Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פונטו ספייס ELX שנת 2001 עם גיר רציף.

היום שמתי לב שהמנורת תיבת הילוכים מהבהבת לי באדום לסירוגין .

חוץ מהתופעה המוזרה שהתחילה משילשום, שבלי ללחוץ על הכפתור CITY, ההגה מחליט בעצמו להיכנס למצב CITY ולהדליק לי מנורה ירוקה בלי לגעת בכלל בכפתור. שאני שם לב, אני ישר מכבה אותו. זה קרה לי כבר פעמיים, והכפתורים היחידים שאני נוגע בהם וקרובים לשם הם של המזגן.

עכשיו ברור שאני הולך מהר למוסך לחבר אותו למחשב ולסרוק תקלות לעומק ולהבין ממה זה קורה, דווקא נפל לי על יום שישי בשעה כזאת mad.gif

אבל מישהו יכול לתת לי לבנתיים קצת אינדקציה? הגיר מתפקד בסדר גמור, אין לו דפיקות והרכב בכלל מטופל במורשה לפי הספר.

יכול להיות אולי בגלל שמן גיר שהחליפו ??

לפי הספר טיפולים החליפו לפני שנה, לשמן גיר המקורי TUTELA ( ההוראות יצרן אומרות שנתיים נכון?)

אולי זה בשימוש בכפתור הL בירידות בנסיעה הארוכה האחרונה? אני אסביר.

נסעתי לפני שבועיים לים המלח, והשתמשתי בL די הרבה, גם בירידות לסדום(לא לשרוף את הברקסים ולהקל עליהם), כנ''ל בירידות של הקסטל בירושלים.

אני מקווה שלא דפקתי משהו בגיר , אבל יצא מעל פעם שההייתי על 80-90 והעברתי לL ובעיקרון הטורים לא קפצו יותר מ3 אלף והיה בלימת מנוע סבירה.... (תמיד חשבתי שL זה הילוך שני[זה ככה באוטמט רגיל נכון?], אבל אולי בגלל שזה רציף וכביכול אינסוף הילוכים אז הוא יודע להסתדר עם זה) -

וגם אם בכלל, מה פתאום הוא נזכר אחרי שבועיים להדליק לי את המנורה?

כמעט ולא השתמשתי באופציה של הטיפטרוניק עצמה(הבנתי שלא מומלץ) , זה תמיד על D

אז מה זה יכול להיות?

יש סיבה לדאגה? :cry:

פורסם

אני לא יודע לגבי ההגה.

לגבי הגיר. במצב עמידה תוריד כל הדרך מ- P עד ל - L וחזרה ל- P. הסתדר ?

אין שום! בעיה להשתמש בטיפטרוניק אצלך. סתם מיותר כי זה לא מוסיף כלום.

הפונטו בולמת יפה מאוד במצב L. אני גם בירידות ארוכות משתמש בזה.

לרוב, הבהוב הגיר קורה אם התמהמתה בהעברה בין מצבים של ידית ההילוכים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כן המנורה הפסיקה להבהב!

לא ידעתי שאם קצת מתעכבים עם העברה הוא מתחיל להדליק את זה, תודה רבה. מקווה שזה לא יחזור שוב ומדובר רק בזה, ולא משהו אחר בגיר.

מזאת אומרת שאין בעיה להשתמש בטיפטרוניק אצלי? זה לא נכון שאם משתמשים בו יותר מדי בסוף הגיר יכול להידפק?

לגבי מצב L, יופי, עכשיו אני יותר רגוע שאפשר להשתמש בו במקרים כאלה גם במהירות של 80-90.

לגבי מצב CITY בהגה, אני אמשיך לעקוב אחרי זה. אם יש למישהו מושג ממה זה יכול להידלק ככה סתם אשמח לשמוע.

פורסם

(בפשטות) בתיבה רציפה כמו בפונטו שלך יחסי ההעברה משתנים כל הזמן וכביכול אין הילוכים לתיבה. איך תראה את זה - תתחיל ליסוע במישור עם גז קבוע תראה שהמהירות עולה אבל הסל"ד בקושי משתנה. ברכב ידני ואוטומטי עם "הילוכים" זה לא כך. ברציף זה ככה כי יחסי ההעברה כל הזמן משתנים.

הטיפטרוניק זה למעשה 6 או 7 יחסים מסויימים לאורך רצף יחסי ההעברה של התיבה. למה זה חארטה ? כי בפונטו שלך התיבה כל הזמן משנה את יחס ההעברה בהתאם ללחיצה על הגז או לבלימה ובזכות זה משיגה תמיד כוח זמין וחיסכון בדלק. ברגע שאתה משחק עם הטיפטרוניק אתה מאבד את כל היתרון הזה. הוכחה: סע בכביש ישר ב- 90 או ב- 100 במישור, תעביר לטיפטרוניק, ידלק הילוך 6 ותראה שהסל"ד דווקא עולה!. זה אומר שלפני שהעברת לטיפטרוניק יחס ההעברה היה נמוך יותר מאשר "הילוך 6". כלומר אתה בעצם שורף יותר דלק ונוסע באותה מהירות.

למה חושבים שאולי זה גורם נזק - כי אומרים שאולי התיבה מתחממת בגלל זה. אני יכול להגיד לך שבשום מקום לא קראתי שזה נכון. ויותר מזה אני אגיד לך, כל מי שאני מכיר שניסה את זה וויתר על זה כי ספציפית בפונטו (תיבה רציפה) זה סתם משחק.

רוצה כוח - תלחץ לחיצה הגונה על הגז.

רוצה האצות חזקות - תלחץ על הגז ותחזיק את הטורים על 5000. רק אל תעשה את זה ביום חם כי המזגן בקושי מקרר כל עוד הסל"ד מעל 3500. לדעתי, זה גורם יותר נזק לתיבה מאשר מצב הטיפטרוניק.

ולבלימות מנוע - אתה יודע: L.

תחליף כל שנתיים שמן גיר, שים רק מקורי וסע לשלום. אל תדאג יותר מדי לגיר בפונטו שלך.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...