Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הגיע גם תורי לבקש עזרה. אני מחפש לבנות מפרט מחשב עבור ההורים שלי.

מכיוון שאני כבר לא מעורה בתחום כמו פעם אני פונה אליכם.

המטרה: מחשב שולחני לשימוש ביתי ברמה טובה לכמה שנים טובות , ללא מסך. המחשב הוא לגלישה, צפיה בסרטים (גם HD), מוזיקה , אופיס וכו'. לא לגיימרים.

התקציב : 2000 ש"ח פלוס מינוס.

הדרישות : מעבד מהסדרה האחרונה של אינטל כלומר i3 או i5 מהדגמים עם ה4 ספרות, עם מאוורר של חברה מובילה (לא גנרי)

לוח אם של ASUS ,אינטל או GIGABYTE עם כמה שיותר יציאות USB ,רצוי עם תמיכה ב USB3 ועם הכל ONBOARD

כרטיס המסך צריך להיות ברמה טובה מכיוון שיש רצון לראות סרטי HD (על גבי מסך המחשב), רצוי גם עם יציאת HDMI.

דיסק קשיח: 1TB ,רצוי SATA3

זכרון : 4 גיגה, לא צריך משהו ביצועיסט. מספיקים לי דגמים בסיסיים של KINGSTON או סמסונג

מארז + ספק = יש צורך במארז מותג טוב (לא מפסגת הקטגוריה) , וספק איכותי ואמין [ לדוגמא מארז HEC עם ספק HEC]

האם זה אפשרי?

אגב, לא כ"כ אכפת לי איפה ארכוש, העיקר שיהיה שירות באיזור השרון/מרכז . אם יש פה חברי פורום שעוסקים בתחום , ואני זוכר שיש כאלה, אז אשמח לקבל הצעה.

חשבתי לקחת את המפרט המצורף של KSP ולעשות לו FINE TUNING.

(אגב, המחשב הנוכחי שלהם, P4 , נרכש ב KSP בשנת 2005 ועובד עד היום ללא תקלה. רק לאחרונה התעייף עם שלל מסכים כחולים שהתקנת מערכת ההפעלה מחדש ואף מעבר ל WIN7 לא עזרה לתקנם)

תודה לעוזרים.

cmp2011.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי אייל,

כמה דברים קטנים לפני שאני משגר לך הצעה למפרט.

דבר ראשון, לוח האם בהצעה שהעלת הוא זול מאד ובגלל סיבה פשוטה, אין בו USB3 ואין לו חיבורי SATA3 וערכת שבבים H61 הפשוטה.

רשמת שאתה רוצה כונן 1TB עדיף SATA3, אם אתה לא קונה כונן SSD, גבול היכולת של כוננים מכאנים כעת נמצע בטווח המהירות של ממשק הSATA2 כך שכונן SATA3 לא ישנה בדבר.

כרטיס המסך המובנה במעבד הI5/I3/I7 מספיק כדי לנגן FHD ללא בעיה כך שאין צורך להתעסק עכשיו עם התלבטויות לגבי כרטיסי מסך, רק למצוא לוח עם יציאת HDMI.

אם המחשב לא מיועד למשחקים אין חובה לשים קירור אחר מהסטוק, המעבדים החדשים די קרירים ומציגים ביצועים וטמפ' טובות במאמץ גם עם הקירור הרגיל. (אבל קירור טוב יותר זה תמיד טוב יותר.. :) )

לגבי המחשב הקיים שלך, בעיות המסכים הכחולים כנראה נובעות מרכיב זכרון/לוח אם/ספק תקול, או בעיות חימום של המעבד אם במהלך השנים לא החלפת לא משחה טרמית או ניקית את צלעות גוף הקירור.

אתה יכול לפתוח את המחשב/ספק הכח ולבדוק המצאות קבלים נפוחים, לפרק זכרונות ולנקות אבק מהמארז ומגוף הקירור ולהחליף משחה כדי לבדוק אם מסתדר.

בטווח ה2000 יהיה קצת צפוף להכניס מארז מותג וספק איכותי ביחד עם לוח עם היכולות שאתה רוצה ומעבד הI5 עם קירור לא סטוק, קח לתשומת לבך, ההצעה של ה1700 שאתה העלת לא תואמת את רצונותיך.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

המחשב לא בנוי טוב, יש המון חלקים שלא איכותיים וגם לא מתאימים לדרישות שציינת.

לשימושים שציינת i3 יספיק, אם אתה רוצה משהו איכותי ותואם למה שביקשת קח את זה:

cue-73ha0fm677.jpg

פורסם

היי, ברור לי שהוא בנוי לא טוב.

הכוונה היתה לקחת את השלד, להוסיף זכרון, להעלות נפח דיסק קשיח , לשדרג אולי לוח אם ומארז אבל במלים אחרות אתה צודק: למעשה אני משנה את כל המפרט אז הוא לא מתאים :)

מי אלה ה G.SKILL האלה שאני רואה כל היום ? זו חברה שצמחה מ NOWHERE ועכשיו מוכרת כמויות גדולות של זכרונות?

תודה על המפרט, אעבור על החלקים שלו באתרי היצרנים.

היי אייל,

כמה דברים קטנים לפני שאני משגר לך הצעה למפרט.

דבר ראשון, לוח האם בהצעה שהעלת הוא זול מאד ובגלל סיבה פשוטה, אין בו USB3 ואין לו חיבורי SATA3 וערכת שבבים H61 הפשוטה.

רשמת שאתה רוצה כונן 1TB עדיף SATA3, אם אתה לא קונה כונן SSD, גבול היכולת של כוננים מכאנים כעת נמצע בטווח המהירות של ממשק הSATA2 כך שכונן SATA3 לא ישנה בדבר.

כרטיס המסך המובנה במעבד הI5/I3/I7 מספיק כדי לנגן FHD ללא בעיה כך שאין צורך להתעסק עכשיו עם התלבטויות לגבי כרטיסי מסך, רק למצוא לוח עם יציאת HDMI.

אם המחשב לא מיועד למשחקים אין חובה לשים קירור אחר מהסטוק, המעבדים החדשים די קרירים ומציגים ביצועים וטמפ' טובות במאמץ גם עם הקירור הרגיל. (אבל קירור טוב יותר זה תמיד טוב יותר.. :) )

לגבי המחשב הקיים שלך, בעיות המסכים הכחולים כנראה נובעות מרכיב זכרון/לוח אם/ספק תקול, או בעיות חימום של המעבד אם במהלך השנים לא החלפת לא משחה טרמית או ניקית את צלעות גוף הקירור.

אתה יכול לפתוח את המחשב/ספק הכח ולבדוק המצאות קבלים נפוחים, לפרק זכרונות ולנקות אבק מהמארז ומגוף הקירור ולהחליף משחה כדי לבדוק אם מסתדר.

בטווח ה2000 יהיה קצת צפוף להכניס מארז מותג וספק איכותי ביחד עם לוח עם היכולות שאתה רוצה ומעבד הI5 עם קירור לא סטוק, קח לתשומת לבך, ההצעה של ה1700 שאתה העלת לא תואמת את רצונותיך.

תודה, תובנות כמו זו שסימנתי באדום זה בדיוק מה שחיפשתי לשמוע.

בקשר למחשב ההוא, ברור שניסיתי את כל הדברים.

משחה טרמית כל פעם נוקתה והושמה מחדש, החלפתי בשנה החולפת מאוורר ל ZALMAN גם למעבד וגם למארז (באמת היתה בעיית טמפרטורה) , ודרך אגב החלפתי ספק לפני כשנתיים כשאני חושב על זה, לספק מותג.

הגעתי עכשיו למצב שאני דיי בטוח שמדובר בבעיית מעבד/לוח/זכרונות ויש רצון גם ככה לקנות חדש, אז חדש יירכש בכל מקרה, עם הישן נראה מה נעשה. אולי מחשב שני בבית או ספק חלקים למחשבים אחרים במשפחה.

תכלס נמאס לי להתעסק עם המחשב הישן , ואני חושב ש5 או 6 שנים זה פרק זמן מאוד יפה להחליף מחשב.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

G.Skill היא חברת זכרונות מצויינת, אין מה לדאוג מהזכרונות שלהם.

הצעה למפרט:

CPU INTEL I3-2100 3.1G/3M L1155 BOX

MB INTEL Media Series H67CLB3 COLD LAKE L1155 BULK

DDR3 PC1333 SAMSUNG 2GB X2

HDD 3.5" SATA/3G SAMSUNG 1TB 7200/32M F3 HD103SJ

DVDRW SATA SAMSUNG X22 SHS223F OEM BLACK W/SFT

CoolerMaster Elite 310 (כתום/כחול/כסוף)

CoolerMaster eXtreme Power Plus 460W

אחריות 3 שנים על רכיבים מלבד שנתיים על צורב וספק כח.

לוח אם של אינטל ערכת שבבים H67 B3 כוללת USB3 וSATA3, יציאת HDMI, כניסת ESATA ו6 USB בפאנל אחורי, ניתן עד 14 כניסות USB באמצאות מתאמים אשר מתחברים לכניסות בלוח (כמו 2 קדמיים במארז) ועוד.

2179 ש"ח כולל הרכבה ובדיקות מאמץ. (כשתקנה מחשב שים לב שמוסיפים עלות הרכבה אם זו לא מערכת מוכנה שלהם)

חלונות 7 מקורי כולל התקנה והתקנת תוכנות נלוות (אנטיוירוס וכו') בתוספת 460 ש"ח לרוכש מחשב חדש.

משלוח למרכז 49 ש"ח.

פורסם

תודה על ההצעה. אדסקס איתך בנושא באמצעות הודעות פרטיות.

מאוד אהבתי את העובדה ששמת לוח אם של אינטל, זה מן FETISH שלי לאורך השנים . גם כיום יש לי לוח של אינטל במחשב הE6750 שלי.

בינתיים הרכבתי עוד מפרט, מבוסס על ההצעה של meir240 , מה אתם אומרים?

cmp2-ksp.jpg

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הצעה טובה,

אתה יכול להשאר עם הSAMSUNG כונן קשיח, הוא מאד אמין ומהיר.

תבדוק שוב את המחיר כי ראיתי שיש להם כל מיני אפשרויות שדרוג שיכולות להיות משתלמות יותר מאשר בחירת פריטים מהקטלוג שלהם.

פורסם
אייל, מאיזה סניף אתה מתכנן לקנות?

אני אדבר איתם לפני, תגיע וידאגו לך למשהו טוב. אל תשבור את הראש יותר מידי :-D

אני מתעלק על השרשור.

אני צריך לעזור לחבר להרכיב מחשב שלא נצטער בעוד שנה ויעמוד בתקציב של 1500 ש"ח

אני רואה שיש כאן כרישים.

אם אפשר מפרט לאחד כזה מסניף K.S.P מדרך השלום אני אשמח.

פורסם

כשמבקשים מפרט למחשב רצוי וחשוב לציין את הדרישות ממנו - משחקים/תוכנות שיותקנו וכו' כדי לתפור מפרט מתאים לפי התקציב.

לעבודה בסיסית+ לא שיא החידושים אך עדיין עם מעבד מתקדם של אינטל יש את האופציה הבאה מהמערכות המורכבות שלהם:

ללא שם.JPG

ישנם גם אופציות מבוססות AMD, מה הצרכים של החבר שלך מהמחשב?

פורסם
היי, ברור לי שהוא בנוי לא טוב.

הכוונה היתה לקחת את השלד, להוסיף זכרון, להעלות נפח דיסק קשיח , לשדרג אולי לוח אם ומארז אבל במלים אחרות אתה צודק: למעשה אני משנה את כל המפרט אז הוא לא מתאים :)

מי אלה ה G.SKILL האלה שאני רואה כל היום ? זו חברה שצמחה מ NOWHERE ועכשיו מוכרת כמויות גדולות של זכרונות?

תודה על המפרט, אעבור על החלקים שלו באתרי היצרנים.

תודה, תובנות כמו זו שסימנתי באדום זה בדיוק מה שחיפשתי לשמוע.

בקשר למחשב ההוא, ברור שניסיתי את כל הדברים.

משחה טרמית כל פעם נוקתה והושמה מחדש, החלפתי בשנה החולפת מאוורר ל ZALMAN גם למעבד וגם למארז (באמת היתה בעיית טמפרטורה) , ודרך אגב החלפתי ספק לפני כשנתיים כשאני חושב על זה, לספק מותג.

הגעתי עכשיו למצב שאני דיי בטוח שמדובר בבעיית מעבד/לוח/זכרונות ויש רצון גם ככה לקנות חדש, אז חדש יירכש בכל מקרה, עם הישן נראה מה נעשה. אולי מחשב שני בבית או ספק חלקים למחשבים אחרים במשפחה.

תכלס נמאס לי להתעסק עם המחשב הישן , ואני חושב ש5 או 6 שנים זה פרק זמן מאוד יפה להחליף מחשב.

memtest86, ניסית?

http://www.memtest86.com/

סיכוי טוב שמדובר בבעיית זכרונות.

אם אכן כך - אז זה הכלי לאבחון. רצוי לתת לזה לרוץ איזה לילה.

אם לא - אז מה שנשאר זה לוח אם, ואז אין מה לעשות איתו יותר מדי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מאוורר של חברה מובילה (לא גנרי)

אם המעבד הוא RETAIL, הוא מגיע עם קולר די סבבה (בתנאי שאתה לא הולך לבדוק את גבולות היכולת של המעבד מבחינת אוברקלוקינג).

ככה זה לפחות בAMD, אני מתאר לעצמי שגם אינטל ככה.

כרטיס המסך המובנה במעבד

ז"א, ללוחות עם מעבדי Iמשהו אין מאיץ גרפי נפרד (כשיש כ.מסך אונבורד)? מה, הם חזרו לתקופת המקים הראשונים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כשמבקשים מפרט למחשב רצוי וחשוב לציין את הדרישות ממנו - משחקים/תוכנות שיותקנו וכו' כדי לתפור מפרט מתאים לפי התקציב.

לעבודה בסיסית+ לא שיא החידושים אך עדיין עם מעבד מתקדם של אינטל יש את האופציה הבאה מהמערכות המורכבות שלהם:

[ATTACH]241533[/ATTACH]

ישנם גם אופציות מבוססות AMD, מה הצרכים של החבר שלך מהמחשב?

הדרישות מהמחשב הם בסיסיות הרבה גלישה באינטרנט, סרטים ומשחקים (לא גיימר).

אם יש שידרוג שיהיה משמעותי בתוספת קטנה יכול לבא בחשבון.

תודה אבישי.

פורסם

כל המעבדים של אינטל שנמכרים ברשת אשר רשומה מעלה הינם גרסאת TRAY ולא BOX/RETAIL לכן לא מגיעים עם קירור.

מעבדי הI2XXX מוגבלים מבחינת אוברקלוק ולא ניתן להמהיר אותם (ניתן עד 300-400MHz מקסימום) בעוד שהמעבדים אשר כן ניתן להמהיר אותם הינם המעבדים עם האות K בסוף ולכדי להמהיר אותם נדרש לוח אם עם ערכת שבבים P67 (אשר לא ניתן בלוח זה לעשות שימוש במעבד הגרפי ונדרש לקנות כרטיס נפרד).

מעבדי הI דור שני בעלי ליבה גרפית במעבד, טובה בהרבה יותר מהגרסאות הקודמות שאתה מכיר שהיו משולבות בלוח האם.

ניתן לקרוא עוד כאן.

עריכה:

אבישי, תגיד לחבר שלך שיתחדש, אם וכאשר יצטרך, שישדרג רכיבים /יוסיף זכרון / יתקין כרטיס מסך למשחקים וכו'..

פורסם
memtest86, ניסית?

http://www.memtest86.com/

סיכוי טוב שמדובר בבעיית זכרונות.

אם אכן כך - אז זה הכלי לאבחון. רצוי לתת לזה לרוץ איזה לילה.

אם לא - אז מה שנשאר זה לוח אם, ואז אין מה לעשות איתו יותר מדי.

תודה,אבדוק זאת.

הזכרונות הם של סמסונג , גם את זה למעשה שידרגתי במהלך חיי המחשב. אני חושב שהוא התחיל עם 512, היום הוא עם 1.5 מגה , 3 כרטיסי זכרון זהים של סמסונג בגודל 512.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...