Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן בסיס גלגלים מציין את המרחק בין הגלגל האחורי לקדמי ולמעשה אחראי ישירות על רווחת הנוסעים בתוך הרכב.

לשם השוואה לקיה פורטה בסיס גלגלים של 2.65 מטר, ליונדאי I30 CW בסיס גלגלים של 2.70 מטר, לסקודה אוקטביה בסיס גלגלים של 2.58. היונדאי גם גבוהה משתיהן ב-6 סנטימטרים.

אני לא יודע אם זה משפיע ישירות על יציבות משום שבכדי להשיג יציבות צריך גם מימד רוחב גדול וצמיגים רחבים במידה.

מקווה שהצלחתי לעזור, חג שמח.

אז אני מבין שמבחינת נוחות רגליים לאורך היונדאי היא הכי עדפיה ואחריה הקיה ואחר כך הסקודה נכון?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היונדאי / קיה מרווחת יותר - כן. השקודה איכותית, זריזה, חסכונית ונעימה יותר לנהיגה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לאט לאט מתחיל ללכת לכיוון של קיה למרות זה שאין לה שם מבטיח..

יש כאן משהו שיש לו אותה עם ה6 הילוכים?

פורסם
היונדאי / קיה מרווחת יותר - כן. השקודה איכותית, זריזה, חסכונית ונעימה יותר לנהיגה.

לגבי הזריזה והחסכונית אני מסכים, אחלה יחידת כוח.

הקיה נוחה ושקטה יותר - נעימה יותר לנהיגה ולנסיעה.

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על הקיה פורטה לעומת דווקא שברולט קרוז והיה הבדל ענקי לטובת הפורטה שבאמת הרגישה קלה יותר

פורסם
לגבי הזריזה והחסכונית אני מסכים, אחלה יחידת כוח.

הקיה נוחה ושקטה יותר - נעימה יותר לנהיגה ולנסיעה.

מייק, אני נאלץ שלא להסכים - הייתה לי את הקיה לתקופה מסויימת, גם היא נוקשה וקשיחה.

שתיהן מכויילות על הצד הקשה יותר (בעיקר האוקטביה), רק שבאוקטביה הנוקשות הזה באה לידי ביטוי בהתנהגות וריסון עדיפים.

האוקטביה מרגישה הרבה יותר טוב כשדוחקים בה ונוהגים בה בצורה אגרסיבית - למרות ששתיהן לא מיועדות לזה במיוחד. הן לא מהנות ברמת הפוקוס / 3.

על השילוב גיר / מנוע אין מה לומר - הוא עדיף משמעותית. הטורבו(ן) עושה את שלו, ומספק זמינות כוח עדיפה משמעותית, בעיקר בסל"ד נמוך.

כל מי שיקום ויגיד שה-DSG נוטה להתבלבל ומעט רועד בעמידה - כדי שישב. ישנו עדכון גיר אשר משפר משמעותית את התופעות האלה. השיפור מאוד משמעותית - מעלים כמעט לחלוטין את כל המפורט. עם עדכון התוכנה התיבה הופכת לזריזה ונעימה יותר.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לפי מה שאתה אומר יש קשה ונוקשה ויש סקודה אוקטביה. אני באמת לא מבין מה הם חשבו לעצמם שהם סיכמו על כיול המתלים הזה ובנוסף שילבו כיסאות סופר קשיחים. הג'טה האחות לדוגמה קיבלה כיול הרבה יותר הגיוני.

הקיה רכה ונעימה יותר ולי היא נוחה יותר בהבדל משמעותי.

מבחינת התנהגות אכן כיול המתלים בשתיהן לא מוביל להנאה מנהיגה, מה שכן ההגה בסקודה הרבה יותר טוב מזה הרך והמסטיקי של הפורטה. אמנם התרגלתי אליו אבל במעבר לרכב אחר ההבדל מורגש.

בנוגע לכיול המנוע והגיר אין לי מספיק ניסיון בכדי לרדת לדקויות כאלה אבל כשהזמנתי ג'טה עם DSG7 בהחלט חששתי מהאמינות של הגיר הזה בשיתוף עם שנתיים אחריות.

הפורטה לדעתי מציעה חבילה מאוד מאוזנת בכל הפרמטרים. אולי גם לא מציעה הרבה ייחוד או שאר רוח אבל עדיין חבילה טובה.

פורסם
לפי מה שאתה אומר יש קשה ונוקשה ויש סקודה אוקטביה. אני באמת לא מבין מה הם חשבו לעצמם שהם סיכמו על כיול המתלים הזה ובנוסף שילבו כיסאות סופר קשיחים. הג'טה האחות לדוגמה קיבלה כיול הרבה יותר הגיוני.

הקיה רכה ונעימה יותר ולי היא נוחה יותר בהבדל משמעותי.

מבחינת התנהגות אכן כיול המתלים בשתיהן לא מוביל להנאה מנהיגה, מה שכן ההגה בסקודה הרבה יותר טוב מזה הרך והמסטיקי של הפורטה. אמנם התרגלתי אליו אבל במעבר לרכב אחר ההבדל מורגש.

בנוגע לכיול המנוע והגיר אין לי מספיק ניסיון בכדי לרדת לדקויות כאלה אבל כשהזמנתי ג'טה עם DSG7 בהחלט חששתי מהאמינות של הגיר הזה בשיתוף עם שנתיים אחריות.

הפורטה לדעתי מציעה חבילה מאוד מאוזנת בכל הפרמטרים. אולי גם לא מציעה הרבה ייחוד או שאר רוח אבל עדיין חבילה טובה.

מזה בידיוק כיול המתלים?

פורסם

כיוונון הבולמים והקפיצים שאחראים על שיכוך מהמורות, זויויות גלגול (הזוית שבה נוטה הרכב בסיבובים) ושל עוד הרבה דברים ששכחתי ושאני בטח לא מכיר. המתלים פשוט אחראים על כל ההתמודדות של הרכב עם הכביש.

פורסם

מייק, אתה מגזים. אבל ממש מגזים.

נסה לנהוג בספורטיביות למיניהן - 500 אבארת' ופונטו איוו אבארת', למשל. הצמד הזה קשה ברמות מטריפות והאוקטביה לידן מרגישה כמו C5.

האוקטביה רחוקה מלשבור ולרסק את העצמות. היא רחוקה מלהיות הגורם לביקורים תכופים אצל כירופרקט.

היא בהחלט מכויילת על הצד הנוקשה והקשיח יותר אך שומרת על רמות נוחות שהיא הרבה מעבר לסבירה וסבילה - ותאמין לי, אני מתנייד לא מעט באוקטביות ואין לגב שלי (הדפוק) שום בעיה עם זה. גם המושבים הנוקשים והתומכים מספקים נוחות טובה לאורך זמן.

מבחינת היגוי, התנהגות ואחיזה - אין מה להשוות בכלל.

לאוקטביה היגוי נעים יותר משמעותית (עם יותר משקל ודיוק), אחיזה גבוה יותר והתנהגות נעימה וזורמת יותר (גם על חישוקי ה-15' וחתך עצום).

גם בג'טה יצא לי להתנייד לא מעט - המושבים שלה פחות תומכים משל האוקטביה ומעט יותר רכים. היא מעט יותר נוחה וגם פחות מרוסנת. מתנדנדת יותר.

מנגד - לגולף MK6 מושבים מאוד דומים לשל האוקטביה ולא זכור לי שהחבר'ה כאן מתלוננים עליהם. נו שויין, אולי בגלל שזה גולף... :roll:

הפורטה לא רעה בכלל. היא מעיין קורולה קוריאנית (שאני אוהב יות מהיפנית). עושה הכל בסדר, בלי יותר מידי הברקות וחוכמות.

האוקטביה אומנם מיושנת יותר ובקרוב (חצי שנה +-) היא תוחלף בדור חדש לחלוטין. למרות כל זה היא בהחלט קנייה יותר מראויה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נסה לנהוג בספורטיביות למיניהן - 500 אבארת' ופונטו איוו אבארת', למשל. הצמד הזה קשה ברמות מטריפות והאוקטביה לידן מרגישה כמו C5.

האוקטביה רחוקה מלשבור ולרסק את העצמות. היא רחוקה מלהיות הגורם לביקורים תכופים אצל כירופרקט.

היא בהחלט מכויילת על הצד הנוקשה והקשיח יותר אך שומרת על רמות נוחות שהיא הרבה מעבר לסבירה וסבילה - ותאמין לי, אני מתנייד לא מעט באוקטביות ואין לגב שלי (הדפוק) שום בעיה עם זה. גם המושבים הנוקשים והתומכים מספקים נוחות טובה לאורך זמן.

לאוקטביה היגוי נעים יותר משמעותית (עם יותר משקל ודיוק), אחיזה גבוה יותר והתנהגות נעימה וזורמת יותר (גם על חישוקי ה-15' וחתך עצום).

גם בג'טה יצא לי להתנייד לא מעט - המושבים שלה פחות תומכים משל האוקטביה ומעט יותר רכים. היא מעט יותר נוחה וגם פחות מרוסנת. מתנדנדת יותר.

מנגד - לגולף MK6 מושבים מאוד דומים לשל האוקטביה ולא זכור לי שהחבר'ה כאן מתלוננים עליהם. נו שויין, אולי בגלל שזה גולף... :roll:

הפורטה לא רעה בכלל. היא מעיין קורולה קוריאנית (שאני אוהב יות מהיפנית). עושה הכל בסדר, בלי יותר מידי הברקות וחוכמות.

האוקטביה אומנם מיושנת יותר ובקרוב (חצי שנה +-) היא תוחלף בדור חדש לחלוטין. למרות כל זה היא בהחלט קנייה יותר מראויה.

בהתחלה רציתי ללכת על ג'טה גם.. וסיבת הנוחות מושבים +הרוחב שלהם מאחור הוריד אותה די מהר..

למרות שהיא מתהדרת גם היא בתיבת הילוכים DSG 7

פורסם

אני לא מסכים, לי קשה שם ולא נוח. זאת דעתי וזאת דעתך.

לגבי ההיגוי אני מסכים, התנהגות בכללי בשתיהן לא מדהימה ולדעתי שוויון.

פורסם

מייק, נוחות נסיעה / נוחות מושבים - דבר אינדיבידואלי. מסכים בהחלט. עדיין אמליץ לך לנהוג במכוניות נוקשות משמעותית רק כדי לקבל "מעט" פרופורציות ראויות.

לגבי ההתנהגות, הן לא פוקוס או 3. למרות זאת האוקטביה פשוט "זורמת" יותר ומגובשת יותר בנהיגה כזאת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יוצא לי לנהוג בהרבה רכבים, אני לוקח סיבוב בכל מה שאפשר.

האמת שאני כבר לא מחפש ברכב שלי התנהגות. שיהיה נוח ושקט כי זה מעיק בנסיעות ארוכות ושיכיל את המשפחה שלי והמטען שלה בנוחות סבירה.

באוקטביה לא אהבתי מה שקיבלתי, יש לי אפשרות להחליף את הפורטה בכל משפחתית ליסינג אחרת אבל טוב לי איתה אז אני נשאר.

אולי בעוד כמה חודשים אני אשדרג לדגם עם הגיר החדש או ליונדאי I35 המאוד מסקרנת שיכולה להיות גם הרכב הפרטי אצלי בבית.

• תוכן חדש...