Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

לאחרונה שמתי לב לתופעה שלא הייתה קורת בעבר. לאחר ההנעה של הרכב נורית לחץ השמן נכבית ולאחר 2 שניות נדלקת שוב לשניה ונכבית. יש ממה לדאוג?

( מדיד השמן מראה על טיפה מעל החצי.)

ועוד דבר ששמתי לב אליו בעליה על באמפרים שאני לוחץ על דוושת הגז שאני על הבמפר הרכב מרגיש כאילו הוא "מחליק" ונותן גז בניוטרל לשבריר שניה וחוזר לעצמו.

אמרו לי שיכול להיות כתוצאה מהבאמפר שאולי יש פחות עומס על הרכב וזה רק מרגיש לי מחליק כי בנסיעה בכביש ישר הכל תקין העברת הילוכים יפה ובזמן.

תודה לעונים.

פורסם

מנורת הלחץ לא צריכה להדלק משום סיבה, הדלקות שלה לאחר ההתנעה מעידה על תקלה, החל מיונית לא תקינה דרך מחסור בשמן, משאבת שמן לא תקינה, בוצה במנוע שסותמת חלקית את מעברי השמן, המשך נסיעה ברכב עלול להוביל להרס מנוע ונזק מאוד יקר.

לגבי תחושת ההחלקה, לעיתים כאשר הרכב עובר מעל בורות, אחיזת הצמיג בכביש אובדת ואז מרגישים את התחושה כאילו אנחנו על ניטורל, אם התופעה לא חוזרת על עצמה בנסיעה רגילה אין לך ממה לחשוש, מלבד העניין שהאצה על גבי במפר מזיקה למתלים לצמיגים ולרכב באופן כללי ואני לא מוצא סיבה מדוע לנהוג כך.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

התופעה של הנורת לחץ שמן חדשה לי. ידוע לי על נזילה קלה ממחזיר שמן.

אם היא נדלקת לשבריר שניה לאחר הנעה ונכבית זה לא מעיד על תקלה מסויימת (חוסר במעט שמן למשל) אלא יכול להיות שזה כל אחד מהתקלות שמנית?

אני לא מאיץ בצורה ברוטאלית מעל באמפר. אני פשוט משתדל להגיע לבאמפר מאוד לאט (רכב נמוך)

ושאני עליו עם הגלגלים הקדמיים אני לוחץ קלות על דוושת הגז והתופעה הזאת של ה"החלקה בגיר" חוזרת על עצמה כבר כמה פעמים.

לא נראה לי שזה איבוד אחיזה של הצמיג בכל אופן.. =/

פורסם
ערב טוב.

לאחרונה שמתי לב לתופעה שלא הייתה קורת בעבר. לאחר ההנעה של הרכב נורית לחץ השמן נכבית ולאחר 2 שניות נדלקת שוב לשניה ונכבית. יש ממה לדאוג?

האם בזמן האחרון הרכב עבר טיפול של החלפת שמן ופילטר שמן ?

פורסם

כן. לפניי כחודש וחצי הרכב עבר טיפול 10 וקיבל גם תוסף לשמן.

אני שוב מזכיר.

ידועה לי נזילונת ממחזיר שמן כמות השמן כרגע היא טיפה מעל החצי. יכול להיות שאם אמלא 100/150 גרם שמן ואעלה את המפלס ל3/4 התופעה תחלוף?

פורסם

אני חוזר לעדכן.

היום בבוקר. הרכב היה בשיפוע קל כלפי מטה

סיבבתי מפתח לחצי סוויץ' חיכיתי מספר שניות שכל נורות הביקורת יכבו פרט לנורת מצבר אמברקס ולחץ שמן

הנעתי, נורת המצבר כבתה ובדיליי של שניה אחריה כבתה נורת לחץ השמן ולא דלקה יותר כמו בעבר.

גם התופעה הזאת מעידה על בעיה? בדגם הספציפי הזה נורת לחץ השמן צריכה להכבות מיד בהנעה יחד עם נורת המצבר או שמא המצב שהיא נכבית שניה אחרי תקין?

היום אחר הצהריים אני מתכנן לפתוח את אגן השמן לבדוק שאין בוצה על כל מקרה..

תודה לעונים והמשך יום נעים

דודי

• תוכן חדש...