Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי בדיקת MEMTEST, בדוק כל סטיק בנפרד, לפעמים התכנה יכולה למצוא שהזכרונות תקינים בבדיקה של כולם, לעומת בדיקה של כל אחד בנפרד.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סבבה.

בכל מקרה אני מתכוון לקנות את המחשב החדש.

אגב, כנראה שניתן להשיג עדיין לוחות אם חדשים לפנטיום 4, לפני כחצי שנה רכשתי אחד ב KSP עבור מחשב אחר בבית (של ASROCK) , היה שווה להשקיע 300 שקל כדי לשמור על המחשב עובד והוא כמובן עובד עד עכשיו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
המטרה: מחשב שולחני לשימוש ביתי ברמה טובה לכמה שנים טובות , ללא מסך. המחשב הוא לגלישה, צפיה בסרטים (גם HD), מוזיקה , אופיס וכו'. לא לגיימרים.

התקציב : 2000 ש"ח פלוס מינוס.

הדרישות : מעבד מהסדרה האחרונה של אינטל כלומר i3 או i5 מהדגמים עם ה4 ספרות

למה INTEL? לדעתי אפשר לקנות בפחות אם משתמשים ב-AMD.

דני

דוגמה מ-KSP, עונה על הדרישות, עולה 1200 ש"ח:

מעבדי ‏AMD‏

Sempron 140 2.7Ghz Socket AM3 45nm Box 140

לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ GIGABYTE

880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI 350

זכרונות‏ DDR3 1600Mhz

2GB Kingston HyperX Blu CL9-9-9-27 130

דיסקים קשיחים‏ Hitachi

DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II 260

צורבי DVD‏ Sony Optiarc

AD-7260S DVD±RW x24 Black Sata 110

מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים

Arctic Alpine 64 Pro 65

מארזים‏

7001A Midi ATX Tower Case Black With 450W 140

סה"כ

1195

פורסם

אפשר, אבל כדי שיוכל לשדרג למעבדי הבולדוזר העתידיים של AMD (שאוטוטו כבר יוצאים) עדיף להחליף ללוח אם עם תושבת +AM3.

את הכונן הקשיח להחליף לsamsung HD103SJ, גם ההיטאצ'י טובים ואמינים מאד, הסמסונג מהירים יותר.

המעבד ששמת הינו חד ליבתי, לידיעתך, אין עם זה בעיה, הוא מעבד מצוין ומהיר גם בהשוואה לשתי ליבות (ניתן גם לשחרר נעילה וסיכויי פתיחת ליבה ל2 ליבות גבוהים מאד).

אגב,

אם אתה חושב על מערכת זולה של AMD, יש לי כרגע מבצע על יחידות אחרונות של מחשב מורכב, מעבד ATHLON 2 X2 250 מעבד 2 ליבות, 2GB זכרון וכונן 500GB ב999 ש"ח.

פורסם

אני לא יודע אם התכוונת אליי, אבל אם כן ראה הערות.

למה INTEL? לדעתי אפשר לקנות בפחות אם משתמשים ב-AMD.

דני

דוגמה מ-KSP, עונה על הדרישות, עולה 1200 ש"ח:

מעבדי ‏AMD‏

Sempron 140 2.7Ghz Socket AM3 45nm Box 140 זה מעבד חלש מאוד מאוד.

לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ GIGABYTE

880GM-D2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI 350

זכרונות‏ DDR3 1600Mhz

2GB Kingston HyperX Blu CL9-9-9-27 130 רק 2 גיגה זכרון, רציתי 4

דיסקים קשיחים‏ Hitachi

DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II 260

צורבי DVD‏ Sony Optiarc

AD-7260S DVD±RW x24 Black Sata 110

מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים

Arctic Alpine 64 Pro 65

מארזים‏

7001A Midi ATX Tower Case Black With 450W 140 זה מארז זבל NONAME .

סה"כ

1195

תודה על הנסיון .

כמו כן מבחינתי AMD זו לא אופציה. תמיד אבל תמיד התאכזבתי כשהלכתי על תצורה עם AMD.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל - למה אתה מתכוון שהמעבד "חלש"? חלש למה? לגלישות ואופיס הוא יותר ממספיק, וזה מה שביקשת.

2GB - כנ"ל; יותר ממספיק לשימושים שהזכרת. למה אתה צריך שלמחשב יהיו 3 GB זכרון לא מנוצל? לא מספיק 0.5GB לא מנוצל?

מארז - אם אתה רוצה מארז יפה, אין בעיה להוסיף כסף (נשארו לך 800 ש"ח בתקציב לפי חישובי) ולקבל יפה. מבחינה מעשית לא נראה לי שיהיה הבדל.

נסיון עם AMD - אני ניסיתי גם AMD וגם INTEL, שניהם עושים את העבודה וההבדל הוא בעיקר במחיר. מנסיוני עיקר הבעיות הן מהכיוון של לוח האם ו/או כרטיסים (בתקופה שהיה צורך בכך) ולא במעבד, לא משנה מאיזו חברה.

זאב - מטרת המחשב היא ביצועים פשוטים + סרטים; אם כן, למה לשדרג מעבד ולמה דיסק מהיר במיוחד? ומה רע בדיסק עם מהירות של 100MB לשניה בלבד? איזה מהשימושים שאייל הזכיר מצריכים ולו עשירית מזה?

לדעתי, שיפור משמעותי בדיסק אפשר רק בעזרת SSD.

סה"כ - אם אייל רוצה מחשב זול ופשוט (ולכן גם קצת יותר אמין!) שיעשה את מה שהוא ביקש - אז זה יותר ממספיק.

דני

פורסם

אני אתעלק על השרשור אחרי שאתמול המחשב הביתי התפגר. הספק כנראה התפגר ומכיוון שהמחשב כבר בן 5 שנים אין טעם להשקיע. האמת שלא הרגשתי שהמחשב הישן מגביל אותי ולכן אני מחפש את ההצעה הזולה ביותר אבל מצד שני שלא יהיה מפרט עלוב מדיי (המחשב משמש בעיקר לגלישה). קבלתי הצעה למעבד אינטל דואל קור (הסדרה הקודמת) עם זכרון 2 גיגה והארד דיסק 500 גיגה ב- 1350 ואם אני משדרג למעבד i3 אז המחיר עולה ל- 1600 שח (זה כולל הרכבה והתקנת ווינדוס). מה המומחים אומרים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם לגלישה בלבד - הזול ביותר מספיק, אין משמעות ל"עלוב מדי", כי הטוב ביותר של היום הוא העלוב של מחר. אם לדברים נוספים - תלוי מה הדברים הנוספים...

דני

פורסם

ככה זה לפחות בAMD, אני מתאר לעצמי שגם אינטל ככה.

גופי הקירור של אינטל מספיק טובים (פשוט כי המעבדים קרים). המאוררים שלהם טובים. יש לי מחשב עם מאורר מקורי של אינטל עובד בצורה אמינה מאוד.

הבעייה של AMD שמעבדים האלה עדיין מתחממים, במיוחד BLACK EDITION. יש לי מעבד כזה עם גוף קירור מקורי (ואני מצטער על זה), גוף קירור עם נחושת וצינורות שנכנסים לתוך הצלעות. המעבד באמת לא עובר 40~43 מעלות בעומס משחקים, אבל הרעש שהוא עושה בלתי נסבל, עוד קצת וכל המחשב ממריא - מחשב מטוס :lol: (ללא עומס שקט עד נסבל, אבל מה זה בלי עומס). זה מגיע ל-7000סל"ד! וזה למרות שיש לי שני מאוררים גדולים 120ממ במארז קרובים למאורר ועוד אחד בחזית. וזה מארז עם טרמודינאמיקה טובה (הספק למטה וכל המארז מחורר). פעם גם היה לי AMD, בתקופה שהיה אסור להשתמש בגופי קירור מקוריים (כדי לא לשרוף את המעבד) והיה לי גוף קירור נחושת - גם רועש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם לגלישה בלבד - הזול ביותר מספיק, אין משמעות ל"עלוב מדי", כי הטוב ביותר של היום הוא העלוב של מחר. אם לדברים נוספים - תלוי מה הדברים הנוספים...

דני

דני, אני מודה לך על הרצון לעזור לי לחסוך כסף אבל אם יש לך 100 אלף שקל לקניה של רכב, אתה לא קונה סובארו DL מונית לשעבר :lol:

אם התקציב הוא 2000-2200 והמטרה מחשב שיחזיק לאורך זמן (3-4 שנים) אז אין סיבה לחסוך את הכמה מאות שקלים

ולהתקע עם רכיבים גרועים.

המחשב יעבוד עם WIN 64BIT חוקי , הזכרון ינוצל. אל דאגה :)

מחשב זול ופשוט לא יהיה בהכרח יותר אמין אם תשים שם רכיבים זבלה כמו ספק גנרי, מאוורר למעבד גנרי (המעבדים מגיעים TRAY ,לא BOX ברוב המקרים לכן לא יהיה מאוורר מקורי של אינטל) אתה לא תגיע רחוק .

מארז גנרי עם מאוורר גנרי יגרום למחשב להיות רועש יותר, להתחמם יותר ויפגע בחווייה ובאמינות שלו.

גם אני פעם זלזלתי בדברים האלה עד שאכלתי אותה עם החלפת ספקים על ימין ועל שמאל, נזק לרכיבי חומרה בגלל ספק גרוע. מארז רועש ומתחמם וכו'.

אין סיבה לקנות מעבד סמפרון , כיום במחשב שהוא מחליף יש פנטיום 4 פרסקוט 3 גיגהרץ ליבה כפולה שמפרק את הסמפרון הזה לחתיכות. הרצון הוא להתקדם. הסמפרון הזה גם לא יריץ סרטי HD כמו שצריך.

המינימום של המינימום יהיה i3 2100.

AMD לא ייכנס אליי הביתה בשום מקרה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, ההערה שלך האחרונה לגבי הסמפרון לא נכונה, עם על הכבוד לפרסקוט, הוא ממש לא "מפרק אותו לחתיכות".

הוא גם לא כפול ליבה, הוא חד ליבתי עם שתי נימים.

אל תשכח שהטכנולוגיה שמיוצר הסמפרון מבוסס על ארכיטקטורת הK10 של AMD שבו מיוצר מעבדי הפנום 2 והפרסקוט עם כל הכבוד יוצר ב2004..

הוא כן יכול לנגן FHD בלי בעיה בשילוב כרטיס גרפי מתאים, פעולה שלאו דווקא תהיה קלה עם מעבד P4 ישן עם כרטיס גרפי חזק. אני יודע, אני הייתי שם.

לדלי תקציב ולשימושים בסיסיים בלבד, אין שום בעיה לקנות את הסמפרון, הוא עדיף בכל אופן לדעתי על מעבדי האטום למיניהם, שלא לדבר על אפשרות פתיחת הליבות שלו שמביאה אותו באחוז גבוהה של המקרים לביצועים של מעבד אתלון 2 שתי ליבות (טוב יותר ממעבדי כפולי ליבה זולים של אינטל ברוב המבחנים)

וזה היה 30 שניות על AMD SEMPRON.

לגבי ספקים ומארזים אני מסכים איתך אך "הרוב" אינו מבין מדוע עליו לשלם עוד 100+ ש"ח על ספק כח. שלא לדבר על מקרים אחרים שאני נתקל בהם של אנשים שרוצים מחשבים שיחזיקו שנים רבות ועם הטכנולוגיות הכי מתקדמות אך מנגד מציגים לי את ההצעות הכי זולות של רשתות המחשבים מבלי לדעת מה הם כוללות.

פורסם

הפרסקוט מנגן 720P עם כרטיס מסך ON BOARD בצורה חלקה לגמרי :D

לא טרחתי להתקין תוכנה או קודקים מתאימים, בטח אפשר לשפר. אבל עזוב ,זה לא העניין.

בינתיים מה שהיה זה שהלכתי לKSP, היה תור של 20 איש רבע שעה לסגירת הסניף ,נכנסתי חזרה לרכב והמשכתי בדרכי.

התגבשתי על איזה מפרט סופי, אני אעלה אותו מחר לביקורת שלכם.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מוסיף שאלה למדורה:

מחשב נייד של לנובו, דגם G550.

זה מחשב נייד ראשון שלי, רציתי לדעת אם אני עובד על המחשב במשך רוב היום, לחבר אותו קבוע לחשמל או להטעין אותו עד שהסוללה מלאה, לנתק את המטען וכשהיא שוב נגמרת להטעין שוב?

יכול להיות מצב שבו אני מחבר ומנתק את המטען פעמיים שלוש ביום.

קובי

פורסם

איך הספקי כח של CHIEFTEC שKSP מוכרים כספק איכותי (מעלGOLDEN TIGER הסטנדרטי שלהם)?

ואיך המארזים של SHARKOON?

בא לי לקחת מפרט מוכן ולגמור עם זה במקום לחכות שם בתורים ב KSP .

לא יאמן מה שהולך שם, כאילו מחלקים מחשבים בחינם.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...