Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה רכשתי טויוטה קורולה 2004 GLI

הרכב עבר 140K קמ וסהכ במצב טוב

קראתי על בוצה במנוע בתור מחלה אפשרית של הרכב ולמיטב הבנתי הבעיה צצה בקילומטראז בו אני נמצא כרגע

מה עלות ניקוי בוצה במנוע?

האם מוסך לא מורשה (מוסכניק אמין מאוד) ידע לבצע את התיקון בצורה טובה?

יש סימפטומים או סימני אזהרה שעלולים להופיע טרם הבעיה? למה עלי לשים לב?

תודה!

פורסם

שלום רב

יש מכשיר להחלפת שמן מנוע משופרת .כלומר מכשיר אשר מוציא ומנקה את מעברי השמן במנוע .

אנשים לא יודעים כי בהחלפת שמן רגילה נשאר כמות שמן מזוהם במנוע אשר מתערבב עם השמן החדש .

אני ממליץ לכל לקוחותיי לבצע שטיפת מעברי מנוע כתחזוקה מונעת ( ובפרט לבעלי טויוטה ויונדאי )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

במוסך מורשה יבואן טויוטה הסתכלו על הראש דרך פתח מילוי שמן ואמרו שאין צורך בניקוי כי אין בוצה.

הבוצה לא בהכרח קשורה לק"מ ויותר קשורה לקורולה שנסעה הרבה נסיעות קצרות בעיר.

יהודה

פורסם

שלום רב

החוכמה היא לא להגיע למצב של בוצה .

הרי בארצנו לא בוצע השינוי למנועים אשר בוצע בעולם ומכך ידוע שהמנועים האלו "רגישים" יותר

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זיסו, אפשר הסבר?

יש מכשיר להחלפת שמן מנוע משופרת .כלומר מכשיר אשר מוציא ומנקה את מעברי השמן במנוע .

אנשים לא יודעים כי בהחלפת שמן רגילה נשאר כמות שמן מזוהם במנוע אשר מתערבב עם השמן החדש .

חשבתי שמתקן כזה קיים רק לתה"ל פלאנטרית כי חלק מהנוזל נשאר בממיר ממומנט. במקרה של החלפת שמן מנוע פתיחת בורג הקרטר אמורה לנקז את כל השמן (המהדרין שופכים כחצי ליטר של שמן חדש כאשר בורג הקרטר פתוח כדי לשטוף מהשאריות), אם זה כך אז מדוע יש צורך במכשיר שתיארת? כיצד הוא מנקה את מעברי השמן במנוע?

אני ממליץ לכל לקוחותיי לבצע שטיפת מעברי מנוע כתחזוקה מונעת ( ובפרט לבעלי טויוטה ויונדאי )
הכוונה לפלשינג? הבנתי כי פלשינג מלא (כולל פירוק רשת סנן וניקויה) אינו מומלץ לביצוע כטיפול שיגרתי.
פורסם

שלום

הבנתי שיש דרך או שתיים לניקוי בוצה וכי כנראה אחת יותר יעילה מהשניה

אבל לא עניתם לי מה עלות של טיפול כזה והאם יש הכרח לבצעו במוסך מורשה של טיוטה (רכב שנת 2004)

תודה ושבת שלום

פורסם
זיסו, כיצד אדם פרטי יכול לבצע ניקוי למעברי המנוע?

מצטרף לשאלה,

אבל לא עניתם לי מה עלות של טיפול כזה והאם יש הכרח לבצעו במוסך מורשה של טיוטה (רכב שנת 2004)

לא קיימת כל סוג של הכרחה שתכתיב לך היכן לבצע את הטיפול.

השיקולים הם תמיד שלך כבעל הרכב למי לפנות על מנת לקבל מענה/טיפול ספציפי, בד"כ לאור התחשבות בפרמטים כמו (תקציב, מקצועיות, יחס, ידע וניסיון) שנתון הרכב וכמובן שגם האחריות יבואן במידה והינו חדש.

פורסם
זיסו, אפשר הסבר?

חשבתי שמתקן כזה קיים רק לתה"ל פלאנטרית כי חלק מהנוזל נשאר בממיר ממומנט. במקרה של החלפת שמן מנוע פתיחת בורג הקרטר אמורה לנקז את כל השמן (המהדרין שופכים כחצי ליטר של שמן חדש כאשר בורג הקרטר פתוח כדי לשטוף מהשאריות), אם זה כך אז מדוע יש צורך במכשיר שתיארת? כיצד הוא מנקה את מעברי השמן במנוע?

הכוונה לפלשינג? הבנתי כי פלשינג מלא (כולל פירוק רשת סנן וניקויה) אינו מומלץ לביצוע כטיפול שיגרתי.

שלום רב

דבר ראשון כאשר מגיע הרכב לטיפול הוא מגיע בנסיעה והוא חם . אני מכניס דרך פתח מילוי השמן חומר ניקוי ( פלאש) יעודי לשימוש עם המכשיר ונותן לרכב לעבוד מספר דקות איתו .

מכבים את המנוע ופותחים את בורג ניקוז השמן + הוצאה של מסנן השמן .

מחכים שהשמן ישפך החוצה . כאשר השמן יצא והמנוע כביכול נקי משמן מחברים את מתקן השטיפה למנוע דרך הפתח של בית המסנן שמן ואז השטיפה מתבצעת בשני שלבים : שלב ראשון למנוע מוחדר לחץ אוויר ( 3 psi) דרך פתח המסנן ישירות למשאבת השמן ומשם לכל מעברי המנוע . דבר זה מוציא את כל השאריות של הלכלוך ומנקה את כל מעברי המנוע מלכלוך ובוצה .

כאן אנו רואים שפתאום יוצא עוד שמן מהמנוע .הרי המנוע אמור להיות כבר ללא שמן .

השלב השני של המכשיר הוא החדרת שמן מנוע עם תוסף הגנה ושטיפת המעברים עם שמן בלחץ וכל זאת עם פקק ריקון פתוח

ואז כאשר יוצא מפתח הריקון שמן נקי לחלוטין סוגרים את פתח הריקון וממשיכים למלא שמן .

הנקודה השניה בהחלפת שמן שכזאת היא כאשר מחליפים שמן בצורה רגילה בהנעה הראשונה לוקח מספר שניות לשמן להכנס לכל המעברים ולמסנן להתמלאות .שניות אלו גורמות לנזק .

כאשר מחליפים שמן עם מתקן השטיפה יש כבר שמן במעברי המנוע לפני ההנעה הראשונה .

אני בעבר מאוד חששתי ולא השתמשתי בחומרי פלאש למינהם מהסיבה שחומרי הפלאש "גירדו" את הבוצה מאזור ראש המנוע אבל הבוץ עבר בחלקו לאזור המיסבים של המנוע .אם משתמשים עם חומרי פלאש (בבית )אז מומלץ להוריד את הקרטר ואז לנקות את כל הבוץ שהצטבר בקרקעית וברשתית של מבוא השמן .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זיסו תודה רבה על ההסבר!

כיצד ניתן לנקות את הרשתית בבית?

האם כשמגיע רכב עם בעית בוצה, אתה גם משתמש בשיטה הנ"ל?

קובי

פורסם

ושוב....

אסור לכתוב פה מחירים בפורום?

אני לא מבקש הצעת מחיר...

אומר שוב - קניתי טיוטה ולאור סיפורי הזוועה מתעניין בניקוי בוצה.

מה סדר גודל של טיפול כזה?? 100 שח? 500שח?2000 שח??

אגב, למר יוסי זיסו: יש מי שמבצע ניקוי בוצה בדרך המיוחדת שאתה מתאר באיזור הדרןם?

הבנתי שיש לך ממכשיר/שיטה אחרת קצת..

אם זה לא אסור פה.. מה עלות הניקוי או סדר גודל עלויות ניקוי בוצה בשיטתך?

ושוב.. מה כולל טיפול ניקוי בוצה (ניקוי פיסי בעזרת מברג? רק שטיפה עי חומרים? וכו..)

ועלות טיפול ניקוי בוצה ממנוע.

לא יכול להיות יותר ברור מזה

(-:

שבוע טוב!!

פורסם

לא יכול להיות יותר ברור מזה

(-:

שלום רב

לגבי מחירים אני לא מפרסם אותי דרך האתר ( אתה יודע אפשר להתקשר למוסכים ולשאול מחירים ).

לגבי מוסכים אחרים כל אחד מבצע מה שטוב בעיניו .אני לא יודע מי קנה את המכשיר הנ"ל .

פירטתי את פעולות הניקוי ( בצורה הכי טובה שאני יודע ).

אני מקווה שהייתי ברור

בברכה זיסו יוסי

פורסם

זיסו, האם כל אחד עם קומפרסור יכול להשתמש בו על מנת לנקות את השמן דרך פתח הפילטר?

או שיש מתאמים מיוחדים וכדו'?

קובי

• תוכן חדש...