שבו באוטו, תעצמו עין אחת, ותראו כמה הולך לאיבוד }

בד"כ שולחים אנשים להבדק ברחוב הארבעה אם יש להם בעיה מיוחדת, ז"א שמישהו אישר לו לנהוג עם עין אחת!

אני עיוור בעין אחת ואני נוהג כ3 שנים.

כאמור אני עיוור בעין ימין מגיל צעיר כך שאין לי אפשרות להגיד לך כמה ההבדל משמעותי בין עין אחת לשני עיניים, את זה אתה בטח יודע הרבה יותר טוב ממני.

בעיה של אומדן מרחק אין לי לבטוח ובבעיה של שדה ראיה קטן לא נתקלתי - ואני מאמין שבמידה ויש בעיה כזו, אפשר להתמודד איתה על ידי הוספת מראות מתאימות.

על פי צבא הגנה לישראל אני גם כשיר לשמירה, אזי איפה הבעיה עם הנהיגה?

להחזיק M16 ביד ולצאת לאבט"ש אני יכול ואילו לנהוג אני לא יכול ?

בנוגע לאישורים מיוחדים, אני ניגשתי למשרד הרישוי, עם אישורים של עיוורון בעין ימין, לא הסתרתי שום פרט, הפקידה פנתה טלפונית אל הרופא או אל גורם אחראי מסוים ועל פי הוראתו ציינה על הטופס (ודומני שגם במחשב) כי אני יכול להוציא רשיון על רכב פרטי בלבד.

צודק, אין מניעה מלתת לאנשים עם מוגבלות כזו לנהוג... אבל תסכים איתי שאדם שעבר תאונה והמצב חדש עבורו עלול לסכן נהגים אחרים...

היה לי מקרה ששברתי את היד ולא עליתי על רכב.. (אפילו לא אוטומטי עם הגה כח) כי לאדם צריכה להיות אחריות במידה והוא יודע שהוא לא יוכל לנהוג בצורה מלאה (בגלל מוגבלות זמנית שהוא לא יודע איך להתנהג איתה)

אם אדם עבר תאונה והמצב הרפואי שלו השתנה, הוא יודיע למשרד הרישוי ואלו יזמנו אותו לבדיקות רופא שיקבעו כשירותו.

ושלא תבינו לא נכון, זה לא חס וחלילה שאני בא להגן על עצמי ועל רשיוני בשרשור זה, אני פשוט יודע שאני מסוגל לנהוג ויכול לנהוג - והחוק מתיר לי לנהוג. מעבר לכך, אני בטוח שאני לא מסכן אף אחד כשאני מחזיק הגה בידיים, אחרת לא הייתי מחזיק אחד כזה.

בעניין הקשישים במדינתנו, אני חושב שהחוק צריך להתחיל להתייחס לזה, יצא לי כבר כמה פעמים לראות בני 70 ו80 שמבצעים פניה שמאלה ונכנסים בטעות לנתיב הנגדי....

• תוכן חדש...