Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לא מרבה לכתוב בפורום, אך אני עוקב באדיקות, ואשמח לקבל ייעוץ מהחברים היקרים בנוגע לרכישת סקודה פאביה חדשה.

הסיפור בקצרה: התחתנתי, יש קצת כסף והחלטנו לרכוש רכב חדש במקום ה"פולו" 2001 המקוללת שלנו.

בשבוע שעבר הזמנו קיה פיקנטו, אך לאחר התלבטויות רבות (מאוד רבות!) ולילות ללא שינה (ונסיעת מבחן אחת) החלטתי לבטל את ההזמנה. למען האמת, האוטו חמוד, אך היחס של קיה מאכזב. מעבר לתאריך המסירה הלא ידוע, נוצרה אצלי הרגשה לא נעימה עקב האבזור הדל בהשוואה לדגם האוטומטי היקר (שלא לדבר בהשוואה לקטלוג בו הרכב מאובזר לפחות ב10 דברים שהייתי רוצה לראות ברכב שלי) ואני גם לא אכנס לויכוח שהיה לי איתם על החשיבות עבורי של מכסה לתא המטען (מה הסיפור עם זה לעזאזל?).

בקיצור, בוטל! לאחר חיפוש אלטרנטיבה וקריאה כאן בפורום, נכנסתי לסוכנות סקודה בנתניה והתאהבתי במבט ראשון. עומדת לה שם הפאביה הידנית, מנוע 1400 דגם הספורט. רכב יפייפה. כידוע לכם, דגם הספורט מאובזר למדי, ועם ההצעה שנתנו לי, נראה כרכישה ודאית. הרכב, ששוויו כ100,411 ש"ח, הוצע לי ב89320, כולל מיגון ורישוי (כלומר, הרכב על הכביש, באותו המחיר של הAMBIENT). בנוסף, הרכב נמצא בזמינות מיידית.

אז שאלתי אליכם (מעבר לשאלה הברורה האם ההצעה נשמעת לכם כטובה) היא האם הדגם בעל מנוע ה-1400 נחות משמעותית לעומת ה1.2 TSI? כלומר, שווה לי אולי לוותר על אבזור דגם הספורט (שהוא מדהים וכולל חלון שמש) כדי לקחת באותו מחיר את דגם ה1.2 TSI בגימור AMBIENT? ידוע לי שהTSI חסכוני יותר בדלק, חזק יותר וכו', אך האם בצורה כה משמעותית?

אשמח לקרוא את דעותיכם.

תודה רבה, אריאל.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לנו יש פאביה 2009, כך שאני לא מכיר את החדשה.

אבל רציתי שתהיה מודע לעניין הבא: יש בעיות לבטח רכבים של VW וסקודה "בגלל הגניבות" - חברות הביטוח דורשות כספת, וצ'מפיון לא ממליצים על זה, וכשהחלופה היא מנוי של איתוראן SAVE שעולה מאות שקלים בשנה.

אם אתה קונה - נסה לסחוט מהם את האיתוראן לכמה שנים טובות, אחרת תיפגע בביטוח.

(אפשר למצוא חברות מבטחות ללא הכספת או איתוראן, אבל לי זה לא היה קל ונפגעתי בתנאים)

בהצלחה.

פורסם
לנו יש פאביה 2009, כך שאני לא מכיר את החדשה.

אבל רציתי שתהיה מודע לעניין הבא: יש בעיות לבטח רכבים של VW וסקודה "בגלל הגניבות" - חברות הביטוח דורשות כספת, וצ'מפיון לא ממליצים על זה, וכשהחלופה היא מנוי של איתוראן SAVE שעולה מאות שקלים בשנה.

אם אתה קונה - נסה לסחוט מהם את האיתוראן לכמה שנים טובות, אחרת תיפגע בביטוח.

(אפשר למצוא חברות מבטחות ללא הכספת או איתוראן, אבל לי זה לא היה קל ונפגעתי בתנאים)

בהצלחה.

תסלח לי אבל מה שרשמת לא הכי נכון.

בתור בעלים של פאביה ספורט בת חודש אני יכול להגיד שאני מרוצה מאד מהרכב.

בקשר לאיתורן, זה נכון שסקודה שמים איתורן אבל שנה ראשונה אתה מקבל אותו חינם, ולאחר מכן התשלום הוא 27 ש"ח (הבירור נכון מול איתוראן ביום רכישת הרכב , פסח השנה) לחודש.

מבחינת הביטוח, עשיתי בפניקס, ודווקא שם קיבלתי הנחה של 350 שקל על האיתוראן (הם דורשים קודן, ואתוראן save טוב יותר). אין ספק שהוא הרבה יותר נוח מקודן...

עכשיו מבקשר לרכב. אז כמו שאמרתי, רכשתי גימור "ספורט" TSI ידנית. במחיר של 98K ככה שעם האיתוראן (התקנה) ודמי רישוי רכב על הכביש ב 100K.

הTSI חזקה יותר מה 1.4 , מבחינת צריכת הדלק אני לא יודע אבל בשלי תדלקתי פעמיים במשך החודש האחרון. פעם אחת עירוני צריכה של 1:13 ופעם אחת משולב צריכה של 1:15.

היות והרכב היה בהרצה לא סחטתי אותו יותר מדיי.

תעשה נסיעת מבחן על ה 1.4 ועל ה TSI ותראה עד כמה זה באמת קריטי עבורך.

פרט לזה, לדעתי החלה רכב

פורסם

תודה חבר'ה.

לגבי הביטוח, כבר ביררתי מול הביטוח שלי, והתוספת שאאלץ לשלם על הביטוח של הפולו שכבר יש לי לא קריטית.

רציתי לשאול באמת גם בנוגע למערכת ההגנה הזאת (איתוראן SAVE). מה היא כוללת, איך עובדת, על מה משלמים בעצם?

פורסם

גם אני כמו יתר מגיבי השרשור מחזיק בפאביה TSI ידנית ברמת גימור "ספורט", מבחינת המנוע, זהו עולם אחר לגמרי ההבדלים הם משמעותיים מאוד ושווים את התוספת היחסית גדולה, צריכת הדלק לדעתי תהיה לא שונה בהרבה בשל חולשתו של מנוע ה1.4 והצורך לאמץ אותו בכדי לי יצר קצב התקדמות סביר, אני מצליח להגיע בנסיעה משולבת לצריכה של 15.5-16.5 ואף טובה יותר בנסיעה בין עירונית במהירות קבועה, אני הייתי מתאמץ להוסיף את אותם 10,000 שקל ולו רק בשל העובדה שבעוד כמה שנים שתהיה מעוניין למכור את הרכב, פערי המחירים בין הדגמים יהיו קטנים יותר ולמנוע הTSI סביר שיהיה ביקוש גבוה יותר, מה גם הסיכוי יותר גדול שישמור על ערכו טוב יותר.

פורסם

מודה על ההמלצה. הבעיה היא שאני כבר גם ככה קופץ הרבה מעל הפופיק עם המחיר (כמו שציינתי, התכנון היה קיה פיקנטו). כיום אני עם פולו 1400 ידנית מ2001 ומרוצה מהביצועים. האם המצב יהיה כה שונה בפאביה 1400?

פורסם

מנוע ה-1400 הפופולארי מאוד של רכבי VAG הוא כבר שנים אותו המנוע מכיוון שמפגין אמינות ויכולות סבירות. מלבד כיוונים מינוריים שבוצעו במהלך השנים אין הרבה הבדל...

פורסם
תודה חבר'ה.

לגבי הביטוח, כבר ביררתי מול הביטוח שלי, והתוספת שאאלץ לשלם על הביטוח של הפולו שכבר יש לי לא קריטית.

רציתי לשאול באמת גם בנוגע למערכת ההגנה הזאת (איתוראן SAVE). מה היא כוללת, איך עובדת, על מה משלמים בעצם?

משיחה עם נציג איתוראן הבנתי שיש שתי מערכות (save ורגילה) הרגילה פעילה כל הזמן וsave זה איזה התקן על המנוע שנכנס לפעולה (מתחיל לשדר) רק אם מנתקים את מחשב הרכב, יש עוד תנאים לשידור שלו אבל אני לא זכר...

אחרי שנה אתה משלם דמי מנוי לאיתוראן

פורסם

יש לי בקשה קצת מציקה לבעלי הפאביות פה: יש מצב לראות תמונות טובות של הרכבים שלכם? אני מתלבט לגבי הצבע :)

פורסם

אמנם אין לי עדיין פאביה.. הייתי כבר כמה פעמים בסוכנות..ואני עדיין בהתלבטות ענקית.

בכל זאת, אני לוקחת הלוואה לקנות את הרכב הזה.. ועדיין אני לא בטוחה ב 100%.

אבל עשיתי נסיעת מבחן על פאביה אדום יין עם גג כסוף.. צבע הורס!! נשימתי נעתקה כשראיתי אותה.

היא פשוט מהממת. ואמרתי שאם אזמין אוטו כזה, אזמין בצבע אדום יין בלי גג כסוף. אני לא מתחברת לצבע הגג השונה.

יש לי שאלה אליך, כמה כסף שילמת על הרכב כמו שאומרים "על הכביש"?

אני שמתי עין על הדגם אמבריליאנט (??) או איך שקוראים לו עם גיר רובוטי.. מנוע TSI 1.2

פשוט אהבה ממבט ראשון.

פורסם

בנוסף, שים לב לעובדה שקיימים שני מנועי tsi, האחד בהספק של 85 כוחות סוס והשני בהספק של 105.

ההבדל בין המחיר שהוצע לך למנוע הבכיר הוא לערך 9000 ש"ח, שניהם באותה רמת האבזור.

אם אינך מוצא לנכון להשקיע את הסכום הנ"ל, אמליץ לך על מנוע הtsi החלש יותר, שכן הוא יהווה יתרון בעת המכירה, מנוע ה1400 סמ"ק האטמוספרי בדרכו החוצה משירות מכוניות הקונצרן, על-פי הבנתי.

פורסם

עדיין לא הזמנתי. לי הציעו את גירסת הספורט עם מנוע 1400 וגיר ידני ב89k "על הכביש" (הנחה של 12k בערך).

עכשיו, אני יודע שלחלקיכם זה ישמע מטופש, אבל רק בגירסת הספורט עם מנוע 1400 יש חלון שמש. כן כן, אני זונה של חלונות שמש. זה קונה אותי. אני לא יודע למה לעזאזל זה קיים רק ב1400, אבל זה המצב. לגבי המנוע, מה זאת אומרת עומד לצאת משירות? יש אלפי רכבים בישראל עם מנוע כזה.

• תוכן חדש...