Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני עומד לפני רכישת רכב ורציתי לקבל מכם חוות דעת עליו.

התלבטתי בין כמה רכבים בתקציב של סביב ה100-120K עם דגש על כח נוכחות וספורטיביות עד כמה שניתן.

הרכבים שעלו הם מאזדה MX5, במוו סדרה 3 החדשה (2.5), גולף GT , אלפא רומיאו GT, קרייזלר 300C.

לאחרונה קפצה לי הזדמנות לרכוש אלפא רומיאו GT משנתון 2007 שעשתה 50,000 קמ במחיר של פחות מ85K ש"ח זה בעצם מה שנתן לה עדיפות אצלי בגלל המחיר המפתה.

הרכב הוא עם מנוע 2.0 שמפיק 165 כ"ס ותיבת סלספיד של אלפא (ששמעתי עליה דברים טובים ורעים), הרכב נראה חיצונית טוב (אני אהבתי) ומפואר מבפנים (עור,גג וכו') המנוע נחמד ומאיץ תוך 8.6 ש' למאה ומ.מרבית של 220 קמש.

- משהו שלא ממש הבנתי הוא האם הרכב מוגדש או לא? הרי GT זה אמור להיות ראשי תיבות של GENERAL TURBO או משהו דומה השאלה היא אם הרכב בעל מגדש טורבו או לא והאם יש אפשרות לחזק מעט את המנוע שיהיה יותר בשרני? (לכיוון 7.5ש ל100).

רציתי לדעת אם יש מישהו שמכיר את הרכב הכרות טובה יותר מאשר קרא או שמע ואיך הרכב מבחינה כללית, מבחינת חווית נהיגה, ומבחינת אחזקה שוטפת, וחוץ מזה אם יש מחלות לרכב שצריך לשים לב אליהם?

כי זאת פעם ראשונה שאני מתקרב ליצרן הזה "אלפא רומיאו"

אני יודע שהמחיר הוא מחיר טוב, הרכב נקי ללא תאונות וישנה היסטוריית טיפולים.

אשמח לתגובות, בתודה מראש

עומר.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

אלא אם כן זה שונה באלפא הזו, אז GT אומר Grand tourer, יענו קרוזר למרחקים ארוכים וכדומ'.

נדמה לי שהרכב לא מוגדש אלא אטמוספרי

פורסם

היה לי רכב כזה. פשוט תקנה אל תחכה שלא יחטפו לך אותו. רכב יפיפה הגה סופר חדש, צליל מהמנוע מדהים, בקיצור אלפא כמו של פעם.

תתחדש.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

GT יכול להיות הרבה דברים, אבל ג'נרל טורבו - זה חדש :lol:

הרכב ספורטיבי, המנוע לא סופר-חזק, אבל בהחלט נמרץ ובעל צליל מעולה. התנהגות כביש מצוינת, הגה מאוד חד (צריך להתרגל). תיבת סלספיד מעט מטלטלת במצב אוטומטי - שוב, צריך להתרגל.

מה שכן - הוא די נוקשה, צפוף מאוד מבפנים, ועלויות האחזקה לא יהיו זולות.

בכל מקרה, תתאפס על עצמך. שאר האפשרויות שציינת לא קשורות בגרוש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Niv, מההכרות שלך עם הרכב הרגשת שהיה חסר לך כח? איך הרכב מבחינת אחיזצ כביש והתנהגות? מבחינת צפיפות זה לא פקטור אצלי כי אני לא בעל משפחה ורוב הנסיעות עם הרכב יהיו רק אני.

ממה שאתה זוכר מה הייתה צריכת הדלק של הgt שהייתה ברשותך?

לגבי שיפורים מישהו יודע אם ניתן להלביש על הרכב ואם כן עד כמה זה יהיה אפקטיבי במנוע הנל?

לגבי הgeneral turbo זה הראשי תיבות הכי קרובות שהצלחתי לחשוב עליהם.. 

פורסם
המנוע נחמד ומאיץ תוך 8.6 ש' למאה ומ.מרבית של 220 קמש.

- משהו שלא ממש הבנתי הוא האם הרכב מוגדש או לא? הרי GT זה אמור להיות ראשי תיבות של GENERAL TURBO או משהו דומה השאלה היא אם הרכב בעל מגדש טורבו או לא והאם יש אפשרות לחזק מעט את המנוע שיהיה יותר בשרני? (לכיוון 7.5ש ל100).

1. אין קשר בין הרכבים שציינת. הדבר היחיד שמקשר בין הרכבים השונים הוא פוזה.

2. עוד שניה אחת במיאוץ ל-100 זה כזה קריטי?

פורסם

אני יודע שהרכבים שציינתי הם די שונים בתכלית אבל כולם רכבים חזקים עם נוכחות, חלקם עם דגש על ספורטיביות וחלקם עם דגש על רכב מנהלים.

זה לא רק במיאוץ ל100, ציינתי רק את המיאוץ ל100 בסוגריים, אני הייתי רוצה להגיע עם רכב כזה ל190 כס וצפי ל7-7.5 ש ל100 ומ.מרבית של 240-250, העניין שבמנוע אטמוספרי יהיה קשה מאוד להגיע לנתונים האלה.

מה שאני מפחד זה שאני ארגיש שחסר לי כח וברכב כזה עם מנוע אטמוספרי אין אופציות שיפור שיתנו שדרוג משמעותי.

אין בררה אלא לעשות נסיעת מבחן ולהחליט אבל זאת תיהיה התרשמות חטופה לכן אני מבקש חוות דעת מאנשים שהיה ברשותם רכב כזה או שמכירים אותו קצת יותר טוב מקריאת סיקורים באינטרנט. 

פורסם

לא קונים אוטו כזה בשביל הכוח בלבד. גם לא מאזדה MX5. חפש גולף GTI דור 5 (200 כ"ס וטורבו), או כל חלופה אחרת מבית פולקסווגן-סיאט-סקודה-אודי עם מנוע מוגדש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במקרה של האלפא המדוברת, GT מגיע מ- Gran Turismo תוך שהרכב צמח מה- GTV שהוחלפה ב-2006.

כאמור, מדובר במנוע אטמוספרי ולא מוגדש ואין הרבה שיפורים זמינים...

עם זאת אכן מדובר ברכב מאוד יפה (גם לטעמי, או לפחות דגמים מסויימים שלו)... והרי בדרך כלל קונים אלפא בגלל הרגש אז אם היא מדברת אלייך מעולה אבל בכל מקרה אל תצפה לאוטו ספורט חזק ומהיר...  

מצטרף לעצת רוני לחפש VAGית רלוונטית...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

האוטו הזה מאוד מוצלח, למעשה גירסת קופה של ה 156. ה"סלספיד", למרות השם המיוחד לאלפא, היא תיבה רובוטית שלא כולם מתחברים לאופן הפעולה שלה. אם ביצועים נטו מענינים אותך, סיאט לאון 1.8 תתן לך ביצועים עדיפים באוטו הרבה יותר צעיר ובכלל לא רע, למרות שלא השילדה, בטח לא הפוזה, הם ברמה של ה GT.

פורסם

מבחינת אחזקה אני מגיע מפאסאט אז מחירי אחזקה זה משהו שאני התרגלתי כבר.

שאלה מבחינת מכירה בעתיד, במצב שאני מוכר את הרכב העוד שנה למשל האם יש שוק לרכב הנל ( אני יודע שהשוק של אלפא לא מהחזקים במיוחד בלשון המעטה) והאם הירידת ערך תיהיה משמעותית?

פורסם

שלום עומר,

לי היתה GT ידנית משנתון 2008

נקודות שאהבתי בה:

1- הגה, מלהיב ודיי מדויק.

2- שילדה מצויינת ( כיף לנהוג ברכב והוא משדר המון אינפורמציה מהכביש)

3- מושבים קידמים מהטובים שהיו לי אי פעם

4- עיצוב - עוצר נשימה לדעתי

5- צליל - ממכר

נקודות חולשה:

1- פלסטיקה בלוח השעונים וחיפויי הפלסטיק לא באיכות גבוהה

2- מיזוג אוויר דיי חלש

3- בשל תצורת הקופה - הגג מאוד נמוך, מעצבן וגורם לקצת חוסר שדה ראייה מקדימה

4- תצרוכת דלק גבוהה , בנהיגה רגועה בערך ליטר ל 7 קילומטרים (שלי הייתה ידנית)

בסך הכל זו מכונית מדהימה בעיני.

אני מכרתי אותה בשל הגודל (בעיות חנייה) ובשל העובדה שהיא מתרסקת במחיר.

כחבילה, היא אחת המכוניות השוות אם לא השווה בסגמנט שלה. (לטעמי לפחות)

כמו שאמרו קודמי, המנוע הוא אטמוספרי , ודי אנמי בסל"ד נמוך מ 3000, אבל מעל לזה הוא מתעורר ומתחיל לשיר :)

גג שמש או סאנרוף , לא זכור לי שישנו כאופציה בדגם הזה (לא נמכר פה בארץ)

בנוגע למחיר, אתה קונה אותה הרבה מתחת למחירה הראלי וככל הנראה תמכור גם ככה.

שורה תחתונה ,

קח ותהנה, רכב מדהים.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

אין אלפא GT טורבו מקורית (אלא אם כן אתה גר באירופה ומוצא אחת עם מנוע דיזל)

הGTA הגיעה לארץ עם 2 מנועים, מנוע ה2.0 ליטר ו3.2

ה2.0 ליטר הרבה יותר מאוזנת בהיתנהגות אבל לטעמי חסר לה כח וה3.2 כבר מתחילה לספק מבחינת כח.

גם לי לא זכורה GT עם סאן רוף אבל אולי זוהי התקנה מקומית.

מניסיון רב על הGT לא זכורה לי תצרוכת דלק משולבת של 7 ק"מ ליטר אלא יותר לכיוון של 1-9 ואני ממש לא נוהג רגוע.

הפלסטיקה בפנים לא הכי איכותית אבל המושבים הקדמיים מדהימים.

קח בחשבון שקשה להשיג חלקי מרכב מפירוק וצריך הזמנה מיוחדת.

עוד נקודה שצריך לשים דגש במידה ומפריע לך זוהי חוסר האופציה לניתוק מלא של בקרת היציבות.

פורסם

שיפורים לרכב הנ"ל יעלו לך הרבה כסף וייתנו תמורה נמוכה יחסית.

אם בכ"ז אתה מעוניין אז צ'יפ ודוד פתוח יעלו פחות מ5K ביחד, יוסיפו כ5-8 כ"ס וייתנו לך תגובה קצת טובה יותר על הדוושה.

אם כח זה מה שמעניין אותך, חפש את גירסת ה3.2 היקרה יותר אך חזקה הרבה יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...