Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש גם את הסיטרואן C4 החדשה עם 156 כ"ס למי שלא מחפש VAG.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם כבר רכב מבית לובינסקי אז את הDS החדשה בגרסה הידנית. קצת מעל התקציב אבל בהחלט יהיה הרכב הכי יפה ומיוחד בחבורה

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם
אלפא מיטו, 120 כ"ס (0-100 ב-8.8 ש') על הנייר טיפה מעל 140 אבל יש מצב להנחה קטנה שתכניס אותה לתקציב, עוד כמה אלפים (ואולי בהנחה קצת יותר משמעותית, סמל"ת מפתיעים לפעמים) תוכל גם להגיע לדגם ה-155 כ"ס. מיטו גם היא לא מכונית ספורט של ממש (ויש שיגידו גם לא אלפא ממש), אבל לפחות היא פונה לנהג, יש בה תחושה נעימה של זריזות, חדות וקלילות, ובסה"כ חבילה לא רעה בכלל. ונכון להיום, גם היבואן עדיף על צ'מפיון - גם מבחינה זו שנותנים לך להרגיש שרוצים אותך כלקוח, ואפילו השרות במוסך המרכזי.

עדן ידידי,

מצטער שאני צריך לתקן אותך, אך כיום המיטו לא מגיע עם ההספקים הנ"ל, היום הידניות מגיעות עם המנועי מולטי-אייר שהם 105 כ"ס, 135 כ"ס ו170 כ"ס.

ה155 ו-120 שייכים למנוע ה"ישן יותר".

ה135, 8.2 מ0 ל-100 מאד מאד מפתיע ולדעתי לא נופלת כמעט מה155 כ"ס, ולדעתי היא יכולה להתקרב לתקציב של ידידינו.

תיאמת נסיעות מבחן על אחד מהרכבים שהוצעו לך?

זה שאתה נושם... זה לא אומר שאתה חי...8)

:twisted:Alfa Romeo Mito 1.4T 155HPS:twisted:

Comp:Moral Tempo Sub:Hertz ES250 Amp:Sundown Sax50.4

:twisted:Alfa Romeo Spider 2.0 1988 :twisted:

פורסם

רכשתי לאון 1.8 בינואר ,ואני סהכ מאד מרוצה,כח יש ,אחיזה גבוהה יש וגם הXDS עושה עבודה נפלאה..אם אתה מכיר גולף TSIאז זה מאד דומה רק עם שיכוך קצת יותר קשיח\ספורטיבי ועדיין נוח להפליא גם ולמרות חישוקי ה18 שהתקנתי, אלה גם חידדו את ההיגוי.

גם התחת מגיב יפה למשחקי מצערת אם כי לא במיידיות של הגולף GTI ומערכת הESP לא ניתנת לניתוק מלא {כמו בשירוקו].

הגיר הידני הוא לטעמי מהטובים שפגשתי{טוב יותר מהאוקטביה RS שהיתה לי}עם מהלך ידית מהיר ומדוייק כך שיחד עם המומנט הרב בסל"ד נמוך פשוט כייף להעביר הילוכים{יש גם שיפט לייט]סתם .

אל לשכוח שב6000 -7000שח בערך אתה הופך את האוטו למיני GTI עם סט בולמים וקפיצים וציפ חביב שיתן מעל 200 כס.

ניסיתי את APR וזה בהחלט משדרג עוד יותר את המנוע הטוב הזה אבל אז מתחילים להרגיש שהבולמים\קפיצים המקוריים בקצה גבול היכולת שלהם.

ה.ה.הקנייה כיום בשוק ב-120 K למי שרוצה הכל מהכל-כולל איבזור מעל ומעבר למתחרות.

פורסם

אני גם שוקל את הליאון כרגע, אתה יכול לפרט יותר לגבי ההתנהגות של הESP במצבי קיצון כשהוא מנותק (חלקית..) ?

ועוד משהו - לגבי הבלמים, איך העמידות שלהם בנסיעה ספורטיבית לאורך זמן ? יש דעיכה מהירה או שהם עמידים ?

לצורך העניין מבחינתי עמידים זה אומר שאפשר לרדת את בית אורן כולו, בנהיגה אגרסיבית (האצות ובלימות חזקות לפני הסיבובים), ולהגיע בלי עשן מהברקסים למטה, כשהם עדיין נושכים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לפותח השרשור:

הייתי בדיוק באותה דילמה כמו שלך, המתמודדות שהגיעו מבחינתי לקו הגמר היו הלאון והפונטו איבו טורבו.

עפ"י הסמלון אתה יכול להבין במה בחרתי.

ולהלן הנתנוים שהכריעו את הכף בעבורי.

עיצוב- אני פחות מתחבר לעיצוב החיצוני של הלאון, והעיצוב הפנימי שלה לדעתי על גבול המכוער. הפונטו הרבה יותר יפה ומיוחדת לטעמי.

אחריות-שנתיים בלאון לעומת 3 בפונטו

מרווח טיפולים- 15K בלאון 30K בפיאט. בנוסף קיבלתי טיפולים ל3 שנים מתנה בפיאט.

ביטוח ועלויות נילוות-קיבלתי הצעה ב50% יותר יקרה ללאון לעומת הפיאט. כמו כן האגרה השנתית של הלאון יקרה יותר.

דלק-הפונטו הרבה יותר חסכונית, מבחינתי זה דבר חשוב כי לא כל הזמן אנחנו עם הדוושה ברצפה נכון?

עוד דבר שלא אהבתי הוא התנהגות היבואן של סיאט שכל שני וחמישי מכריז על מבצעי כאסח ובכך למעשה "דופק" את מחזיקי הרכב המשומש.

בשורה התחתונה, אמנם מחיר הרכישה של הלאון הוא זול יותר והיא מעט חזקה יותר אבל אני העדפתי להסתכל על מכלול השיקולים.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

MATANEL--באם בחרת בפונטו איוו עם ה-130 כס-אזי "מכלול השיקולים" שלך מלבד נושא העיצוב שהוא טעם אישי-כגון מרוח טיפולים,עלויות ביטוחים מתבטל בהינף יד בפער המחיר בין הפונטו ללאון שאם איני טועה עומד על כ13 אלף שח במחיר הרכישה-או יותר...סכום שמקזז את כל העלויות שפרטת ושיקח לך במקרה הטוב 3-5 שנים לקזז.

בנוסף ולדעתי פוטנציאל השיפור בלאון הוא גדול הרבה יותר ועדיין לא תגיע למחיר הפונטו.

לגבי הESP הניתוק הוא רק של בקרת המשיכה מה שנותן לגלגלים הקדמיים להתנהג בצורה "טיבעית" יותר להנעה קידמית חזקה-הXDS עובד תמיד כככה מה שמקטין מאד את תת ההיגוי, ויש מירווח קטן למשחקי זנב אבל תמיד המערכת שם במגבלות, לגבי הבלמים-הם נושכים טוב ולא היתה לי איתם בעייה בנסיעה הררית מהירה,אבל מנסיון גם אם הGTI אני מעריך שאם אתה עובד חזק באמת .אז הם ידעכו ויתחממו.

אפשר גם את זה לשדרג כמובן תלוי בגודל הגאנט עד המערכת של הקופרה.

פורסם

טוב אתה לא באמת משווה בין לאון 1.8TSI לגולף GTI, נכון רובי?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בתור אחד שנהג על שתיהן ועל האוקטביה VRS ,הוא דווקא כן וזה דיי אובייקטיבי לטעמי.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אני כן...היה לי גם GTI וגם RS כל אחת שנה שלמה...ושלושתן מבוססות על אותה שילדה עם הקבלות רבות במכלולי ההנעה אך כיול קצת שונה.

אני יכול לומר לך שההיגוי הRS הוא הכבד ביותר,בגולף המדויק ביותר והלאון הקל ביותר,הנוחות זהה לא משנה איזה גאנט 2 מהן היו על 18,וגם מאפיני ההתנהגות מאד דומים אם כי הגולף הלכה לאיבוד כשהקצב עלה עם תת היגוי טרמינלי שהפך להיגוי יתר פראי בעזיבת דוושה,האוקטביה יותר "מיושבת" יותר בוגרת אבל יותר "עצלה" והלאון לא זה ולא זה אבל עם פחות תת או היגוי יתר דהינו יותר ניטראלית.

איכות ? דווקא האוקטביה היתה יותר איכותית עם מושבי עור והרכבה מעולה,הלאון נראת יותר זולה אבל הכל מוברג כמו שצריך אין קרקושים והכל מרגיש מאד "גרמן".

והGTI ?בסדר...לא משהו שנראה כמו 215 אלף שח אוטו.

הלאון היא לא המכונית החדישה ביותר או הכי טובה בעולם-אבל שוב-אני לא מצאתי מכונית שמשלבת כל כך הרבה מעלות במחיר כל כך סביר-איבזור?

הנה רשימה חלקית מה מקבלים -

חישוקים קלים

הגה {מתכוון פנימה והחוצה}וידית הילוכים מעור{על ההגה כפתורי שליטה במערכת ובמחשב הדרך.

בקרת אקלים מפוצלת !

בקרת שיוט !

חישן לחץ אויר

6 כריות

ESP כולל XDS

4 ! חלונות חשמל בנגיעה אחת

מחשב דרך עם "שיפט לייט".

פנסי ערפל עוקבי פנייה

כסא נהג ונוסע ! עם כיוון גובה וקשיחות משענת הגב

קודנית ועלוקה

מנוע 160 כס ו25 קגמ שנותן 0-100 ב7.9 שנ ועם פונציאל של עוד 50-60 כס ב2500-3000 שח.

5 דלתות ותא מטען של 340 ליטר

ועוד

וכל זה ב-119 אלף שח !!!

תוסיף 6000 שח תקבל גם סאן רוף וגם חישני אורות\גשם\וחנייה.

במבצע קיבלת גם מערכת מולטי מדיה עם ניווט,בלו-טוף וDVD

NEED I SAY MORE ..?

פורסם

לגבי המחירים שציינת, מצד אחד נותן מחיר "מבצע" של סיאט ומצד שני מחיר מלא של רכב (אבו טורבו).

כדאי להשוות מחיר (או על הנייר או בסוכנות)בשתיהן באופן שווה ואז אני מאמין שתראה שהפער אחר ממה שרשמת.

כמו כן, האבו מגיעה כסטנדרט עם ג'נט 17" ,חלון גג פנורמי חשמלי ( בלאון מבקשים 7000 על סאן רוף, לא פנורמי) ועם צבע מטאלי כלול (בלאון 2000 ש"ח). זאת בנוסף למרווח טיפולים, ביטוח וכו' שהוזכר פה, כך שהפער בפועל אני מאמין כמעט ולא קיים.

בכל מקרה, עשה נסיעת מבחן על הרכבים שהוצעו כאן ותחליט מה מרגיש לך הכי מתאים.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

"מחיר המבצע" של סיאט כבר די התקבע להיות המחיר האמיתי של האוטו ולא שזה רע, זה מצוין למי שרוצה לאון חדש וגם מפרנס לא מעט חלומות של כאלו שקנו חדש ורצים ללוח ל"עשות" כמה לירות. אשר לפונטו היא מכונית מקסימה, אבל בהחלט מעט יקרה ומשום מה בפיאט מתנהגים כאילו הם מוכרים מזדה, "קשים" במחיר שזה משהו.

פורסם

רובי, בן,

כוונתי הייתה מן הסתם שהשוואה המתבקשת למול ה- GTI היא הלאון קופרה! ולא ה- 1.8TSI.

אגב בקופרה, הבלמים חזקים פי כמה מבגולף (שזהו הנושא אליו התכוונתי...)

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

רכב "ספורטיבי" ב140K דווקא יש ויש והלאון היא דוגמא מצויינת לכך.

לקנות רכב ישן ולשפץ זאת אופציה רק למי שהשיפוץ עבורו הוא חלק מהפאן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...