Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש רכב חדש כאשר יש כמה אפשרויות על הפרק. עד לאחרונה היתה לי כריזמה 98 שסהכ היתה לא רעה במחיר ממש טוב, אלא שלמרבה הצער היא הלכה לעולמה בתאונה. היא בהחלט מועמדת, אלא שזאת בעיה להתקדם בשנתונים כי אין בארץ 2000 ו 2001 ו 2002 קצת יקר.

עוד מועמדות הן לנסר וסופר לנסר, שמסתבר שהן מקבילות ב 2000-2001.

סובארו אימפרזה.

סוזוקי בלנו.

ניסן אלמרה (יש 1600 ו 1800 לא יודע מה עדיף).

קורולה ומזדה, שזה קצת קשה להשיג טובות כי יש להן ביקוש ממש גבוה וצריך לשלם הרבה או להתפשר על שנתון.

יונדאי אקסנט (שהוא 1500 סמק ואני לא כל כך יודע מה ההשלכות).

השנתונים הרצויים הם 99-2003.

התקציב עד 25 או מעט יותר.

מה שאני מחפש הוא אמינות, חיסכוניות ובטיחות, לא משהו מפואר מדי אבל שלא ישגע אותי בתקלות (במיוחד לא בדברים הקריטיים כמו מנוע וגיר וכל מה שקשור) ושיהיה חסכוני כמה שניתן.

רוב הזמן אני לבד ברכב, מדי פעם יש עוד מישהו איתי ולעתים רחוקות הוא מלא.

מה דעתכם?

פורסם

+1 לפונטו, התקציב שלך מאפשר לך שנתון 2004-2005. אפשר גם לחפש רנו קליאו B שנים 2002-2003

שתיהן יתנו לך המון חיסכון בדלק ביחס ליפנומטיות 1600 ישנות, נוחות נסיעה טובה, דירוג בטיחות טוב, ואם תמצא אחת שטופלה כהלכה (דורש סבלנות.) אתה גם לא תראה מוסכים יתר על המידה.

פורסם

עיצוב משעמם פחד, מושבים לא ממש נוחים, תנוחת נהיגה לא משהו בלשון המעטה.

קח בחשבון גם שמדובר ברכב רחוק מלהיות בטיחותי, אפילו כרית אויר אין בו (וזה משהו שרוב היפניות הישנות די חולקות- דירוג בטיחות נמוך, 2 כוכבים או פחות ב NCAP, ולחלק אין כריות אוויר בכלל)

זו אחת הסיבות שבתקציבים הנ"ל אני נוטה להמליץ על אירופאיות.

פורסם

מיותר להמליץ על אירופאיות למי שמוכן לשמוע רק על יפניות או קוראניות. הפחד הזה מאוטו אירופאי שישכב כל היום במוסך, יעלה הון תועפות באחזקה ולבסוף תצטרך להוסיף כסף למי שכבר יהיה מספיק אדיוט לפטור אותך מעולו, דווקא בגלל שהוא נובע מרגש פחד קמאי כמעט, משולל הגיון אמיתי, קשה עד בלתי אפשרי לשרוש. אולי עכשיו שמתחילים להריח ניצוצות פחד מרכב יפני כי אולי הוא רדיואקטיבי, אנחנו מגיעים לאט לאותו מגרש משחקים של דעות קדומות חסרות ביסוס ואולי מפה תצמח ה"ישועה".

פורסם

אם הרצון הוא לרכוש רכב יפני אמין,זול לאחזקה הייתי ממליץ על הניסאן אלמרה.

מדובר באחד הרכבים הכי אמינים שיש בנמצא,סה"כ התחושה שהוא נותן וסביבת הנוסעים והנהג היא מהטובות שבקבוצה היפנית בשנתונים הרלבנטיים,גיר אוטומטי פשוט,אין חגורת טיימינג,מרווח טיפולים סביר,הרכב בנוי מצויין.

נקודות תורפה-מתלים ובולמים אבל אף יפנית (אמינה וזולה) מאותן שנים לא מצטיינת בתחום נוחות הנסיעה.

אני סבור שהאלמרה נותנת תמורה טובה למחיר.

הכי חשוב-לא משנה מה תקנה,על הרכב להיות רכב שמור ומטופל עם קילומטרז' שפוי וסביר כי במכוניות ישנות בנות 10 או יותר שנים פחות חשוב שם היצרן ויותר חשובה רמת אחזקת הרכב ומצבו הכללי והמיכני.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

טוב...הבלנו ירדה בגלל רמת הבטיחות הנמוכה.

מה דעתכם על הלנסר והסופר לנסר בשנתונים האלה? יש להן מחירים לא רעים אבל אני לא בקי בהן.

פורסם

מאוד מאוד ממליץ על טויוטה!

אני מוכר אחת כזאת קורולה 99 GLI

אבל אם זה לא מעניין אותך, עדיין הייתי מחפש טויוטה במקומך, האמינות והנוחיות שווה את הכל

פורסם
טוב...הבלנו ירדה בגלל רמת הבטיחות הנמוכה.

מה דעתכם על הלנסר והסופר לנסר בשנתונים האלה? יש להן מחירים לא רעים אבל אני לא בקי בהן.

אם הבלנו ירדה בגלל הבטיחות, זה די תופס לגבי כל יפנית ישנה.

הלנסר הישנה מדורגת ב 1.5 כוכבים ב NCAP, עם 0 כריות אוויר, והפיסה היחידה בערך של אבזור בטיחות שיש בה הוא מגבילי עומס לחגורות.

יוצאת הדופן היחידה בערך היא הקורולה, עם 2 כריות אויר, ABS ו 3 כוכבים ב NCAP.

גם שם הנסיעה די קופצנית ותא הנוסעים משעמם משהו+לא הכי איכותי בעולם, אבל זו עליית מדרגה מהאחרות.

התקציב שלך מאפשר בערך שנת 97-98.

פורסם

הטויוטה אני דווקא זורם, אלא שכמו שאמרתם אין לי מספיק כסף.

לגבי הבטיחות - הכריזמה שלי היתה שנת 98 והיו לה שתי כריות ולפי המידע שיש לי גם ללנסר וגם לסופר לנסר יש כרית אחת לפחות, ככה שהשאלה היא לגבי האמינות, החסכוניות וכל השאר, כי אני לא מכיר את הרכבים האלה בשנתונים האלה (99-02).

פורסם
אם הרצון הוא לרכוש רכב יפני אמין,זול לאחזקה הייתי ממליץ על הניסאן אלמרה..

האלמרה אכן מפורסמת באמינותה הגבוהה אך קח בחשבון שאם אתה מחפש אלמרה עם גיר ידני, כדאי שתתאזר בהמון סבלנות מפני שההיצע של ידניות למכירה (ובכלל) בשנים האלה אינו גבוה.

אני שקלתי רכישת אלמרה ידנית לפני כחצי שנה. אחרי 3-4 חודשים, פקעה סבלנותי ועברתי לרכב אחר.

• תוכן חדש...